Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Pedig az igazi bográcsos étel nem gázlángon készül, hanem kemény ( gyümölcs) fán.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Essejó
veterán
válasz Flashback #97 üzenetére
Persze, az. Csak vannak akik szerint a nem fával vagy faszénnel történő grillezés az olyan mint a konyhai sütővel készíteni az ételt. Ezt sosem tudtam megérteni vagy elfogadni, mint hozzá állást.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
A témaindítóban linkelt Yt videóban a lengyel csaj készít benne töltött káposztát, pillants rá. Úgy a 8-ik percnél, igaz ezek csak töltelékek, de az első főzése meg tén egy lucskoskáposzta
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Flashback #91 üzenetére
Ez elektromos grill és faforgáccsal ad füstöt?
Ezt jó, hogy nem odaát a BBQ topikban írtad, az önjelölt megmondók tuti megmondták volna a tutit.[ Szerkesztve ]
-
-
Flashback
addikt
Kösz a tippeket. Itt van mellettünk a magyar bolt ott szokott lenni csipetke, nokedli. Majd kipróbálom azokat. Ha nem lesz jó majd megpróbálom megcsinálni.
Ahogy olvasom a blogoutodat neked kellene egy Ninja Woodfire. Szerintem te kihasznälnád...[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Essejó
veterán
válasz Flashback #84 üzenetére
Ha bármilyen más recept kérdésed van, jöhet nyugodtan. Megpróbálok választ adni.
A bab, a gulyás, a krumpli levest anyukám még csipetkével csinálta. Néha én is mert úgy az igazi, de többször ellustizom és reszelt tészta megy bele.
A csipetke készítese: egy tálba felütsz 1 tojást, csipet só, és villával kicsit felvered, majd annyi BL-55 lisztet adsz hozzá, hogy egy kemény gombócot tudj gyúrni belőle. Letakarod, és hagyod állni 10-15 percet.
Kirakod az asztalra a lisztes zacskót és még 1 üres tálat. Abba rakod a lecsipkedett tésztát. Kézbe veszed a gombócot, én általában a felét csak mert úgy kényelmesebb, bele tunkolod a gombócot a lisztbe, és a másik kezed hüvelyk és a mutató ujjával kis darabokat csípsz belőle, amit a két ujjaddal megpödörsz és a tálba dobod. Nem egy helyről csipkedsz hanem körben a külsejét és gyakran lisztbe mártod a gombócot. Nagymamám pl ellapította kb fél centi vastagra, és körben a széléről csipkedte. Amikor körbe ért akkor lisztezte újra a tésztát. A lecsipkedett tésztára is mehet néha egy csipet liszt és megrázod a tálat, hogy ne tapadjanak össze a csipetkék. Addig folytatod míg a tészta gombóc el nem fogy. Frissen készítve mehet a levesbe. De ha többet készítesz akkor 1 konyharuhán a napon ki lehet szárítani, vagy sütőben 50⁰-on hőlégkeveréssel, zárható edényben hónapokig eláll.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
-
TA68
őstag
Szerintetek hány percet adjak a csirkepörköltnek? Én 15 perc körül gondoltam.
-
Essejó
veterán
válasz Flashback #80 üzenetére
Huhh Szóval én 1986 óta főzök és az ilyeneket érzésre rakom már össze, de megpróbálom.
0,5 kg krumpli megpucolsz felkockázol, 1 szál kb 20 cm füstölt kolbászt fél karikára vágsz, 1 kisebb tojás méretű vöröshagymát apró kockára vágsz, 1 gerezd fokhagymát szintén. A Cosorin bekapcsoltam a pirítást és amikor felmelegedett raktam bele kb fél evőkanál zsírt, amikor elolvadt ment bele a felaprított hagymák. Amikor a hagymának már nem fehér volt a színe hozzá raktam a kolbászt ls azt is megpirítottam kb 2-3 percig. Akkor lekapcsoltam a gépet. Ment bele kb 1 kávés kanál morzsolt majoránna, 1 kk hegynyi őrölt tarkabors, 2 tk őrölt pirospaprika, 1 púpos tk ételízesítő (az Aldi féle 40% zöldségtartalmút használom)
Össze kavartam, rátettem a darabolt krumplit, felöntöttem 1,5 liter melegvízzel, és hozzá raktam ami a markomba fér (nem puposan) link 2 maroknyi kézi (reszelt) tarhonyát. Összekevertem ment rá a kuktafedő. Beállítottam nagynomás 5 percre.Bocsi nem direkt növesztem a körmöm, de azt az újamat (gyűrűst) sikerült júli 23-án meghegyeznem, és a sérült idegvégek még mindig erőst érzékenyek. Vágtam belőle körömmel együtt vagy 2,5 mm-t.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
-
TA68
őstag
Egy kis zöldbabfőzelék. Mirelit zöldbab volt, 2 percet adtam neki magas nyomáson. Tökéletes lett.
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
Ma krumplifőzelék készült benne, nagyon finom lett.
1 ek zsíron dinszteltem 1 vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát.
Amikor már kezdett színe lenni kapott 1 maréknyi bacon kockát.
Azzal pirítottam tovább.
Mentek rá a fűszerek: só, őrölt tarka bors, majoránna, őrölt babér, 2 tk pirospaprika. Átkevertem és rátettem a megpucolt felvágott 2 kg krumplit. Ráöntöttem kb 3/4 liter vizet. Ment nagynyomáson 15 percet.
Közben elkészült 4 ek lisztből vízből és 2 ek tejfölből a habarás.
Mikor lejárt az idő, leengedtem a gőzt felnyitottam és bele kevertem a habarást, elég forró volt, hogy besűrűsödjön, nem kellett a pirításra kapcsolni. Sült virsli volt a feltét.[ Szerkesztve ]
-
laca71
aktív tag
Tudom ,nem nagy szám de nagyon finom lett a sertés pörkölt ,jó sűrű szaft, omlós a hús..
-
philoxenia
MODERÁTOR
Gyakorlatilag egyformák ezek a kukták nagyjából. Nekem olcsón jött a Cook4me, így azt vettem. Ahhoz viszont rengeteg recept van fönn, +videók is. Csak ebben, nehéz főzni hagyományos ételeket, mert nem szabályozható a lassú főzőrész úgy mint egy hagyományos tűzhely, a mérete is adott, néha nagy, néha kicsi.
Nekem eddig az előfőzésre vált be nagyon, van ugyan hagyományos kuktám, de azzal sokkal nehezebb előfőzni, mert nem automatizálható. Babot, füstölt csülköt főztem elő vele például, olyan két hete, mert szabad téren üstben főztem olyan 40-50 főre, és meg akartam a főzést gyorsítani. Arra nagyon jó volt. De pl. a zöldbabfőzelékhez itthon is használtam a zöldbab előfőzésére, sokat gyorsított és nem főtt szét a zöldbab, de teljesen puha lett.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
TA68
őstag
Megcsináltam a pörköltalapot, vizet nem tettem rá, megvártam ameddig hús kiengedi magából és még utána 2-3 percig rotyogtattam. Kikapcsoltam a SAUTE programot. 3 mérőpohár rizst (kb.450 gramm) átmostam. 3 mérőpohár vizet adtam a pörköltalaphoz és hozzá kevertem a rizst. lezártam a kuktát és bekapcsoltam a RICE (rizs) programot. Nem kell időt állítani, az alap 12 perc tökéletesen jó. Megvártam ameddig automatikusan elengedi a nyomást.
-
TA68
őstag
Ebédre rizseshúst főztem a Cosiban, nagyon finom szaftos lett.
-
Beni2360
félisten
Inkább így. Legyél Sigorú és vedd meg a Siguro-t.
Nekem van egy Siguro vákumos heggesztő gépem meg vagyok vele elégedve, őt hívom szigorúnak.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Essejó
veterán
-
notika77
senior tag
Ugye a gőz kieresztéséhez nem kell áram? Ki lehet vinni a házból az elektromos hálózatról lecsatlakoztatva, hogy ne az adott esetben 8-10 fokos konyha légtérébe menjen a gőz?
-
Jadro
veterán
Rányomtam, beaktiválódott és azt írja, hogy 15-ig (vasárnapig) működik. 109,99 Eur így az ára. Az Alzás árnál így jóval olcsóbb. (59.900,- Huf vs kb.43.500,-Huf)
TA68: Egyelőre az a kérdés, hogy a Cosori mennyivel minőségibb mint ez a Siguro. Nem biztos hogy nagy a különbség, úgy látom, a Siguro ilyen Alza saját márkás cucc.
Még egy kicsit rágódom, aztán úgyis cooker lesz ebből.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Essejó
veterán
Ha nem sürgős érdemes kivárni, gyakran van akció. Bár szerintem még így is olcsóbb mint itthon.
Az Airfryer-t is valami 18-20% akcióval vettük.
Az a 10 € voucher vajon mit jelent? link
Amilor vettük akkor 109,99 -ből jött 18 % akció, most 117 €.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Asustor NAS
- Milyen TV-t vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bestbuy játékok