- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
válasz
Runner_fxr #8659 üzenetére
Az Enviolo tudomásom szerint egy fokozatmentes agyváltó, aminek a belső súrlódása nagyobb, mint a bolygókerekes verzióké. A legjobb ugye a Rohloff, ami ilyen szempontból a lánckerekes váltókat közelíti.
-
DoItYourself
addikt
válasz
parandroid #8558 üzenetére
Jogos, de az elborult duplamotoros 1500-2000 W teljesítményű kínai gépek jellemzően fatbike kivitelben készülnek, tehát annyira nem lőttek mellé a fogalmazásban, vagy inkább a fordításban.
-
DoItYourself
addikt
Nagyon akciós az ár, 1 éve még 1500-1600 euró környékén volt. Tele vannak a kereskedők eladatlan gépekkel nyugaton, a covidos hiányt sikerült behozni, egyben túl is teljesíteni a gyártóknak, amihez hozzáadódott egy recesszió közeli gazdasági helyzet Európában, és a gagyi kínai bringák dömpingje.
Bár úgy hallom Hollandiában már tömegesen foglalják le a kínai e-fatbike gépeket. -
DoItYourself
addikt
válasz
parandroid #8544 üzenetére
Tetszetős járgány, de milyen lehet az áttétele? Lehet vele pl. 30-al is tekerni?
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #8539 üzenetére
Találtam valamit: a comp. guide szerint az RD-M592 / 772 jó lehet, ha a váltókar SL-M4000.
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #8468 üzenetére
Végül CN-LG500 lánc került fel, de a problémát nem oldotta meg, továbbra se lehet beállítani a váltót, hogy ne kettesével váltson. Mások is panaszkodnak a neten erre az Alivio váltóra, tehát lehet, hogy nem beállítási probléma.
Mi az amire cserélni lehetne? Használtat is érdemes nézni? Kicsit elvesztem a sok Shimano típusszámban.
Ez egy Bosch középmotoros használt gép, 1x9 sebesség, CS-HG201-9 lánckeréksor, Alivio RD-M4000 hátsó váltó. -
DoItYourself
addikt
válasz
jlaci74 #8467 üzenetére
Köszi, elvileg CS-HG209-1 a hátsó lánckeréksor típusa, amihez CN-HG93 / CN-HG53 láncot ajánl a Shimano, de ezekből csak 114 szemeseket látok, most meg vmi 136 szemes van rajta. A váltó típusa Alivio RD-M4000.
A CN-LG500 jó lenne, mert 136 szemes, de az meg a Shimano szerint nem kompatibilis a lánckeréksorral.
Pedig azt hittem mi se lesz egyszerűbb, mint venni egy új láncot... -
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #8391 üzenetére
Mindegy, azért leírom a tapasztalataimat, hátha valaki hasznosnak találja.
Elfáradtam a Dunántúlra egy dealerhez, akinél volt vagy 30 ebike, mindenféle típus az olcsótól a több millás MTB-ig. Kipróbáltam 4 trekkinget, ebből 1 Bosch Active Line Plus (gen3) volt, a többi sima Active Line (gen2). A gen3 teljesen csendes volt, és finoman segített rá, szinte észrevétlenül, a gen2-esek zúgtak, és érezhető volt, mikor kapcsolt be a rásegítés.
Így elhoztam a gen3-as gépet, nulla ebike tapasztalattal. Victoria eTrekking 6.4 diamond a típusa, az évjárat 2017-2019 környéke. Azóta már a bátyámnál van, éppen láncot akar cserélni rajta, azért kérdeztem milyet érdemes venni, azon kívül, hogy 9 sebességeshez valót. -
DoItYourself
addikt
Sziasztok!
Sajnos nincs időm végigpörgetni a topikot.
Bátyám szeretne egy ebike-ot venni, aszfalton túrázáshoz, a keret 3-400k. A kínai pedálszenzoros gépekről már sikerült lebeszélnem. Használt nyomatékszenzoros Bosch középmotoros trekking gépek jönnek fel ebben az ársávban a jófogásról. Ha jól sejtem levetetett nyugat európai import a nagy része.
Jellemzően 5-10e km-t mutat a kijelzőjük.
Jó irányban tapogatózunk? Mire kell ezeknél figyelni?
Minden építő jellegű tanácsot köszönök.Üdv.
DIY
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Bevezetés az e-bike-ok, a pedelec-ek, a tuning pedelec-ek és az S-pedelec-ek titkos világába.
- Magisk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Ukrajnai háború
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A világ legrosszabbul örzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Filmvilág
- Overwatch 2
- További aktív témák...
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- 24" EIZO FlexScan Full HD LED monitor, Több db + 2 év bolti Garancia + Számla!!!
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/240SSD/Nvidia2GB/Magyar/Excellent)
- Latitude 7330 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő i5-1235U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos Lenovo YOGA 7 2in1 ultra7-155h 16gb ddr5 1tb ssd OLED 120hz 2,8K
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest