Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullKoxa
őstag
Hellom . Ha csak a 144Fos-t szeretnéd elérni hogy folyamatos legyen akkor komplet gét kell cserélni. Amúgy játék függő az egész. Nézd meg az adatlapomat és ott a gépet még ezel sincsen meg az álandó 144fps. Az asztalon igen mondjuk nekem 165re van rakva. A G-Sync ara van hogy ne legyen képtörés , folyamatos legyen a kép mondjuk játékokban.
-
keneseig
tag
Üdv!
Az mennyire normális, hogy az ezek alapján beállított G-SYNC mellett a monitor menüjében látom játékok közben ahogy ugrál a képfrissítés? A játékok nem érik el folyamatosan a 144 FPS-t. ASUS 144Hz VP249QGR.
-
Tom5
addikt
Sziasztok.
Kérdésem lenne. (Gép konfig az adataimnál.) Display porton elsődleges monitor 75 Hz-es "freesync"
módban működik szépen. Másodlagos monitor egy DP - D-sub minőségi kábel. Na most játék közben úgy szoktam, hogy elsődleges monitoron játék mellette másodlagos monitoron youtube. Amióta a 1660ti van azóta ez esetben a youtube videók akadnak. Láthatóan zavaróan. Mintha bekavarna a freesync mikor elindul a játék.
Azon agyalok csak jelenleg nincs, hogy kipróbálom majd HDMI - D-sub kábellel a 2. monitort. Valakinek esetleg hasonló tapasztalata, ötlete h mit tehetnék még?! -
Thome
veterán
Flickerrel kevertem valóban!
Max hz-n van minden, és még is stutterel, 50-70 fps-sel fut s játék.
Elvislehetetlenül vibrál.Na majd úra próbálom valamelyik nap.
-
Thome
veterán
válasz
enginev3.0 #3 üzenetére
Na,nekem mocskosul stutterelt (vibrált) a kép ingame, úgyhogy eleresztettem a freesyncet egyelőre.
-
-FreaK-
veterán
Érdemes megnézni a linkelt hsz-emben lévő videót, érdekes infókat tartalmaz: [link]
-
enginev3.0
félisten
Köszi
Ma kipótolom a fontos infókkal
-
SityiSXT
őstag
Két apró észrevétel:
- A játékban a saját vsync-et ki kell kapcsolni, mert bekavarhat
- a driverben érdemesebb gyorsra rakni a függőleges szinkronizációt, így csökken az input lag (refresh rate alatt működik a G-Sync, afelett a Vsync) -
Bismarck24
tag
válasz
enginev3.0 #3 üzenetére
Hát a leírás alapján úgy tűnik hogy növeli az input laggot. (késleltetés) BFV esetében pedig nem biztos hogy szerencsés. Próbáltam kikapcsolva, de sajna úgy sok képszakadás, viszont a késleltetés rendben van, tehát az sem szerencsés. Megpróbálom, hogy fast sync alatt mind produkál és beszámolok róla.
-
-FreaK-
veterán
Az Nvidia Pendulum demonál már megjelnik a driver Gsync indikátora. Meg a villódzás is a szürke háttér előtt, mikor az LFC működik, 48 fps alatt.. de ez már csak a monitor hibája.
-
-FreaK-
veterán
válasz
enginev3.0 #3 üzenetére
Ahány oldalt olvasol annyi vélemény van.
A dolog úgy működik, hogy ha driverben bekapcsolod a V-Sync-et a G/Free-sync mellé, akkor az csak akkor lép életbe, ha a G/Free-sync tartományon kívül esel az fps-el. Viszont ilyenkor jön vele az input lag is. Ennek elkerülésére érdemes limitálni a maximális fps-t, a maximális képfrissítés értéke alá 2-3-al. Szóval be lehet kapcsolni, de így nem lesz állandóan aktív.
Viszont azt írtam, hogy tartományon kívül, szóval elvileg akkor is bekapcsol, ha alá mész, pl. a játékban egy 30fps-es átvezető videónál. Bár ilyenkor meg az LFC az fps egész számú többszörösén (értelem szerűen a max. alatt) kell tartsa a képfrissítést, szóval ez lehet, hogy nem így van, ez most nekem sem tiszta.Néhány észrevétel még:
- Azt írod, a monitor OSD-ben legyen bekapcsolva a Freesync. Nos ez nem minden monitornál van, sok esetben nem kell külön bekapcsolni (nálam sem).
- Leírhattad volna a bejegyzésben, hogy hogyan lehet ellenőrizni a működését, pl. az AMD Windmill demo-val. Letöltés: [link]
- Bele írhattad volna azt is, hogy az NV Control Panel-ben van Display menüben egy "G-SYNC compatible indicator", ami egy kis OSD-vel jelzi teljes képernyős alkalmazás esetén, hogy aktív-e az adaptív szinkronizáció. Ezt mondjuk most épp kipróbáltam a Windmill demoval és nem jelenik meg semmi, de majd tesztelem játékkal is.
-
Ciccuka
veterán
Köszönjük a leírást! Remélem HDMI-re is lesz megoldás.
-
enginev3.0
félisten
válasz
HELLAFLUSH #6 üzenetére
Engem még egy dolog érdekel
Pl pubg-ben lehet választani hogy monitor szerint állítsa az FPS-t, korlátozott (kézzel megadott), vagy unlimited
Most unlimiteden van, de mi a helyzet a többin?
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
enginev3.0 #3 üzenetére
nekem ez amikor ki volt kapcsolva a PUBG nekem is szétcsúszott, én is bekapcsoltam és azóta jó
viszont BF1-nél nem esett szét a kép.
-
Thome
veterán
válasz
enginev3.0 #3 üzenetére
Na majd tesztelem, úgy vettem a monitort 1,5 hete, hogy nem érdekel hogy nincs G-Sync, erre tessék, most jött is Freesync támogatás.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Bismarck24 #2 üzenetére
-
Bismarck24
tag
válasz
enginev3.0 #1 üzenetére
Nálam felrakva az nvidia drivert minden tökéletesen működik. Bár hozzáteszem, hogy nem volt minden fenékig tejfel. Első körben hdmi kábellel próbálkoztam (akkor még nem olvastam az írásodat) és akkor a panelen nem volt elérhető a beállítás opció, majd csere display portos kábelre és minden tökéletesen működik. Egy kérdésem lenne hozzád, hogy a függőleges szinkronizációt miért kell bekapcsolni? Nekem ki volt kapcsolva és voltak hirtelen pillanatnyi képmegállásaim, de ez csak 1 másodperc volt nem több.
-
enginev3.0
félisten
Tapasztalatok és észrevételek jöhetnek kommentben
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest