- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
reggel elolvasom..
-
msgt.fubar
senior tag
-
KrAt
veterán
Most jöttem nyaralásból, thx mindenkinek, majd válaszolok, ha holnap élek

-
Imy
veterán
Nekem a 3.5-ös racken kívül van egy 2.5-ös rackem is, a notebook régi kisebb (60Gb-os) vinyó van benne....
Jó pendriveként.
A mobilracken 2db USB csat is van a vezetéken, de gond nélkül elmegy 1 USB-ről is, mivel a vinyónak a max áramfelvétele 0.5A (vagyis ami Nekem van), és az USB port sem panaszkodik, hogy nem bírja el.
(próbáltam HUB-ra rákötni, amin a bill, és egerem van, ott az USB visszajelzett
) -
shtml
őstag
-
Imy
veterán
-
Arhel
senior tag
Jó kis írás , grat.! Én nem néztem ilyen igényes doboz után amikor kerestem, az minimál ár volt a szempont, de ez a DTK egész tetszetős

-
msgt.fubar
senior tag
-
shtml
őstag
-
Brett apó
tag
Ilyen van nekem már vagy 4-5 éve,csak sajna a benne lévő rövid ide kábel egyik vége elszakadt
eddig még nem találtam ilyen rövid ide kábelt, valakinek ötlete,hogy honnan lehetne szerezni?? -
shtml
őstag
Ha csak a saját gépeiden használod, akkor a régi csatlakozó kábelére teszel egy Molex aljzatot, a gépedből meg hosszabbítóval kivezetsz egy Molex dugót.
Amúgy meg ha az új táp terhelhetősége megengedi, akkor beszerzel egy 12>5 voltos DC/DC konvertert és beiktatod a kábelbe. Nem lesz túl szép, viszont használható. Elektronikai boltokban szerintem olcsón kapni ilyen konvertert.
-
Imy
veterán
Nekem egy ilyen rack tápegysége ment tönkre, tápegységet pedig nem kapni.
Most olyat vettem, aminek szabványos dugója van, és a tápegysége csak 12V-ot ad le, nem mint a DTK 5/12V-os tápegysége. -
rviktor25
tag
-
.mf
veterán
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
Az nagyon gyanús, hogy a nagy fájlok írásánál és olvasásánál ugyanazt az eredményt kaptad. Ez valami IDE limitre utalhat.
Jó volna IDE-kábelen is megnézni HDtachhal a teljes átviteli görbéjét. -
.mf
veterán
-
Alukard
senior tag
Jó szokásodhoz híven, megint 1 kiemelt cikk... grat

-
sanzi89
addikt
Hát, nekem az utóbbi pár évben volt szerencsém pár kerethez, és sok elfogyasztott keret és sok tapasztalat alapján arra jutottam, hogy a legjobb külső USB-s keretet a világon a Cooler Master gyártotta. Itt a Ph-s cikk.
De a lényegek:
- Ne legyen benne venti, mert az összes pici légkeverő süvít, mint az állat
- Ne legyen beépített tápja. Nem elég, hogy a vinyó fűti saját magát, még a táp is rátenne egy lapáttal.
- Az anyaga legyen fém vagy alumínium. Plusz extra, ha valami okos hűtési megoldást is beledobnak a keretbe. Ezért is nagyon jó a Cooler Master kerete (A fél ház teljesen lukacsos, a másik fele full alu. És a hőátadást egy kis hőátadó szivacspad is segíti, mert így érintkeznek a felületek.) -
rviktor25
tag
-
.mf
veterán
-
shtml
őstag
Nekem van egy ilyen, vagyis ennek a bátyja, mert épp a nagyobb sebesség miatt olyat vettem, amelyen az USB mellett Firewire is van. Bár ne tettem volna! Az USB-s része OK, de a Firewire csatlakozón a gépre kötve változó, de max. pár órás időn belül beleír a partíciós táblába (vagy inkább csak gyanítom, hogy oda) és onnantól kezdve az egész winchester formatálatlannak (RAW) látszik. Optikai drive-ot rákötve csak simán ledobja azt.
Típushiba lehet, mert a boltban kicseréltettem egy másikra és az is pontosan ugyanazt csinálja. Más winchesterrel és több különböző számítógéppel is.
-
rviktor25
tag
ennyi erővel akkor laptopot se vigyél el otthonról, mert szétrázza a BKV

-
msgt.fubar
senior tag
-
KrAt
veterán
Ha jól tudom, ha leállítod, akkor a fej parkolóállásba kerül, ahol elvileg nem lehet baja

-
msgt.fubar
senior tag
-
KrAt
veterán
Köszi

Nem, ez csak IDE / noti IDE

-
msgt.fubar
senior tag
Frankó kis teszt Ateszom - gratula hozzá
-, egyetlen kérdés ami felmerült bennem, hogy működik-e SATA vinyókkal is? -
KrAt
veterán
-
kételkedem
addikt
Tartalmas, szép!
Grat!
-
WiZARD
veterán
Pro-ba a gyors az honnan jött? inkább Kontrába kéne írni a lassút nem? :p
van számos ténylegesen gyors külső megoldás.
usb-nél 400as firewire is gyorsabb. 800as-t nem említem, az ritkánn sajnos.
de itt az esata, amivel olyan gyors lehet külső vinyó is, mint a rendes belső vinyó... -
KrAt
veterán
-
.mf
veterán
Ez a típusú Maxtor egytányéros hűvös fajta (az egyik gépben 2 db ugyanilyen van), de másfajta könnyen megfőhetne benne. Ilyen zárt házakba én már csak WD GP-szériát ajánlanék.
Van egy linux-alapú okosabb routerem, amit mini fájl-szerverként használok egy külső házba tett winyóval, ami éjjel-nappal jár (már amikor -- erről kicsit később). Először egy WD 2500KS-t vettem hozzá, ami viszont -- mint kiderült -- egy forró darab. A külső ház szerencsére teljesen szétszedhető volt, így először a teteje nélkül próbáltam. Kézre forró, 40-50+ fok. Következő lépésként az alját és a tetejét perforált lemezre cseréltem, hátha így jobban szellőzik. Továbbra is forró. Végül a tetején kivágtunk egy lyukat, rá egy 70*10mm-es venti 5V-ról (volt még ventihez is kivezetés a házban). Így is kézre forró maradt, és a nyár legmelegebb napján egyszercsak lekapcsolt, gondolom a hőség miatt. (Ennél azért egy kicsit jobban megijesztett...)
Másrészt, az a winyó se hűs, se halk nem volt, így többször is panaszkodtak rá, hogy éjszaka hallatszik, és ki kellett kapcsolnom (~1,5 év alatt 250 napot ment).A napokban cseréltem le egy WD5000AACS-re, azaz GP-re. Az 5400-as fordulatszámnak köszönhetően sokkal halkabb, alig hallható, és sokkal hűvösebb is, több óra folyamatos fájl-másolás után is ilyen meleg nap ellenére is csak kézmeleg. Az alacsonyabb fordulatszám miatti alacsonyabb átviteli sebesség pedig ebben az esetben irreleváns, hiszen az USB (és esetemben a router) a szűk keresztmetszet.
Bő lére engedtem, szóval a lényeg: vigyázzon vele mindenki, hogy zárt házba ne tegyen nagyon melegedő winyót. Ha valaki most venne külső házat és winyót, ajánlom, hogy valami SATA-sat vegyen (akár e-SATA-val, olyanok is vannak olcsón), és hozzá egy GP-szériás WD-t.
-
Tim82
félisten
Két elgépelés a végén: "Prohadver.hu" és "nyaraláson vann".
Egyébként jó teszt, de hordozhatóság szempontjából azért továbbra is a 2.5" házak a jobbak - igaz, ez nem is kérdés.

-
törölt tag
Így elsőre szép, igényes teszt, gratula érte.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- TP-Link TL-WN725N USB Wifi vevő (7db van)
- Apple iPhone 17 Pro, 256Gb, kék
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

eddig még nem találtam ilyen rövid ide kábelt, valakinek ötlete,hogy honnan lehetne szerezni??