Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz sh1n0b1 #83 üzenetére

nalunk ugy lehetne megcsinalni h irsz egy scriptet, amivel bejelentkezel elerheto gepekre, onnan veletlenszeru portokat szkennelsz. de ahhoz ossze kell gyujteni a gepek listajat tetszoleges modon (ping, telnet, rsh, akarmi), aztan elindulni (nem is feltetlenul egyszerre minden gepre) szkennelni a te portjaidat (gepenkent egy taromanyt v megszebb ha veletlenszeruen, de akkor logolni kell a probalt portokat is) es az eredmenyt kiertekelni. viszont egy trackback rogton megmondana h honnan jott a sok scan, igy az bukta.
    es jo esellyel az egeszet megfogja egy ceges tuzfal :) akkor pedig szerezni kell egy kinti gepet, ahonnan lehet ilyet jatszani.
    akkor meg mar ott tartasz h tobb kinti gep kell.
    vagy ha eleg vagi vagyok es en nekem is upc catv-m van, akkor csak egy wireshark kell az eredmenyeket osszegyujteni, akkor mehet veletlenszeru src-vel is az osszes csomag, legalabb nem tudod honnan jottek.
    nezd meg pl h a myip-ed frissitesehez milyen egyszeru script van (unix alatt). na ha ilyet zsigerbol osszedobsz, akkor mar lehet kezdeni az ilyesmi jatekokat :) es nyilvan keves ez is, mert ami 'csak' a szabvanyos dolgokat hasznalja, az soxor keves lehet, tehat csomagokat neked is kell tudnod osszeallitani pl c forrasbol.
    szoval munkas :)

• juliabrilke

veterán

válasz sh1n0b1 #83 üzenetére

Egy nagyobb cégnél, ahol mindenki számítástechnikával foglalkozik? Kicsit nehéz lesz meggyőzni a rendszergazdákat... :DDD Egyébként nálunk (tesztelőknél) meg főleg nézik, hogy ne teszteljünk, csak belső gépeket.
    Én nem is mondtam, hogy akarom/fel tudom törni a gépedet. És még lusta is vagyok... :D

Új hozzászólás Aktív témák