- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tildy: Új élet kezdődik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerasz
aktív tag
Ugyan nincs 600k-s fizud, de azt nem tartod életrevalónak, aki nem kúrná el a közepes fizetését luxusautóra, hogy a szomszédok előtt janizzon. A józan ember néhány havi fizujáért vesz autót, te meg egyből lízingelnél. Gondolom 10 éve a devizahitykót ajánlgattad önerő nélkül új buzukira.
-
dabadab
titán
Légy szíves, ezt a hangnemet... ne.
Ha vannak érveid meg számaid, akkor hozd azokat, de az ilyen bennfenteskedő, de tartalommentes "érhet meglepetés" szerintem nem hiányzik senkinek. (Egyébként legutóbb pont lízingeltem az autót, szóval valamennyire képben vagyok azzal kapcsolatban is) -
dabadab
titán
Tök mindegy, hogy milyen konstrukcióban csinálod, nagyjából ezek a számok vannak (illetve csak ennél rosszabbak, mert itt nem számolgattam jelenértéket, kamatot meg ilyeneket). Ránéztem egy kalkulátoron, egy tizenötmilliós autó lízingeléséhez le kell rakni hárommilliót utána meg havi négyszázat három éven át vagy havi kettőötvenet öt éven át.
Az van, hogy ha tényleg havi hatszázat keresnél, akkor valószínűleg arra gondolnál, hogy érdemes lenne nem azonnal elverni a pénzedet (és ha mégis, akkor nem az összeset egyetlen dologra), hanem olyasvalamit venni belőle, ami tartja az értékét meg megtakarítani valamit, ilyenek.
-
dabadab
titán
Számoljunk egy egészen kicsit:
Havi 600k nettóval számolva 15 milló az több, mint két évnyi kereset - ez szerintem önmagában elmondja a történetet, ez bőven több, mint amit normális ember autóra szán.De tegyük fel, hogy emberünk mégis autót akar venni. Elég szerényen él (a keresetéhez képest mindenképpen), havi 200k-ból megél, így a 15 millió összejön neki három év alatt. Vagyis három évig spórol és ennek a végén fel tud mutatni egy darab autót, nulla megtakarítást, nulla ingatlanvagyont.
Valahogy nem érzem, hogy ez nagyon reális szcenárió lenne.
-
dabadab
titán
"Banki középvezető v informatikus hopp 600k nettó. Senior programozó simán ennyi v több"
Namármost az van, hogy vadiúj tizensokmilliós (és az még a luxusautózás tényleg nagyon alja) autó ebből csak úgy jön ki, hogy az ember nagyon spórol rá. Van a környezetemben elég sok havi millió feletti bevételű család, de egyiknél sincs ilyen autó.
-
hNp88
aktív tag
nabzmg, tudtam h pályát tévesztettem
de nekem ezek valahogy eszembe se jutnak a "szakma" szóról
(szakács kivétel, respect nekik)
"A mesterséges alatt azt értem h nagyon sokan most az építőiparban érintettek (mérnök, egyéb kivitelező vállalkozó) akik mint alvállalkozók még megélnek. Majd hamarost vége lesz ennek amikor már nem lesz EU támogatás."
ettől tartok én is, hogy még ennyi se lesz, mint most.
-
hNp88
aktív tag
na de milyen hiányszakmát művelnek? tudom, kérdezzem őket
majd egyszer elcsípem valamelyiket
CNCznek? épp ma beszéltem élhajlítós ismivel, alig van meg neki a nettó 200, 3 műszakban.
burkolók, vizesek, ... én nem tudom milyen szerelők lennének? a legtöbbjéből nem nézem ki
meg többnyire ismerem is itt helyben a szakikat, és hát nem közülük kerülnek ezek ki
én magam villanyreszelő vagyok (elvileg ugye hiányszakma ez is), és perpill épphogy el tudom tartani magam, meg fenntartani a már említett, velem egyidős Renaultot
magas ez nekem
#4 Drótszamár: itt már nem fizetésről kell beszélni, inkább vállalkozói jövedelemről... alkalmazottként biztos, hogy nem fogsz ennyit összekeresni egy élet alatt sem
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest