Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Nekem az a gondolatom támadt így benneteket olvasgatva, hogy ez az 'off-téma' nem is annyira áll távol az eredeti történettől, mint elsőre tűnik. Tapasztalataim alapján létezik egyfajta igénytelenség, de legalábbis hajlam annak eltűrésére a társadalomban, és ez a fogyasztási szokásokban is megfigyelhető. Legyen szó élelmezésről, szórakozásról, mindenfelé látom jeleit annak, hogy az emberek elég nagy számban kaphatóak a silány tartalom befogadására, ha annak megszerzése nem jár különösebb erőfeszítéssel. Teszem azt ha csak a tévét kell hozzá bekapcsolni, akkor a baromvilágot is végig nézi, de a minőségibb műsoroknak már nem megy utána, mert ahhoz már bújnia kellene a műsorújságot. Vagy leemeli az első, fogyasztásra alig-alig alkalmas élelmiszert az üzlet polcáról, mert a minőségibb termék után kutatva már a címkéket is el kellene olvasgatnia a dobozon. Más hozzászólók véleménye szerint is kell egyfajta igénytelenség hozzá, hogy a négy decis sört és társait lenyomhassák a gyártók az ember torkán. Vagy inkább csak arról van szó, hogy elkényelmesedtünk és ebből fakad az igénytelenségünk is? Mert egy faszbúk bejegyzést séta közben is végig lehet görgetni, de egy József Attilához már le kell telepedni a fotelba, de akkor meg már kényelmesebb a tévét nézni helyette? Messzire vezető dolognak érzem ezt, úgyhogy meg sem próbálok utána menni igazán. Sajnos a piacgazdasági trendek is olyanok, mint a víz; hajlamosak a legkisebb ellenállás felé elmozdulni és arra mennek, amelyik irányba a leginkább kedvezhetnek a tömegeknek, és annyira, amennyire a tömegek tájékozatlanságát kihasználva a legtöbb hasznot hajthatják a szegmenst uraló vállalatoknak. Akik pedig kicsit is magasabb nívóra vágynak, könnyen elveszve érezhetik magukat a történet sűrűjében. Erről bizonyosan tudnának mesélni a sörösök, az édesszájúak, a plazmások és még rengetegen mindenki.
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
frem1790
őstag
válasz #32839680 #65 üzenetére
Mindenképpen tedd meg! Engem is a húszas éveimben kezdett érdekelni igazán és nagyon szerettem, pedig csak egy vidéki színházra volt lehetőségem. A szóban forgó verset is akkoriban olvastam először, de akkor még nem fogott meg annyira. El kellett telnie húszegynehány évnek, hogy igazán megértsem.
A hanyatlással és az igénytelenséggel sajnos csak egyet tudok érteni.
Bocsánatot kérek a házigazdától a sok off-ért, befejeztem.Valóság nincs, te nem létezel, az élet csak álom, ne ébredj fel - Udvari Zenemágus ( :L topic)
-
frem1790
őstag
válasz #32839680 #63 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. A "kereskedő"-knek titulált spekuláns, ügyeskedők fölözik le a hasznot. Sajnos tehetik, mert hagyják működni őket. Ezért érdemes a termelőtől vásárolni - persze az eredeti témához visszatérve - csokoládét elég nehéz a gyártótól venni. Igaz az már megfordult a fejemben, hogy megpróbálok házilag készíteni - van néhány recept a neten - de elég macerásnak és időigényesnek tűnik.
József Attila sokunk szívében megpengeti a húrokat, ennek csak örülni tudok!
Valóság nincs, te nem létezel, az élet csak álom, ne ébredj fel - Udvari Zenemágus ( :L topic)
-
frem1790
őstag
válasz Dr.F.E.R.I. #60 üzenetére
Sajnos ez a trend! A magyar vásárlók pedig nem tudnak nyomást gyakorolni a piacra a kis létszámunknak és a kettészakadt társadalmunknak köszönhetően. A legtöbb magyar embernek sajnos olyan szűkre szabott a pénztárcája, hogy megvesz bármit ami olcsó(és a bármit tényleg szó szerint értem), aki meg válogathat az sokszor inkább a prémium külföldi árút választja akármennyibe is kerül. Így a még meglévő és jó minőségű magyar termékeket és nyersanyagokat kiviszik külföldre - mert ott többet fizetnek érte, a hazai boltok polcait meg teletömik a külföldi óccó szeméttel.
Valóság nincs, te nem létezel, az élet csak álom, ne ébredj fel - Udvari Zenemágus ( :L topic)
-
madgie
titán
válasz Dr.F.E.R.I. #60 üzenetére
Én már nem tudok ezzel mit kezdeni, ha a gyártónak nem fontos a vásárló megtartása, akkor nekem sem fontos az, hogy hol gyártják.
De egyébként igyekszem a hazai cuccokat vásárolni, konzerv kukoricából például az EKO feliratút keresem, mert azt itt mellettem, Nyíregyházán "gyártják" és az íze is jobb általában, mint a szupermarket-nevűeké.
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Pont ez a baj, hogy a magyar termékeket kinyírják, eltüntetik, amiket szó szerint minden sarkon kapni lehetett. A helyükre pedig betoloncolják a sok külföldi cuccot, amiknek a nevét senki nem ismeri és vagy kapható a helyi kis üzletben vagy nem.
-
madgie
titán
Általában van alternatíva szinte bármelyik üzletlánc polcain, pölö most Wawel étcsokit majszolok, a Pennyben vettük, nem volt drágább, mint a Tibi (és 70%-os).
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz Dr.F.E.R.I. #57 üzenetére
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Köszi a tippet, a legközelebbi Lidl-ben én is megláttam a polcon. Sajnos a gyanúm az, hogy csak a bolt maradvány készletéről van szó, mert a raktárukban már nem volt bontatlan. Mindenesetre 20 darabot összeraktam egy feltépett kartonba és mentettem ami menthető.
-
Geri Bátyó
addikt
Én már évekkel ezelőtt leszoktam mindenféle édességről. Nem szándékosan, vagy tudatosan, hanem pont azért, mert a régi kedvenceim vagy megszűntek, vagy csapnivalóak lettek.
Gyerekkoromban a Piros Mogyorós volt a kedvencem. Nem tudom, hogy lehet-e még kapni, de amikor utoljára vettem, kiköptem és ment a kukába.Manapság, ha nassolni akarok, inkább sajtot eszem.
(#36) Kalandor: Én is vettem olyan "házi" trappistát, hogy magam alá hugyoztam, annyira jó volt!"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Ciccuka
veterán
"Miért kellett elQrni a Valdor sajttal töltött pulykamell ízét?"
Egy másik korábbi ilyen jellegű cikk is van még ezen az oldalon.Rengeteg finom félkész fagyasztott árú termék ízét és minőségét rontották el már 10 éve és sok szűnt meg amit nagyon szerettem.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
bepken
veterán
nem igazán szerettem eddig sem a Tibi csokit, bár néhány kiadás (nem tudnék példát mondani) egész tűrhető volt - emlékeim szerint.
az írásod mélyebb mondanivalójával viszont maximálisan egyetértek. én is szeretek nassolni, szeretem a hasamat. így engem is ért már nem egyszer kellemetlenség, amikor az addig teljes megelégedéssel fogyasztott finomság egyik napról a másikra gagyi lett...talán a leglátványosabban egy frissen nyílt látványpékséggel lehet szemléltetni a folyamatot. amikor megnyit, általában minden buciba tömve van a lekvár, a croissantból ömlik ki a csokipuding, a sajtos stanglin darabonként fél kiló aranybarnára sült trapista díszeleg...aztán eltelik egy-két hónap és azt veszed észre, hogy a buci már csak feleakkora, a croissantnak csak a két sarkában van cucc és a sajtot sem szórják már olyan bátran, mint korábban...persze az ár az emelkedik (jobb esetben ugyanannyi marad)
mondjuk ez még mindig nem olyan vérlázító számomra, mint a 0,4-es sör...de az már más témaegyébként az Aldi féle csokoládék bármikor keresztbe lenyelik a Lidl csokikat. csak mondom...
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest