- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Kuponok....
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
micimacko
aktív tag
Én is a 22 EUR-os határt tudtam. Nem is számoltam a magánszemélyes dologgal, mert nem tudom, hogy a feladó hogy adja fel a csomagot.
Annyi kimaradt a cikkből, hogy a VÁM + ÁFA hogy működik. Majd jönnek az okosabbak, akik pontosan tudják a dolgot, én már régóta nem vámoltattam, de ha jól emlékszem, akkor a következő a menete.
A termék ára és a szállítási ktg lesz a vámalap...arra kell megfizetni a vám-ot, nem csak a termék ára után. Az ÁFÁ-t pedig a termék ára + szállítási ktg + vám után fizeted meg.
Tehát ha a termék ára 100 EUR, szállítás 10 EUR, vám 5 EUR, akkor az ÁFÁ-t 115 EUR után fogod megfizetni.
Viszont régebben volt egy olyan törvény, hogy a vámot csak akkor kell kifizetned, ha a vám értéke túllép egy bizonyos értéket...valami 2500 Ft körüli értékről beszélünk. Vagyis amikor megállapítják a vámalap utáni vám-ot, és az kevesebb ettől az összegtől, akkor a vámot nem kell kifizetned, hanem csak ÁFÁ-t.További infó, hogy a távolkeletiek előszeretettel írnak alacsony összeget a csomagra, hogy lehetőleg ne vámolják meg. Régebben az amerikaiak is megtették, ha megkérted rá őket, de valami új amcsi szabályozás miatt most már nagyon odafigyelnek rá, és fel is tüntetik a hirdetésben, hogy még csak eszedbe se jusson megkérni ilyenre, azon az áron fogja feladni a csomagot, amennyit fizettél érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Szimulátor index kar (Logitech, Fanatec, Moza, Thrustmaster, Simagic bázisok mellé) - MT Simtech
- Nitro AN515-58 15.6" FHD IPS i9-12900H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3549,100% Akkumulátor
- i5 10500/ RTX 2060/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone SE 2020, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD,1000W PSU/ akciós áron eladó!
- Patika hibátlan Iphone 14 PRO MAX 128GB Független - Dark Purple - 5 Mobilxof tok + Üvegfolia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest