Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hannibhál

őstag

válasz t72killer #74 üzenetére

hát azért ez elég általánosítás, azt hogy meg valaki minimálbért kap....Miért kapna többet a kötelező minimumnál, ha maga sem nyújt többet? Értem ez alatt a fizikai dolgozókat, irodistákat stb. , akik olyan munkát végeznek(sok esetben semmilyen szakképzettséget nem igénylőt nyilván, a szakképzettség az már produktum) amit kb bármely ember eltudna végezni, ezért úgymond nem nagy a piaci értékük--->kötelező minimumot kapják. Nem beszélve arról, hogy adott esetben nem kötelező maradni egy munkahelyen(ha meg függsz, mert adósságod stb van, hát az szívás).
    Azokat sajnálom, akik jó szakemberek voltak, s ki kellett menniük, mert nem találták meg a számításukat, külföldön meg igen, mert az hatalmas veszteség az országnak, csak ez most még annyira nem látszik.
    A kenőpénz, lop csal stb meg igaz, azok tényleg felmásztak, de azért a többség nem ilyen, máskülönben a kapcsolati tőke eléggé értékes tud lenni, nem csak ,,magas" szinten hanem a sarki joci néninél is (,, jaj jocikám, ugyan 25 éve ismerjük egymást, majd a friss húsból rakjál el nekem légyszíves...." kezdetű mondatok, a lopásra pedig mondanám a bliccelést,mert hát drága, minek gazdagítsak én mást....)
    Szerintem a vezetés, a felsőbb körök egyfajta leképezései az átlag embernek, csak kicsit nagyobb léptékben csinálnak dolgokat, s ez nagyobbat szól adott esetben a médiában, aztán meg lehet nyomatni a ,,bezzeg a becsületes kisembert...." kezdetű nótát :)

Új hozzászólás Aktív témák