- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tntmax
aktív tag
Szuper beszámoló, egy élmény volt olvasni.
-
venember83
nagyúr
Érdekes dolog lehet visszamenni szülőhazádba sok évnyi távollét után, főleg így, hogy csak gyerekkori emlékeid lehetnek róla. Megkapó, szép ország. Legalábbis a képek alapján.
-
Mindíg örülök amikor nem számtech cuccokról olvasok itt.
Ez valóban lenyúgözö irás,nagyon szép tájakkal.Hát mint mondjak irigyellek.Én ide sohasem fogok eljutni,de azért gatulálok az írásért -
tzsolesz
nagyúr
válasz
deathcrow42 #71 üzenetére
Okés, köszi.
-
Syron
tag
válasz
deathcrow42 #71 üzenetére
Fantasztikus írás, nagy élmény volt olvasni. A képek is igazán üdítőek.
Gratulálok.Apropó kép, ennek e a fentebbi képnek a nagyobb változatára én is betársulnék.
-
ipavlidu!
tag
Hú ez tök jó írásnak tűnik, kár hogy most nincs időm végigolvasni.
De majd bepótolom. -
gamerkiller
senior tag
Jó utibeszámoló! Gratulálok, élvezetes volt..
Ha szereted az utibeszámolókat:
[link]
-
-
Black Bird
csendes tag
Hello!
Naaagyon jó a cikk, nagyon élveztem és nagyon el szeretnék menni Vietnámba...
Köszönöm az élményt!
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
deathcrow42 #28 üzenetére
Hááát... Kb. akkor kezdték el tanítani nekünk a ruszkit, de az "ucsícelnyicá, nyikto nye átszúsztvujet"-en kívül más nem jut eszembe belőle.
A kiejtésed ebből nem derül ki, de az írásod alapján nem mondanám meg hogy nem magyar vagy. Én fele ennyire se tudok vietnamiul.
Hogy jutott eszedbe pont ebbe a lepattant porfészekbe jönni? Kb. annyira lehet a világ másik feléről nézve vonzó, mint innen Mozambik.
-
.bableWes
őstag
válasz
deathcrow42 #56 üzenetére
nem kötekedés volt a célom
csak anyám ezzel foglalkozik - ántsz - és van 1-2 ismeretem, azért kérdeztem, meg tanultam higéniát. a mosogatoszer a legbiztosabb, és a müanyag/saját pohár, én igy kérném az italom -
tzsolesz
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm az élménybeszámolódat. Jó lett. Nagyon bejön ez az ország, tetszik a színvilága, nagyon sok a zöld, természetes övezet. nem semmi.
Ezt a képet eljuttatnád nekem nagy méretben is, ha nem túl nagy kérés?
Annyira tetszenek a fák, meg az kis utacska, hogy ha tehetném, egész nap ott heverésznék alatta.
ne kérdezzétek miért. Megfogott. Egyébként azok milyen fák?
-
joshua7
veterán
Én behalnék az ottani időjárástól, az tuti.
Az írás viszont nagyon jóra sikeredett. -
CimbiX
aktív tag
Remek beszamolo, köszönöm.
-
Porcupain
aktív tag
válasz
deathcrow42 #46 üzenetére
Mégis nagyon szép képeket csináltál vele. Az a gyümölcsös színkavalkád eszméletlen szépen néz ki!
-
BalaNce87
addikt
Nagyon jó az írás. És hát az ország is sokkal szebb, mint amilyennek képzeltem
Nagyon irigyellek, bizotsan sok meló volt összeszedni a pénzmagot egy ilyen "kiruccanáshoz"
Pont most hallottam a rádióban, hogy Mo. 60 millió euróval segíti Vietnamot valami Eü-i center felépítésében. Egy kicsit elszórhatnának, hogy mi is elmehessünk megnézni
Üdv -
-
faber24
őstag
Jócikk, DC, csak van pár elírás...
"nyáron a 40 fok alatt iszonyatosan hamar megromlik minden" - nem 40°C felett?
"A vietnámi vonat: érdemes kifizetni az igényesebb 2. osztályt, mivel ott csak 4 ember lesz egy kis fülkében, és tudsz is aludni. Az igénytelen 2. osztályban meg egyrész nincs külön fülke, másrészt sok-sok ember zsúfolódik össze, és úgy utazni 14 órát nem a legkellemesebb dolog." - két 2. osztály is van? ha igen, akkor elnézést a tudatlanságomért...
-
-
Nem kevés különbség van
A déli ember átlagban kicsit alacsonyabb, mint az északi.
Legnagyobb talán a kiejtésbeli különbség, az északi ember sokkal tisztábban beszéli a nyelvet, míg a déliek jobban "összeolvasztják" a mondanivalót, kicsit mintha dünnyögnének, s így sokkal nehezebb megérteni őket.
-
válasz
.bableWes #54 üzenetére
Hogy fogalmazzak: a csapvíz helyzet rossz. Van, ahol jó de a legtöbb helyen forralás után lesz biztos az ember, hogy nem lesz baja, ha megissza az ember.
A mosatásos megoldás pedig azért célszerű, mert megmossák, megtörlöd papírkendővel/szalvétával, így már szerintem elfogadható higiéniai szinten van egy pohár. Most így nem várható el, hogy orvosi tisztaságú legyen minden, főleg nem 40 fokban. Ez főleg azért van, hogy az utcai port, egyéb szennyeződéseket, egyebeket kilődd, ha arra kényes az ember.
A normálisabb éttermek nagy részében fertőtlenítve hoznak neked frissítő kendőt, evőeszközöket.
-
twollah
nagyúr
válasz
deathcrow42 #5 üzenetére
Te pozolsz szigoruan a repulo elott?
-
.bableWes
őstag
de ha csapvizet nem szabad inni, akkor hogy kérjem, hogy mossák el a poharat az utmenti bárban?
jo cikk, tetszik, csak ezt nem értettem belöle...
-
talmida
Közösségépítő
Úgy tudtam, hogy van É- és D-Vietnam. Szívesen meghallgatnálak róla, hogy szerinted mik a főbb különbségek közöttük? Válaszodat előre is köszönöm!
-
Sennalacy
aktív tag
Erről a TOP GEAR Vietnam Special jutott eszembe, azt is érdemes megnézni!
-
Ha már erre terelődött a téma: Kossuth MR1 cikk a segély hátteréről. Ez egy hitel és gazdasági kapcsolat is egyben, nem ingyenpénz.
De szerintem offtopic, úgyhogy ugorhatunk is.
-
Ariadne
őstag
Csodálatos ez a leírás, dolgozom éppen, de teljesen elfeledkeztem róla, amíg olvastam.
Hallottam már mástól is, aki fél évig ösztöndíjjal volt ott, hogy messze van, de mindenképp érdemes elmenni egyszer az életben. Meglesz...
Köszönöm, hogy megírtad, és csak így tovább.mod: Ja és mégmégmég kérünk, írj még!
-
talmida
Közösségépítő
Nagyon tetszett a cikked!
Köszi, hogy megírtad! Ügyes az egész! Jól áttekinthető, lényegretörő. Szerintem "csöppet" örökölhettél apád újságírói vénájából is.
-
Vakegérke
félisten
Ha egyszer nagykisfiú leszek, és soook pénzecském lesz, már tudom, hova fogok menni szétnézni.
A cikk brilliáns, a fogalmazás magával ragadó, a helyesírás követendő példa lehet még az itt születetteknek is. -
válasz
Mr.Csizmás #45 üzenetére
Sima Nikon Coolpix 4300-s, kis szappan az egész
-
Mr.Csizmás
titán
deathcrow42
Szeretnék gratulálni az írásodhoz, kiemelkedően igényes beszámoló, és külön elismerésem az igényes, szépen alkalmazott magyar nyelv használatához, ami sok magyart felülmúl. (magamról nem beszélek, mert egoista dolog, és germanizmusom van
)
Hue...Ho Si Minh...gyönyörűek.
fél-off kérdés: a fotógéped az "szappantartó"? mert nagyon jó képeket csináltál
Tisztelettel:
-
Köszönöm a sok dícsérő posztot
Amint mondtam, tavasszal négyen megyünk majd nyaralni oda, s tervezek egy hosszabb, mindent bemutató több részes sorozatot megírni majd sok sok képpel.
A cikk úgy született, hogy fel akartam túrni a vietnámi képeket a "filléres emlékeim" fiókból, de még nem találtam meg őket, viszont a flickr-re feltöltöttem a képeket régebben, s azokat használtam fel most erre a posztra. Szívből örülnék, ha valaki e írás miatt döntene arról, hogy elmegy, és utána sok sok pozitív élménnyel gazdagodik
-
JanR
addikt
válasz
deathcrow42 #23 üzenetére
"Nem egy drága ország, na." - nekunk lehet, ha mar egyszer kijutunk, de ott gondolom nem igy keres egy atlag embert, pedig meg mi is a beka segge alatt vagyunk
Nagyon jo iras, jo volt olvasni, nagyon szep hely es nagyon ki akarok jutni!
-
Kantorpe
tag
"Leszbikus thaifoldi ikerlanyok"
FS! keze mindenhova beteszi a labat.
-
Dave™
nagyúr
Helyesírásod és fogalmazási készséged kiváló, sokan natív magyarként a közeledben sem járnak (sajnos) - előtted viszont le a kalappal, rendkívül nehéz lehet ilyen szinten megtanulni a világ egyik legnehezebb nyelvét. Szóval elismerésem
-
Tomcat
őstag
Nagyon szép ország, és remek beszámoló a látnivalókról.
Szeretek ilyen írásokat olvasni mert mindig elgondolkodtat hogy milyen sok helyen jártam már a világban és főleg mennyivel több helyen nem voltam még. A látottak és olvasottak alapján ha lesz rá alkalmam nem fogom kihagyni. Ez sem maradhat ki az életemből! -
XuChi
addikt
Nagyon jó írás, nagyon szép ország. És nagyon jó képek.
Egyszer akármibe kerül elmegyek vietnámba.
Csodaszép ország. Azok a növények, épületek.
Egyépként mibe kerülne egy 2 személyes utazás cakkli pakkli mindennel?
Msn-re ha felveszel dumálhatnánk.
Thx az írást.
-
r-chee
őstag
Jó kis hasznos, kedvcsináló írás lett
. Szívesen körbebarangolnám az országot - ahogy sok másikat is -, lenne bőven miben gyönyörködni
.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nagyon szép ország. Egyszer szívesen ellátogatnék oda. Jó kis írás.
-
juliabrilke
veterán
Szeretem az ilyen írásokat!
[ Módosította: Racecam ]
-
Solten
őstag
Gyönyörű ország és gyönyörűen "beszélsz", vagyis írsz magyarul...
-
blunt
aktív tag
nagyon állatul néz ki!
-
-
válasz
deathcrow42 #5 üzenetére
-
-
FPéter
aktív tag
Nem volt nehéz megtanulni magyarul? Mármint megtanulni biztos meg lehet, de így... nem semmi. Nekem sose menne így a vietnámi.
-
aero.
veterán
Köszi az írást, élmény volt olvasni, hát még milyen lehet élőben!
-
-
Gergő_
őstag
szép, színes, színvonalas beszámoló
Nem gondoltam volna hogy ennyire olcsó az élet
a műszaki cikkek milyen árszínvonalon vannak a hazaihoz képest?bárcsak mindenki tizede olyan helyesen,magyarosan írna, mint jelen esetben
-
válasz
deathcrow42 #21 üzenetére
Hú most jut eszembe, hogy az étkezés az már nem is normál ár, hanem egy egész igényes drága hely
Ha jól emlékszem ettünk mi ebédet is 50.000 dongért ketten, ami alig 500 forint.
Nem egy drága ország, na.
-
LackoMester
addikt
nagyon szép ország ez a Vietnam,kár,h.legtöbb embernek egyböl a háborúk és a piac ugrik be elsöre
jó kis írás,gratula -
Szia,
mint írtam a repülőjegy az 250 ezer forint/fő, szerintem fejenként számolj még 150 ezer forinttal, és akkor gondtalanul ellesztek 3 hétig.
Az árakról:
1 USD ~ 17500 dong
1 pohár (4 dcl) frissen préselt nádcukorlé jéggel az utcán: 2000 dong, azaz nincs 30 forint
1 darab/pohár kókuszlé frissen felbontva az utcán: 3-5000 dong, azaz 40-50 forint a helyszínől függően (tengerpart vagy simán belváros, stb)
A gyümölcsök többségének kilója 150 forint alatt van. Az érett zöld! színű narancs kilója kb. 50 forint.
1 étkezés 2 személy részére 3 kis fogással, itallal egyebekkel normál áron: 120.000 - 150.000 dong, vagyis nincs 1500 forint
-
4d
aktív tag
Hello!
Gratulálok a cikkedhez!
Menyibe kerül egy ilyen út? -
-
rudi
nagyúr
Nekem is éppen a Top Gear jutott az eszembe. Hihetetlenül szép helyek ezek!
-
syC
addikt
Nagyon érdekes, szép hely
-
válasz
deathcrow42 #5 üzenetére
Ahhoz képest nagyon jól töröd
nekem anno a koliban (BME) egy vietnami haverommal laktunk 1 szobában, neki ennyire jól nem ment
Ő visszament Nam-ba dolgozni diploma után (hülye MOL nem volt képes normális fizut adni neki, amikor olyan optimalizálásokat tervezett nekik, h azon a cég dollármiskákat tudott volna keresni) Megígértem neki, hogy majd 1x meglátogatom, miután végeztünk, (3éve történt...) a képek csak megerősítenek az elhatározásban.
-
tibi666
senior tag
nagyon tetszett az írás.
és megjegyezném, hogy bár nem a magyar az anyanyelved, mégis helyesen írsz, és élvezetesen fogalmazol. minden elismerésem a tiéd! -
szabage
tag
Jó írás, szép hely.
-
Ygg
senior tag
Jó cikk, gratulálok, és jól megy a magyar fogalmazás is.
-
Doki-HUN1978
senior tag
Grat. a cikkhez!
Jó egy olyan országról olvasgatni -hiteles forrásból- ahol teljesen eltérő a kultúra mint nálunk és persze a szépsége sem utolsó.
Kár, hogy olyan messze van...
-
kételkedem
addikt
Megebédeltem, kávézás közben olvastam az írásod. Csodaszép helyeken jártál! A cikk is jól sikerült, örülök, hogy olvashattam.
Most le kellene pihennem egy picikét és teljes lenne a lelki békém... -
-
-
.mf
veterán
Jó kis cikk, szép ország: a természet is, de a (képek alapján) szép rendben tartott városok is. Hue nagyon szép lehet, kár, hogy nincs róla több kép és a képek nem nagyíthatóak. Még az utazást is élvezném, szívesen végigmotoroznék rajtuk, ahogy a Top Gears-es arcok is tették
Szintén zené- akarom mondani, közgázos?Volt pár vietnami szaktársam K kar Nemz. Gazd. szakon, egyikükkel egyik órára Vietnam újjáépítéséről írtunk beadandót / tartottunk előadást.
Szívesen elmennék egyszer valamikor egy nagyobb DK-Ázsiai körútra -- mivel pár éve tanulok japánul, tervbe van véve egyszer legalább oda eljutni, de ha sikerül, akkor egy derekas kis körútra kerekíteném ki.
Kösz az írást! -
Gulag
csendes tag
gratulálok szép írás,és mégszebb ország.
remélem életemben egyszer eljutok oda. -
-
Jó hely, tetszik!
Egy kérdés: Írtad, hogy angolul és franciául beszélnek. Neked melyik az anyanyelved?
-
lesaux
veterán
Bizony, állati nagy élmény lehetett, jó volt olvasni meg nézelődni.
-
Móci
addikt
Nagyon jó beszámoló, kellemes humorral, s gyönyörű képekkel!
Ezt biztos megnézném élőben is, ha tehetném, meseszép!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ezer mérföldes utazás Vietnam útjain
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Interactive Brokers társalgó
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- Milyen NAS-t vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- EA Sports WRC '23
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Acer FP581 lcd monitor
- Lian Li Galahad II Trinity Performance 360, Fehér !!! AKÁR 20.000ft-ért !!!
- Linksys E1000 Wireless-N router Cisco
- ASUS ProArt PA278CV Tervezői Monitor!27"/QHD/IPS/75hz/Type-C/Freesync-G-syc/100% sRGB és Rec. 709
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (1. generáció) eladó prémium, 360 -ban hajlítható üzleti ultrabook!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest