Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Szerintem jobb, annak ellenére hogy nem akarok továbbtanulni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Ha igazat mondtak, a Cad/Cam képzés mellé jár webes backend oktatás is, ami már elég jó esélyeket ad a munkaerőpiacon. Volt egy ilyen stílusú cég állásbörzén, talán az Allwin, de asszem náluk csak 250 a bruttó. A rendszergazdának az az előnye, hogy ha jól csinálod, akkor rengeteg állásod lehet, ismerek olyat is, aki 4 cégnél van, és ott még minimálbérrel is jól jönne ki, főleg, hogy kéthavonta egyszer van bent. Az a hátránya, hogy egy géppark-újratelepítéssel jól meg tudnak szivatni, főleg, ha teljesen más modell mind.
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Csak ha továbbtanulsz. Egyébként az OKJ ad képesítést, az érettségi szvsz a szakmunkásképzés alatt áll értékben.
-
válasz
inspiroyhome
üzenetére
Jobb döntés volt az Érettségi az OKJ helyett?
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Köszi, akkor valszeg nem találkoztunk.

-
VoidXs
nagyúr
Mérnökinformatikus. Jártam matek faktra, az analízis, amitől annyira féltem, hogy nem is akartam idejönni, bizonyult miatta nevetségesen könnyűnek, az első félév konkrétan középiskolás anyag. Viszont van egy Bevezetés a számításelméletbe I nevű tárgy, aminél a vizsga kettes feltétele az, hogy tudj ~200 definíciót, ~100 állítást, és ~80 tételt kívülről, pontosan szó szerint. Ez az oka annak, hogy a melletted most ülő emberek közül az egyiket jövőre már nem látod. Mindenki szidja a matek intézetet, mert irreálisan sokat kérnek számon. Nézd meg a blogom, olyan programozási munkáim vannak, amiket az itt diplomázott hallgatók nagy része nem lenne képes megcsinálni, nemhogy egy-két nap, max egy hét alatt, de kábé bugmentesen, hiába erőltetik is a hülye papíron programozást. Az állásbörzén is taroltam, 300-as nettót is ajánlottak. Felvehetném egyszerre az összes infós tárgyat, semmi gondom nem lenne velük, de kénytelen vagyok itt szívni a rohadt matekkal. Sőt, hogy jobbat mondjak, miatta fogok kibukni, mert egyáltalán nem megy. Véletlenül mentem át eddig mindig.
-
vimes
senior tag
Szabad tudni, hogy milyen szakos vagy? Az, hogy milyen a rendszer, és hogy az éppenséggel nem kedvez azoknak, akik valamilyen informatikával kapcsolatos területen szeretnének továbbtanulni, nem ilyen egyszerű (értsd: nem teljesen/mindig igaz). Ha az adott középiskolában van matematika fakultáció (vagy matematika emelt szint felkészítés, nem tudom kinél mi a neve), az már hatalmas plusz. Pl. itt az SZTE-n programtervező informatikus szakon a Kalkulus I. gyakorlatilag a két éves fakultáció anyaga, csak kibővítve. Hatalmas segítség, hogy egy rakás feladattípussal nem most találkozok először, de így is van egy rakat újdonság.
Az emelt info fakultáció egy rakat kaka volt, de otthon meg lehet tanulni önállóan úgy programozni, hogy elég legyen az érettségire (persze kell valamennyi szorgalom hozzá). Amúgy meg egyetemen úgy is megatnítanak programozni úgy, hogy az alapoktól kezdik. Itt is ugyanaz a szitu, mint a kalkulusnál - nagy segítség, hogy van valami gyakorlatod és nem a nulláról kezded... de onnan is lehet, csak több munkát igényel, de szerintem én kb. maghaltam volna, ha a fentieket nem teszem meg... és ehhez nem kell szakközépbe menni, elég egy sima gimi (pl. az én volt sulim nyelvi suli volt (vagy legalább is van olyan tagozata) angol/német/francia oktatàssal. Kicsit messze van az informatikától.A kihulláshoz pedig annyit: beiratkozáskor nekünk azt mondták, hogy az egész egyetemen az három info-s szakon a legmagasabb a kihullási arány.
Voltak (nem is kevesen) akiket már egyszer kirúgtak és jöttek újból beiratkozni... -
válasz
Klaus Duran
üzenetére
Menni fog, csak tanulni kell pár percet és máris jobb lesz

-
-
válasz
inspiroyhome
üzenetére
Békéscsaba / Trefort
De szerencsére vannak akik támogatnak. [link]
-
adrian360
őstag
én 17 éve érettségiztem és utána elte vegyészkarra jártam, úgylátszik azóta nem sokminden változott

2. éves szerveskémia laborba max 70-en mehettek, mert fizikailag nem volt több hely, meg is oldották hogy a 130-as elsőéves létszám annyival csökkenjen. sőt általában túlteljesítették a tervszámot
-
inspiroyhome
senior tag
Én is estin vagyok, szabad tudni hogy te hol?
-
sanzi89
addikt
Ezeken semmi meglepő nincs. Amíg az egyetemek az után kapják a pénzt az állambácsitól - tehát a mi adónkból - hogy hány aktív hallgatójuk van, addig szerintetek nem az a célja, hogy minél több ember minél tovább rohadjon az iskolapadban? Ja, és olyannal szopatnak halálra, amire a való életben semmi szükség. Windows alapú rendszerüzemeltető lennék, 0 hasznos dolgot tanultam 7 év alatt, amíg 2 felsőoktatási intézménybe jártam/járok.
Könyvet lehetne írni arról, hogy a magyar felsőoktatás informatikai szempontból mennyire a béka segge alatt van ezer kilométerrel. Főleg, ha az ember nem programozó akar lenni, mert ugye jelenleg Magyarországon a felsőfokú informatika=programozó.
-
ricinus13
senior tag
Elte kemián is ez van. Kémalapból minden évben az évfolyam 75%-a megbukik, egyelőre nálam is kilátásban. Sem az emelt matek sem a fizika nem követelmény, viszont itt kell és jól be lehet szpni vele. Erre mondják hogy tetszik ez a tárgy jövőre is felveszem. Engem érdekelne hogy BME vegyészmérnökin mi van, érdemes-e átmenni.
-
VoidXs
nagyúr
Én is valahogy így voltam, a töri és az irodalom totál nem ment, épp kettessel mentem át, viszont az érettségi más. Csak a szóbelin kell egy kevés anyagot tudni, előtte elég az általános iskolai műveltség, valamint egy pici ész. Elhülyültem a napjaimat, semmit nem tanultam írásbelire, és meglepetés: mindegyik 90% fölött van, kivéve a magyar, ami 89. Szóbelire az utolsó két napon tanultam, az eredménye meglett, a magyar vége négyes lett, a töri pedig az ötös alsó határa. Szar a rendszer, mert totál nem ezekre van szükségem az informatikus pályán, de oké, bocsássuk meg, hogy olyan emberek szabják meg az oktatást, akik anno nem vettek részt benne. Mindegy, így is lett 460 pontom, szóval ne félj semmitől. Előtte azt hittem, hogy várhatok egy évet végig törit tanulva, aztán ez lett.
Egyébként csatlakozom az előttem szólóhoz, én kicsit durvább helyen vagyok, BME-n. Úgy képzeld el, hogy 32 ponttal a 60-ból (kettes) enyém lett a 3. legjobb bsz (matek) zh a gyakorlatos csoportból, és 75% megbukott. A javító csak nehezebb lesz, szóval az a 75% konkrétan egy éves csúszásba került. Itt ilyen az élet.
-
Továbbtanulás, egyetem? Ahhoz képest érettségi az paripapénisz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- Parkside szerszám kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 4 - 14" - Ryzen 5 pro 7530U, 16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Voltak (nem is kevesen) akiket már egyszer kirúgtak és jöttek újból beiratkozni...