- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ahonnan az egész indult, tehát a kérdéskör lényege, az éppen az lett volna hogy nem szembe mentek a Föld forgásával, hanem azzal azonos irányba, mert a Föld kelet felé forog (ezért kel ott a Nap)
A vonaton pingpongozással kapcsolatban pedig szerintem nem mérvadó az, amit dabadab linkelt, mivel az a magasban levő légmozgásokat, szeleket taglalja, ami nyilván a vonat belsejében nem igazán létezik. -
Gergő_
őstag
Nem akarok belemenni, de az USA nem meri megtámadni Iránt, mert rögtön megjellenne egy rakás( több millió) kínai katona, ami nekik soha nem lesz. Itt jönne viszont képbe Oroszország de úgyis mondhatnám hogy SZU.
Érdekes egy helyzet.
Ezért szokás mondani hogy a II. vh-nak nincs vége, túl az elvarratlan szál, még a hazánkat érintő is. -
keIdor
titán
Nem hinném, hogy kockáztatna. A Szovjetuniót se merték "bevállalni", miután lett atombombájuk és Kína is atomhatalom jelenleg. 1948-ban, mikor még a Szovjetunió gyenge volt és nem volt atomjuk, akkor még kicsit bátrabbak voltak.
Akkor nagyon közel voltunk a III. világháborúhoz, de szerencsére(?) semmi nem lett belőle.
-
Offoljátok csak, érdekel ez a téma.
Már csak azért is, mert nyilván hülyeséget írhattam, de az én szemszügemből úgy éltem meg a dolgot, hogy elpörgött az éjszaka túl rövid idő alatt, ezért arra gondoltam, hogy feketeség gyorsabban elment a fejünk felett. De ugye nem a feketeség megy, hanem a Nap, és hát ráadásul nem is Nap megy tulajdonképpen, hanem a Föld.
Szóval mittudomén, mi merre fog, én csak egy szőke nő vagyok.
-
"És voltaképp én is csak arra reagáltam, hogy időben nem számít."
De, szamit, egyebkent.
Ugyanis az atmoszfera nem betonbol van ontve, hanem gaz, igy aztan ahelyett nyugodtan megmaradna a seggen, ide-oda aramlik (ezt a jelenseget "szel" neven is ismerik) es a Foldon alapvetoen nyugatrol keletre fuj a szel.
Itt bovebben is olvashatsz rola. -
Panther
HÁZIGAZDA
Külső szemlélőként nézve az időt tényleg nincs jelentőssége hogy merre mész (mert pl 1600 km 800-zal repülve mindkét irányba 2 óra = 120 perc), de itt az volt a lényeg, hogy az utasok számára gyorsabban elmúlt az éjjel, ami pedig igaz (hamarabb túljutottak a Föld "éjszakás" felén, mintha álltak volna és csak várják hogy forduljon a Föld).
Képzeld el úgy, hogy a kocsiban az autópályán, amikor bemész egy alagútba, a hátsó ülésről előre dobja valaki a labdát. Ez esetben a labda rövidebb idő alatt ér át az alagúton, mint az utasok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- Iphone 15 128GB // Számla + Garancia //
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest