Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• majom2

senior tag

válasz stevve #29 üzenetére

A piactér viszont szerintem leginkább a gyártónak jó, mert a fejlesztő fizet azért, hogy felkerüljenek a cuccai, a felhasználó meg azért, hogy leszedje onnan és olyan szolgáltatásért akaszt le pénzt a tulaj, amihez neki semmi köze nem lenne egyébként.

ezt te sem gondolhatod komolyan... a fejlesztőnek és a felhasználónak az a legnagyobb rémálom, ha guglival kell összevadászni a progikat. amivel ráadásul garantálhatóan csak egy egészen kis töredéket lehetne megtalálni.
    nem véletlenül voltak a wm-es korszakban is handango.com és társai. csak ezek a központosítástól függetlenül is sokkal macerásabbak voltak az appstorenál. ráadásul ha már központosítás, akkor loyalty is van, hiszen a felület nincs ingyen... és amennyire én tudom, az apple 30%-a nagy kedvező volt a többiekhez (pl. handango) képest. ráadásul az appstore megoldotta az autómatikus programfrissítések kérdését is, amire nem is emlékszem h előtte lett volna valami hasznáható megoldás. időről időre végig kellett látogatnod az összek k..rva fejlesztői oldalt, h van-e frissítés... sucks.
    sztem az appstore közel akkora forradalmat hozott az okostelefon piacon mint maga az iphone. nem véletlen, h mindenki ezt a megoldást másolja.

egyébként én személy szerint kiváncsian várom a wm7-et... habár az iphone felokosodása és az android terjedési sebessége mellett nagyon nagyon kell kapaszkodnia. hihetelen h a ms mennyire elcseszte ezt a mobil üzletágat. én már négy-öt éve is azon sipákoltam, h a ms egyszerűen leállt a fejlesztéssel. akkor még wm-om volt. stylussal, amit utáltam. mivel a két kéz használata kötelező, nehézkes (+1 valami) és sokkal pontosabb pozicionálás kellett hozzá. mozgó járművön esélytelen pl.
    kicsit én is szkeptikus voltam, h az ujjhegy képes-e kiváltani a stylust, de szerencsére ez sikerült.

de a neten, szintén gyűjtőhelyeken legalább annyi, ha nem több WM alkalmazás, játék, háttér, mod, stb. érhető el
    ez sztem baromira nem igaz. alkalmazásból, jelenleg több mint 200000 van az appstore-ban. ekkora szám sztem akkor sem jönne össze ha az összes létező platformot összeadjuk.

#31:
    az "átlagra" aki bement a szolgáltatóhoz és választott egy iPhone-t mert látta hogy az most igazán menő ) Ha lett volna PDA-ja legalább az utóbbi 2-3 évben, nem érvelne a stylus "ellen"
    régen is lehetett kapni szolgáltatóknál wm telókat. de egyrészt iszonyat drága volt, másrészt baromi nehézkes. és ez részben a stylusnak is köszönhető.

emlékszem, én az ipaq 3970-esemet 2003 legelején vettem. akkor használtan került 125e-be! iszonyat drága volt, és mindössze BT meg infra volt benne. ennyi. nem is csoda, h egy maroknyi geek-en kívül senki nem keserítette ezzel az életét :) újan ha jól emlékszem olyan 160e körül mozgott :) mindez 7 évvel ezelőtt. ez kb 1,5x-es szorzót jelent. ma pedig bemegyek a t-be, és 5ezres előfizuval 80ért elhozom az iphone-t. és nincs stylus, nincs tökölés, hanem csak egy egyszerű, átlátható és gyors rendszer. nagyon nem mindegy.

• twine

veterán

válasz stevve #29 üzenetére

Rengeteg az olyan iPhone tulaj akinek még az életében nem volt az iPhone előtt "touch képes" készüléke!(és itt most nem a "power juzerekre" gondolok, hanem az "átlagra" aki bement a szolgáltatóhoz és választott egy iPhone-t mert látta hogy az most igazán menő ) Ha lett volna PDA-ja legalább az utóbbi 2-3 évben, nem érvelne a stylus "ellen", hiszen tudná, hogy szinte minden használható program, frissül-frissült folyamatosan, és ujjbarát felületet kapott! Vagy egyszerüen már igy jött ki......A stylus szép lassan elkopik a pDa-k mellől! Nekem személy szerint autókulcstartó lett belőle :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés