- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerasz
aktív tag
Ugyan nincs 600k-s fizud, de azt nem tartod életrevalónak, aki nem kúrná el a közepes fizetését luxusautóra, hogy a szomszédok előtt janizzon. A józan ember néhány havi fizujáért vesz autót, te meg egyből lízingelnél. Gondolom 10 éve a devizahitykót ajánlgattad önerő nélkül új buzukira.
-
Légy szíves, ezt a hangnemet... ne.
Ha vannak érveid meg számaid, akkor hozd azokat, de az ilyen bennfenteskedő, de tartalommentes "érhet meglepetés" szerintem nem hiányzik senkinek. (Egyébként legutóbb pont lízingeltem az autót, szóval valamennyire képben vagyok azzal kapcsolatban is) -
Tök mindegy, hogy milyen konstrukcióban csinálod, nagyjából ezek a számok vannak (illetve csak ennél rosszabbak, mert itt nem számolgattam jelenértéket, kamatot meg ilyeneket). Ránéztem egy kalkulátoron, egy tizenötmilliós autó lízingeléséhez le kell rakni hárommilliót utána meg havi négyszázat három éven át vagy havi kettőötvenet öt éven át.
Az van, hogy ha tényleg havi hatszázat keresnél, akkor valószínűleg arra gondolnál, hogy érdemes lenne nem azonnal elverni a pénzedet (és ha mégis, akkor nem az összeset egyetlen dologra), hanem olyasvalamit venni belőle, ami tartja az értékét meg megtakarítani valamit, ilyenek.
-
Számoljunk egy egészen kicsit:
Havi 600k nettóval számolva 15 milló az több, mint két évnyi kereset - ez szerintem önmagában elmondja a történetet, ez bőven több, mint amit normális ember autóra szán.De tegyük fel, hogy emberünk mégis autót akar venni. Elég szerényen él (a keresetéhez képest mindenképpen), havi 200k-ból megél, így a 15 millió összejön neki három év alatt. Vagyis három évig spórol és ennek a végén fel tud mutatni egy darab autót, nulla megtakarítást, nulla ingatlanvagyont.
Valahogy nem érzem, hogy ez nagyon reális szcenárió lenne.
-
"Banki középvezető v informatikus hopp 600k nettó. Senior programozó simán ennyi v több"
Namármost az van, hogy vadiúj tizensokmilliós (és az még a luxusautózás tényleg nagyon alja) autó ebből csak úgy jön ki, hogy az ember nagyon spórol rá. Van a környezetemben elég sok havi millió feletti bevételű család, de egyiknél sincs ilyen autó.
-
hNp88
aktív tag
nabzmg, tudtam h pályát tévesztettem
de nekem ezek valahogy eszembe se jutnak a "szakma" szóról
(szakács kivétel, respect nekik)
"A mesterséges alatt azt értem h nagyon sokan most az építőiparban érintettek (mérnök, egyéb kivitelező vállalkozó) akik mint alvállalkozók még megélnek. Majd hamarost vége lesz ennek amikor már nem lesz EU támogatás."
ettől tartok én is, hogy még ennyi se lesz, mint most.
-
hNp88
aktív tag
na de milyen hiányszakmát művelnek? tudom, kérdezzem őket
majd egyszer elcsípem valamelyiket
CNCznek? épp ma beszéltem élhajlítós ismivel, alig van meg neki a nettó 200, 3 műszakban.
burkolók, vizesek, ... én nem tudom milyen szerelők lennének? a legtöbbjéből nem nézem ki
meg többnyire ismerem is itt helyben a szakikat, és hát nem közülük kerülnek ezek ki
én magam villanyreszelő vagyok (elvileg ugye hiányszakma ez is), és perpill épphogy el tudom tartani magam, meg fenntartani a már említett, velem egyidős Renaultot
magas ez nekem
#4 Drótszamár: itt már nem fizetésről kell beszélni, inkább vállalkozói jövedelemről... alkalmazottként biztos, hogy nem fogsz ennyit összekeresni egy élet alatt sem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell 27" 2K P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- Intel I5 13600 k 1 év Garanciávval
- Asztali PC , i7 6700 , RTX 2060 , 32GB DDR4 , 240GB SSD , 500GB HDD
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest