- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
A Road nem rossz, de nem is világszínvonalú, azért. Persze USA-ban vannak olyan bandák ezen a színvonalon, akik ismertek, de az sokkal nagyobb piac. Olyan, mint a könyvkiadás, egy átlagos vagy gyengébb cucc is nyereséges tud lenni. De a hazai zenei élettartam jó mérőegység lehet. Nem sok mai számról tudom elképzelni, hogy harminc-negyven év múlva is játsszák a rádiók, dúdolják az emberek, holott 30 évvel ezelőttieket még akkor is fognak.
Ha pedig a metált vesszük, ma azzal a legeslegjobb énekesekkel (mert ugye két dolog a lényeg ilyenkor, a zeneszerző és az énekes) sem tudnak világsztárokká válni, csak úgy félig-meddig, Európa, Japán. Ettől eltekintve meg lehet nézni, hogy egyes európai országokban mennyi olyan zenekar van, ami nem csak hazájukban ismert, és jó is, még ha éppoly rejtjeles a nyelvük a nyugati fülnek - pl. finnek -, mint a mienk. Lényeges tényező a marketing is, de a marketinget is kell valamire építeni. Ha nem ilyen justinbieber formákra, akkor pedig némi érték nem árt.
Hogy milyen a hazai slágerlista... Nem tudom, rádiókban csupa gáz zenét játszanak, csak azt tudom.
-
Crystalheart
őstag
Ja, meghallgattam az eurovíziós magyar választékot, siralmasnak tartom. DeFrancoval értek egyet. Banyek, hol vannak a hazai pop (vagy akár rock) előadók ma a külföldiekhez képest? MJ-nak (pedig nem szoktam hallgatni, úgy mondom) majd' minden száma sláger, és évtizedek múlva is az lesz, manapság ilyet még hazai szinten sem tudnak produkálni a rendszerváltás óta. (Pl. a régi Edda albumai voltak még olyanok, hogy több volt rajta az olyan dal, ami máig sláger, mint ami nem. Függetlenül attól, hogy azt sem hallgatom.)
A saját zenei ízlésünktől el kell vonatkoztatni és szigorú marketing-szemmel nézni a dalokat, akkor kitűnik, milyen alacsony színvonalúak ma a hazai dalszerzők. Nem is igazán nevezném művésznek a többségüket. (A viszonylag újak közül Ákost tudnám kiemelni, mint a színvonalra adó szerző és előadó, még ha a külföldi áttörés nem is sikerült neki, bár lassan ő is réginek fog számítani.) Egyébiránt kár a külföldhöz viszonyítani olyan időkben, amikor ott is szerzői válságban vannak, mert ellőtték a legtöbb fülbemászó dallamot.
Mondjuk van zeneszerző, aki szimfonikus vonalon nagyot alkot, és magyar. [link] vagy [link] vagy [link] De hát ilyennel nem lehet jurovízióra menni.
-
DeFranco
nagyúr
Hasonlítsd össze a Grillázsfiú számát azzal, amiről másolta. Mindjárt szembe fog tűnni a különbség. Szeretjük azt hinni, hogy tényleg világszínvonalú dolgokat látunk de nem igazán van így sajnos. A Heincz gyerek produkciója volt szerintem igazán értékelhető, az sem egy nagy nóvum, de van benne húzás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest