Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crystalheart

őstag

válasz Polllen #25 üzenetére

A Road nem rossz, de nem is világszínvonalú, azért. Persze USA-ban vannak olyan bandák ezen a színvonalon, akik ismertek, de az sokkal nagyobb piac. Olyan, mint a könyvkiadás, egy átlagos vagy gyengébb cucc is nyereséges tud lenni. De a hazai zenei élettartam jó mérőegység lehet. Nem sok mai számról tudom elképzelni, hogy harminc-negyven év múlva is játsszák a rádiók, dúdolják az emberek, holott 30 évvel ezelőttieket még akkor is fognak.

Ha pedig a metált vesszük, ma azzal a legeslegjobb énekesekkel (mert ugye két dolog a lényeg ilyenkor, a zeneszerző és az énekes) sem tudnak világsztárokká válni, csak úgy félig-meddig, Európa, Japán. Ettől eltekintve meg lehet nézni, hogy egyes európai országokban mennyi olyan zenekar van, ami nem csak hazájukban ismert, és jó is, még ha éppoly rejtjeles a nyelvük a nyugati fülnek - pl. finnek -, mint a mienk. Lényeges tényező a marketing is, de a marketinget is kell valamire építeni. Ha nem ilyen justinbieber formákra, akkor pedig némi érték nem árt.

Hogy milyen a hazai slágerlista... Nem tudom, rádiókban csupa gáz zenét játszanak, csak azt tudom. :D

• Crystalheart

őstag

válasz Polllen #14 üzenetére

Ja, meghallgattam az eurovíziós magyar választékot, siralmasnak tartom. DeFrancoval értek egyet. Banyek, hol vannak a hazai pop (vagy akár rock) előadók ma a külföldiekhez képest? MJ-nak (pedig nem szoktam hallgatni, úgy mondom) majd' minden száma sláger, és évtizedek múlva is az lesz, manapság ilyet még hazai szinten sem tudnak produkálni a rendszerváltás óta. (Pl. a régi Edda albumai voltak még olyanok, hogy több volt rajta az olyan dal, ami máig sláger, mint ami nem. Függetlenül attól, hogy azt sem hallgatom.)

A saját zenei ízlésünktől el kell vonatkoztatni és szigorú marketing-szemmel nézni a dalokat, akkor kitűnik, milyen alacsony színvonalúak ma a hazai dalszerzők. Nem is igazán nevezném művésznek a többségüket. (A viszonylag újak közül Ákost tudnám kiemelni, mint a színvonalra adó szerző és előadó, még ha a külföldi áttörés nem is sikerült neki, bár lassan ő is réginek fog számítani.) Egyébiránt kár a külföldhöz viszonyítani olyan időkben, amikor ott is szerzői válságban vannak, mert ellőtték a legtöbb fülbemászó dallamot.

Mondjuk van zeneszerző, aki szimfonikus vonalon nagyot alkot, és magyar. [link] vagy [link] vagy [link] De hát ilyennel nem lehet jurovízióra menni. :)

• DeFranco

nagyúr

válasz Polllen #14 üzenetére

Hasonlítsd össze a Grillázsfiú számát azzal, amiről másolta. Mindjárt szembe fog tűnni a különbség. Szeretjük azt hinni, hogy tényleg világszínvonalú dolgokat látunk de nem igazán van így sajnos. A Heincz gyerek produkciója volt szerintem igazán értékelhető, az sem egy nagy nóvum, de van benne húzás.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés