- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Rák
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt a kombót én is használtam a gyors és korlátlan net előtt. Ha jól rémlik ~8-12 óra alatt el is készült egy film tömörítése
-
Armagedown
őstag
Nem tudom eldönteni, hogy az xvid kódolást komolyan gondoltad, vagy csak trollkodsz.
-
-
"Handbrake egyből megcsinálja"
Dehogy csinálja. Még mkv-ba sem. Már a videónál is küzdeni kell az automatikus beállítások ellen hogy megmaradjon a 720x576x50i felbontás és a 16:9 méretarány..
Hangot meg egyáltalán nem tudtam kiválasztani. Azt csak DVDShrink+MKVToolNix el lehet utólag bele átemelni (ha az eredeti minőséghez ragaszkodik valaki). Persze ha nem zavar hogy mindent át és újra kódol veszteségesen (a minőség rovására) akkor biztos jó az is. -
Tomasz72
aktív tag
Mekkora retro!!!
A shrink az első "read error"-ig kiszolgált, aztán váltotta a DVDFab.
Tökéletes volt mindkettő arra, hogy az én minimalista igényeimet kiszolgálja.
Komplett lemezről lepucolta a menüt, maradt a nyers film, magyar hang, meg a forced felirat.
A virtualdub meg igazi svájci bicska volt annak, aki kellően beásta magát a megismerésébe.
Én nem voltam elég türelmes, nem sikerült nekem tetsző minőséget kicsikarni belőle.
Próbálkoztam még a Dr DivX-el, ami tökéletesnek bizonyult, de az akkori gépen egy film tömörítés simán ment 8 órát..Régi avi filmeket tök jó elővenni!
Telefonra felpattintom, a két CD-s verziós is 2 Giga alatti, melóba menet, a vonaton egérmozizni tökéletes! -
válasz
Hieronymus #3 üzenetére
képesek "átméretezni" a tartalmat.
Attól hogy egy VHS videót felskálázol 4K ra még nem lesz se szebb se jobb. Egyszerű csalás az egész.
-
Handbrake nem kezel avi-t. Sok SD lejátszó nem kezel csak avi-t és csak xvid/divx-et, x264-et nem. Akiknek erre van szüksége azoknak szól a cikk.
Ha a forrás (pl 8GB) és az eredmény ugyanakkora, akkor nincs értelme konvertálni. Ahogy írtam ezt csinálja a MakeMKV.
Az mpeg2 mpeg4 re konvertálva kb ötöd részére zsugorítható. A bitsebesség egyéni ízlés kérdése. A két mpeg4 kódolás közül az xvid valóban 4 évvel idősebb mint a x264 de így 20 év távlatában ez kevésbé fontos. Inkább erkölcsileg maradt el mert a fizetős szolgáltatók csak az utóbbit használták, azt reklámozták, hangsúlyozták előnyeit. -
Dilikutya
félisten
Handbrake egyből megcsinálja, igaz, avi-ba nem ment, de az x264-et kezelik a lejátszók, TV-k, xvid-et nem biztos, hogy mind. Egyébként x264 jobb képminőséget tud ugyanolyan bitrátával, az xvid elég régi és elavult formátum.
Mondjuk a DVDShrink se mai csirke, nem is fejlesztik már vagy 20 éve, de amire kitalálták, arra szerintem a legjobb a mai napig. A végeredmény minősége régen is vita tárgya volt, ellenben több lépcsőben, esetleg picit hatékonyabban sokkal macerásabb volt az elterjedt 4,4 GB-os lemezméretre konvertálni a DVD filmeket akár teljes egészében, akár csak bizonyos hangsávok, megtartásával, menüvel vagy anélkül. És végülis ha a forrás és a cél mérete nem sokban tért el, akkor nem volt gond a minőséggel, 3 órás filmet meg mindenhogy csak alacsony bitrátával lehetett rátömöríteni egy legfeljebb 120 perceshez szánt lemezre. -
A HDMI splitter alkalmas a probléma megoldásra.
Egyes gyártók a beérkező adatfolyamot kikódolják a szétosztáshoz, de merő takarékosságból elhagyják a kimenetenkénti vissza titkosítást.
Általában ezek az eszközök képesek HDR-nek hazudni a továbbított adatfolyamot illetve képesek "átméretezni" a tartalmat.
Az ezzel foglakozó fórumokon lehet utána nézni az aktuális splitter ajánlatoknak. -
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
"HDMI stream" rögzítéséhez külső hdmi kábelt és hardvert kell(ene) vásárolni, és még akkor is ott a HDCP másolásvédelem ami valószínű megakadályozza, mert az nem olyan elavult mint a DVD-ken levő.
A bejegyzés célja nem a "Honnan töltsünk le HD filmeket" hanem a meglevő DVD (SD) filmünk archiválása. -
Az. hogy egy film kedvéért, ami vélhetően letölthető, ezt megcsináltad az dicséretes.
A módszer, mármint a VirtualDUBmod, alkalmas lehet HDMI stream egyszerű rögzítésére. Bár ezt ellenőrizni kellene. Ebből a szempontból lehet jelentősége a módszernek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Egy nagyon régifajta DVD film mentési módot ismertetnék veletek - képekben.1.) DVD Shrink programmal a DVD Video lemez...
- Külpolitika
- Mozilla Firefox
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen videókártyát?
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Garmin - Fenix 8 Amoled Sapphire 51mm - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest