Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- gerner1
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Szólánc.
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Starwing=-
tag
Amúgy még mindig keresek dokkolót.
-
djapor96
senior tag
Van egy ilyen gépem. Legutóbbi kikapcsolás óta nem lehet bekapcsolni. Bekapcsoló gomb megnyomása után ventillátor felpörög és elkezd sípolni. Monitor nem kapcsol be... Jól gondolom, hogy megadta magát az alaplap?
-
-=Starwing=-
tag
Üdv!
Dokkolót keresek a géphez, lehet akár hibás, törött is!
Akinek van eladó, kérem szóljon! -
-=Starwing=-
tag
Kicsit bővebben... :
Eladó Dell Inspiron Duo 1090 -es netbook-ot keresek saját részre.
Max.50e Ft-ig.
Lehetőleg feketét, vagy kéket, N570-es processzorral.
Személyes átvétellel, kipróbálással.Igény szerint tudok adni(beszámítani) egy GARANCIÁLIS Sony SmartWatch MN2-t, összes tartozékával, dobozában, vásárlást igazoló számlával,(Allee Center, Sony szalon)
15.000.- Ft értékben.
Ebben az esetben 35e + Smartwatch.Valamint egy Sztereo Bluetooth Headset Nokia HS-12W -t
20.000.- Ft értékben -
-=Starwing=-
tag
Keresek eladó Dell Duo-t, 50e-ig.
-
Rainfreezer
csendes tag
válasz
-=Starwing=- #65 üzenetére
Na probáltam többet is csak mert én is kiváncsi lettem a dologra
Nekem akár hány androidot tettem fel mindegyiknek volt valami hasfájása.
Pl wifi nem megy vagy a megjelenítéssel van gondja.
Szóval feladtam vagy megy rendesen vag sehogy.
Esetéeg nem tudja valaki honnan lehetne beszerezni egy eredeti linux recoveryt a kis duohoz -
-=Starwing=-
tag
válasz
Rainfreezer #64 üzenetére
Köszönöm az ötletet, rendes Tőled, de Én kifejezetten a Duo-n való futására lennék kíváncsi...
Szeretnék látni pl. valamilyen normálisabb játékot futni rajta, hogy mennyire viszi normálisan,
szaggatás nélkül pl.Venni szeretnék egy ilyen netbookot, és a win7 (8)- mellett Androidot is tervezek futtatni rajta.
Ezért gondoltam, rákérdezek, hogy valaki levideózná-e a fent említett dolgokat.
Olyan videót találtam, ahol bemutatják az Android futását, menüpontokat, és persze a böngésző futását,
de erőforrás igényesebb Androidos program (pl. játékok) futtatását nem láttam még. -
Rainfreezer
csendes tag
válasz
-=Starwing=- #62 üzenetére
Starwing kollegának
Töltsd le a Lili USB Creator nevű ingyenes programot
ez egy linux telepítő készítő alkalmazás, meg kell egy Pendrive és voilá kipróbálhatod a dolgot alul a listában ott van az android for x86Nem sok örömöd lesz benne de szórakozni el lehet vele
-
Rainfreezer
csendes tag
Hali
Esetleg volna itt valaki a fórumtársak közt akinek van gyári recovery másolata vagy le ghostol-ná a saját recovey partícióját, a kis Duohoz.
Sajnos a kollega akitől vettem az enyémet, ráhajtogatta a windows 8-at és letakarította az eredeti recovery partíciót.
Természetesen nem kérem ingyen a fáradozást.
Előre is köszönöm. -
-=Starwing=-
tag
Sziasztok!
Érdeklődök, hogy akinek van ilyen gépe, és rakott rá androidot, készítene-e egy videót a működéséről...?
Találtam videót, de csak az Android telepítéséről.
Programok futtatásának bemutatására gondoltam, hogy láthassam, mennyire futnak simán!
Akadoznak-e, stb...Remélem valaki tud feltölteni ilyen videót, és linkeli...
Üdv.
-
dani2410
újonc
Erre valahogy fel lehet rakni mondjuk egy másik windows-t?
-
jaanik
csendes tag
Biztos,hogy van benne GPS és ha van ,hogy lehet elő csalni?
-
Labrador
tag
Van az az elvetemült rajtam kívül, aki vett egy ilyen masinát dockkolóval, és tetőzte az egészet win8-al? A w-lan drivert érdemes manuálisan lecserélni a dell oldalán található win7-es driverre. A képernyőrotációhoz asszem egy asus gép driverét kell feltenni. Ami maradt az az, hogy ha beteszem docking stationba, akkor a hang az szaggat, no meg a docking station lan-ját nem sikerül feltelepíteni.
-
plaszy
őstag
És Még annyi, hogy a 2GB memója bővíthető mondjuk 4-re?
-
Károly
csendes tag
Már egy éve használom. Minden nap a táskában van és gyakran elő is kerül onnan.
Semmi hiba. Masszív, strapabíró... Eddig elnyűhetetlennek tűnik.
Talán.. picit lassabb, mint én szeretném, de ezt leszámítva, hibátlan!Javaslom bárkinek!
Ja! még egy hiba! Nincs rajta semmiféle kép kimenet, de létezik usb-HDMI átalakító... és működik. Persze nem egy fullhd film nézésre, de prezentálni, dolgozni elsőrangú.
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom egy ilyen vételén, mert már 100 alatt is kapni.
Viszont: Ha a kijelzőt kiveszem a gépből, akkor is tudom valahogy használni háttértárként? Tehát TAB-ként, teljes funkcionalitásában?
Vagy mi értelme van a "kiszedhetőségnek"?Köszi!
-
Picike8
aktív tag
Lehet rá "ubit" rakni?
-
L4mie
veterán
Olyanra gondolunk, hogy kimegy a mérnök helyszínre, fogja ezt a kis Dell-t AutoCAD el felszerelve, és felmér, kivitelezési változásokat etc.-t felvisz CAD-re, vajon mennyire alkalmas ez a "noti" erre a feladatra? O.o
-
Barney1981
csendes tag
Jó kis cucc, de ha az árához hozzácsapok egy keveset, akkor kapok egy ilyet, ami azért kissé ütősebb. Amúgy tényleg jó kezdeményezés ez a 2 az egyben. Biztos sokan veszik majd.
-
BCZ
újonc
Sziasztok!
Gondolkodok egy ilyen gép megvásárlásán.
De vannak fenntartásaim:
-Kevés a csatlakozó rajta, föleg az ethernet hiányzik
-Kevés akkumulátoros üzemidőNa meg egy személyes:
-Nekem kellene az XP-rá, ez megoldható valahogy a Win7 mellé?
Dell oldalán drivert nem találtam (XP) -
Bóti
senior tag
Nem rossz cucc!
Ötletes, de látszik, hogy két technológiát akartak ötvözni, és van egy két kompromisszum amit meg kell kötnünk...
Pl.:
1. Nem cserélhető az akksi... ekkora érintőkijelzőhöz elég bika akksi kéne, szerintem lehet majd kérni nagyobb akksival is 1-2-sok plusz ezresért...
2. Csak dokkolóval van RJ45, de a dokkolás tablet üzemmódban történik, szóval notebook üzemmódban nem tudunk kábeles nethez csatlakozni...
Meg még van 1-2, de mind1 is, mert úgyse lesz rá mani... -
Forchalad
tag
Ennek a kialakítása nekem is nagyon bejön, szerintem annyira nem vészesen drága, legalábbis ahhoz képest hogy két féle eszközt kapsz a pénzedért. Mondjuk én egy ilyen el tudnék képzeli egy kicsit nagyobb kivitelben, úgy lenne az igazi. No meg kéne bele egy jobb kijelző.
-
Cathulhu
addikt
Nagyon tetszik a gep, es az ara sem veszes. Par honapon belul gondolkodtam tablet vasarlason (ARM es Android) de ez elbizonytalanitott. Csak ne az atommal lenne..... Nem tudtok pletykakat AMD alapon nyugvo masinak eljovetelerol? (tablet funkcio nekem fontosabb mint a netbook, de nyilvan ha is-is lenne mint itt, az lenne maga a mennyorszag)
-
ErikSon
tag
Szép írás mester, teljesen meglepsz. Gratula.
-
Thome
veterán
Egy videótesztet megnéznék róla, hogy is dolgozik a win7 ezen a képen, pláne érintőképernyőn!
-
Jó, átfogó írás.
De az ára nagyon magas; kicsit rádobok, kb 180-ból veszek egy ilyesmit és máris sokkal jobban járok - bár igaz, ez nem új.
-
-
waporka
tag
szerintem jobb lett volna ha egy kicsit odafigyelnek az áramellátásra... nemtudom hogy olyan nagy szükség volt erre a tablet megoldásra...
-
skajwa
senior tag
2000mAh akku?
Basszus még a Samsung Galaxy Tab-nek is 4000mAh-ás van, pedug az egy jóval kisebb kütyü. A Delltől elvárható lett volna, hogy ilyenekre figyeljen....
A Lenovo tabletjét volt "szerencsém" pár napig használni, de azt SENKINEK nem ajánlanám. Borzasztóan lassú, akad és totál gagyi a minőség...
-
lujó55
addikt
Még, hogy minőségi az összeszerelés? mit kell ezen csodálkozni? álmomban nem láttam még olyan strapabíró és megbízható mobilgépeket, mint a Dell cuccok! Az ARM-mel nagyon komoly a dolog!
-
benoce
tag
-
waverider
senior tag
köszönet az írásért, már kiváncsi voltam rá!
-
oxox
addikt
jo cikk...koszonjuk.
-
Tristis
őstag
Nem értem a véleményed. A készülék tökéletesen használható társ a mindennapokban, leszámítva azt, hogy a kijelzője használhatatlanná teszi nyílt ég alatti használathoz (vonat, autó stb.). Nem tudom videó nézéshez, netezéshez, dokumentum olvasáshoz, mi kellene ennél több.... Gondolom senki sem ezen fog játszani Crysis-t és nem ezen fog videót konvertálgatni.
-
jubilleum
senior tag
Az elképzelés jó, de egy androd lehetne rajta, meg persze erősebb hardver...
Persze nehéz jó öszvér gépezetet csinálni... (HTC Shift) -
Napfénysüti
nagyúr
Érdekes készülék. Nagyon nagy kár a kijelzőért ezzel sajnos nálam el is vérzett.
-
Kroni1
veterán
Nekem bejön, elfogadnám.. végre a dell megint kiadott valami saját ötletet. legalábbis nem láttam másnál ilyet még!
-
Django00
csendes tag
Kedves szerző!
Az ötödik "készülék" után nem bírtam tovább folytatni.
Készülék:
Berendezés
Eszköz
Gép
Laptop/Notebook
NotiCsak néhány szinonima, amelyek hirtelen eszembe jutottak.
-
dave666
aktív tag
Köszi az írást
Szép ez a Dell, tetszik -
benoce
tag
Tudtommal csak PCI express Mini Card formátumban létezik
-
Nagyon igényes és részletes írás külön köszönet a részletes linkekért!
Szerk:
Broadcom Crystal HD ez nem létezik pl valami pcmica cuccos verzióban? nagy hasznát venném -
benoce
tag
"A másik tapasztalatom hogy 1080p videót 720p-re dekódol, de saját kijelzőn ez még nem is probléma."
Erről sajna nem tudok véleményt nyilvánítani, mert a fránya dokkoló nem alapszolgáltatás, s szerintem kis hazánkban nem nagyon forgalmazzák, ha jól sejtem.
Mondjuk amit maga a Crystal HD gyorsító produkált nekem nagyon tetszett.
Gergő_ gyerek teszt kipróbálva, volt hiszti mikor kivettem a kezéből, most, azonnal, vissza, ő rajzol
-
Gergő_
őstag
Egy ismerősöm vásárolt ilyet nemrég. ez a gép valóban nem egy szélvész, de netezni és multimédiás programok futtatására, amelyek windózt igényelnek, nagyon is megteszi. Gyerekek kedvence lehet és hasznos is tanuláshoz az óvodás, kisiskolás korosztálynak.
Persze nálunk az ár megint érdekesen alakult, de hogy miért?! -
Flatron710
tag
ez a formai megoldás nagyon állat!
-
azbest
félisten
Aha, akkor ez tényleg általános hiba. Egyszer írtam a broadcom-nak de nem igazán válaszoltak. Ráadásul szerintem a firmware hibája (amit a driver tölt be egyébként) és bár a driver nyilt forrású, de a firmware zárt bináris melléklet hozzá.
A másik tapasztalatom hogy 1080p videót 720p-re dekódol, de saját kijelzőn ez még nem is probléma.
-
Bibby
addikt
Azért az milyen már, hogy beletesznek egy HD lejátszásra való chip-et, de egy sz@r digitális kimenet nemhogy magán a gépen, de még a DOKKOLÓN sincs.
-
Boxi88
őstag
Nekem nagyon bejön, bár nem vennék ilyet az atom proci miatt, inkább várok egy hasonló gépet fusion e350 alapokon...
Grat az íráshoz, mert jó volt!
-
Tristis
őstag
Ahogy látom a kijelző annyira pocsék, hogy nem lehet kint használni az eszközt. Ezt elnézve gyakorlatilag nincs is értelme foglalkoznom vele.....
Nagyon nagy kár érte. Remélem 3 hónap alatt kihozzák másik panellal is. -
rep3at
őstag
Szerintem sok mindent elrontottak ezen a gépen, a minimális csatlakozási lehetőségek (még az UMPCmen is van VGA és ethernet) és a harmatos akkuidő zavar a legjobban, pedig az ötlet nem rossz.
-
azbest
félisten
a ph tesztvideói közül a MPEG_1080i@6.5Mbps.ts 38,2 MB például ilyen.
Tetszőleges rendszeren (linux xbmc, win xbmc / alap media player és media palyer home cinema alatt is ugyanúgy viselkedik).
A broadcom oldalán letölthető driverrel használom és az csak 32bites codec-et tartalmaz, így 32 bites programokban használható (ott is akkor ha külső codec-et is tudnak használni) -
Tristis
őstag
Nagyon komolyan elgondolkodtam az eszközön. Férfi létemre ez a súly meg sem kottyan, a táskában elfér, védettséget élvez nem úgy mint egy tablet. Mindenhová magammal tudom vinni, a gps számomra kifejezetten hasznos. Van egy megfelelő hardvere, ami az alap dolgokra megfelelő. Ez a teljesítmény messze jobb, mint egy tableté. Nálam az egyetlen gyenge pont az akkumulátor üzemideje. Ez a része kicsit problémás a dolognak.
A nyáron amerikába készülök és a munkám folyamán (vizimentő) elég sok időm lesz, plusz nagyon jól jön majd a gps is hogyha eltévednék a cangázás közben
Egy mobil eszközben gondolkodtam, amit a táskámban mindenhová magammal vihetek. Egy olyan eszközre, ami könnyű, csendes, jó az üzemideje, minőségi és olcsó.
Ezideáig a Dell D430-as szubnotebook mellett tettem le a voksomat. USA-ban egy 3 éves példányt meg lehet használtan venni az ebay-on szállítással 50-60 körül. Ez az eszköz a kinti árakon nézve olyan 100.000 Ft körül mozog.
A cikkeddel egy jelentős fejtörést okoztál a számomra, mert a két variáció nagyon komoly vetélytársa egymásnak. Nem gondoltam volna, hogy el fogok gondolkodni, hogy melyiket válasszam. Az újraértékesítése a két eszköznek is hasonlóan jó Magyarországon.
Gratulálok, hogy felnyitottad a szemem, hogy ilyen is létezik. Remélem lesz lehetőségem kipróbálni a jövőben.
-
azbest
félisten
Próbáltad már a crystal hd-t váltott soros videóval? (pl dvb-t hd adás)
Nálam nagyon gyenge minőségben, kis felbontással dekódolja ezt, ahogy olvastam nem egyedi eset, valószínűleg driver/firmware bug. -
alamuszi
senior tag
Ez nagyon jüó cucc, jobban megéri, mint egy tablest, gyorsabb, okosabb, kényelmesebb. Jó cucc, ahhoz képest viszont nem is kerül sokba. Meg ugye a az az N550-n nem rossz benne.
Köszi a cikket. Hazsnáld egészséggel.
-
Magnum_
nagyúr
kapacitív vagy rezisztív?
-
JanFe
aktív tag
Vannak hianyossagai, de osszesegeben nem rossz. Koszi a cikket
-
Nem rosz, elfogadnám... Lehet rata értelmesen tevékenykedni, mert van billentyűzete, használható teljesítményű, de tablet üzemmódban kényelmes.
Ötletes.
-
total90
veterán
Pofás cucc, de nem kéne igazából. A bemutató jó, használd egészséggel
-
kexksz
addikt
150-160? Kösz nem.
-
stol
addikt
Jó cucc....
Már látom magamelőtt a garr utáni átvezető kábelek cseréjét
-
Djuree
félisten
heh mik nem vannak
-
Köszönöm az irományt
Egy ilyen kéne, nagyon, csak mondjuk Brazos alapokon nyugvó és nem az Atom + Intel IGP-s megoldás...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 2540p 12.1" 1280 x 800 Dual Core i5 540M (2.53 GHz) 4GB RAM 60GB SSD +240GB HDD
- Komplett simrig eladó (igény esetén PC-vel is akár)
- EarFun Air Pro 4 TWS Kék bontott szinte új fülhallgató 2év garanciával eladó
- Obsbot Tail Air webkamera PTZ
- AUDEZE Maxwell Wireless Gaming Headset - PlayStation
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest