- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wannacoke
tag
hát ezen kifeszültem link
-
P.e.t.ya.
senior tag
Na végre kreatív lett a creative
-
the dealer
tag
okés! nem láttam, hogy van olyan is
-
WN31RD
addikt
válasz
the dealer #59 üzenetére
Ez itt OFF, a Milyen hangkártyát vegyek? topicban érdeklődj inkább.
-
nyunyu
félisten
Az más kérdés, hogy néhány körbemegy a szobában az effekt dolgon kívül inkább zavaró, amikor mögöttem szól valami. A zene része legalábbis nem igényli.
Emlegethetnem a DSotM-t is, ha mar eredetileg quadronak keszult, mas teszta, hogy a lemezipar megfelelo media hijan sokaig kenytelen volt sztereora butitva kiadni.
Szerencsere a 30. szulinapjara eloastak az eredeti felvetelt, aztan kiadtak SACD-n.Teljesen mas atmoszferaja van, mint a korabbi verzioknak.
-
the dealer
tag
Sziasztok!
Eddíg egyálltalán nem foglalkoztam ilyen hangkártyás dolgokkal.
Szeretnék kérni egy kis felvilágosítást mire kell odafigyelni hangkari választásnál, milyen adatokat kell figyelembe venni?Amire szeretném használni nem annyira arra tesz hangsúlyt, hogy milyen futureeket tud csak a minőség számítana. Annyi lenne a lényeg, hogy a keverőpultom kimenetét rákössem a hangkártya line-in bemenetére és jó minőségbe fel tudjam venni amit keverek és sztereóba ki tudjam nyomni egy sztereó hangfalpárra.
( Bakelitlejátszók ---> Keverőpult ---> Hangkártya ---> Erősítő ---> Stereo hangfalak lenne a hang útja. )
Ezeket figyelembe véve tudtok ajánlani nekem vmi hangkártyát?
10.000Ft körüli összeget szeretnék ráfordítani, de ez egy nagyvonalú irányár.Előre is köszönöm a segítséget!
-
CYBERIA
őstag
„tartós hangszínegyensúlyt és pontosságot biztosít”
Besz@rás.
Mert egyébként más hangszóróknál az van, hogy a hangszínegyensúly egy idő után megszűnik, és az egész pontatlanná válik. De ennél szerencsére nem így van.
-
törölt tag
A center teljesen felesleges zenehallgatáshoz, két front bőven "ki tudja váltani", a hátulsók meg elvileg jók lennének a hiteles atmoszféra megteremtéséhez, nade nem sztereó zenével, mert az úgy minden lesz, csak hiteles nem.
Az ilyen szoftveres kikeveréseket meg el is felejthetjük, többet árt, mint használ. -
tdd587
őstag
De igen, mert lekeveri a jobb-bal csatornát. Láttatlanban, ifjú titánként én is azt mondtam, hogy jó is lehetne akár, de most azt mondom, hogy felejtsük el.
Szerk: Az Aero természetesen más, mivel annak a DVD-jén ott az 5.1-be kevert DTS-1536. Az más kérdés, hogy néhány körbemegy a szobában az effekt dolgon kívül inkább zavaró, amikor mögöttem szól valami. A zene része legalábbis nem igényli.
-
nyunyu
félisten
Szerintem nem gáz az 5.1-es zenehallgatás
Attol fugg mire.
En amondo vagyok, hogy koncertfelveteleknel egy keveset hozza tud tenni az atmoszferahoz, ha bekapcsolom a CMSS-t (altalaban akkor sem szoktam), de a studiofelveteleket hatarozottan elcseszi.
Bar elmelyultebb zenehallgatashoz ugyis felrakom a fulest, sokkal reszletesebb, mint a hangrendszerem.5.1 elonye igazabol akkor jon ki, ha eleve olyan zenet hallgat az ember, ami minimum quadrora lett mixelve.
Most hallgatott JMJ Aero-nal hiaba uszitod ra a CMSS-t a CD sztereo hangjara, lapos marad, mivel a balrol jobbra panningbol nem fogsz tudni szoftveresen elore-hatrat csinalni, igy nem sok koze lesz a DVD altal nyujtott elmenyhez.
(Csak a szomszed flexe ne szolgaltatna extra .1-et)
-
Apollyon
Korrektor
Nekem is Creative hangfalam van már évek óta, és bizony tényleg egy műanyag vacak mint ez is. A haverom Logitechje sokkal jobban szól, és az is 5.1.
Szerintem nem gáz az 5.1-es zenehallgatás, mert végülis a centert monoban nyomja, ami szerintem hangzásban nem zavar be elöl-hátul sem a left-right hangfalaknak.
De hangfalból CL terméket többé nem, kösz.
-
nyunyu
félisten
T6160 specifikaciok
Persze semmi lenyeges adatot nem irnak le.
-mekkora hangszorok vannak benne? (melynyomo 16 centi szeles, tehat 6.5" mar boven nem fer bele, szatellitek 7.5 centijeben sem fer 2-2.5"-nal nagyobb hangszoro)
-mekkora THD-nel mertek a 40Hz-20KHz-t? 10%? jobb esetben 1%? (hifinel 0.1%-nal adjak meg...)
-kulonben is gyanus ez a 40Hz, front hangfalaimra valami 47Hz van megadva also hatarnak, pedig 6.5" mellyel van szerelve.
-SNR >75dB-t nem tudom ertelmezni, hogy mi akar lenni. -
hunmyke
aktív tag
válasz
Wannacoke #46 üzenetére
Sokáig én is Quad 405-öst használtam, de 2x20watt Orion HS100-hoz nem volt az igazi.
Most két Magnat MIG Ribbon 5-öst használok + egy Denon PMA-280-ast. Ez kijött 35k-ból. Természetesen használtan, de az ember meggondolja, ilyenkor mégis megérné-e az ilyen 2.1-esek. Főleg ha zenéről van szó, de kibírható vele a film és a játék is.Azért kíváncsi lennék ezekre a Creative megoldásokra mielőtt leszólnám...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tudom, minden cuccomat használtan vettem, 74-es Pio erősítő (quad405), meg egy Marantz erősítő, ezekhez van 1 gyári, meg 1 általam épített hangfalpár, valamint a TV-m két belső hangszórója, így van meg nálam az 5.1
Volt fadobozos geniusom is, de azt nem sírom vissza, elég tré volt...
-
Ősember
őstag
15w melynyomo
-
Ari18
őstag
"Ezek nagyot fognak szólni!" ----> termék mélysugárzója 15 wattos RMS teljesítményt kínál.
Hogy is van ez
-
waterman_
aktív tag
miért, miért, miért kell vezetékes távirányító? a leggagyibb hangerőszabályzó kis szart hányják bele, 2 hónap után már serceg, utána meg még rosszabb. frankó műanyag dobozok, csuhajja. szerintem egy kisméretű fadobozos hangfalpár, esetleg 2.1-es valami és bőven elég. miért kell az 5.1-es szutykokat erőltetni? műanyag kinézet, műanyag hang, kis teljesítmény és akinek csak arra kell, hogy szóljon, annak bőven jó a 2.1. aki meg annyira akar filmezni az ne egy ekkorka szutykot vegyen. eddig minden ismerősöm megbánta aki ilyen low budget 5.1es szettet vett.
aki már 5.1-et akar használni, annak egy ilyen lenne a minimum. ennek már van hangja és nem is rossz. -
Horbal
őstag
Nem kell a fejedet a falba verni ami igaz az ettől még igaz... Az a baj, hogy a marketingesek átbaxák az embereket, és ráirkálnak ezekre a "vackokra" mindenféle olyan dolgot aminek semmi köze a valósághoz Hi-Fi, Hóm Theáter, HáDé, Giga Watt, stb. Közben marad ami marad egy olcsó gyenge minőségű, kis teljesítményű, műanyag vacak, ami torzít, színezi a hangot, xar minden paraméterében, és az esetek többségében csalódást okoz. Tudom mert nekem is volt... amint tudtam váltottam soha többet ilyet nem veszek...
A másik, hogy egy közepes Hi-Fi cuccot ha megveszel az évekig (10 évekig) jó lesz, egy ilyesmi kategória, meg szép lassan de biztosan, egyre szarabbul fog szólni, ergó kb 2-3 évente vehetsz egy újat és ha azt összeadod, ott vagy ahol a part szakad.
A másik meg a cikk címe, mi az, hogy ez nagyot fog szólni, mihez képest? Én se vagyok elvetemült hifista nem veszek 100K-ért kábel méterét stb, mert kár belém, de azért egy 100-200K-t megér egy olyan cucc amit már érdemes bekapcsolni... Ez az én véleményem.
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #23 üzenetére
Általánosságban értettem, amit írtam.
Viszont én saturn-t, meg mm-et épp nem tartom alkalmasnak meghallgatásra, összehasonlításra; egyrészt túl nagy a környezeti zaj, másrészt túl nagy a tér. Rengeteget számít.
-
Wannacoke
tag
a nagyon drága erősítők nél véleményem szerint azt kell megfüzetni hogy a tervezők nem összecsapták a végfokot hanem sok számolással teszteléssel és állogatással tették még tökéletesebbé a hangzást. pl aki hall egy csöves erősítőt azt nehezen fog visszaszokni a TDA-ra és társaira
szerk: persze a hang falon is sok múlik, de vannak olcsó és jó erősítők is
-
Borisz76
nagyúr
"Ezek nagyot fognak szólni" cím megtévesztő is lehet....mert ez a 2 hangcucc mindent tud de nagyot szólni biztosan nem.
Nekem egy Creative Gigaworks S750-es 7.1-es hangcuccom van ami tényleg nagyot és szépen szól...
Az lenne az előrelépés Creative részéről ha ennek a cuccnak egy HD audio formátumokat is ismerő dekóderes változatát dobnának piacra.
Tehát nem csak egy forrást lehetne rákötni hanem a külső dekódernek köszönhetően akár DVD játékost vagy Blu-Ray lejátszót is rá lehetne biggyeszteni egyszerre.Sajnos ezt még nem lépték meg.
-
tdd587
őstag
Az 5.1-el az a baj, hogy amikor lekeveri a két csatornát a centerre, akkor agyonvágja a dinamikát, élettelen lesz az egész, a hangzás leszűkül (tripla) monoba, eltűnik a tér, egyértelmű visszalépés. A surround csatornák (halk) zengetése még elmegy, de hogy egy centeren hallgassak zenét, +4 "effekt" hangfallal... Pedig nagyon durva DAC-al szórakoztam, rendes hangfalakkal. Vissza 2.0-ba, PCM direct és BANG, well done, ahogy annak szólnia kell.
A dupla sztereó (aminek semmi köze a quad-hoz) amúgy jól összezavarja a hangképet, szintén nem javasolt, kivéve ha házibuli van és az a cél, hogy senki ne maradjon le a hangzavarról és a nappali bármely pontjában egyenletes rezgésszámot produkáljon a vodka-narancs...
-
Skizz
addikt
40Hz
-
total90
veterán
Nekem annyira nem tetszenek és szerintem annyira nem is olcsók, főleg az 5.1-es. Geniusból a 6000-es nem sokkal drágább és teljesítményben meg odapakol+az fa teljesen.
-
Ijk
nagyúr
Szerintem, hogy netrádió zörögjön a háttérben arra még egy 5k-s hangszóró is megfelel. Mondjuk ennek még nem olyan vészes az ára, ha kell valakinek a mély is. Nagy csodára persze azért nem kell számítani.
Mindig előkerül a hifi téma, az én meglátásom, hogy 40-50k-s kategóriában már nem szabad ilyen X.1-es rendszert venni, akkor már tényleg érdemes gyűjteni egy erősítő+hangfal összeállításra. Persze elsőre drágának tűnnek, de az ember összehoz egy rendszert és 20 évig is lazán kiszolgálja. Megnézem én ezeket a creative/logitech cuccokat 20 év múlva -
shteer
titán
válasz
Wannacoke #24 üzenetére
de csak 1 pár vidim van hozzá
amúgy mindenki a maga igénye szerint alakítsa, aki szereti a 4 hangfalat az hallgassa úgy, aki szerint meg értelmetlen szétzúzni a stereo-t, az hagyja békén a másikatén az 5.1-en is szeretek zenét hallgatni mert tisztán szól, az erősítő-hangfal combo-n is, mert az meg egy élmény
ebbe az árkategóriába sajnos nem lehet jobb minőséget pozícionálni, bár van aki próbálkozik
-
Ricco_hun
senior tag
Semmi gond ezekkel a cuccokkal. Csak mindkettőt túlárazták úgy 10-15k HUF-al. Innentől kérdés, hogy ki választaná ezeket, amikor ezekben az árkategóriákban klasszisokkal jobb és erősebb cuccok találhatóak.
FMate: itt senki sem beszélt arról, hogy 2-3-szor annyiért jobbat lehet kapni, hanem hogy ugyanannyiért jobbat lehet kapni, ugyanis csúnyán túl vannak árazva.
-
FMate
csendes tag
Az igen... Igazi szakértők vannak itt, akik megállapítják hogy 100-150 ezerért jobb hangcuccot kapsz mint egy húszasért...Kösz az infót
Ez a hangfal azért a "zörögjön valami" kategóriánál vszleg sokkal kielégítőbb, ne keverjük a monitorba szereltekkel.
Sok ember használ ilyeneket, és igen , tisztában vannak azzal,hogy két háromszor annyi pénzért sokkal jobb cuccuk is lehetne. -
I.P@trick
csendes tag
Kinézetre még elmegy, árban sokat kérnek érte..... gondolom minőségről inkább ne beszéljünk
Jó, mondom én ezt, aki egy Genius SW-N5.1 1000-res hangrendszerrel rendelkezik. A szatelit hangfalakkal nincs problémám, a mélynyomót gyengének éreztem, ezért itt van az asztal mellett +ba még egy magnat is -
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #14 üzenetére
Nem ér semmit a watt-szám. Egyrészt mert szeretnek sportot űzni belőle, hogy minél nagyobb értéket hazudnak oda, másrészt mert ha nincs megadva az érzékenysége a falnak, akkor mindez nem mond semmit hangerő szempontjából. Meghallgatás alapján érdemes ítélkezni.
-
Johnny Cage
addikt
Mondjuk az tény, hogy ezekből a rendszerekből mély, telt basszusokat nem nagyon lehet kicsiholni. Ilyen szempontból egy régi, használt sztereó cucc (nekem Technics erősítőm van Akai hangfalakkal) sokkal jobban szól, más kérdés, hogy az meg nem szól olyan tisztán.
-
shteer
titán
-
Dassler
őstag
Amire kitalálták, arra pont megfelelő - PC játék - a használat 3/4-ében -, általános PC használat közbeni (háttér)zene "zörögjön valami" stílusban, netrádió hallgatás stb.
Természetesen soha nem fognak úgy szólni, mint egy sztereó erősítő - főleg egy jobb féle, de még megfizethető NAD, CA, Arcam stb. a nem megfizethetőket hagyjuk- egy kcisit jobb féle hangfalakkal.
Amúgy miylen erősítő-hangfal kombód van?
Pc célra nekem van egy X-540 és teljesen jó a géphez, nálam gyakorlatilag csak játékra van használva a PC hangfal, maximálisan elégedett vagyok vele már 1,5 éve. Mozizni meg zenét hallgatni ott van az erre külön kialakított rendszer. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Johnny Cage #9 üzenetére
Én ebben a kategóriában szoktam vásárolni, de mind a Genius, mind a Logitech jobb konstrukciókkal áll elő.
Pl.:
Z-2300-ast vettem 2 éve 27K-ért boltban (120W RMS a mély, össz: 200W RMS).
HT-3600-ast vettem 23.5K-ért, szintén boltban (45W RMS mély, össz: 120W RMS)Ezekhez képest a Creative meg itt bohóckodik ezzel a 25W-os vacakkal.
shteer
Rokonomnak is van egy T3xxx... na azt sem kell félteni. Szintén az a dobozhangzás, amit említesz. Hiába, hogy jól néz ki, ha hallgatni nem lehet ill. kín.
-
shteer
titán
válasz
TomBoy1986 #7 üzenetére
egyetértek.. a T61xx névből én nem sok jóra következtetnék
volt nálam 1 hétig egy T6100 és azt a dobozhangzást nem tutam tovább elviselni, telt mélyet egyszerűen nem lehet kicsikarni belőle
ok, a jelenlegi X-540 is a pc 5.1 középkategória alja de mérföldekkel jobb
-
Horbal
őstag
válasz
Johnny Cage #9 üzenetére
Az a baj, hogy egy 20W cucc és egy 50-60W erősítő + 100W köröli hangfalpár ugyanazon a hangerőn hallgatva megdöbbentően máshogy szól. A 20W körüli ezen a ponton ami nem is a maximuma neki már a végét járja, sokszor hallható torzítással jelezve ezt míg a másik itt kezd el élni... Átlagos szobában ez kb a negyed felett kicsivel - max félig feltekert hangerőt jelenti a erősítő esetében, és akkor már nem csak hallod de érzed is a zenét.
-
shteer
titán
Image Focusing Plate LOL
válasz a logitech körhangzásos bullshit-jére
-
Horbal
őstag
Használtan kell erősítőt venni. 20-30K környékén nagyon nagyon fasza sztereókat lehet zsákmányolni egy kis utánajárással. Persze ezek a legtöbb esetben igen fapadosak, nincs távkapocs stb, de egy erősítő minél 1xűbb annál jobb szerintem. Abban igazad van, hogy a hangfal az húzós és használtan igen bevállalós dolog hangfalat venni... újonnan meg darabja 30-60K között helyezkednek el a már tényleg minőségien (értsd viszonylag kompromisszum mentesen) szóló darabok... tehát igen kb 100-150-csillagos ég
-
Johnny Cage
addikt
válasz
TomBoy1986 #7 üzenetére
"20W RMS-es mélynyomó... na ja...vicc kategória"
Az a 20W egy átlagos méretű szobába bőségesen elég. Márpedig ezeket nem diszkóba tervezik, hanem arra, hogy odaülsz az asztalodhoz és relatíve kis távolságból hallgatod a zenét / játékot / filmeket.
-
-
TomBoy1986
veterán
A Creative a 30K alatti kategóriában még soha nem állt elő normális hangcuccal. Ez is egy vicc... 20W RMS-es mélynyomó... na ja...vicc kategória (nem, nem keverem a PMPO-s értékekkel)
-
Horbal
őstag
Nem akarok negatív lenni de ez még mindig egy műanyag vacak. Én még nem halottam olyan egybe 5.1 rendszert ami nekem megfelelően szólt volna, valahogy ezeknél mindig azt érzem, hogy komoly kompromisszumokat kell kötni. Már maguk az erősítők milyenek ezekben. Olcsó János alkatrészekből vannak összetákolva... Lehet filmre, játékra elmegy de zenehallgatásra egy ilyen és társai szvsz nevetségesek. Asszem maradok a kb 10 éves sztereó HK erősítőmnél, két jóféle hangfallal...
-
-XadAnuX+
őstag
Nagyon vártam mér a Creativ-tól egy kis vérfrissítést, kezd alakulni a dolog.
-
Hebry
senior tag
Azért valaqmivel eltakarhatták volna a hangszórókat, mert ez így nagyon csúnya szerintem.
-
mephi666
nagyúr
"fekete színben pompázó" <- ez nagyon tetszik
nem értek annyira a hangcuccokhoz, de nem sok ez egy kicsit egyutas rendszerért? vagy sokkal jobban/szebben szól, mint mondjuk egy jóval olcsóbb logi x230?
amennyire hallottam, (hifit nem számítva) szépen szólnak a creative cuccok, de kis túlárazás-szagot érzek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!