- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- #95904256: Socket370 / 3DMark2001
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most az informatika oktatás fontosságától eljutottunk odáig, hogy "szaravindózlinuxkell"?
Én már annak is örülnék, ha a Windows használatát, és alapvető műveleteket, illetve ugyanezt netes környezetben is megtanítanák. A kutyát nem érdekli a történelem, a számrendszerek, sőt, még a gép és rendszerek működési elve sem. Ezeket tanítsák adott szakon, ne általánosságban. Nem hogy Windowst használni nem tudnak, de keresni sem tetszőleges keresővel. Tudjátok. Adj halat az éhezőnek, és egy napig jól fog lakni. Tanítsd meg horgászni, és többé nem fog éhezni.
Elhiszem én, hogy jó a linux, de itt most nem arról van szó. Ha a képeket fogadó fél gépén tetszőleges linux disztró lett volna, azzal sem tudta volna megcsinálni...
Nagyon nehéz embereket általánosságban megtanítani valamire. Felhoztátok az autóvezetést. Aki dízelessel tanul, nem mer átülni benzinesbe, mert az milyen rossz, lefullad, nehéz vezetni. Nem hülyeség, én ezt tapasztalom. Anno még akkori barátnőm dízelen tanult, otthon is olyat vezetett. Beült a benzines autómba, és gázadás nélkül el akart indulni. Le is fulladt (bár lehet SLR Mercivel ment volna
). Nem csak az informatika oktatás nem jó nálunk, hanem semmi sem. Autóvezetésnél egy adott autó használatát tanulod meg. 10 óra után autót kellene cserélni. Ugyanez az informatikában. Egy adott cég egy adott szoftverét tanítják (XP és Office 2003). Ha egy hozzá nem értőt leültetnek Win7 és Office 2007+ elé, az illető nagyokat pislog, mert hűt picipuha szoftver, ez is vindóz, de mégis más. Az a baj, hogy azt tanítják, hová kattints, és nem azt, hogy miért oda kattints...
-
Az rendben, de ha fájlmegosztón keresztül küldöd, akkor nem mindegy? A kismillió közül egy talán megengedi a futtatható állományok küldését. Több lehetőség nekem sem jutott eszembe. Talán még a küldd el zip-ben (megint csak fájlmegosztón), és XP SP2-től felfelé már kezeli ezt. Sajnos ilyen szempontból kinőttük az email-t is. De az informatika oktatásról ne is beszéljünk...A célszemély nem ért ehhez, de gondolom a facebook és youtube megy neki...
-
Egy ötletem van. Önkitömörítő állomány. Szerintem a következő ilyen jellegű esetnél ez hatalmas segítség lesz. Egy darab .exe végű fájl, még telepítési instrukciókat is írhatsz, és megadod, hogy alapból az asztalra pakolja magát ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Star Citizen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amatőr csillagászat
- E-roller topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest