- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akoneira
tag
Sziasztok,
Laptop vásàrlás elött állok, de nem tudok dönteni Apple MacBook Air 2,2 GHz változat és az XPS 13 között...mindkettönek van elönye-hàtránya, árban kb ugyan annyiba lenne(1400€).
Eddig egy 4 éves XPS 15-t használtam de ùt közben azt sose tudtam magammal vinni mert tùl nagy és nehéz, az iPad viszont még billentyüzettel se elég sajnos.
Egy-két tippnek, véleménynek örülnék és köszönöm! -
zyzz
tag
Hol érdemes ilyen gépet használtan keresni? Itthon kb nulla a kínálat, ahogy elnézem.
Esetleg környező országok / neten rendelés? Van valakinek tapasztalata benne? -
apacsay
tag
-
whited
addikt
15"-os verziót hogy lehet beszerezni?

-
apacsay
tag
Ennek ( érintőkijelzős változatnak) nem lehet teljesen kihajtani, hátrahajtani a kijelzőjét? vagy hogy is van ez?
-
Zsidaaj
tag
90 fokra hevul.. Ez se birja sokaig majd..
-
mightymo3
tag
Hát nem rossz dolog az éríntőpanel de olyan kell legyen ami kihasználhatja, yoga vonal vagy Transformer.
Nekem aki átlagos felhasználó, és kihasználom a gépem tulajdonságait, keveslem a i3 és a 4Gb rammot. Szerintem ha valaki időt álloságra megy(3-4évre tervezi a vásárlást) akkor minimum i5 és 8Gb ram. -
Vertigo
aktív tag
Tobbek kozott 2/3D grafikaval foglalkozom, termeszetesen nem ultrabookon dolgozom, de idonkent kell ,hogy gyorsan keznel legyen, elferjek nagy grafikakkal is a kepernyojen es esetleg 1-1 egyszerubb rendert is el tudjak inditani rajta.
Innen az i5 a 8Gb ram es a QHD+ felbontas igenye.Touch nekem sem vokt szempont, de ugy tunik megkedveltem, jo kiegeszitoje a vezerlesnek (meg normalis eger es rajztabla mellett is)
SSD az alap volt, HDD-s dolgot mar nem vennek...
-
redwhite78
aktív tag
-
troviko
senior tag
Fura, mert nekem meg a FHD-nál nagyobb felbontás nem kell (igaz kisebb se), meg a 8 GB RAM is felesleges arra, amire én használom (mikor az asztali gépemen cseréltem a 4 GB DDR 3 value RAM-okat, 8 GB Corsair Dominátorra, a világon semmi változás nem történt), sőt talán még az i5 is felesleges. Viszont az SSD nekem is jól jönne HDD helyett. Laptopba pedig abszolút hülyeségnek tartom a touch displayt.

-
t72killer
titán
-
Vertigo
aktív tag
Sokat gondolkoztam a cikkben emlitett kutyun, az i7 nem kellett, de a 8Gb ram es a 256os ssd es fullhd-nel nagyobb felbontas igen, viszont piszok draga igy is, igy alternativak utan neztem es egy hete elegedetten baratkozom egy ux303 asus-val (i5 5200, 8Gb, 256SSD, 3k/1800p touch display).
Egyelore azt mondom, aki ilyenben gondlkozik erdemes ranezni erre az alternativara!
-
AxBattler
félisten
-
Gusztáv
addikt
Röhögni fogsz, főnököm 20 milliós Mercédeszében alapból nem volt pohártartó. A gyártók a piaci igények után mennek, és vállalati vonalon nincs tömeges igény az IPS panelra. A nagy cégek 100-1000 nagyságrendben vesznek gépeket évente, ott egy gépenkénti 150$ spórolás is szép summa.
-
Reggie0
titán
Attol fugg, IPS is eleg szar tud lenni. Laptopoknal jellemzoen nagyobb az IPS glow, mint normal monitornal. En pl. programozok fekete alapon zold szinu betukkel, es idegbajt kapok az elitebook glowjatol, mert erosen valtoztatja a kontrasztaranyt. Ha lehetne mar reg TN-re csereltem volna, mert 13.3"-on nem torzulnak a szinek annyira, meg programozashoz igazabol tok mindegy is.
Viszont volt anno HP TC1100-am, abban olyan jo minosegu IPS volt, amit meg azota sem lattam.
-
r3dsnake
nagyúr
-
QwErTy42
addikt
-
troviko
senior tag
Áhhh, de ne már... ez már elvi kérdés. Ma már alig lehet találni mobilt HD IPS panel alatt. De már a 40k-s telefonokba is beleteszik ezeket. Akkor egy fél milliónál drágább notiba legyen már egy minim színvonal. Annyira, de annyira gusztustalan, amit ezzel a gyártók spórolnak. Ez nekem kicsit olyan, mintha vennék egy luxus BMW-t, és a gyártó beletenne egy műanyag kerti széket, lévén "azon lehet sprolni". Ne már...
A magára kicsit igényes gyártó ilyet soha nem vállalna be. Ebben a kategóriában. Bár... láthatóan van rá kereslet (márpedig amíg az van, kínálat is lesz), szóval nem csak őket kell hibáztatni. -
Gusztáv
addikt
A Dell Latitude-ba lévő alap kijelző is gagyi, gondolom a Lenovo sem kivétel. Ez van, vállalati gépeken ezen lehet spórolni, mert Office, SPA, CRM-re bőven elég. Ha meg fontos a jó kijelző, akkor opcionálisan kérhető bele, vagy dokkolóval kell használni egy IPS monitorral.
-
troviko
senior tag
Most Lenovo tabletem van, nem szeretem... Acer netbookom is volt (sőt még megvan, és működik) de azért a márkáért sem rajongok. Pedig azzal semmi baj nem volt, tökéletesen hozta amit kellett, sőt felülmúlta az elvárásaimat. De mostanában elég gagyi cuccokat gyártanak. Dizájnban mindenképpen.
Ha megjönnek az X7-es Atom procis Asus tabletek, vagy ha lejjebb megy a Core M-es tabletek ára, valszeg le fogom cserélni. Ami fontos, hogy rendes USB port legyen rajtuk. Meg billentyűzet.
Aztán ha beválik mint laptop helyettes, akkor nem is kell noti, ha meg nem, akkor lehet megnézem magamnak élőben is ezt a probook-ot. Ott úgyis kiderül, hogy szimpatikus-e vagy sem.
Köszi a tippeket. -
gerii
addikt
A ProBook úgy emlékszem alu borítású, a csuklótámasz is, a hűtése gyengébb a tesztek szerint is, de egy i3-mal teljesen jó lehet IGP-vel. A kijelzője elég fostos, viszont van 3 év gari rá ami miatt elég vonzó ebben az árkategóriában.Volt egy másik ajánlott gép is, Toshiba, vagy Fujitsu, már nem tudom, magyar tesztekben is szerepelt. Lenovot, Acert ne vegyél.

Yoga 2-nek jó kijelzője van, csak 2 hónap után kitörik a zsanérja. -
troviko
senior tag
Jah, mondjuk ez mind igaz, amit írtál, de ezért is írtam korábban, hogy hardverben nincs nagy igényem. Bőven elég lenne nekem (amire most használnám, már azon ritka alkalmakkor, amikor egyáltalán használnám) egy i3, meg 4 giga RAM. Ezen már lehetne spórolni.
Dobálni sem szeretném a gépet, ahogy páran teszik az Elitebook-okkal odabent. Csak legyen egy korrekt anyaghasználat, meg ne haljon meg 2-3 év alatt.
Régen volt utoljára notim, akkor az egy gagyi műanyag burkolatú vacak volt, nem is túl ismert márka, de bika hardverrel (évekig alázta a legtöbb asztalit), és bár a kijelző hátlapja 3-szor elrepedt a zsanérnál (mindháromszor gariban cserélték) 6 évet kibírt a jószág, míg alaplap (vagy VGA, sosem derült ki) hibával behalt szegény.
Ma már inkább a teljesítményt áldoznám be a normális anyaghasználatért, és a könnyű hordozhatóságért cserébe.Szerk: szerintem akkor nálunk csak a gagyi kijelzős verziók vannak. Szerintem nem is IPS-panelek, legalábbis abból ítélve, hogy mennyire torzul a kép oldalról nézve. A felbontás is szörnyű. Azért 500+ ezerért még akkor SEM elfogadható ez, ha ez a leggagyibb panel, amit beletesznek.
-
tecsu
addikt
Elsősorban nem a külső borítás határozza meg, de ezen ismerhető fel könnyen, ez kétségtelen.
A vállalt garancia, hírdetett tartósság, válogatott alkatrészek, magasabb ár, ami összességében mutatja ill. az eddigi tapasztalatok, "review-k" a neten sem elhanyagolahtó manapság.
Olyan nincsen, hogy olcsón kapsz szuper terméket; az alacsony ár mindig kompromisszum.
Csodák nincsenek. Vagy a paraméterek és így a teljesítmény, vagy a tartósság az, amiből le kell adnod.
Ebből a szempontból nincs olyan, hogy a HP vagy a Lenovo "jó laptop", mert az alacsony árkategóriában igazából egyik sem jó.
Ha olcsó, valamin lefaragott a gyártó - a kérdés, hogy min, és az megfelel-e neked?Többféle kijezővel árulnak EliteBook-ot, mert bizonyos területekhez nem kell hiper kijelző, elég a tartósság.
Hasonlítsd össze a kijlezőket. ;-) -
troviko
senior tag
-
ForRedGlory
félisten
Nézegettem én is ezt a laptopot, aztán pár tesztet elolvasva, főleg a hűtése miatt kiesett a körből. Lett helyette egy Asus Zenbook Pro, ami szerintem jobb alternatíva.
-
troviko
senior tag
-
Alchemist
addikt
-
tecsu
addikt
-
troviko
senior tag
-
t72killer
titán
-
QwErTy42
addikt
-
carr
őstag
Az enyémet 12 hó garral adták, és akkor még korántsem sikerült jól kijönnöm úgy garis szituból, mint később.
Aztán eladtam, mire eszembejutott, hogy gyári garancia... -.-
Tudod... könnyen jött, könnyen ment.
Jól beszélsz, Lenovo X60 T60 R60 szériáknál nincs is jobb.
(vagy azok már nem ibm-ek, mi?
) -
QwErTy42
addikt
Az nem IBM. Az IBM kb 10 éve nem gyárt laptopot
Annyi közük van a Lenovo laptopoknak a régi jó IBM-ekhez, mint neked vagy nekem. Tök más konstrukciók.
Ez egy elég rossz következtetés, amit sokan elkövetnek.Szóval a gondolatmeneted ott hibádzik, hogy egy 3 év garis laptop, hogy halhatott meg másfél évesen.
-
carr
őstag
-
QwErTy42
addikt
-
carr
őstag
Egyszer volt DELL-em (D630 vagy 7-8 éve?, 1.5 évet bírt, gari lejárta után reballozás után sem lett jó. vételi ár 470e eladási ár 40e. Fakjúdell)

-
kovacs65
őstag
-
rudi
nagyúr
-
norbiamen
csendes tag
3hónapja erősen gondolkoztam egy ilyenen, de ezzel a külsővel nem tudok megbarátkozni, nem tetszik, és mondhat bárki bármit, a fém minőségibb. Van egy nagyon hasonló zenbook ux303 gépem, programozásra, tervezésre használom, minden nap viszem suliba, és nem tudnék jobbat elképzelni nála, véleményem szerint kell az a QHD+, nekem is az van, és egy hd kijelzővel össze se lehet hasonlítani, a vas meg nevetve pörgeti nekem. Arról nem is beszélve, hogy rengeteget használom az érintőkijelzőt, számomra nagyon hasznos!A hűtés nyilván vacak az összesben, de komoly feladatokhoz ott a cooler alá, és már jó is. De játszani nyilván nem kell rajta, mert a Grid Autosport fél óra után megszűnik.
Egy szó mint száz, zenbook fele ennyiből ezt tudja(ssd +40kiló), és én az asust szimpatikusabb gyártónak tartom, és aki ez helyett úgy döntene mint én, nem csalódik. -
nuke7
veterán
-
tecsu
addikt
-
rudi
nagyúr
-
sagit
veterán
-
Balu972
aktív tag
Maradok a mac book air-nél. Lehet, hogy erősebb a hardver, de drágább is.
Szürkén a mekit háromszáz alatt kicsivel már be lehet szerezni, és ugye abban benne van az op rendszer és egy komoly irodai plusz média csomag.
A garancia a dell mellett szól, ennyivel drágább (és lehúzósabb is) az Apple.
Azt el tudom képzelni, hogy pár év múlva ez egy nagyon jó vétel (százezer környékén) lesz, pl. amikor szinte alig használtan eladják mondjuk a brüsszeli EU képviselők. -
rudi
nagyúr
Az egészséges (vagy szemüveggel jól korrigált) emberi szem felbontóképessége 1' (egy szögperc). Ez okostelefon felhasználási távolságban, ami statisztikailag 35-38 cm, de számoljunk 30-cal nagyjából 0,087 mm-et jelent, tehát két egymástól 0,087 mm-re lévő pontot már egynek lát az emberi szem telefonos nézési távolságon. Öt hüvelyken már a Full HD-nek is 0,06 mm körüli pixelmérete van, ergo annál nagyobb felbontás élettani szempontból kvázi pazarlás. Megjegyzem ezek az adatok monokróm látásra vonatkoznak, színesben majdnem egy nagyságrenddel rosszabb a szemünk felbontóképessége, ezért nem kell aggódni a színes subpixelek miatt.
Persze, ott a szubjektív érzés és a placebo hatás, ha rámondják hogy ez szebb, jobb, menőbb, sokan hajlamosak így is érezni. Ma már technológiailag nem jelent gondod kis felületen 500 ppi fölötti pixelsűrűségű panelt relatíve jó áron előállítani, bolondok lennének a marketingesek, ha nem vetnék be ezt a fegyvert a vásárlókért vívott harcban.
-
Reggie0
titán
-
MCGaiwer
addikt
-
Gusztáv
addikt
Amikor sok 5-6"-os telefonba QHD kijezlő kerül (esetleg 4K-s) és mindenki tapsol, akkor elég fura azt írni, hogy nincs értelme egy 13"-os gépben egy ilyen kijelzőnek. Persze nem olyanoknak való, akik csak Office-t meg böngészőt futtatnak. De mivel opcionális, így tényleg csak az veszi meg, akinek szüksége van rá.
-
Raysen623
veterán
Az ára egyszerűen vicc.
-
KevinMulder
tag
Ehh... van egy XPS15-ösöm (L502X) ... eléggé megkímélt (szinte mindig asztalon volt). Ezek szerint lesz piaca?

-
DarkChild
senior tag
F.Y.I.: a Think(Pad) modelleket nem a Telemax szervizeli.
http://shop.lenovo.com/hu/hu/services-warranty -
hemaka
nagyúr
Ez a panel tenyleg felesleges, kepzelem hogy nezhet ki rajta egy word doksi.
A kisebb mar okes, de az ara meg ugy is rleg brutalis. Ha ennyi penzert ilyen tipusu gepet kellene vennem, az op. rendszer miatt inkabb valamelyik apple termekre esne a valasztasom. -
rudi
nagyúr
-
Kilobeat
tag
De!

Plusz az ügyfélszolgákatukról is csak szörnyűségeket lehet hallani, ami a Dellnél saját kézben van.
Iszonyat gány egy hely, migráncs munkavállalókkal.
Igényes cég szóba se állna egy ilyen túlméretezett zugszervízzel.
Ne hasonlítsuk a Flextronicshoz, ahol a Dellt javítják. -
pprod94
aktív tag
A végére nem bírtam negszámolni hányszor szerepel a macbook..

Szép kis eszköz, kipróbálnám. Azért azt a felbontást nem tudom, hogy tudja meghajtani ez az igp.
-
Luck Dragon
támogató
Nagyon szép és jó lett, de az ára... Kár érte.
-
tecsu
addikt
A kutyát nem érdekli, hogy neked vagy nekem mennyi pénzünk van. Hogy kinek mi éri meg, az tényleg szubjektív, az meg pláne, hogy ki mire adna pénzt.
Ezen kívül a véleményed tehát, nem tetszik a dizájn, mert vékony a káva... ráadásul "Dell fan" vagy, még jó, hogy nem "expert". :-)
Ha a formát nézzük, nekem nagyon kevés használati eszköz tetszik, a laptopokkal is így vagyok. Egy kavics alakú, méretű és szilárdságú már tetszene... kár, hogy az nem lenne használható.
A használhatóság sokkal fontosabb, mint a tetszetős küllem - amiben viszont ez a gép egész jó.
Ennek meg is kérik az árát.
Magam nem venném meg - ennyi pézért egy komolyabb laptopot vennék, kissé vaskosabbat - de ez szubketív ugye. -
gerii
addikt
-
troviko
senior tag
Én nagy Dell fan vagyok, de ez nem tetszik. Az elődmodell sokkal jobban tetszett a lekerekített sarkokkal, még akkor is, a a kijelző-káva arány nyilván sokkal rosszabb volt.
Nekem az sokkal inkább kéne, mint ez. Az árát meg hagyjuk. Jómagam nagyon szeretnék egy ultrabook-ot, de 150-él többet nem adnék érte, mert lényegében nincs laptopra szükségem, igazából csak a fiókban porosodna. Így kvázi duplán luxuscikk lenne. Azért meg nem adnék ki 2-300k-t.
Amennyit meg adnék, annyiért nem kapni ultrabook-ot, csak sima notit, ami műanyag, meg vastag. Szóval nehéz ügy. Jó lenne, ha 2016-ban kijönne pár megfizethető modell. Semmi extra igényem nincs, egy i3 és 4 Gb RAM-mal bőven elég nekem a dolog, csak legyen fémből. -
tecsu
addikt
Ez pont azoknak van, akiknek nem kell Apple. ;-)
-
gerii
addikt
-
mutyi
senior tag
Igen, a magas hangszín az baromi idegesítő tud lenni, nekem most 9470 van, ha felpörög néha, akkor az is idegesítő, mert a fülünk nem csípi azt a hangszínt.
Amúgy off, de végre a 1040, 850-es szériákhoz tartozó dockolónál megoldották, hogy már 2 db display port van, így két külső megjelenítőt lehet egyszerre használni, így valóban alternatívája lehet egy asztali gépnek. -
rudi
nagyúr
Igen a HP 1040-es tényleg szép csendes masina különösen az Ultrabookok között. Talán az egyetlen, aminek nem zsanérra fújós, hanem tisztességes méretű rácson át oldalra szellőző hűtése van. Persze ezért cserébe be kellett áldozni 10 wattórát az akkuból, ami nagyjából 20%-ot jelent. Az XPS 13 nagyobb zajszintet produkál, de nem a hangossága a para, átlagos irodában elveszik, hanem a magas gangszíne.
-
leslieke
Jómunkásember
Kár, hogy görbe és nem ívelt.

Amúgy a felbontás és a méret is jó, ez a következő termék a beszerzési listán. -
rudi
nagyúr
Szerintem semmivel sem lesz drágábba a Skylake processzoeos XPS a mostaninál, de fene tudja, mikor kezdik el árulni. Szerintem előbb kipörgetik a raktáron lévő Boradwell példányokat, de nehéz megmondani, hogy azokból mennyi van. Egyelőre még egyik Dell oldalon sem láttam listázva az újakat.
-
Gusztáv
addikt
-
QwErTy42
addikt
-
mutyi
senior tag
-
Malachi
veterán
bocs, hogy itt - de ha már válaszoltál: kategórián belül vajon mennyivel lesz drágább az új generáció, mint a jelenlegi? valamiért azt gondoltam, hogy ugyanazon az áron nyit, mint a mostaniak, azok meg olcsóbbak lesznek. illetve nekem november közepéig kb. ráér, de ha felesleges várni akkor nem szöszölök vele és veszek mostanában.
-
DarkChild
senior tag
Én azt sem bánnám, ha a business laptopokat itthon nem is forgalmaznák kiskerben (ha már úgysem lokalizálják mindet), hanem valami EU-s webshopból lehetne megrendelni jóval kedvezőbb áron, worldwide garival és konfigurálási lehetőséggel

A Wacom-nak van pl. EU-s webshopja, ahonnan az összes kütyüjüket meg lehet rendelni Magyarországra is, garival, a többi EU-s országban érvényes áron. (Az már más lapra tartozik, hogy a Wacom nálunk nem löki meg úgy az árakat, mint a laptopgyártó cégek, szóval az EU-s webshopukból rendelve is alig lesz olcsóbb a készülék, mint ha azt valamelyik hazai kiskerben vásárolná meg az ember.) -
rudi
nagyúr
-
t72killer
titán
Illetve még annyit, hogy az x1c és az xps kb azonos gariidővel jön (alapban 1év), a T450s kap az E7xxx-sorozatnak megfelelő 3évet - ja, nem mellesleg a Thinkpad-szériát nem kalapáccsal+ütvefúróval javítják a Telemaxnál
. A 7000-es szériának SzVSz teljesítményben, minőségben és supportban a Txxx sorozat felel meg - még ha kicsit nehezebb is. -
rudi
nagyúr
-
t72killer
titán
Áh, most olvasom, hogy 2csatornás konfiban ragasztják fel a ramot, dícséretes.
#60: Ezzel vitatkoznék egy kicsit:
X1c: max 8GB forrasztott RAM, 1db m.2 SSD-hely (a wwan kari helye túl szűk), nincs normális ethernet csati, 2db USB.
Ezzel szemben E7440/50: max 16GB cserélhető RAM, 2db SSD-hely (msata v 2.5" + m.2 pcie), full ethernet csati, 3db USB
Abban igazad van, hogy súlyában és méreteiben az X1C inkább az E7450-hez van közel (így semmi értelme a gépnek, lévén luxus-ultrabook szintre butították a nagyobb súly előnyei nélkül).
-
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
A Dellnél úgy vannak ezzel, hogy amire kevés a 8 GB RAM, arra már illik Letitude-t venni. Ezt a véleményt én is osztom, egy 300 MB/s-ra képes, 0,1 ms válaszidős SSD mellé a két csatornán 8 GB azért elég sok mindenre elég. Az XPS 13-ból 4 és 8 GB-os van, persze csak rendelésnél döntheted el, hogy mennyit szeretnél utána már bajos lesz újabb modulokat az alaplapra forrasztani.
-
t72killer
titán
Yoga - Telemax -> ne vicceljünk már
A cikkben szereplő gépnek az X1 carbon a supportban és minőségben megfelelő ellenfele.#47: Önmagában a Skylake-re nem érdemes várni, mikroszkopikus lesz a teljesítményelőny a Broadwell-el szemben. Ami hasznos lehet, az a háttértár esetén már tutira támogatott NVMe, illetve a portok között megjelenő USB 3.1. Illetve fontos kérdés, hogy mekkora teljesítményre van szükséged? Ha uis kicsit több kell az alap office+net kombónál, nem árt a jobban hűtött, kétcsatornás RAM-mal ellátott Latitude 72xx vagy HP Elitebook 720/820 vonalon nézelődni.
-
rudi
nagyúr
Nem tuti, hogy decemberre kijönnek a hazai paicon, akkor haswell és broadwell készletek vannak. Mondjuk én egy 250k fölötti, üzleti vagy felső kategóriás Lenovo, Dell, HP laptop esetén erősen meggondolnám a külföldi beszerzést. A komolyabb ThinkPad, Latitude és Pro/Elitebook modellek nemzetközi garanciáztatásával tudtommal nem szokott gond lenni, a billentyűzet esetleges magyarra cseréltetése pedig gyakran kisebb össze, mint ugyanannak a modellnek a hazai megvásárlása, miközben külföldön sokszor több a konfigurációs lehetőség is.
-
Kilobeat
tag
Akkor nem fogja itthon senki megvenni, mivel a Dellnek van a legnagyobb magyar felára.
A vezetőik meg majd csodálkoznak, pedig sláger márka volt, az elpofátlanodásuk előtt.
Ha az Applenek megéri, mások miért nem hajlandóak itt is normálisan, európai áron forgalmazni?(#27) mightymo3
A Lenovonál lényegében nincs garancia, ha elromlik és beadod a Telemaxhoz, volt egy laptopod. -
t72killer
titán
Műfajában jó cucc, viszont nem az én műfajom. Elég konzervatív vagyok ahhoz, hogy egy lapostól elvárjam a cserélhető RAM és a normál méretű gigabit ethernet csati meglétét. Utóbbi hiányában 2015-ben rátehettek volna egy USB 3.1-es csatit, ami legalább rendesen adapterezhető ethernetté. A 2db usb-csatitól se rohantam falnak, ha A pendrive-ról B-re akarsz másolni, már ki kell húzni az egér csatiját (szigorúan rágcsálópárti vagyok
).A hűtést úgy néz ki, használhatóan meg tudták oldani, stabil 2.7GHz nem rossz egy ultrabooktól.
Felbontás: mivel még a win10 se tud civilizáltan skálázni, erre a méretre bőven elég a fullHD.
Árazás: katasztrofális. Az nvidia dvga-s, kb 400g-mal nehezebb (de 14"-os) E7450-em került ennyibe ips monitorral és i7 procival. Rendben, hogy könnyebb és kisebb az XPS, de lényegesen el is marad teljesítményben, pláne, ha vmi megmozgatja a vga-t is.
-
MCGaiwer
addikt
-
access_denied
senior tag
-
kovacs65
őstag
Itt többféle is van, átlagosan 550K az ára.
Sőt I7-5600U procis is, többféle felbontással.
Sokáig gondolkodtam rajta, végül Lifebook 734 lett.http://radium.hu/catalogsearch/result/?q=dell+xps+13+i7&cat=
-
general
addikt
csak engem zavar (teoretikusan), hogy az egyébként bőveb elegendő i5-höz max 4 giga ramot lehet venni, vagy amúgy ez rendelhető többféle variációban? és a max 8 giga is vicces ma már, pláne egy munkára való gépnél. a procierő nem minden. gördülékeny munkához nagyon kell a ram.
-
Alchemist
addikt
Nem igazán nyűgözött le, a lapítottságát leszámítva leegyszerűsített consumer benyomást kelt. Az árát már szóba sem hozom.
-
Malachi
veterán
most állok laptop vásárlás előtt és éppen a DELL gépek érdekelnek. bár ez nekem túúúl drága, de nem is ez a fő visszatartó erő, hanem a decemberig érkező Skylake vonal. ha féllábon is, de most már kihúzom addig.
-
sztikac
őstag
De mivel úgysincs magyar lokalizáció az XPS-re célszerű lehet átnézni a határon, ahol i5-tel, 8 GB memóriával, 256-os SSD-vel és Full HD-vel 1300 euro körül adják.
Sőt Szlovákiában találsz olyan webshopot is, ahol már 1100 EUR-ért megkapod, ami valamivel kevesebb mint a netto nagyker ár. Mondjuk az esetleges gariztatáshoz sok sikert

-
rudi
nagyúr
Valamiből meg kell fizetni a hazai márkaképviseletet és szervizhálózatot is. Ez pedig annál nagyobb terhet ró az egyes modellek eladására, minél kisebb darabszámot lehet eladni belőle. És ez a magyar piac átka. Egy lengyel vagy román képviselet többszörös potenciális vásárlót ad, a szlovákok és csehek mákja pedig az, hogy kvázi egy nyelvet képviselnek, összevonható a két ország infrastruktúrája. És maradnak a magyarok, akik egyedül túl kicsik és ahol a gyenge vásárlási erő miatt a low-end és mainstream modellekre koncentrálnak. Emellett van a vállalati vonal, mert abba sosem a szegényemberek tartoznak és ugye munkaeszközön spórolni marhaság. Az XPS meg egy agyon szűk rétegnek van, aki elsősorban az Airt nézi mellette konkurensnek, hát botorság lenne annak az ára alatt adni. De mivel úgysincs magyar lokalizáció az XPS-re célszerű lehet átnézni a határon, ahol i5-tel, 8 GB memóriával, 256-os SSD-vel és Full HD-vel 1300 euro körül adják.
-
leslieke
Jómunkásember
Köszönöm a tesztet.
Jó volt elolvasni azelőtt, hogy megérkezik a saját gépem. -
DarkChild
senior tag
Sosem értettem ezeknek a IT/tech cégeknek az árazási politikáját

Szerintem maximálisan tisztában vannak vele, hogy a magyar piac eléggé árérzékeny (az okokat most ne is boncolgassuk), akkor meg mi a pék pöcséért dobnak itt piacra egy terméket másfél-kétszer annyiért, mint amennyiért a sokkal tehetősebb országokban árulják...?
Ez persze nem csak a DELL-re igaz, hanem a mondjuk a Lenovora is: az X1 Carbon (azonos konfig árait néztem) például:
- amcsiban: 1497 USD (413 000 Ft)
- Németországban: 1760 EUR (546 000 Ft)
- nálunk: 635 000 Ft
A rekord magas ÁFA csak egy dolog, de nem tudom, mi indokolhatja még ezeket a brutális eltéréseket. A lokalizáció nem hinném, egy billentyűzet csere ott a gyárban max. pár ezer forintos többletköltséget okozhatna.
Szóval nem értem, na
Én azt gondolnám, hogy ha egy csóró országban nagyobb mennyiség eladására törekszünk, akkor először is csökkenteni kellene az árat. Mert így csak a kamillázás lesz, hogy miért nem fogy elegendő darab a portékából... (Aztán meg kivonják a típust a piacról, arra hivatkozva, hogy nem fogyott eléggé.) -
Gusztáv
addikt
Sajnos a magyar piac nem akkora, hogy megérje legyártani a magyar billentyűzetet (a régiből sem volt). Persze egy Latitude (vagy más üzleti) széria más tészta, mert azért ott nagyobb darabszámokat realizálnak, vagy esetleg több modellben is ugyanazt a billentyűzetet használják.
-
rudi
nagyúr
-
[CsuCsu]
őstag
Mielott megvettem kolcsonbe volt nalam egy hetig egy darab. Zsakbamacskat nem veszek es ennyi penz kiadasa elott meg akartam gyozodni rola. FullHD ASUS volt elotte/mellette. Technikai duma nem erdekel. Rakd oket egymas melle. Dolgozz rajtuk orakig. Aztan hasonlitsd ossze a tapasztaltakat. Elso ranezesre tenyleg nincs sok kulonbseg. Az gyoz amelyiktol kesobb folyik ki a szemem.
-
rudi
nagyúr
Azért vigyázni kell a laikus vásárlók emlegetésével, mert van itt egy olyan is, hogy placebo hatás. Ha neked azt mondja, a marketing, hogy ez neked sokkal jobb, bizony tudományosan alátámasztott, hogy jobban is fogod magad érezni. Mondjuk az XPS 13,3 esetében a a QHD-nél ennek elég kis esélyét látom, ugyanis az kontrasztromboló tükrös, míg a Full HD kontrasztosabb matt felületű. A Windows szerencsétlensége miatt hi-dpi képernyőkön szétturmixolódó desktop alkalmazásokat pedig meg se említsük inkább.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
rudi
nagyúr
Az egészséges (vagy szemüveggel jól korrigált) emberi szem felbontóképessége 1' (egy szögperc). Ez notebook felhasználási távolságból, úgy 60 centiméterről nagyjából 0,175 mm-t jelent, tehát két egymástól 0,175 mm-re lévő pontot már egynek lát az emberi szem. A 13,3 hüvelyken a Full HD pixelmérete ez alatt van 0,15 mm, tehát már ez is bőséggel az emberi szem felbontóképességén túl van, efölött kvázi pazarlás a további finomítás. Megjegyzem ezek az adatok monokróm látásra vonatkoznak, színesben majdnem egy nagyságrenddel rosszabb a szemünk felbontóképessége, ezért nem kell aggódni a színes subpixelek miatt.
-
dni
őstag
Akkor meg nem látszik a bill háttérvilágítás.

-
GeneraL_XTX
veterán
-
dni
őstag
Az egy egyéni választás, hogy Te kint veszed meg és Téged nem zavar, hogy int eng Macbookod van. Én is tudnék rajta dolgozni, nem erről van szó. Ilyen árú terméknél azt gondolom, hogy elvárható volna, hogy elérhető legyen egyáltalán itthon Magyar billentyűzet feliratozással, ahogy pl. a Lenovo X1 Carbon, Asus ultrabookok, vagy akár a MBA.
Ettől függetlenül valóban kiváló gép.
-
[CsuCsu]
őstag
En a MacBook Pro-t Nemetorszagban vettem UK kiosztassal. EU szabad piac, nem fogok magyarisztani felarat fizetni. 1 het alatt megszoktam. Garancia EU-ban ervenyes mindenhol. Kulonben is tobbnyire angolul dolgozom, foleg hogy most mar Londonban van a munka. Nekem nem er meg a magyar bill 100+ ezer forintot.
-
Zolix64
tag
-
dni
őstag
Az árához mérten azért van egy nem elhanyagolható negatívum még, hogy nem kapható magyar lokalizációjú billentyűzettel.
-
valyogvisko
csendes tag
Bravó Dell!
Kár, hogy Magyarországon ilyen mocsok drága, de erről nem ők tehetnek...
-
[CsuCsu]
őstag
A nagyfelbontasu kijelzo lehordasaval nem ertek egyet. Olvasgass PDF doksikat orakig a fullHD-n es ezen. Elobbi valahogy sokkal megterhelobb a szemnek. Nyilvan filmnezesnel tokmindegy, jatekot ugysem viszi el nagyban. De munkagep leven nem is ezek az elsodleges felhasznalasi teruletek. i7-et pedig ki lehet hasznalni profi programokkal. Ez nem netezos gep.
-
Lacok
őstag
Ez a gép valóban jól sikerült.
-
mightymo3
tag
-
GeneraL_XTX
veterán
Ennyiért már akkor inkább az Apple....

-
gerii
addikt
-
mightymo3
tag
Hát nem tudom engem nem győzött meg, ennyiért meg főleg, pont néztem láma havernak egy Lenovo Yoga 3 14"ban szerintem nem sokkal nagyobb és nehezebb és majd 50-70 ezer minimum az ár különbözet!
-
Akula
őstag
Tetszetős és elfogadnám
, de a gyerek miatt félteném.
Ha eszembe jut, ahogy a múltkor átgázolt az E6400-asomon és nem lett baja...
...nincs mit tovább írnom
-
Reggie0
titán
Na kb. fele annyit meg is erne, mint amennyi az ara.
-
X Factor
addikt
-
Gusztáv
addikt
-
Seirus
tag
Biztos én élek a múltban, de mikor megláttam, hogy XPS 13 akkor legalább egy Nvidia 950M-et vártam.

-
jack982
senior tag
nem rossz gép, de azért egy macbook pro földbe alázza
-
Gusztáv
addikt
Ebbe is sikerült valami szutyok Crypress touchpad-ot beletenni? Nekem az early 2012-es XPS van, és messze az a leggyengébb pontja. Meg a kijelző is sima TN. A többi szempontból még ma is megállja a helyét, Win 10-el is szépen muzsikál.
-
fornettisuti
veterán
szuper drága
-
X Factor
addikt
-
xmaas
őstag
Durva gep ha ekkora meretbe majd lesz dedikalt vga is bepakolva semmifele melegedes/hutesi problemaval akkor mehet az asztali gep a levesbe mindenestol
-
apatyas
Korrektor
Á, pont ez érdekelt volna. Az USB-s dokkoló mennyi késleltetést tesz bele pl a hálózatba? Pingeket elég egyszerűen le lehet mérni. Nem mintha ilyen gépet vennék, de maga a bővítés azért érdekel.
Rudi: "használat közben is ordít a minőség" - ezt szerintem nem így szokták kifejezni, ha ordít, akkor az valami rossz dologra utal, nem a jó minőségre.
-
Habib[HUN]
senior tag
Egyszerű halandónak, vagyis nekem ez kb 3 év múlva lesz értelmes áron elérhető a használt piacon.
Akkor már gombokért fogjuk ezt venni, és mindenre elég lesz a teljesítménye. Persze nem gamer feladatokra, de aki ezt a gépet erre szánja, az nagyon benézett valamit. -
Zolix64
tag
Pont féléve használom az enyémet (i7), programozóként minden igényemet kielégíti, bár egy extra usb portot még tudnék díjazni (bár dokkolóval sikerült orvosolni ezt a hiányosságot is
). A Magyarországi ár az brutális
, ennyiért biztos nem vállaltam volna be, nálunk jóval olcsóbban beszerezhető, én a sajátomat 1440€-t vettem. -
HThomas
őstag
-
MCGaiwer
addikt
-
AxBattler
félisten
-
rudi
nagyúr
-
FefeeX
veterán
Tökéletes írás lenne ha nem lenne ott az elején az oda nem illő trollkodás.
Egyébként Macbook Air tulajként én úgy gondolom, hogy hardverileg talán jobb is lett a hasonló árú Macbook Airnél, technika szempontjából mondjuk egy 13" Airrel nehezen hasonlítható össze, mivel az Apple abba még mindig szutyok TN panelt szerel, jóval alacsonyabb felbontással. Ott jóval szélesebb még a káva. Szóval az új MacBook-hoz közelebb áll ez a Dell technikában - mondhatnám, az elrendezést láttuk már valahol, csak egy kicsit kisebb méretben, viszont pofátlanul drágán, és ráadásul normális USB nélkül. Nem mintha ebből az i7 verzió nem lenne szintén pofátlanul drága, de szerintem ha valakinek nem kell feltétlen OSX, annak az alapáras modell, pláne ha 800 euróért beszerezhető az EU-ban, kategóriai best buy lehet. Ami kicsit zavar, az a belső műanyag, aminél én személy szerint jobban preferálnám a fémet. -
rudi
nagyúr
Elég sok Ultrabook járt nálam teszten, lényegében egyetlen olyan sem volt, aminek nem sivított volna a hűtése, ha 5-10 percig max CPU terhelést kapott. Kisebb a ventilátoruk a szokásosnál, ez magasabb hangszínt okoz. Viszont elég sok olyan járt, ami a hangosabban sivított a Dellnél és sokkal jobban melegedett. Normál használatban nem hangosabb egy MacBook Airnél.
-
AxBattler
félisten
Faja gép, csak azt nem értem, hogy ha ezt forgalmazzák idehaza, akkor a Dell Latitude 11 Education-t, meg a 13 Education-t miért nem? Talán utóbbiakból többet tudnának eladni idehaza, közelebb állnak a magyar pénztárcához, ésszerűbb gépek...

-
Mr President
senior tag
Nagyon jól összarakta ezt a dell. Kár hogy egy vagyonba kerül. 15"-ban nem lesz?
-
csƵ
addikt
Le is lehet cserélni a Latitude E5440-emet...

-
nuke7
veterán
Most akkor hogy is van ez..?

" ...a terhelve sivító hűtés..." .vs "...illetve a jó hűtés szerepel,..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Újszerű, garanciális Macbook Air M2 13" 8 GB / 256 GB - Hibátlan! 95% akksi!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 250GB I 14" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP 250 G7 - Intel N4020 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook E782 - i5-3G I 8GB I 128SSD I DP I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GAMER PC! i5-8600K / RTX 3060 12GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / 650w! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Bár én támogatója vagyok a cserélhető RAM-nak.

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, holnap melóban kipróbálom és megírom.
, de a gyerek miatt félteném.
, ennyiért biztos nem vállaltam volna be, nálunk jóval olcsóbban beszerezhető, én a sajátomat 1440€-t vettem.