Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rég nem jártam itt, de van az aprón több évtizedes hirdető, több száz értékeléssel, aki nem hiszi el, hogy nincs igaza.
Alaphelyzet:
- hirdető egy közismert termékhez utángyártott aliexpresses alkatrészt hirdet, de az utángyártottság tényét elhallgatja (arra hivatkozik, hogy nem írta, hogy az alkatrész eredeti, illetve arra, hogy azt írta, alkatrészt árul egy közismert termékhez)
- emiatt kértük őt hogy vagy írja ki, hogy a termék utángyártott vagy ne hirdesse
- azóta hisztizik, hogy ez nincs benne a szabályzatbanLégyszi magyarázzátok el itt neki, hogy ha valami nem eredeti, akkor azt kiírjuk, mert nekem nem hiszi el (sőt, én visszaéltem a jogkörömmel, hogy erre figyelmeztettem), de nektek talán igen Köszi
[ Szerkesztve ]
.
-
.
-
-
-
válasz qnadam #115235 üzenetére
Egyetlen negatívat kaptál, és azt is azért, mert elaludtál és nem mentél el a találkozóra:
Megbeszéltünk egy találkozót, amire nem jött el. Majdnem 3 órán át vártam rá glédában, hulla fáradtan, mivel reggelig dolgoztam, amivel ő is tisztában volt. Később, a privát üzenetemre csak annyit írt, hogy elaludt.
.
-
-
Ezt nem bírom magamban tartani.
Valaki árult egy terméket, 200.000-ért.
Erre elkezdett rinyálni egy régi tag a kommentek között, hogy dehát ezt 80.000-ért lehetett kuponnal megvenni nemrég (az eladó feltehetőleg nem akkor vehette, hanem régebben, az akció nemrégi).
Ebből kerekedett egy "beszélgetés", amiben kitúrta egy másik tag a rinyálós tag értékeléseiből, hogy ő 60.000-ért vett meg egy terméket és most 170.000-ért adta el 2 év használat utánRinyálós válasza: AZ MÁS!
.
-
-
válasz Gyuri27 #67965 üzenetére
Az üzemeltető iránti vak gyűlöletből rosszat akarni fórumtársnak és üzemeltetőnek egyszerre nem vicces.
Lehet, hogy ha a szemét jelző egy húzásra megfelelő is, nem jó szó egy fórumra. Miattad, miattatok, a többi normális ember miatt nem az. Sajnálom. Igaz, hogy ha egy ilyen szó ki van mondva, az nem fog elsimítani dolgokat.Sok éven át többek között én voltam az, ki az ilyen fórumozókat mindig védtem, hogy hagyjuk, majd meggondolja magát, killitwithkindness, meg ez nem is olyan nagy gond.
Hiba volt, mérgező emberek alá adtuk a lovat.
Egy ideje már máshogy állunk a kérdéshez.[ Szerkesztve ]
.
-
válasz nullpoint #67961 üzenetére
A rosszindulatú, tájékozatlan és buta emberek kortól függetlenül vannak.
Mindenkinek:
Winzsolt megkérdezte, hogy mi van a bezárt csalóstopik helyett, erre shteer szemét módon azt tanácsolta, hogy az impresszumban szereplő címekre kell írni, amivel shteer a kérdezőt is kétnapos időveszteségbe sodorta volna és a szerkesztőket is feleslegesen terhelte volna.[ Szerkesztve ]
.
-
-
-
A kérdezési kedv és a vásárlási hajlandóság fordítottan arányos - ez ma is kiderült.
[ Szerkesztve ]
.
-
-
-
válasz qnadam #64020 üzenetére
de, hazudott az értékelésben, ugyanis a csomagolással sem lehetett baja, de a termék leírásának pontosságával sem
Ez igaz.nem emlékszem, milyen pontok voltak még.
Itt elvek ütköznek:
- felhasználói tartalomba, különösen ha ilyen erős dolgokról van szó, nem javítunk bele
- hazugság ne legyen értékelésben
- ha már ott van egy értékelés, akkor mert ugye egyeseknek joguk van tudni mindenről...A legigazságosabb egyébként az lenne ha a szöveg megtartásával semlegesre módosítanám az értékelést, de a felhasználói tartalom módosíthatatlansága nagyon erős. Ha törlöm az egész értékelést, az a baj, jönnek a károgók. Ha ott hagyom, az a baj, főleg részedről. Lehet, hogy ez neked egyszerű kérdés (tűnjön el onnan az értékelés), de nekem nem.
.
-
válasz elder troll #64022 üzenetére
Nincs harag, egyszerűen nem vagyok Jézus, hogy a világ gondjait megoldjam, amikor még a PH gondjait se tudom. Értem, hogy van itteni vetülete, de ez nem a mi fennhatóságunk.
.
-
válasz elder troll #64019 üzenetére
Tudtommal ők hirdetnek itt a legtöbbet, így csak van valami kontakt, aki továbbirányít olyan illetőhöz
Azért, mert telekomos a mobilom, nem engednek be a Telekom székházba. Nincs közünk az alzához attól, hogy vannak itt hirdetéseik. Ez a dolog az alza belügye illetve az alza és vevői ügye, ki is kérné magának az alza, ha kívülállóként ezzel keresném.Másrészt heti egy ilyen probléma minimum van, és én nem fogok másokkal levelezgetni harmadik személyek nevében, épp elég saját gondunk van.
.
-
válasz elder troll #64014 üzenetére
Én nem tudom megoldani a világ minden problémáját, nekem erre nincs ráhatásom. Patthelyzet.
Azt nem írhatom ki, hogy ha valaki garanciálisan hirdeti, akkor az a garancia érvényesíthető is legyen, kivétel alza.
És azt sem mondhatom, hogy akkor innentől teszünk a garanciális problémákkal jövő vevők panaszaira
Legkisebb rosszként marad az, hogy addig nincs baj, amíg baj nincs.Szerinted erre mi a megoldás?
[ Szerkesztve ]
.
-
válasz qnadam #64011 üzenetére
mivel nem tudom visszavarázsolni dátum szerint a szabályzatot
Ez nem volt szabályzat része akkor sem, meg most sem, ez csak egy elv, ami mentén döntünk.a nemakarokvelefoglalkozni dologból ered az a kettős mérce az én esetemben
Kettős mérce az lehet, ha egy időben pontosan ugyanaz két eltérő módon van elbírálva, de értsd már meg, hogy a szabály változott közben.de tudom, én rontottam el, ha rögtön törlöm a hirdetést, mint azt sokan szokták, nem lett volna mit értékelnem, csak akkor még hittem abban, hogy ezt lehet korrektül intézni.
A régi aprón nem lehetett törölni hirdetést, így értékelést ezzel nem lehetett megakadályozni és nézd meg, hogy a mostani, akár teljesen törölt hirdetéseket is lehet értékelni vagy jelenteni.
A kettő közt pár hónap volt olyan, amikor már az új apró volt, és lehetett hirdetést törölni, de még nem volt kész a mostani lehetőség, hogy akkor is jelenthető-értékelhető.nagyjából azt kaptam, hogy így jártam, így marad.
Rossz így leírni, de kb. igen. A rendszer áldozata vagy. Nem tudom mit csináljak ezzel, mert nem moderálok pofára, vagy törlök minden olyat mint a tiéd vagy marad mind, de nekem nincs időm minden értékelést átnézni meg elbírálgatni hogy akkor ez tényleg jogos volt-e. (És nem hazudott az értékelésben, tehát van alapja) Elaludtál, valaki 3 órát várt rád és nyomott hagyott. Sajnálom.[ Szerkesztve ]
.
-
válasz elder troll #64008 üzenetére
Ez nehéz kérdés, de nagyon.
A nulladik válaszom az, hogy magánvéleményem szerint az alza nem is kérhetne ilyet. Ha alza garis cuccot akarnék eladni, én a fogyasztóvédelemtől kérnék állásfoglalást, hogy az alza kötheti-e a garancia érvényesítését az 1. tulajdonos jognyilatozatához.
És főleg ott a probléma, hogy még csak nem is azt kérik, hogy az új tulajdonos regisztrálja magát náluk a termékkel, hanem az eredeti eladótól kérnek meghatalmazást, ami beszerezhetetlen.
Sőt, ha a termék 2. tulajdonosa (aki az eredeti vevőtől beszerezte) is továbbadja a terméket meghatalmazásostul egy 3. tulajdonosnak, akkor a 2. tulajdonos személyes adattal való visszaélést követhet el, ha a meghatalmazás átadásához nem kér engedélyt az 1. tulajdonostól.Már a hardveraprón is volt ilyenből ugye gond, én ott megkértem az eladót, hogy mindenben legyen a vevője segítségére, hiszen garanciálisként hirdette.
De ebben a kérdésben nem az alza és nem is a hardverapró kell legyen a címzett, hanem a fogyasztóvédelem. És akkor utána aszerint lehet lépni..
-
-
-
válasz shteer #63999 üzenetére
Számomra mondjuk kérdés, hogy a régi rendszer jogtalanul kiosztott értékeléseit át lehet e abba is vinni mint az előzőket
Nem volt jogtalanul kiosztva. Ha holnaptól emelkedik egy adó, akkor visszamenőlegesen 3000 évre minden termékre is ki kell fizetni? Nem. Tegnapig ez a szabály, mától az a szabály. Ezt hívják egy szabály időbeli hatályának. De ettől nem rossz egy szabály.
Furcsa logika, de valahogy az egész világ összes modern jogrendszere erre a következtetésre jutott..
-
válasz Migráns #63996 üzenetére
Talán csak annyi lenne vele a baj, hogy a " rövid szöveges leírások" többsége ki lenne moderálva egy percen belül! (realisztikus szóhasználat - kötőszavak,anyázás - életveszélyes fenyegetések, holokauszttagadás,stb.)
Inkább címkézésnek mondanám, néhány választható elem lenne:
Vevőként/eladóként nem jött el a megbeszélt találkozóra.
Vevőként/eladóként nem adta fel a csomagot.
Vevőként/eladóként csúnya stílusa volt, az üzlet nem jött létre.
Vevőként/eladóként nem válaszolt az üzeneteimre.
stb..
-
válasz shteer #63989 üzenetére
Nem magyarázkodom, hanem elmagyarázom. Nem csináltunk "rosszul" ebben semmit. 10 évig volt egy elv valamire, lehetett értékelni és kész. Aztán ahogy nőtt a hardverapró, ezt nem lehetett tartani, hanem átálltunk arra, hogy csak üzlet esetén lehet értékelni.
Ez nem hiba, változó idők, változó szabályok. Másfél évtized alatt egyszer változtattunk ebben.
.
-
válasz qnadam #63984 üzenetére
Én meg biztos vagyok benne, hogy több mint 5 éve más volt az elvünk erre. Az új hardverapró előtt nem sokkal változtattunk ezen, mert gond volt ezzel a sok fals értékeléssel. És dönteni még üzlet esetén is nehéz, hogy mi mennyire hibás és kinél romlott el. Az, hogy kinek mennyire fáj, hogy a másik szárazban vagy esőben váratta fél percet vagy fél órát kérdésekben meg végképp nehéz és számszerileg is sok.
Az értékelésről az üzletről szóljon, ott az igazi a kár, ha van, azzal kell főleg foglalkozni.
Már írtam ide ezügyben, hogy mi lehetne a megoldás a meghiúsult üzletekre: egy nem értékelést, hanem egy rövid szöveges leírást lehetne írni a másikról a hardverapró rendszerében, de pozitív-negatív nélkül.miközben mások szándékosan ghostingolnak következmény nélkül.
Aki sorozatosan nem megy el találkozóra, azt szankcionálhatom (hirdetési jog megvonással). Aki egyszer, azt nem.[ Szerkesztve ]
.
-
-
-
-
válasz shteer #63975 üzenetére
Ha károsult kéri, azt pontosan ugyanazon megfontolásból töröljük, ahogy egy magánvádas beadványt vissza lehet vonni. A mondatban minden szónak jelentősége van, bármelyik hiánya esetén nem igaz.
A vétkes hiába kéri, stb.Aki ennek helyénvalóságát és szükségességét nem látja be, az edukálja magát.
.
-
válasz qnadam #63972 üzenetére
a HA simán engedélyezte az értékelést úgy is, hogy nem volt üzlet, és kaphassak 5 negatívat.
Ez az értékelés több mint 5 éve volt és pontosan ezért már csak akkor van értékelés, ha üzlet is volt.
Mondjuk azt nem tudom, hogy mi engedélyeztük-e több mint 5 éve azt az értékelést vagy te, mi csak nem töröltük, amikor kérted..
-
válasz JóGéza #63968 üzenetére
Szerinted az megtévesztés, ha nem nagy fényerejű kijelzővel jönne a laptop, hanem egy normállal?
Ha bele van írva konkrétan, hogy x nit fényerejű az árult készülék vagy x cikkszámon kizárólag az x fényerejű készülék kapható, akkor igen. Egyéb esetben egyedi elbírálás, mert ha volt például egy visszahívás a termékre, ahol alacsonyabb fényerejű képernyőt tettek bele, de erről az eladó sem tudhatott... Vagy ha privátban az eladó mégiscsak elmondta, hogy a hirdetés régi, a kijelző már nem olyan (ez esetben persze kapna tőlem egy figyelmeztetést, hogy update-elje a hirdetéseit, a clickbaiteket itt nem szeretjük).A szöveg alapján tartozék a Wacom ceruza?
A tartozékolás mindig szürke zóna, mert valaki szerint ha a gyári tartozékot nem adja, az átverés, a másik szerint meg ha nem írja oda, minek is adná? A biztos az, ha oda van írva, hogy tartozékok kettőspont... A hirdetésben paraméterek vannak. Nem szépségdíjas, ha gyárilag volt hozzá ceruza, de már nem adja. Én egy ilyen probléma után én válaszút elé állítom az illetőt, hogy a jövőben vagy tartozékokat ír vagy nem hirdet.az előzetesen megbeszéltek ellenére a szállítási költséget levonta belőle, akkor hogyan értékelhetem?
Ha alapvetően az eladó hibája a hibás teljesítés, akkor azt a postaköltséget minimum neki illik viselni, amivel elküldte a vevőnek. Nem a vevőn múlott, hogy nem kellett neki, hanem hibásan teljesített. A visszaküldés költsége más kérdés, mert ha eleve például személyes átvétel lett volna (az ingyenes), de a vevő könyörögte ki a postázást, akkor az más kérdés. Akkor a vevőé a költség.Mégegyszer: a világ bonyolult. Megítélni konkrét ügyet lehet, tehát minden, amit itt írtam, az csak egy eszmefuttatás abból a kevés információból, ami a hirdetésből látszik.
.
-
-
-
-
ezért lehetne egy jelzés, a felhasználó név mellett, hogy rendezetlen, megbeszélésre váró ügye van
Ez ugyanígy támadható..
-
-
válasz koko52 #63834 üzenetére
Nincs ilyen lefejlesztve, de szükség sincs szerintem rá.
Ha az a cél, hogy megoldjuk a problémákat, akkor a hardveraprón lehet jelenteni bármit. Szükség arra lesz majd, hogy minden jelentéshez legyen egy topik amit a résztvevők és a moderátorok láthatnak és ott meg tudják beszélni, hogy mi a helyzet és ott még a privátokat is meg lehessen osztani.
A csalóstopikot meghaladta a GDPR és történelem. Régen még ott volt a miért moderáltuk topik, a sima modker, nagyjából látszott bárki számára nagyjából látszott, hogy mi a helyzet. Az utóbbi időben viszont már csak félinformációkból és rosszindulatúságból hazugságokat gyártottak. Nekem meg nincs arra időm, hogy emberek után rohangáljak, hogy mekkora marhaságokat terjesztenek.
.
-
Fejezzétek be a politizálást!
.
-
válasz envagyok #63428 üzenetére
Sajnos ez nem érv, hogy ha bíróságon jártál, akkor értesz a "szólásszabadsághoz". Vagy ha igen, akkor itt a Lola T, mert évtizedes pereket nyertem az Igazságügyi Minisztérium ellen a Kúrián és Strasbourgban is
Lehet, hogy jónevű jogász barátod van, de ez önmagában nem releváns. Egy hozzáértő is adhat teljesen fals helyzetértékelést a számára megadott hamis adatok, torzított tények (a rosszindulat, az információhiány, stb. torzít) vagy érzelmi bevonódás miatt (hiszen a barátod).
Ezért van a mérleges hölgy szeme bekötve.El lehet erről beszélgetni a vasárnapi grillezésen a haverral, de a tényeket egy független szakember, munkaidőben fogja elmondani.
[ Szerkesztve ]
.
-
-
nem korlátozhatod a szólás- és vélemény szabadságot.
Nem korlátozzuk. Szabadon, következmények nélkül megfogalmazhatod a véleményedet, mi esetleg csak nem nyújtunk felületet hozzá. A vélemény és annak a megjelenési felülete két külön dolog, mert ez a felület nem köztulajdon. Egyszerűbben: jogod van a véleményedhez, de nincs jogod azt leírni más füzetébe.
És retorziót sem adunk a véleményed miatt (az sem az, ha elzárjuk a felület használatát), itt sem sérül a "szólásszabadságod"..
-
-
-
Ehhez nem értek, nem is az én asztalom, de szerintem nem szabad túl kényelmessé tenni az offot, az arra van, ha van még valami kommented, ami nem olyan fontos. Az abuse az más kérdés. Hozzáteszem, hogy a dupla off javítva lett, ha teljes OFF hsz-en belül még OFF tag van, az hooverre sötétebb lesz.
gban: igen, én magam is ha célirányosan keresek, akkor az OFF-ot nem olvasom. Én szeretnék majd egyszer olyan hsz listázási lehetőséget, hogy az OFF-ot akár tag, akár hsz, csukja is össze a rendszer.
.
-
Csak ez a regisztrációm 17 éves, de már előtte is itt voltam, az ősidők óta, szóval nem lehet azt mondani, hogy jött válámi mánágér, aki újseprűjólseper, nem érdekli a múlt, stb. Pont az ellenkezője van.
Szerettem azt a 8 pontos betűméretet, azt, hogy minél több infó legyen a legkisebb helyen, mert ugye 14"-os CRT-ken meg méregdrága 15"-os TFT-ken néztük a fórumot. Ez kellett.Én ezt az új designt régóta nézegetem, nekem egy gombnyomás volt váltani a régi meg az új között. Nem szerettem, de használtam, mindig kellett nézni a fejlesztést és volt olyan új mod funkció ami már csak az újra volt meg. Nem tetszett. Aztán átálltunk. Muszáj volt az újat használni, az admin miatt is. 2 nap után visszaléptem a régibe valamiért, ami meg csak ott volt meg, és tiszta kényelmetlen volt a régi, hogy olyan apró meg minden. Ez az új is teljesen olyan mint a régi, csak szellősebb, kissé nagyobb a betűméret. 2 nap után (és azóta is) már a régi a furcsa. Nem idegen lett, hanem az új lett kellemesebb számomra.
Nem lehet 20 éves designja valaminek, egyszerűen nem, az a hely akkor lezárja magát a már meglevő embereknek is csak egy részére (bizony, a meglevőnek is csak egy részére), ahogy egyre nyílik a az olló az általános netes webdesign és a hely elmaradott designja között.
Ez a mostani fórum design így is tájidegen a weben, mert teljesen a régire épül, csak szellősebb lett, nőtt a betűméret, de kb. ugyanaz. A címlap az más, az trendibb is lett, de az meg egy régebbi timeline-os designunk újragondolása.
A fórum igazából egy facelift és szerintem egy igen jól sikerült facelift, pedig mondom, nekem is csak átállás után tetszett meg.A világ változik, a PH sem maradhat ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
.
-
-
-
-
-
válasz elder troll #60787 üzenetére
Két dologra:
- kevesebb ember nem ír ki árat
- innentől nincs mellébeszélés, mindenki tudja, hogy nem lehet 1ft-os hirdetést feladni, ha feladja ilyen kiskapuval, megszegi a szabálytnullpoint: ez jelenleg is így van, rendszeresen figyelmeztetünk érte embereket. Lassan értik meg az emberek, ez van.
Papooo: a kamu árért is szoktunk figyelmeztetni.
envagyok: megy. még.
[ Szerkesztve ]
.
-
válasz elder troll #60785 üzenetére
Új 1ft-os hirdetés már nem kerülhet fel vagy és réginek a szerkesztését sem fogadja el a rendszer. A bazárok is szokták szerkeszteni a hirdetéseiket, 1 Ft-tal már nekik sem menti el a rendszer a szerkesztést sem, és a fizetett hirdetések száma egyébként is kevesebb.
Harmadrészt a fizetett hirdetéseknél majd szeretném is eltöröltetni az ár mező kitöltésének kötelezőségét, hiszen ezekben a hirdetésekben gyakori a sokfajta termék hirdetése. De technikailag ezt most nem lehetett egyszerűen megoldani.[ Szerkesztve ]
.
-
-
-
Van baj...
A vásárlástól kezdve a vevő szedi a dolog hasznát, viseli terheit. Pont.
.
-
Mint amikor a gyerek örömmel mondja, hogy talált pénzt!
- És hol találtad, Pistike?
- A zsebedben!.
-
Egy NŐI fitnesz center feltételezhető tulajdonosának (?) a kommentje és képei. A komment is nyugtalanító ("sexuálpsichológiai szaktanácsadás, holisztikus élvezetfokozó természetgyógyász" - is that you?), de ezek a képek...?! Ahogy pózol, ahogy férfiként áll a borotvával meg gyógyszeresdobozzal a női fitneszterem masszázságya előtt, hát egyszerűen mi ez?
Gugliztam rá egy picit, és olyan hirdetései vannak, ahol 600-800-1000 ft-ért keres építőipari segédmunkást BUDAKESZIN, egy nem szegény agglomerációs kisvárosban. De melyik évszázadban?
[ Szerkesztve ]
.
-
-
-
-
-
Sok videókártyát és egyéb drága dolgot adott el az illető 2 év alatt hibátlanul, ebből 2 volt hibás, de mindkettő garanciális.
Igen, rohadtul érdekes, hogy most 2 egymás után elromlott átadás után.
Igen, lehetséges, hogy eladta, mert nem akarta ő garanciáztatni, ahogy az is, hogy egymás után 2, megdöglésre igencsak alkalmas alkatrész megdöglött.Nem fogok lehetséges ártatlant kitiltani, de az érdekes dolgokat sem fogom hagyni, ezért kapott egy súlyozott büntetést, hirdetésmegvonást, következő esélye nincs neki, ezt már ő is tudja.
A csalókat és a rossz szándékúakat akarom kitiltani (utóbbit akkor is ha még nem csalt, erről mesélhetnek már páran, akiknek nem jött össze a csalás), de a kétesélyeseket, az ártatlanokat vagy azokat, akikkel 1-2x "gond" van, nem.
Mert gond bárkivel lehet, a topikban hangoskodókra is jött már "gond van" típusú jelentés, de persze tudom, az MÁS. A gond megoldható, a csalás nem, nem lehet mindenkit kitiltani csak mert egy csoport hergeli magát..
-
-
válasz Kalandor #57825 üzenetére
Ezt elnéztem, és FPSTunkert nem a topikból véglegesen, hanem globálisan véglegesen tiltottam ki. 2 éve is a kávé topikból tiltottam ki, nem globálisan, és most is a hszem végén írtam is, hogy "máshol nyugodtan, de nem itt".
Mint házigazda elnézést kérek a tévedésért, de mint magánember nem, mert még mindig én veszítettem 23.000 forintot miatta és mégis neki áll feljebb.
.
-
-
válasz #49155328 #57822 üzenetére
- az öcséd legalja módon a helyszínen akart tízezreket alkudni és még neki állt feljebb hogy nem jössz össze!!!!!!
- a gépet a sikertelen alku után dobta be az üres csomagtartóba rögzítetlenül!!
- elindulás után 30 méterrel van egy éles kanyar, azt úgy vette be mint állat, ez egy kávégép, nem krumpli, úgy ment vele csak addig amíg én láttam, azért is írtam azonnal privátot!
- ja persze 15 kiló és majd pont ezért nem borul fel, atyaúristen! egy A/4-es papírlap felborult ahogy az öcséd vezet!
- 2 nap után írtál csak, hogy a gépben 2 barig megy fel a nyomás. A nyomásértéket nem írja ki a gép, szétszedés nélkül nem lehet tudni................
- a gépet fragola kupucolta, megszerelte, a cutler szakszervizben szintén volt, mert csak nekik volt a darálóhoz alkatrészük, és természetesen ők is hibátlanul adták vissza! Egy szakember és egy szakszerviz. Szerinted nem próbálta ki mind a kettő, hogy hibátlan-e??? Elég volt ebből!Én pontosan azért vettem vissza ezt a gépet, mert házigazda vagyok és nehogy szó érje a ház elejét. Bárki más így járt volna a helyemben, mi is azt mondtuk volna neki, hogy nem az ő sara. A topiklakók is mondták, hogy nehogymár visszavegyem ezután.
Egy ilyen kör után mást kitiltunk azonnal, de te, hogy ne érje szó a ház elejét, annyi büntetést kaptál, hogy a kávétopikból kitiltottalak.
És ezek után még te legaljázol? Hát máshol nyugodtan, de nem itt!
[ Szerkesztve ]
.
-
-
válasz cbmfan #57645 üzenetére
Vetíthet bárki bármit, hogy a vécén leüli*, az elítélteknek szignifikánsan magasabb a stresszhormonja, tarolnak a kardiovaszkuláris problémák, a reflux, a gyomorbajok (tűzforró kaját adnak, 20 perc van megenni) meg minden a bezártság és egyebek miatt.
Bezárva lenni önmagában nagy büntetés. Ha dolgozik, a bér a nagyrészét levonják, filléreket kap kézhez. De a nagy részük szeret dolgozni, addig se a zárkában van. Ha tanulhat, tanuljon, hátha lesz belőle valami. Enni-inni-fűteni kell, ez nem kérdés.
De ha túl zsúfolt egy zárka, ott idegből szétütés, kajab***ás meg egyebek lesznek. Egy normális wc szagelszívóval nem luxus (a gyors kajálások, idegesség, bezártság miatti fertőzések, egyéb miatt folyton hasmenésesek, alig van légköbméter, de 8-10 ember jár rá a WC-re, ne tudd meg mi van ott). Büntetni kell az elítéltet, nem idegileg szétszedni, mert utána ha kijön, akkor szívni fog valaki.Nem pátyolgatni kell. A padlófűtés sem azért kell mert olyan luxi hanem mert biztonságosabb (nem köti fel a csőre egyik a másikat), könnyebb takarítani, stb.
Senki sem a börtönluxusért hadakozik hanem a börtönnormalitásért.* egy kivétel van, a kabátlopásért télre a hideg elől menekülő vagy egészségügyi bajait gyógyíttatni akaró, fogházba kerülő hajléktalan, de ez nagyon-nagyon kevés.
.
-
Nem tudom, hogy pontosan miért lett törölve az az egy topik a kismillióból, de gyanítom igen, hogy adatvédelem miatt.
Ez az ország két állapot közt van: a régi állapotban azt mondtál bárkiről, amit akartál, akkor is ha hülye voltál és ezzel nagy bajba sodortad az illetőt. Ennek ugye vége, ma már felelni kell a publikusan kimondottakért. És ez nagyon rendben is van, és kiválóan is működik nálunknál szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, ahol nem csak a jogalkotás a megfelelő, hanem az igazságszolgáltatás is. Ott ugyanis ugyan neked nincs eszközöd, mert elvették tőled, de másnak van és él vele, használja, tényleg szolgáltatja az igazságot.
Ebben az országban a jogi rész ugyanaz mint egy rendes skandináv országban, csak kevesebb a rendőrségi erőforrás, rosszabb a bírósági gyakorlat. Normika nem csinálhatná ugyanazt ott, mint itt, mert ott akinél van a megítélés joga, az használja is.Ha hiszitek, ha nem, még egy ilyen átmeneti ország is, jobb, mint nem csak mondjuk egy saria, vagy akár ez az ország 100 vagy kevesebb évvel ezelőtt is, vagy Oroszország.
Az ember igazságérzetét cseszi, hogy látható, amint Normika éppen hol bulizgat az Instán, de de részemről ha ez az ára egy normális jogi környezetnek, akkor inkább ez, mint más. Az önbíráskodásnál, káosznál, egyébnél ez is jobb. A nyugati jogrendszer még a keleti elkúrt igazságszolgáltatással is jobb mint egy más jogrendszer.
Én annyit tehetek, hogy eliminálom itt Normikát, ebben mostanság nagy sikereink voltak, csak erről nem tudtok, az utóbbi időben nem is volt sokszor sztár a csalósban Normika.
Zárójel: börtönviszonyok és kártérítés. A börtönviszonyok sokszor szarok itthon, tényleg embertelenek (Dániához képest, nyilván nem mondjuk Sonorához képest). Ha letöltendőt kap, azt nem sanyargatni kell, hanem megbüntetni, a kettő nem ugyanaz. Normális börtönviszonyok kellenek, az erőket pedig a megúszás minimalizálására kell fordítani, mert a bűnözőket nem a büntetési tétel tartja vissza hanem a megúszás kinullázása (hogy mennyit kap, kevéssé számít).
A normális börtönviszonyok pedig azért kellenek, hogy normálisabb ember jöjjön ki mint ami bement, de legalább ne rosszabb. Ha a gyűlölet nő meg bent valakiben, az utána rossz lesz ha kijön, márpedig egy csaló ki fog jönni, értelmet kell adni az életének, lehetőséget kell neki adni. De ha kóterben nyomor van, ott feszültség lesz, abból jó nem sül ki. Nagy taps volt anno az arizonai "Tent City"-re, hogy így kell, így kell. Lehet, hogy a nép igazságérzetének jót tett, de a visszaesés 80%-os volt. Ez kell? Nem, inkább a 30%-os visszaesés..
-
-
-
válasz Kalandor #56229 üzenetére
Régi, sokat értékelt tag jelentés ír, hogy őt a vevője zaklatja a hibás termék miatt, pedig a hirdetésben kiírta, hogy az árult termék "teszteletlen".
Válaszom:
[link] Beszéljünk még róla vagy tegyem rendezettre az ügyet?Válasza:
Köszönöm, én intézem.Hogy mi volt a linken? Az a(z egyébként ugyanazon képet és szöveget tartalmazó) hirdetés, amiben a terméket ő vette a terméket, csak eggyel több szó volt benne: hibás.
[ Szerkesztve ]
.
-
Ha nekik megfelel a csalók tutujgatása, csinálják.
BTW, lehet hogy megint hallani fogtok egy bőszen szarapéházót... Töröltette egy nagyon régi felhasználó egy topikban pár hsz-ét, amiben leírta egy terméke hibáját. Aztán észrevettem, hogy árulja azt a NAGYON-NAGYON-NAGYON drága terméket az aprón - hibátlanként. Azonnal megvontam a hirdetési jogosultságát, véglegesen. Szarapéhá, jogtalan, igazságtalan, mitképzelünk, ennek itt nincs vége, követelem, stb.
[ Szerkesztve ]
.
-
-
Ha.hu-n jelentettem egy hónapja, hogy egy autóban a leírthoz képest a hivatalos gépjárműkereső (mo.hu) szerint csak a legutolsó vizsgakor (2 éve) már több mint 100.000 kmel több volt.
Válasz semmi, hirdetés ugyanott van. Annyi hirdetést jelentgettem már ilyen jól megfogható, konkrét hiba miatt ott is, jófosáson vagy máshol és soha nem emlékszem, hogy valaha történt volna valami.
Ez az, amit nálunk nem fordulhat elő.
[ Szerkesztve ]
.
-
-
válasz Gyuri27 #55777 üzenetére
Mindenki maga dönti el, de azért a 20 versus 28-nál már 8000 ft a nyereség.
A gond ott van, ha valaki nem írja ki a hirdetésbe, mert azért harapunk.
[ Szerkesztve ]
.
-
-
-
-
válasz envagyok #55729 üzenetére
Most ha linkelek hirdetést, és képernyőmentést a beszélgetésről, akkor meg gdpr, figyelmeztetés,törlés. (Nekem)
Így van, mert publikus.Innentől a hirdetés jelentése gomb is alszik, mert privát beszélgetés nem publikus.
Ha valaki eltitkol valami fontosat a hirdetésben, akkor nyilván a jelentésben (ami nem publikus) be lehet írni szabadszavasan, hogy "a hirdetés szövegével ellentétben azt mondta, hogy".De ha látsz egy problémát, és nem tudod a megoldást, akkor meg lehet kérdezni pl. a modkerben, hogy ez a probléma, mi a teendő?
Csak annyit kell eldönteni, hogy csámcsogni szeretnél azon az áron, hogy besarazol minden ármestert vagy megoldani egy problémát.[ Szerkesztve ]
.
-
-
-
válasz seniman #55460 üzenetére
Aki összehasonlít egy 1980-as évekbeli lakást, ahol rokonok, szomszédok ülnek egy 2019-es online fórummal, amit sokmilliárdnyi ember elér, az vagy troll vagy...
Gyuri27: nem mondjuk meg, hogy miről mit gondolj. Csak kordában tartjuk, hogy minek adunk felületet.
[ Szerkesztve ]
.
-
-
válasz envagyok #55446 üzenetére
De mivel szólásszabadság van, (...) mindenkinek jogában azt írni, amit akar.
csak ehhez másnak nem kötelessége felületet biztosítani.Interneten szabadon hozzáférhető képeket és hozzászólásokat is lehet idézni.
Linkelni, embeddelni oké, de másolatot készíteni az egy más dolog. Ott nem tudja az adat tulajdonosa visszavonni a publicitást, módosítani, stb.[ Szerkesztve ]
.
-
Ezt nem fogjuk veletek megbeszélni.
.
-
-
-
válasz Trailblazer #55411 üzenetére
Nem érdekel, hogy ki szerint mi a fiktív vagy sem, ne legyen ott és kész.
.
-
válasz Trailblazer #55407 üzenetére
Alapvetően nem, de legyen az ilyeneken sem név vagy profilkép rajta.
.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest