Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dabadab
titán
Az origót inkább kihagyom, de egyébként erről van szó, amit most egy kis startup próbál meg úgy előadni, hogy ez a világ legjobb dolga lesz, ha majd a befektetők adnak nekik sok pénzt és ki tudják fejleszteni.
Egyébként az látszik, hogy autókban meg ilyen helyekre nem lesz ez jó, mert nagyon kicsi a fajlagos teljesítménye, a hatékonysága meg 10% alatt van, vagyis a megtermelt energia 90%-a hővé alakul.
-
törölt tag
Forradalmi találmány. Feltalálták újra a béta voltaikus eszközt... Úgy 1970 környékén még izgi lehetett, aztán random időközönként újra és újra és újra forradalmi áttörésként élik meg, miközben létező, implementált, vásárolható technológia úgy egyébként. 2007-ben még a mobilaréna is lehozta hogy a usairforce kutatásfejlesztés osztálya is kísérletezik vele. Azóta meg random ugyanezzel házalnak dobjuk össze erre oldalakon, megcsavarva hogy atomerőműből kukázott grafit cuccokat alakítanak át vagy bármi.
Nyilván a történet működik, és van is ahol lehet használni, katonai is akár, de ezzel se kocsit se telefont se semmi értelmeset nem fognak tápolni, soha. Mondjuk a Theranos is mekkorát futott mielőtt beborult volna, szóval semmin nem csodálkoznék...
-
-
Viktor77
titán
Ellenőrizni fogom!
-
-
Gdi
senior tag
Lehet, hogy igaz.
De csak 1e-25 V és 0,1 µA a maximuma
(Bár szerintem ilyen paraméterekkel egy méretesebb kavics is rendelkezik) -
nemlehet
őstag
Origo, mit vársz. Ha még normális technikai paraméterek elérhetőek lennének is sem tudnák normálisan lefordítani.
Amúgy nem "tűnnek" el az új akkutechnológiák. Én legalábbis olyat nem láttam hogy egy piacképes terméket jelentettek volna be, mindig csak valami új ötlet vagy technikai lehetőség lett beharangozva és kb a befektetőket keresünk fázisig jutott el a dolog.
Mindig nagyok az ígéretek de én legalább 4-5 olyan esetre emlékszek ahol a prezentáció csak nagyon kicsiben történt ilyen mikrovoltos nagyságú feszültségekkel és semmi sem mutatta, hogy ez mondjuk standard ipari környezetben is ilyen hatékony lesz.
-
nevemfel
senior tag
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
Azt a nem mellékes körülményt se hagyjuk ki, miszerint ez egy "öntöltő akkumulátor", méghozzá "nanogyémántokkal", amiben "a felületkezelés eredményeképpen 'kivonják' az elektronokat a gyémántból". - idézetek a cikkből.
Bizonyára én nem vagyok eléggé müvvelt, de nekem már vörösbe lengett ki a bullshit detektorom.
-
updog
őstag
"a 28 ezer évig működő akkumulátor"
A fő kérdés: honnan tudják?
-
válasz
Krugszvele #2 üzenetére
Én többre emlékeztem
-
Krugszvele
senior tag
Minden hónapban kijön egy ilyen új technológia és soha többet nem hallunk róla.
Legalább 30 féle jelent meg az elmúlt években. -
Mondjuk látok benne buktatót
1.- Sehol nem említik az elektromos autókat
2.- Elővásárlók hadiiparban tevékenykednek, tehát lehet hogy írtó drága lesz
3.- Ez is eltűnik csak úgy...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egy újabb...
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest