- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon kezdőknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #125725 üzenetére
Na ez is ismerős, álltam ennél az osztrák cégnél a szalag mellett is, még a covid alatt. Óránként 900 doboz jött (1-2kg-sak), amit 12 különböző raklapra válogass szét a címke alapján. Vagytok az egészre hárman, ebből az egyik ember megállás nélkül csak raklapokat cserél. Hát nem volt vicces. Ott is fogytam rendesen.
Tavaly 1-1 órára néha beálltam (már én döntöttem el, hogy megyek nekik segíteni), 200 doboz jött óránként a csúcsidőben, és csak 1-1 óra teljesen más világ volt már. Szerencsére most nagyon sétálós melóm van (IT, meg bizonyos eszközök biztosítása, meg gyakorlatilag a mozgó helpdesk vagyok a csarnokban). Emellett mikor Bregenzben laktam akkor gyalog jártam a melóba (ez oda-vissza napi 9km) de Lindauból is sétálni kell a vonathoz is, meg a vonattól is.Igen, amikor az ember szépen megindul lefelé, hajlamos visszaugrálni, főleg ha ücsörgősebb időszakok is vannak benne, ezt is tapasztaltam, mikor itthon vagyok folyton hízok, mikor kint vagyok akkor meg visszafogyok.
-
KROK640
nagyúr
Szerintem ez alkati kérdés is (genetika).
Emlékszem, hogy tizen éves és huszonéves koromban alig bírtam elmozdulni a 60kg-ról, ha sikerült is, akkor csak lefelé. Úgy 10 éve kezdődött, hogy már hízni is tudok. Eleinte örültem neki, de most így 88kg-san basszus, már annyira nem jó, 80 körül szeretnék lenni.
Ausztriában volt olyan 2 hónap, hogy 8kg ment lePiálni már én is sokkal kevesebbet mint fiatal koromban. Az egyik nagy attrakcióm az volt, hogy sosem voltam másnapos, meg eléggé jól is bírtam, aztán emiatt volt egy időszak mikor egészen meredeken toltam neki. De érdekes mód akkor sem híztam különösebben, bár megjegyzem, hogy talán akkor sikerült először felfelé átlépni a 60kg-t.
-
KROK640
nagyúr
válasz
tatabike #125716 üzenetére
Pont úgy eszel mint én amikor a számtech boltba dolgoztam, csak nekem még meredekebb volt.
Egész nap kb semmit sem ettem, majd este 7-kor mikor hazaértem, akkor megmelegítettem az ebédet, és megettem. 1 óra múlva jött a vacsora (és anyám hányszor nézte, hogy miért eszek keveset? Hát mert egy órája ebédeltem)
Az esti kajánk pedig nagyon hasonló, paradicsomok, paprikák, kígyó ubi nekem is szinte minden este van, teljesen mindegy, hogy milyen évszak van, megveszem őket magamnak. A felvágott meg a sajt megint csak stimmel.
A legnagyobb zabálásokat Cipruson rendeztem, félév alatt felmentem úgy 69kg-ról 82-re, hogy pincérként lejártam a lábam (akkor még nem volt lépésszámlálásom, de tippre 30 ezer akkor is megvolt a nap végére) és még úsztam is szinte mindennap.
-
KROK640
nagyúr
válasz
szebe #125711 üzenetére
Ebédelni is szoktam, mondjuk ha kint vagyok akkor nem nagyon van időm, általában 2-3 szelet kenyér valami felvágottal és csá. A vacsora a fő étkezésem többnyire.
Ma mondjuk az ebéd Tomyum leves volt, aztán 250gr spagetti tészta indokolatlanul horribilis mennyiségű hússal, babbal, kukoricával, mexikói szószként, meg 3dkg reszelt sajttal. Most kezdek lassan éhes lenni pedig 13:30 körül ettem. -
KROK640
nagyúr
Nem vagyok 120kg, de most épp 88kg már megvagyok
Azért azt is hozzátenném, hogy egy átlag osztrák munkanapon 45-48 ezer lépést is megteszek, de amikor itthon vagyok MO-n akkor is gyakori a 10-15 ezer lépés naponta. Emellé megy némi szellemi munka is, szóval égnek azért azok a kalóriák.Persze, hogy a több a fentinél a vacsora, mint mondtam reggel nem tudok annyira sokat enni azért.
És már messze nem eszek annyit mint régebben"nagy fogyasztás, nagy teljesítmény" a mottóm. A Ferraridnál se nézed, hogy mennyit fogyaszt
-
KROK640
nagyúr
Jó, azt már megszoktam, hogy barátnőm annyit eszik mint egy madárka, na de felnőtt meglett férfi? Nyolc napnyi vacsora alatt elfogyott ez a felvágott mennyiség nekem. Jó, most egy ideig én se szeretem a Soproni felvágottat.
"se szoktunk 15-20dekánál többet venni" - baljós nekem ez a többesszám...
Nekem 3-4 sóskifli meg 20-25dkg parizer, hagymával, és trappista sajttal egy reggeli, de olyankor nem tudok sokat enni, már ha reggelizek... Inkább a vacsora szokott jelentősebb lenni.
Amúgy azért vettem meg egybe a rudat, mert úgy jelentősen kedvezőbb volt a kilónkénti (dekánkénti) ára mint ha dekázgatok...Soproni sör? Nem szeretem a magyar söröket (úgy általában a sört sem), mióta ittam EFES-t, cseh söröket, és Turmbrau Weisser-t (ezutóbbi a legjobb) azóta a többi sörszerű italnak már nem nagyon látom létjogosultságát
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cs1csó #125690 üzenetére
Ez pofátlanság, és sajnos mással is csinálják
Míg a '90-es évek végén, 2000-es évek elején a "+20% ingyen" volt a menő, addig manapság ez teljesen kiment a divatból, sőt : "-20% ugyanazon az áron" jött a divatba.
A legrosszabb, hogy a legtöbb dolognak ígyis emelkedik asz ára, csak mostmár még kevesebb is lesz belőlePl van olyan receptem, amihez régen egy pohár tejföl kellett, a rohadt zsugorinfláció miatt most kettőt vehetek, amúgyis drágábban, és aztán az egyiknek a felét meg kenhetem a hajamra ...
Amúgy a "kakó"-ra reflektáltam, általános iskola alsóba hívtuk így a kakaót. Korábban "kakajó" volt
-
KROK640
nagyúr
válasz
gyulaszu #125687 üzenetére
Tolmácsot kérsz?
10dkg felvágott neked kitart 2-3 napig? Jó lehet ilyen keveset enni. Sokkal több pénzed marad (el)inni"annál tovább nem szeretem enni ugyanazt a fajta felvágottat" - ez érthető. Én is így vagyok vele. Múltkor vettem egyben 2,6kg(!) soproni felvágottat. Hát, a fele után már a hócipőm tele volt vele, de akkor meg már azért ettem, hogy ne menjen tönkre.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky #125672 üzenetére
Ezek az előre csomagolt felvágottak/szalámik összementek, volt 100gr, majd 95, 85, 75, 65, most épp 55gr-nál járunk.
55gr esetén vennem 5 csomaggal, és még mindig csak 27dkg, miközben 30dkg ugyanabból a csemegepultnál megvan 2/3-a vagy akár fél áron, és nem cipelem a rengeteg csomagolást fölöslegesen, nem kell bontogatni, majd a szemetet is tárolni ... -
KROK640
nagyúr
A Revoluttal nekem még soha semmi bajom nem volt
Külföldön a magyar kártyát meg se próbálom, de a Revolut mindenhol tökéletes.
Tárca mindig nálam van az iratokkal együtt, pláne mióta olyanok estek meg velem fiatal koromban, hogy elindultam otthonról csocsózni, és Szlovákiában kötöttünk ki XD -
KROK640
nagyúr
Sose a kártyával volt bajom (bár többet költök vele), hanem azzal a ténnyel, hogy a hozzá tartozó bankszámlán kevésbé érzem biztonságban a pénzem, és szemmel látható költégei vannak ami egy sima pénztárcának nincsennek.
Egyébként pont azért kezdtem el nagyon aktívan kártyázni, mert ha már egyszer többe kerül a magyar bankszámlám egy hónapra, mint a Ciprusi két évre(!), vagy a Revolut az elmúlt 8 évben, akkor legalább ennyi hasznát lássam. -
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos #125629 üzenetére
Ebben egyetértek. Talán észbe is kapnának az emberek és normálisabb ügyfelek lennének.
Én dolgoztam Mekiben, Tescoban, ügyfélszolin (ezek még diákként), aztán számtech és telefonos boltban (a legjobb idők voltak) és vendéglátásban is. Van némi tapasztalatom
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos #125620 üzenetére
Alusky te vagy az?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky #125617 üzenetére
"csak épp szokásosan üres, mert levesz mindent róla az automatánál kint. Aztán meg bent KP-val fizet" --- tekintettel a banki csalókra, és az átlag ember erre való védekezni képtelenségét, azt mondom ez valahol még érthető is.
Sokan csak azért használnak kártyát mert rá vannak kényszerítve, de egyébként abszolút maradnának a KPnál.
Na én pont nem ez vagyok, amióta havi 3 ezer ft ez az egész bankszámlásdi, azóta úgy vagyok vele, hogy ahol lehet kártyázok, hogy gyorsabb legyen, ne kelljen az apróval szarozni stb kihasználom amiért fizetek. Az más dolog, hogy sajnos jobban is költök, ezt már többször észrevettem"leszarják, hogy a usernek 3 percet kell várnia vagy 23-at" - pontosan. csak annyit látnak, hogy egy pénztárost kell fizetni, meg egy önkiszolgáló kassza kezelőt, és 6-8 embert meg meg spóroltak. Az meg, hogy a pénztáros is el van havazva full time, meg az önki kassza kezelő is, k9i a francot érdekl? Nem ezek a döntéshozók dolgoznak ott nap mint nap, szóval le van sz*rva.
Nálunk a közmunkás tévedésből se megy rá a házad előtti fűre. Akkor megy rá, ha előkerül vagy minimum egy 1000-es, vagy 2-3 doboz sör. Akkor munkaidőben, lecsapja neked nagyon hamar. Ha a többi helyen is vágni kell, akkor mélyebben zsebbenyúlós ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
homerhamm #125615 üzenetére
Maga a színvonal az igen, de ezesetben szerintem is troll.
Egy egyszerű dolog : azt írja, hogy a "kacnit" le kell mosni, meg kell autós illatosító.na most vagy full igénytelen, és akkor ezeket nem fogja leírni, mert szerinte jó van az úgy, hogy tetőig sáros a kocsi, és trágyaszag van benne; vagy érzi, hogy ez nem ok, és ha nem is mossa le, de legalábbis nem írja bele a hirdetésbe.
Amúgy egy igazi réti elem azt írta volna inkább, hogy "kacni jáú". Vagyis, hogy semmi baja sincs még attól, hogy sárral eltakarta a rozsdát
-
KROK640
nagyúr
Az önkiszolgáló több ok miatt sem játszott most :
1. Az önkiszolgálónál 10 kasszára jut egy kezelő (akinek nem lennék a helyében) egész idő alatt rohangál, néha eléggé sokat kell rá várni
2. Ez azért volt most különösen releváns, mert van egy csomó Edenred utalványom ami a hónap végén lejár, ezeket elakarom addig vásárolni*
3. A zöldségosztályon megszönteték a kis helyi mérlegeket, az önkiszolgálóval meg ez bonyolultabb, és sok féle zöldségem, gyümölcsöm volt.
4. Ott is olyan brutális tömeg volt, hogy az önkiszolgálónak fentartott kis lezárt terölet bejárata előtt volt kb oylan hosszú sor mint az egyetlen működő pénztárhoz* Na most ez automatával problémás, mert csa ka kezelő, a kártyájával belépve használhatja fel, szóval ahhoz, hogy fizessek várnom kell a kezelőt, aki természetesen iszonyúan el van havazva, volt már hogy szó szerint percekig vártam két szólás után is.
-
KROK640
nagyúr
Pontosan ahogy mondod.
De ma azt is sikerült megélnem, hogy relative széles járdát előttem két nyugger nyanya tökéletesen "lefedett", és persze gyök kettővel rozogtak előttem.
Hasonlóan durvák az "inga" agy "pingvin" típusú emberek akik úgy sétálnak, hogy jobbra-balra akkora kilengésük van. hogy véletlenül se tudd kikerülni.
Akkor nekünk most bónuszba érkezett a városba 65536 ázsiai, ebből kettő se beszéli a nyelvünket meg kb ugyanennyi beszéli az angolt is. Így nem tudsz rajtuk segíteni sem, hogy "haladjunk már", mert egy darabig mosolyogva tanácstalankodnak, majd lesz*rnak. Remekül feltudják tartani a sort a pénztárnál, a buszon, és úgy bárhol ahol megjelennek. Pláne, hogy mindezt 4-5-6-8-10 fős társaságokban teszik, és mindig nagyon ráérnek. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
tatabike #125591 üzenetére
Jah, néztem én is, hogy ma az ilyenek, meg inkább még ennek a fémvázas háznak a ketté fűrészelése... bench pad, aztán többe kerül mint olcsóbb egész ház
Én meg sokszor csak alaplapos dobozon csináltam eztNa, az egy másik örület. A raklapos cuccoknak pont az olcsóságuk volt az előny (nekem már a 2000-es évek elején volt egy kerítésem ami raklapból volt, vagy 15 évvel később már divatba is jött... )
De ez pont olyan mint a romkocsma : eredetileg azért néztük el a romos lepusztult épületeket és bútorokat, mert a nagyon olcsó pia társult hozzá*.
Manapság meg az ilyen helyek (is) olyan drágák, hogy kiesel a cipődből egy sör ára láttán is, ha meg ne adj isten valami közpesen fhostos bort innál, akkor egyszerűbbb ha a havi fizetésedet is átutalod a kocsmának, mert az este végén úgyis annyi lesz.
Valaki kitalálta, hogy ez is fancy, meg design, és pont a lényegét, az olcsóságát veszik el. Ugyanez a tesztpadra is, de mondhatnám az openframe házakat is.(* mondjuk mi anno 2006-7-ben ezt az akkori barátnőmmel tovább vittük, boltban megvettük a bort, és a közelben egy lebontásra váró épületben "romkcsomáztunk" persze ez akkor még nem votl divat).
-
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos #125578 üzenetére
Nekem fémvázas gépem volt (már amikor nem egy alaplapos dobozon volt az egész kóceráj).
Tehát egy olyan házat kell elképzelni aminek a két oldala és a teteje hiányzott (régen ez egyben egy U alakú cuccként jött le) valamint hiányzott a ház eleje is. Így csak a hátulja volt meg részben (szigorúan minden kártya hely kitördelve, backplate sehol) meg az alja. A 466-os így ment vagy egy évet, mert ugye egy új jó ház... az nem ad plusz FPS-t. -
KROK640
nagyúr
válasz
megott #125559 üzenetére
Az ilyen mindig csak addig siet amíg le kell zárni a beszélgetést. Egyébként meg nagyon is ráér. Ma is láttam annyi lézengő embert délelőtt a városban, Tescoban stb. Jutott is eszembe Alusky : D
A konkrét helyzetre visszatérve, meg remélem, hogy mosolyogtál, hogy jó legyen rólad a képGondolom a yardok kinevették, ha egyáltalán elment hozzájuk.
"itt tart a magyar nyugdíjas lelki állapota" - ne csodálkozz. Folyamatosan les ránk az ellenség, Soros, Brüsszel ... házmester arcok. Mindenki. A TV is bemondta.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #125555 üzenetére
Más világ volt.
Ma már ez úgy nézne ki, hogy fizess meg 8 markos legényt aki bevállalja a "balhét". Ezután beledobjátok a Dunába, közben három random arrajáró felveszi mobillal (este már a net tele lesz vele). Mikor kimászik a Dunából és feljelent akkor még a markos legényeket se tudod védeni mert ott vannak a felvételen. A lakó visszamegy az ingatlanba, aztán járhatsz a bíróságra, esélyesen a haverjaiddal együtt.
Ezek sajnos a magyar törvények.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Armagedown #125554 üzenetére
Köszönöm a mélységes együttérzést, valamint az állásfoglalást azügyben, hogy aki törvényesen akar valamit csinálni az kb meg is érdemli hogy megszivassák. Ez jól mutatja az ország mentális állapotát, bár kétségtelen, hogy a politikusainknak köszönhetjük ezt erősen az elmúlt 30 évből.
Vígasztal a tény, hogy a kárörömben nincs irigység, és azért ilyen édes.
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Igen, csak nekem nem nagyon vannak ilyen régi katalógusaim.
Hol a francba és mekkora kenyeret veszel te 359ft-ból?
Itt 900 alatt nem kapsz 1kg-t."hogy majd havonta fizetik" - egészen addig még bele nem költöznek, utána soha egy fillért se látott volna tőlük.
Nekem is volt, hogy részletre adtam el számítógépet, sok esetben meg is bántam. Meg volt olyan akiről tudtam is, hogy nem szabad, mert olyan, hogy kifizeti az első részletet kiviszi a gépet és többet nem látom se a pénzt se a gépet.
Ezért mondtam mindig : Lehet részletre fizetni, de az utolsó részlet kifizetése után viheti a gépet. Előbb nem. érdekes, többször is nagyon rövid időn belül ilyenkor előkerült a teljes összeg... -
KROK640
nagyúr
Hát igen. (De méginkább a leépített oktatásé)
De erről eszembe jutott más is, ha már ország színvonala :
Tegnap előtt találtam kedvenc szórakozóhelyemről egy 2014 január 1-től érvényes árlistát. Ételek, italok ára.
Mindenhol(!) legalább 3,5× drágulás volt, a legtöbb tétel 3,5 - 4,5× áremelkedésen ment keresztül, de találtunk olyat is, ahol HATszoros(!) áremelkedés volt.
Mindeközben a minimálbér csak a duplája lett. De érdekesség kedvéért mellé tettük a segélyeket azok meg konkrétan nem változtak.Ezek a számok (is) igazolják (de ugyanezt el lehetett volna mondjuk élelmiszer bolti árak alapján is végezni ha van olyan régi prospektusom) azt amit érzek, hogy egyre inkább mintha kevesebbet érne a reál bérem. Egyre nagyobb luxusnak érzem azt, hogy az ember beüljön valahová, vagy kaját rendeljen, de az autózás (taxizás) is sokat drágult.
De az osztrák pénzem is ilyen, évről évre gyorsabban fogyik el, miközben már érezhetően szerényebben élek, mint mondjuk 4 évvel ezelőtt
-
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky #125532 üzenetére
Még ha minimálbéres melót találna... de a legtöbb ilyen leginkább semmilyet nem talál vagy max közmunkát, vagy segélyt. Aztán megy a sírás hogy "ebbűl a kis pízbő" még neked is fizessen. És tízből kilencre jellemző, hogy nem tud olyan szegény lenni, hogy cigire meg valami italra ne teljen azért neki.
-
KROK640
nagyúr
válasz
parandroid #125509 üzenetére
Ez valami orosz hirdető lehet, a "Ноутбук" oroszul notebook-ot jelent.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #125453 üzenetére
Nekem meg van elég sokhoz, már gyerekkoromban is sokféle régi szoci autóban ültem. De a régi amerikaiak sokkal később már "felnőtt" fejjel jöttek, és volt szerencsém számos érdekes autóban utazni/vezetni.
Egyébként többek között egy Trabanton tanultam anno vezetni, de uh, de régen volt már ez ..." mert fél méteres lyukak tátongtak az alján" apám barátjának Józsi bácsinak volt ilyen Skoda S100-asa, hja elmentünk egy nagy tócsa felett megvolt a lábmosás is akár, és tényleg rendesen kisebb tányérokat is ki lehetett volna ejteni az alján.
Még annál is durvább mint a későbbi régi Moszkvichom, de az már egy másik történet ...#125454 opr : Elméletben én is ... Aztán sikerül, ahogy sikerül
-
KROK640
nagyúr
Uh, nem csodálom, én ezt nem is mertem volna.
nekem általában utasként kész rémálom mire telekocsival Bregenzbe érünk, bár ebben benne van az, hogy ide-oda is megyünk, így az 1210km az telekocsival még sosem volt 1600km alatt. A legrosszabb 2022 novemberi odaút volt, akkor hajnal 4-kor indultunk, és 23:30 fele értünk Bregenzbe. Na ott már nagyon kivoltam. A legszebb az volt, hogy másnap reggel 5-kor(!) lehetett kelni, mert 6-ra bent kellett lenni a munkahelyen. Rögtön egy laza 12 órával indítottam is.
A második nap 8-nál még marad valamicske használható a napból. Mikor legutóbb Ciprusról repültem haza, hajnal 2-kor rakott le a gép Pesten. Ott elmentem haverhoz, aludtam kicsit, meg kajáltunk, és utána go vonat, bármennyire is fáradt voltam. Még némi kerülővel is (Debrecenben rakott le az IC) itthon voltam délután 2 fele. Még gyorsan elmentem a boltba (tök üres hűtő ugye), és tök jó volt, hogy még maradt használható idő a napból.
Van amikor hazafelé a Bregenzi távot is ketté vágom és Pesten alszok egy havernál, bár abból szokott az lenni, hogy akkor nem is két hanem három napig tart a hazaút, mert akkor be kell iktatni mindig egyéb programokat is. Legutóbb mondjuk mikor beestem hozzá, akkor ezt kibekkeltem, beestem hozzá este 11-kor azzal, hogy hajnal 2-kor megy a telekocsim tovább. 4 után kirakott a ház elé, én meg voltam olyan állat, hogy feljöttem benyomtam a gépet, kinyitottam egy üveg bort és nekiálltam gamelni XD Aztán 8-9 fele reggel meg elmentem a boltba, és nyomtam tovább a napot mintha csak korán keltem volna
-
KROK640
nagyúr
Hát ha kicsit másképp alakult volna, akkor azt tudtam volna mondani, hogy két főt esetleg eltudok szállásolni egy éjszakára Bregenzben, de azóta másképp lett, szóval ez felejtős.
De egy szuszra tényleg sok lehet. Béla haverom csinál olyanokat, hogy Debrecen-Grenoble pl egy nap alatt egy OT-s Mercivel. -
KROK640
nagyúr
Hát ha ki tudnátok (egybe?) akkor mindenképp érdemes, mert egyrészt megszűnne a havi 120K fix kiadás, és attól sem kellene tartani, hogy valamiért emelkedik a törlesztő.
"A havi ismétlődő kiadások kerülendők mint a forró kása.
" - na, ezzel én is maximálisan így vagyok. Amit csak lehet e szerint oldok meg, pl ezért van előfizu helyett kártyás telóm, mobil net is marathon csomagban stb. Nyilván a rezsivel nem tudok mit csinálni, de ahol csak lehet, én is kerülöm ezt.
-
KROK640
nagyúr
"Hát igen, saját ház baromi nagy extra költség. " - ne is mondd nekem. Saját kertesem van, örökké van rajta mit csinálni. Sőt, időnként vannak hullámok, amikor egyszerre több dolog is szeret elromlani, mire megcsinálom a végét is, már jönnek az újabbak.
Persze nem mindig a házzal közvetlen összefügg, de az elmúlt 10 évben cseréltem hűtőket, mikrót, az egyik tűzhelyet, bojler belsőt, meg a jó franc tudja még mi mindent
Volt olyan, hogy hónapokig csúszott ilyesmik miatt az asztali gép fejlesztése, vagy a telefon cseréje.(van egy szomszédom neki volt egy időben mániája, hogy 2-3 évente bútor csere meg belső festés, külső festés stb. olyan 7-8 éve leszokott róla, és valahogy az autó is kisebbre cserélődött)
-
KROK640
nagyúr
ÓÓÓ, ne félj, nekem is lesz jelenésem júliusban Veszprémben (hazajön egy régi fiatalkori haverom egy rövid időre Bangkokból), akkor remek lesz 2-3 napért kétszer átutazni az országot, barátnőm kedden közölte, hogy "nyárra nagy terveim vannak veled" (bármit is jelentsen ez
) és még azért létezik meló is stb.
Szóval fogalmazzunk úgy, ha jársz Debrecenbe vagy a faluban, és a csillagok úgy állnak, akkor esetleg ... Én se gondoltam nagy dolgokra, max 1 órára. De ha nem fér bele, hát nem fér bele, majd látjuk, én is csak korlátozottan tudok rugalmas lenni.Azért Londonból szép lesz idáig vezetni kocsival ...
-
KROK640
nagyúr
Unokatesóm is ezt mondta anno, és ez nagyon igaz.
Pár éve egy közös ügylet miatt a két oldalra lévő 3-3 szomszédomnak is bele láttam abba, hogy mennyi hitel ilyesmi van. Meglepett, hogy én voltam az egyetlen akinek egy fillér hitel sem volt a házán, meg egy akinek akkor 600 ezer, a többiek mind 10-20+ Millákkal úsztak.Különösen azok a szomszédok, ahol az újabb, szebb, nagyobb autók álltak a ház előtt.
A párocskát illetően : Egész jól eltaláltad, hetente 3-4 bulikázás, onnan taxival haza (az sem baj ha hétköznap este van, valami ok mindig van az ünneplésre), napi 3-4 energia ital, a csaj nem szokott főzni, rengeteg kaját rendelnek, aranymarbi pezsgővel/jagerrel random hétköznap délután is, meg ilyesmik.
Autó ugyan van, de üres tankkal ácsorog a ház előtt, mert a melóhely ad nekik bérletet, így azzal járnak, meg benzinre is csak akkor van ha a szülők küldenek nekik még pénzt. És szoktak.
A srácot ismerem régről, ő nem ilyen volt, csak ez a csaj meggyőzte, hogy "stílusosan kell élni". És ez a stílus nála.
Mindeközben - csak halkan jegyzem meg - én ennél sokkal kevesebb pénzből tartottam el a szüleimet és az öcsémet évekig, egyedül. -
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K.. #125410 üzenetére
nagyon jó post +1
"akkor jó esélyel a hasonló keresetűekkel van a legtöbb kapcsolatod," - igen, ezt én is tapasztaltam.
"aki bár jól keres, hó végén rendszeresen pénzzavarba manőverezi magát.
" - Erre van egy ismerős párocska akik kiváló példa erre a helyzetre. Ketten együtt havi netto 830-at kapnak. Hogy ez mennyire számít jónak? Debrecenben az ismerettségi köröm javarészt 200-280K között keres. Ha itthon elmegyek dolgozni, akkor valószínűleg én is hasonló sávba fogok esni, nem véletlenül dolgozok sok-sok éve már inkább Ausztriában/Németországban.
Szóval ebben a közegben a 830 ezer kiválónak számít, két embernek (se gyerek, se állat, se semmi), még úgyis, hogy 230 lemegy nekik albérletre. Marad havi 600K, és mégis rendszeresen sikerül oda manőverezniük magukat, hogy 25-én már tőlem kérnek kölcsön. Meg olyan emberektől a környezetünkben akik 200-280K között keresnek. -
KROK640
nagyúr
válasz
morcosharcos #125408 üzenetére
Nekem egy olyan HDD-m van jelenleg ami használtan érkezett, 2015-ben volt majdnem 1 éves mikor jött, azóta is napira megy (2TB WD Green).
"ssd-t viszont sose vennék használtan" - szívtam én meg már újjal is. SATAval is, meg M2-vel is.
Érdekes, hogy mindkettő az Alza-tól volt.
"még egyetemista koromban volt egy SLC intel ssd-m" - az alapján olyan 10-15 évvel fiatalabb lehetsz mint amennyinek tippeltelek volna. Már ha érettségi után egyből mentél az egyetemre
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Drivv #125380 üzenetére
Nagyon sok ember használta a 2-est és volt aki azt gondolta, hogy "ingyen pénz". Aztán meg hallottam, hogy horror összegekkel tartoznak a provident miatt.
És nagymamád mit csinált, ha valaki ajtót nyitott és azt mondta, hogy NEM FIZET? vagy bújkált mondjuk, mikor meglátta, hogy ő az nem nyitott ajtót stb.
Ráadásul hetente... MO-n általában havonta kapják az emberek a fizut, és fizetés nap után van még esély pénzt kisajtolni belőlük 2-3 héttel később már nem nagyon
Ismerek egy kocsmát (iszonyú lepukkant közönsége van, még csak benézni mertem, bemenni nem, de az előtte állókon is látom, hogy az a hajléktalan alkoholistás hely), ahol minden hónap kb 20-ától zárva vannak, és ki van írva az ajtóra, hogy "segélyosztásig zárva".
-
KROK640
nagyúr
Kevesebb benzin, könnyebb az autó. Kevesebbet fogyaszt
Meg ha ellopják, akkor kevesebb a kár, meg különben is minek álljon benne?
Meg sokaknak szerintem nincs is egyszerre több pénzük pár ezernél. Robi haveromnál is folyton az E betűnél áll a mutató, aztán amikor már a benzingőz is elfogyott a tankból akkor nyom bele megint 3-4 litert. Gondolom szeret kútra járni ... -
KROK640
nagyúr
Persze, ez is simán lehet.
Nálunk itt a faluban van egy "szintivó", sose részeg, de mindig, akármikor látod, van benne egy légkör. Ő tőle láttam olyat, hogy beugrik a kocsmába, egy sör, egy feles, bedobja, már ugrik is vissza a kisteherautóba, és viharzik is elfelé. De láttam már olyat is, hogy a pohártartójában simán ott volt a nyitott félig üres sörös doboz. 20 éve él így, és még mindig van jogsija ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #125313 üzenetére
"hiányolom az alap képleteket" - háát öööööö izé ... Fizikából anno amnesztiával szabadultam
És pont a képletek meg a számolás része miatt.
"A frekvencia emelés korlátait is érdemes lett volna megemlíteni." - valóban az lett volna, és meg is tettem volna, ha benne van a kérdésben tanár úr
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125307 üzenetére
Amúgy ami még nem szimpi az Intelnél, hogy 2-3 évente új foglalat meg kap
Ma pontosan ennek köszönheti az LGA1700 (és vele együtt a 12-14th gen) hogy egyáltalán nem ajánlom. Olcsó intel kell? Akkor ott az LGA1200, és a még mindig kapható 10100F/10400F, ezek a legolcsóbb értelmes választások.
Drága meg up to date kell? Akkor meg LGA1851, annak terhével, hogy a legolcsóbb CPU is bele cca 100 ezer ft (ennyiből lap + proci + 32GB RAM kombó megvan LGA1200-on), a legolcsóbb lap is kb 75 ezer, és 32GB 30 ezer körültől indul, de akkor még csak 4600-as RAMunk van, ami kb a DDR4 2400-as sebességével fog felérni ... Normálisabb RAMmal 40 ezer környéke lesz az.
Aztán érdemes alaposan bele vásárolni, mert 2-3 év múlva jövő CPU-k már úgysem lesznek bele jók.Nálam is a 11700K lenne a maximum amit bele tudok rakni, de a TDP miatt (meg ha csak B460-am lenne) akkor inkább a 10700(K) amiből a sima használtan is 50K körül indul, és sok esetben (főleg játékoknál) egy számjegyű százalékos gyorsulást láthatunk. Más szóval nem tudnék érdemi előrelépést összehozni csak CPU cserével.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125307 üzenetére
Hogyne emlékeznék. De így ilyesformán arra is emlékszem, hogy "Amúgy nem akarok gonosz lenni de ..." kezdetű részt is odaraktam, mielőtt amúgy csak szivatásból odaböktem a toplistás véleményt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125299 üzenetére
Én előbb láttam a 13. emeltet, és nem sokkal később a Műtrixot, úgy eléggé gyenge eresztésnek tűnt.
Na meg míg a 13. emelet esetén fogalmam sem volt, hogy hová fog kifutni a történet, addig a Mátrixnál eléggé hamar levehető, hogy mi lenne a nagy csavar. -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125291 üzenetére
Hajjaj, a fanboy detektorom mintha kilengene.
"Ugyan ki hűt léghűtéssel bármilyen procit is?" - például én. Az összes gépem ami itthon van mind léghűtést használ, pedig az extreme tuning kategóriában induló Athlon XP 1466@2669MHZ is léggel megy. Amikor meg rendesebben megtekerem akkor LN2 ... nem maszatolunk itt bevizeléssel XD
BTW ha megnézted a fentebbi 9800X3D is léghűtővel megy, és nem panaszkodott eddig még a tulaj, pedig 1,5 hónapja használja napira.
Plusz alig van olyan ismerősöm aki nem léggel hűti a CPU-ját. De biztos én mozgok rossz körökben ...Amúgy nem akarok gonosz lenni de a cpubenchmark.net -en az első hét CPU AMD, utána egy apple, majd megint AMD, megint Apple, és utána jön az első Intel
Viszont abban igazad van, hogy a fogalmam sincs mi alapján készülő pontokban a 14900KF-et még az Ultra 265K is megelőzi (engem átvert volna a fél internet? ) -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125289 üzenetére
Igen, de kicsivel korábbi. Szerintem a Mátrixot azért ismerik sokkal többen, mert az hatalmas Hype-al ment a mozikban, míg a 13. emeletre nem melékszem, hogy bárhol is reklámozták volna.
Ez kicsit olyan mint a Cypher és az Utazó. A Cypher sokkal régebbi, mégis mindenki az Angelina Jolie-s utazóra emlékszik, mert anno az volt agyon reklámozva.Reklám ide vagy oda, nekem a Mátrix nem jön be különösebben, sőt egyenesen felejthető számomra, míg a 13. emelet azért "hűű bazz" volt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125287 üzenetére
Tudod, a jobbak, bizonyos szinten, már városokat árulnak
-
KROK640
nagyúr
Igen, de ennek van egy miértje : Eredetileg két fordulósra tervezett gépcsere volt ugyanis ez. Elsőben maga a gép, mindennel, kivéve ami a másodikban, a másodikban pedig VGA + monitor.
Az első forduló áprilisban volt. A másodikat eredetileg nyárra terveztük, de mondta, hogy FHDban még ezzel a kártyával (ez a régi gépéből a VGA az RX580 8GB) úgy megtáltosodott minden, hogy nem siet a cserével, inkább elmegy nyaralni meg ilyenek, aztán majd ősszel vagy valamikor jöhet a többi. A régi gépe meg ment a faterjához filmezős, netezős gépnek (Ryzen 1500X, 16GB RAM, GTX950 2GB (ez került bele VGAnak), 2TB Samsung 990Pro M2 SSD) ami arra még bőven jó lesz egy ideig. -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125245 üzenetére
Most gondolom a léghűtéses AMD-t hasonlítod a vízhűtéses Intelhez. Jó, az új Ultra hűvösebb lett az előző generációknál, cserébe néhol el is marad teljesítményben az elődhöz képest. (Ráadásul nekem úgy tűnik, hogy a közép és alsó szegmenst mintha el is felejtették volna - I3 kategóriában még mindig a 12100F a legújabb ajánlható CPU, de már az is 3+ éves)
"Pentium 1 fiaskó" - itt mire gondolsz?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Alusky #125237 üzenetére
"Mátrixba se tettek több munkát mégis emlékszel rá 20 évvel később és meg is nézed akár újra" - de nem én.
Anno a Mátrix 1-től se dobtam magam hanyatt, pedig érdekes koncepció volt (a The Thirteenth Floor szerintem sokkal jobb variáció erre a témára, és picit korábbi is, mint a Mátrix).
A Mátrix 2-t pedig moziban láttam az akkori barátnőmmel, jobban emlékszem arra, hogy mi volt rajtam meg hol néztük meg mint a filmre. A filmből konkrétan valami autópályás motoros üldözés van meg, valami kulcsmásolóval meg a bőrruhás csaj jó seggével, aztán kalap.És most amíg nem írtad, eszembe se jutott, hogy újra nézzem. Most eszembe jutott, de nem terv.
-
KROK640
nagyúr
Én bazi nagy képregény rajongó vagyok, megvan az összes Transformers, Marvel Extra, X-man, Spiderman, Superman Batman képregény ami MO-n a '90-es évek végéig megjelent. És nem ám reprintek, hanem eredetiek, legtöbbjük szó szerint vadi új állapotban.
Viszont ugyanakkor itt kerülgetek két Spiderman filmet a gépemen már évek óta, még nem szedtem rá magam, hogy megnézzem, a Marvel univerzumból is láttam 2-3 filmet (Thor, Amerika kapitány, Hulk) és sokszor a hajamat tépem, hogy mennyire köszönö viszonyban sincsen némelyik story a képregénnyel.
Ugyanakkor a Spiderman játékokat (Remastered, Miles Morales, 2) mai napig játszom, mind itt van a PC-n, fő story végigküldve, akár többször is, és ott valahogy sikerült azt felfognom, hogy modernizálni kellett a történetet, Peter Parkel nem élhet a '80-as évek new Yorkjában, bármennyire is megnéznék egy ilyen játékot/filmetSzóval mobil telefonozik hálóhintázás közben, drónokat használ stb.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125226 üzenetére
Igazából nem. Jó, nagyon is elfogadnék egy 9800X3D-t, de low budgeten pl 7500F-et vennék, 2×24GB DDR5-el.
nemrég dobtam össze egy ilyen gépet :
GIGABYTE B650 EAGLE AX
AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHz AM5 BOX
PATRIOT 64GB Viper Venom DDR5 6000MHz CL36 KIT PVV564G600C36K
MSI Radeon RX580 8GB GDDR5 256bit
Samsung 990PRO 2TB M2
WD Red Plus 8TB 3.5" 5400rpm 256MB SATA WD80EFPX
FSP VITA GM 1000W
COOLERMASTER MasterBox TD500 MESH V2 ARGB feketeMit ne mondjak, nagyon király kis gépezet.
De ott van haver 12900KS-es I9-ese az sem rossz.
Nálam nincs ilyen fanboyság, mindig azt veszem ami jobbnak tűnik, 4 év Intel után 11év AMD következett, utána pedig 11 éve éppen Intel van megint fő gépnek. De ha most kéne venni szerintem AMD lenne.Egyébként hány eladott CPU-ból van ez a bőven száz feletti szám? Amennyire tudom a probléma eleve csak bizonyos Asrock lapokkal jön elő.
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #125220 üzenetére
Was? Nur weil es ein Adjektiv ist?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Armagedown #125202 üzenetére
Pedig az egyik kedvenc részem mikor a 32GB-os (nem MB-os) TNT2-re ráforrasztott még két memória chipet és ettől 128MB-os(!) lett a kártya. De sajnos a videókártya ezt nem engedte...
#125201 Alusky : le se szarják szegényt XD
-
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h #125196 üzenetére
nem, ez nem Viktor barátunk, ez Oláh Rácz barátunk.
A gép egyébként egy AMD X38750, 6GB RAMmal, de mivel 32 bites aktiválatlan Win7 van rajta, 2.75GB RAMot lát belőle. HDD mérete, VGA tipusa ismeretlen ,de a körítésből feltételezek egy 120-500GB közötti HDD-t, és VGAnak meg valami HD4850 környékit, vagy annak NVidiás megfelelőjét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- Mobil flották
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- További aktív témák...
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- IPhone 11 Pro max 64GB gyári független ÚJ akku emelt kapacitás.
- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest