Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
- Lenry: Már megint el fog pusztulni a világ
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Nothing Phone (3a) - bemutató és kisteszt
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Ez a típusú Maxtor egytányéros hűvös fajta (az egyik gépben 2 db ugyanilyen van), de másfajta könnyen megfőhetne benne. Ilyen zárt házakba én már csak WD GP-szériát ajánlanék.
Van egy linux-alapú okosabb routerem, amit mini fájl-szerverként használok egy külső házba tett winyóval, ami éjjel-nappal jár (már amikor -- erről kicsit később). Először egy WD 2500KS-t vettem hozzá, ami viszont -- mint kiderült -- egy forró darab. A külső ház szerencsére teljesen szétszedhető volt, így először a teteje nélkül próbáltam. Kézre forró, 40-50+ fok. Következő lépésként az alját és a tetejét perforált lemezre cseréltem, hátha így jobban szellőzik. Továbbra is forró. Végül a tetején kivágtunk egy lyukat, rá egy 70*10mm-es venti 5V-ról (volt még ventihez is kivezetés a házban). Így is kézre forró maradt, és a nyár legmelegebb napján egyszercsak lekapcsolt, gondolom a hőség miatt. (Ennél azért egy kicsit jobban megijesztett...)
Másrészt, az a winyó se hűs, se halk nem volt, így többször is panaszkodtak rá, hogy éjszaka hallatszik, és ki kellett kapcsolnom (~1,5 év alatt 250 napot ment).A napokban cseréltem le egy WD5000AACS-re, azaz GP-re. Az 5400-as fordulatszámnak köszönhetően sokkal halkabb, alig hallható, és sokkal hűvösebb is, több óra folyamatos fájl-másolás után is ilyen meleg nap ellenére is csak kézmeleg. Az alacsonyabb fordulatszám miatti alacsonyabb átviteli sebesség pedig ebben az esetben irreleváns, hiszen az USB (és esetemben a router) a szűk keresztmetszet.
Bő lére engedtem, szóval a lényeg: vigyázzon vele mindenki, hogy zárt házba ne tegyen nagyon melegedő winyót. Ha valaki most venne külső házat és winyót, ajánlom, hogy valami SATA-sat vegyen (akár e-SATA-val, olyanok is vannak olcsón), és hozzá egy GP-szériás WD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nemrég felvetődött bennem, hogy kéne valami USB-s külső rack amiben tudom ide-oda hurcolni a vinyót...
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Óra topik
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Huawei P Smart 32GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest