Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1301) Cyberpunk válasza #67977536 (#1300) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Nem csak egyházi esküvő létezik! Nem hívők is házasodhatnak, és azt is házasságnak nevezzük. ;)

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1302) #67977536 válasza Cyberpunk (#1301) üzenetére


#67977536
törölt tag

A júdaizmus jogot ad rá hogy körülmetélkedjek (sőt, ők utána még rossz szemmel sem néznek rám)
de nincs közöm hozzájuk ezért miért tenném?( sarkított példa, nem élek izraelben, de érted mit mondok)

Mi értelme van? Miért akartok?Őszintén érdekel.

(#1303) Cyberpunk válasza #67977536 (#1302) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Én nem akarok, de van akit ez érdekel, és akar. Leginkább szerintem a gyerek miatt. Noha most is lehet örökbe fogadni, igen akár homoszexuális is tehet ilyet, de nem házaspárként ugye! A másik ok lehet az, hogy az a kapcsolatuk állami szinten is elismert megkoronázása, ha úgy tetszik. Én támogatom, noha én mint írtam nem vágyok erre, de sokakat boldogabbá tenne, akkor meg mi a gond ezzel? :) Aláásni már úgy sem fogja szerintem. :D És ettől nem fog kevesebbet sem érni, az egyházak meg eldöntik maguk, hogy belefér e, vagy sem, az államnak ebbe nem kell beleszólnia, de államilag el kéne ismernie!

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1304) #67977536 válasza Cyberpunk (#1303) üzenetére


#67977536
törölt tag

Az egyház remélem sosem megy bele a melegházasság engedélyezésébe. Hordjatok el konzervatívnak de ezt egy elég ősi dolog meggyalázásának érezném (feltehetőleg nem csak én).
Az állami házasság is egyfajtaképp a tradicionálisból alakult ki-hozzá kapcsolódik.(szerintem, bár etéri ismereteim gyatrák, még nem vagyok ezáltal "fenyegetett" állapotban )

Koronázzák meg máshogy, figyelembe véve a többi ember érzéseit,ha már ők is ezt kérik tőlünk.
Nem csak házasság lehet két ember között- van pl bejegyzett élettársi kapcsolat is. Nem sokban tér el.

[ Szerkesztve ]

(#1305) ( V ) válasza #67977536 (#1298) üzenetére


( V )
veterán

maga homoszexualitás egyértelműen utálatos Isten előtt

mint mondtam Jézus erről egy hangot nem említ, ellenben kegyelmébe fogadott tolvajt, gyilkost, pénzbeszedőt, örömlányt stb... akkor pont ez lesz kivétel, csak mert egy utána jövő ember ezt kihangsúlyozza? kétlem. nem mintha logikus magyarázat valaha is született volna erre a dologra, de hát a vallás amúgy sem a logikáról szól.

nekem sajnos sok rossz tapasztalatom van az intézményesített vallással (egy bizonyossal legalábbis) túlságosan zárkózott, önhitt és elmaradott az én világképemhez.

[ Szerkesztve ]

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

(#1306) Cyberpunk válasza #67977536 (#1304) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Azért az nem ugyan az! A polgári házasság amúgy is rég meggyalázta már az egyházit, nem is beszélve arról, hogy a válások is! Ráadásul a házasság valamilyen formában minden kultúrában jellemző, nem csak a kereszténységre, vagy az iszlámra, hogy a két nagy vallást megemlítsem.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1307) #67977536 válasza ( V ) (#1305) üzenetére


#67977536
törölt tag

Isten mondtam nem Jézust/Sault.
Az ószövetségből több helyen elég egyértelmű az ezirányù kijelentése. És bár a törvények szabályok az ùjszövetséggel változtak, a véleménye nem.Jézus bűn bocsánatot hozott nem bűn megszüntetést. Ők is kegyelembe vannak fogadva a többi bűnössel együtt, a bűnük ettől függetlenül még nem válik kámforrá.(ahogy a többinek sem)

A rossz tapasztalataidat sajnálni tudom. Javallom ilyenkor másik gyülekezet kipróbálását. Lehet hogy csak az ottani keménymag "gyepesedett be"

Cyberpunk
Ezért emeltem ki az elején hogy az európai házasságról beszélek. :)

[ Szerkesztve ]

(#1308) ( V ) válasza #67977536 (#1307) üzenetére


( V )
veterán

Isten mondtam nem Jézust/Sault.

Tehát ami Jézusnak nem probléma, Istennek az? Értem és a szentháromság mond neked valamit? ;)

a rossz tapasztalatok sajnos pont az ilyen beszűkült gondolkodás módok miatt voltak, amikor azt látja az ember hogy olyanok próbálják megmagyarázni a párkapcsolati dolgokban a jó és rossz meg bűn kategóriáját akik még nem is voltak még benne, vagy vakon elfogadni a felekezet tanításait mert ők X ezer éve azt úgy értelmezték a szentírásból (és itt nem csak a Föld lapos a Nap kering körülötte dolgokra gondolok). az ember a hitet vallás nélkül is meg tudja élni és ha van kellő intelligenciája és széles befogadása az ismeretekre akkor jobban is fog járni az ilyen egy síkon gondolkodó megoldások helyett.

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

(#1309) #67977536 válasza ( V ) (#1308) üzenetére


#67977536
törölt tag

Honnan tudod Jézus véleményét.Miért gondolod, hogy ellentmond Istenével? Nem mond róla egy szót se. De tekintve, hogy Isten igen, úgy gondolom egy véleményen vannak (ha már a szentháromságnál tartunk)

Ez nem látom be miért lenne szűklátókörűség. Az hogy egy véleménnyel vagyok az egyházzal az pedig nem jelenti azt hogy vakon elfogadtam az ezer éves értelmezést.... Csak miután elgondolkozok rajta ugyanarra jutok.

Gondolom akkor Pál intelmeiről a felekezetnélkülieknek egy szót se szóljak.

(#1310) ( V ) válasza #67977536 (#1309) üzenetére


( V )
veterán

pl. a hegyi beszéd? ott azért van pár dolog ami újra megfogalmazásra kerül - lásd szeresd ellenséged esete - az addigi törvényekkel (a.k.a. isteni kinyilatkoztatás) szemben. ezt természetesen nem azt jelenti hogy Jézus teszem azt isten tagadó lenne de mindenképp az addigi felfogás megreformálása. nem hangzott el, de miért lenne ez kivétel ha a szeretetről van szó?

persze hogy nem látod, hogy ha ugyanaz az értékrendszered építőkockái mint a felekezeté amihez tartozol. akkor hiába gondolkodsz el rajta (bár ez dicséretes dolog) ha az alap elemeket nem kérdőjelezed meg az összetett kérdésre az összetett válasz nem fog lényegesen megváltozni. sajnos ez a legtöbb vallási ellentét és kulturális ütközés fő problémája, hogy nem hajlandóak szemlélni más értékrendszer alapján és alapvetően azt állítják be egyetlennek ami az övék.

szólhatsz de nekem bőven elég az amit a mestere mondott (Mt 18, 20)

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

(#1311) ( V )


( V )
veterán

érdekes a természet :)

Two Male Penguins Adopt Abandoned Chick

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

(#1312) #67977536 válasza ( V ) (#1310) üzenetére


#67977536
törölt tag

Ki mondta azt hogy kivétel? Itt valami félreértés lesz. Én azt állítom hogy a kereszténység szempontjából ugyanúgy bűn mint a többi. Te teszed kivétellé ha azt állítod hogy nem. Nem arról beszélek hogy erre nem érvényes a kegyelem. Miért is tenném?

Történtek reformálások, de amit meghagyott azt valószínűleg nem azért hagyta meg mert rossz, hanem azért mert egyetért vele.
Illetve Jézus a alapvetően csak zsidóknak prédikált, őket tanította, náluk missziózott, nem pedig a pogányoknál.(Mk 7,24-30) Zsidó közösségben alaphang volt hogy a homoszexuálisok bűnösök ezért erről felesleges volt szólnia. A tanítványok szintúgy a zsidók között evangelizáltak(Máté 10 5,6) és Pálé lett a pogányok térítésének szerepe. A pogányok alapvetően nem rendelkeztek ilyen téren tapasztalattal ezért írt a dologról Pál és nem pedig Jézus.

Én választottam a felekezetem és nem az engem. Már pedig ha valamiről azt látom hogy nincsen benne számomra kivetnivaló, és a többi tag is így látja, akkor az valószínűleg igei alapon fog nyugodni
A gyülekezetnek építő ereje van, nagy segítség az egyéneknek a helyes úton való terelésben.. És itt nem arról van szó hogy megölik a mozgástered, hanem arról hogy figyelmeztetnek ha már ingoványos terepen jársz.

(#1313) Cyberpunk válasza #67977536 (#1312) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ironikus, hogy pont Izrael az, ahol jól tolerálják, legalább is a hazai állapotokhoz képest. :)

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1314) #67977536 válasza Cyberpunk (#1313) üzenetére


#67977536
törölt tag

A hazánkhoz képest szerintem ez sok országról ez elmondható :)

(#1315) Cyberpunk válasza #67977536 (#1314) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Mondjuk ez is igaz.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1316) ( V ) válasza #67977536 (#1312) üzenetére


( V )
veterán

én meg azt állítom hogy bármennyire is szeretné a kereszténység (mint kialakult vallás) ezt bűnnek beállítani addig ez sem lesz az amíg koherensen ez nincs így kinyilatkoztatva, és nem pedig az egyes szövegrészek szubjektív értelmezése alapján születik - lásd házasságon kívüli szex a.k.a. paráznaság. nem mondom hogy nem értem az egyház mögöttes céljait ezekben (család ill. szaporodás biztosítása, felekezethez való elköteleződés, ill annak anyagi és vagyoni biztonsága - lásd még cölibátus stb.), de attól még nem feltétlen követendő magatartás a szeretet és elfogadás hirdetésének jegyében hanem sokkal inkább a megbélyegzés és kirekesztésé.

lehet hogy van ilyen jellege és gondolom ez is lenne a cél, de én jobbnak tartom ha az egyén maga jut el arra a értelmi szintre hogy belássa mi a jó és a rossz és nem pedig birkakén terelgetik oda egy szűk mezsgyén.

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

(#1317) #67977536 válasza ( V ) (#1316) üzenetére


#67977536
törölt tag

Nem mögöttes sutyorgó árnyékemberek mögöttes céljai vezetik az egyház szabályait hanem az ige értelmezése és az annak való megfelelés. A házasság előtti szex tilalma elég nyilvánvaló, s a homoszexualitásé is.
A bűnöst szereti Isten, a bűnt nem. Ugyan ez a homoszexualitásnál is mint már feljebb leírtam.Az, hogy erre rámutat egy keresztény egyén egy jelen példában keresztény homokosnak/paráznának hogy nem jó uton jár szerinte mert nem biblikus az nem kirekesztés. A megbélyegzés és kirekesztés fogalma tudtommal nem a másik ember bűneire való rámutatást jelenti.

A cölibátus, hogy jön ide? Igen nem igei, nyilvánvaló tévutakon indult el a középkori katolikus egyház, és még mindig tart a restaurációja, de rajtuk kívül még nem találkoztam ezzel a tanítással/ mint ahogy sok egyéb katolikus only tanítással sem.

Ha az egyének maguktól képesek lennének eljutni egy Páli/ egyéb nagy keresztény gondolkodói szintre az példán kívüli lenne. Nem sok ultrabölcs ember rohangál az utcán aki akár alapvető dolgokat megértene (most nem vallási), olyan meg pláne kevés aki ilyen szellemi/absztrakt dolgokban önerőből tudja a tudását torzulás nélkül fejleszteni

A blogbejegyzés/téma egy homi coming outja. ( Cyber jó, hogy fel tudtad vállalni, gratulálok hozzá)

V mi keresztény szempontból kezdtünk el vitatkozni a melegekről, ám most már eléggé eltértünk még attól a témától is- így befejezem itt az offolást. Privátban folytathatjuk amennyiben akarod, rád írtam.

(#1318) Crystalheart válasza #67977536 (#1304) üzenetére


Crystalheart
senior tag

A polgári házasság eleve elavult, avagy elavuló intézmény. Korábban kifejtettem, hogy szerintem a regisztrált élettársi kapcsolatot kellene kiterjeszteni, így az elképzelhető összes együttélést magába foglalhatná, amelyek közt csak az élettársi szerződés opcionális különbségei volnának. (Így maga a hagyományos házasság is ennek egy alfaja lehetne.) Különben pedig mindez csak bürokrácia kérdése.

(#1319) ( V ) válasza #67977536 (#1317) üzenetére


( V )
veterán

ok - nem offolok tovább én se, majd priviben folyt köv. mihelyst lesz érkezésem.

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

(#1320) 8th válasza Cyberpunk (#1313) üzenetére


8th
addikt

Valóban. Egy hete az egész világ láthatja mennyire is toleráns egy nép... :U

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#1321) Cyberpunk válasza 8th (#1320) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Politikába nem mennék bele, még off szintjén sem! :)

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1323) solfilo válasza #20749568 (#1322) üzenetére


solfilo
veterán

Köszi, jó az ilyet olvasni. :K

Többiek: vallás és homoszexualitás témában javasolt ez az oldal.

solfilo

(#1324) ( V ) válasza solfilo (#1323) üzenetére


( V )
veterán

szuper, meglesem részletesebben amint lesz egy kis időm.

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

(#1325) solfilo válasza ( V ) (#1324) üzenetére


solfilo
veterán

Idéztem volna nektek onnan, de zavarba ejtően sok a link, írás... :B

solfilo

(#1327) solfilo válasza #20749568 (#1326) üzenetére


solfilo
veterán

Jó kis közhely az! :DDD

solfilo

(#1328) looser


looser
addikt

Néhány hete válaszoltam (először jegyzettömbbe szoktam lejegyezni, amit írok) egy hozzászólásra egy másik topicban, de mire másnap befejeztem és posztoltam volna, sajnos (szerencsére) lezárult. Közben el is feledkeztem róla, de most rábukkantam :-) Ideírom, hátha belefér...

* * *

Azért, mert akár te is lehetnél ebben a helyzetben és akkor nagyon, de nagyon jól esne azoknak a bátorítása, megjelenése és helytállása, akik hasonló cipőben járnak. S a félreértés elkerülése végett: nem, ez a rendezvény nem neked szól, de neked is szólhat. Ha úgy adódik. Ezek az emberek nem akarnak semmit sem lenyomi a torkodon és nem akarják megváltoztatni a véleményedet. Ha általánosban vertek mert vörös hajad volt, gyengébb, alacsonyabb, vékonyabb, butább/okosabb, kövérebb voltál a többieknél, vagy szemüveges, akkor nem esett volna jól, ha valaki melléd áll és azt mondja, én így kedvellek?

Ha annak a temérdek embernek, akik nem mernek megszólalni, kitárulkozni és egyáltalán, önmaguk lenni, mert olyan a környezet (és itt (is) a kommentekből kiderül, hogy igen, olyan (nem elfogadó) a környezet sajnos) azoknak ez az esemény megnyugvást és örömet hozhat a szívébe. A vörös hajú befesti a haját, a kövér lefogy, a sovány meghízik, a szemüveges kontaktlencsét tesz be, a buta tanulhat, de akinek más a szexuális orientációja (azt remélem, tudod, hogy ez a kifejezés nem csak szexuális vágyat takat, hanem ugyanazokat az érzelmeket is, amelyeket te érzel a másik nem iránt, ha szeretsz valakit), az mit tegyen? Az elfojtás nem megoldás, sokkal többet rombol, mintsem segítsen megoldani a problémát. Lehet, hogy neked is van hasonló helyzetben lévő ismerősöd, barátod. Megutálnád őt ezért, ha kiderülne róla, hogy meleg? Nyilván nem, ha kedveled, ezer éve ismeritek egymást és mesélne neked erről a helyzetről, amiben ő és sokan mások is vannak, akkor valószínűleg könnyebben elfogadnád.

A problémát mindig a szélsőséges emberek gerjesztik, például az a papruhás fickó; ez egyszerre gáz és ciki, nem tesz jót a melegek megítélésének. Ugyanaz a helyzet, mint amikor valaki minden Jobbik szavazót nácinak, minden cigányt bűnözőnek vagy minden számítógépes játékost kockafejnek tart.

És nem, a dogma, miszerint a melegek rá akarják kényszeríteni a másságukat a többi emberre, egyszerűen nem igaz. A célok csak a fent deklaráltak: ne érezd magad egyedül, ha másképp érzel, mint a világ másik fele. Hidd el, ha azzal a gondolattal ébredsz egyszer, hogy másképp akarod szemlélni ezt a helyzetet és nyitott vagy rá, hogy megismerd a témát, sokkal de sokkal jobban fogod érezni magad. Nyitottnak és érzékenynek lenni a világ dolgai iránt az egyik legfelemelőbb dolog. S ez nem jelenti azt, hogy járj melegbárokba, csatlakozz a következő pride rendezvényhez vagy olvass melegirodalmat, hanem egyszerűen hagyd, hogy folyjanak a dolgok a maguk medrében. Ne bántsd, ne átkozd őket, nincs értelme és annyi rossz van a világban, felesleges még ezt is hozzátenni.

Jó és hasznos ez a beszélgetés, örülök, hogy felbukkant a téma.

Szép napot mindenkinek :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1329) #56230144 válasza looser (#1328) üzenetére


#56230144
törölt tag

Van igazság abban amit írsz, de az embereket se te, se én, se senki nem tudja megváltoztatni, nem is utálom, nem is támogatom a melegeket.

(#1330) Cyberpunk válasza looser (#1328) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Kösz hogy leírtad. :R

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1331) looser válasza #56230144 (#1329) üzenetére


looser
addikt

"...de az embereket se te, se én, se senki nem tudja megváltoztatni..."

Akkor hagyjuk az egészet? Nézd, ez nem olyan fóbia, ami viszonylag könnyedén elkerülhető, mint pld. az egészen furcsa vacsorapartiktól vagy háromlábú székektől való rettegés, hanem egyszerűen széles körben jelenlévő, sok tízmillió embert érintő jelenség (elnézést kérek az érintettektől ezen szó használatáért, de ez tűnik a legpraktikusabbnak), ami neveléssel és tájékoztatással megtanulható, átélhető, részeddé tehető, így azok, akik most gyűlöletet vagy haragot éreznek, egy meleg ember megismerésével - aki más tekintetben szimpatikus, ez elég fontos paraméter, pld. hasonló zeneszerzőket, festőket kedvel vagy ugyanaz a hobbija, szakmája, mint a homofób embernek - ez módosulhat, változhat. Akinek nincs különösebb zavar az életében, az ezt a jelenséget könnyebben el tudja fogadni, tud rá másképpen reagálni. Nyilván ez egy "érzelmi piramis" és valahol megvan az alapja, ami homofóbiában csúcsosodik ki.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1332) Avicularia válasza looser (#1328) üzenetére


Avicularia
veterán

Amikor ilyeneket olvas az ember [link] akkor nem az jut az eszébe, hogy a melegek nem akarják rákényszeríteni a másságukat a többségre. Azaz miért van szükség kisgyerek korban már a másságot propagálni a gyerekeknek?

(#1333) #56230144 válasza looser (#1331) üzenetére


#56230144
törölt tag

Nem tudsz vele mit csinálni, ha akarsz tenni ellene, ha nem.

(#1334) Cyberpunk válasza Avicularia (#1332) üzenetére


Cyberpunk
félisten

És miért van szükség a heteroszexualitást propagálni? A királyfi megmenti a királylányt a gonosz sárkánytól, és összeházasodnak azt élnek amig meg nem halnak. mindenki ismeri ezeket a meséket, még sem akadunk rajta ki, pedig szexualitásról szól!

A gyereket nem befolyásolja az, hogy ilyen mesét hall, vagy olvas! Ami legfeljebb történhet az az, hogy egy hangyányit esetleg elfogadóbb lesz a szüleinél, olyan nagy baj az?

Ez is egy félelemre épít, hogy a gyerek buzi lesz, ha ilyet lát, hall, vagy olvas, néz, pedig ez nem így működik! a gyerek mesék tele vannak erőszakkal, szexualitással vajon azon miért nem háborog fel a nép? Azért, mert azt természetesnek veszi, és a felháborodók többsége nagyfokú tudatlanságban szenved a témával kapcsolatban. Éppen ezért kell foglalkozni ezzel, ezért kell hangoskodni.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1335) dabadab válasza #67977536 (#1307) üzenetére


dabadab
titán

"Az ószövetségből több helyen elég egyértelmű az ezirányù kijelentése."

Az is eleg jol kiolvashato, hogy mi a velemenye pl. a rakok es a kagylok megeveserol (hogy a polipokat meg a tintahalakat ne is emlitsem). Ennek ellenere viszonylag keves katolikus szokott tiltakozni ettermeknel es papot sem hallottam meg kikelni a tenger gyumolcsei ellen, noha ez a tema joval tobb katolikust erint, mint a homoszexualitas. (Es akkor a disznohust nem is emlitettem.)

Mivel magyarazod ezt a kettosseget?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#1336) looser válasza Avicularia (#1332) üzenetére


looser
addikt

Nem, nekem - heteroszexuális lénynek - nem ez jön le belőle. A cikk szerzője pedig (ebbe a keresztényi "nem elfogadás" dologba valahogy elég gyakran belefutni (a blog címe elég beszédes, ez a hitvédelem kifejezés kb. ugyanannyira szeretetteljes, mint a fajvédelem...)) a szerző nyilván nem ezzel foglalkozna, ha minden rendben lenne a lelkében. (Nem hívőként az az érzésem, hogy Ferenc pápa megválasztása a legjobb dolog, ami valaha a katolikus egyházzal történhetett.) Te őszintén úgy érzed, hogy ha szüleid ilyen és hasonló történeteket olvastak volna neked, akkor most a saját nemedhez vonzódnál? A gyerekek nyitottsága tény és az is, hogy könnyebben elfogadnak és magukévá tesznek véleményeket, akár a kinyilatkoztató hitelessége ellenére is. De gondolod, ahogy amikor kamaszkorba ér, ez változtat szemernyit is a szexuális orientációján?
Ez a könyv szerintem a gáz, bár gondolom itt nem indulnának be a "hitvédők" az érintettség(?) hiánya miatt.

(#1333) Danielssss: szerintem már az is jó, ha beszélünk róla. Egy-egy csepp információ (oké, ha nem nézel utána, akkor legyen adat) megmarad az emberben és ha legközelebb erre terelődik a szó - mondjuk egy másik társaságban - eszedve juthat és alakíthatja a véleményed. A világ összes, bármilyen formájú kommunikációja jó erre :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1337) solfilo válasza looser (#1328) üzenetére


solfilo
veterán

Köszönöm, nagyon jó volt olvasni. :R

solfilo

(#1338) looser válasza solfilo (#1337) üzenetére


looser
addikt

Nincs mit, igazán :-)
:R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1339) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Nos megnyugtató, hogy a határtalan hülyeségért ott sem kell a szomszédba menni. :D [link]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1340) looser válasza Cyberpunk (#1339) üzenetére


looser
addikt

Nem olvastam el, csak a címet, de tippelek: lelkész a jóember? :-/

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1341) Egon válasza looser (#1336) üzenetére


Egon
nagyúr

Előrebocsátom, hogy egyáltalán nem vagyok vallásos (más kérdés, hogy tisztelem mások hitét). De engem is zavar a másság ilyen szintű propagálása.
Igenis gáz az a mesekönyv. Több ismert transzvesztitától is olvastam olyat, hogy kiskorában az anyukája lányt akart, tizensok éves koráig lányruhában járatták stb. "Érdekes" módon travik lettek... :U Vagy van összefüggés, vagy nincs - én nem kockáztatnám a gyerekem szexuális irányultságát. Ahogy a cikkben is szerepel: aki mindenáron ilyet akar a gyereke kezébe adni, az vegye meg az Amazonon, ennyi (szó sincs könyvégetésről, betiltásról stb...).
Ami pedig a vakondos könyvet illeti: nem, egyáltalán nem szar. (LOL). Hirtelen kétféle értelmet is tudtam hozzá rendelni: egyrészt görbe tükör a szemet szemért elv alkalmazására (rámutat, hogy adott esetben milyen abszurd szituációkat teremthet; lásd még az autós topicokban, parkolási viták "megoldására" ajánlott "szélvédőresz*rás" cselekedetet: ha elképzelem magam, amint (teljesen hipotetikusan: hálistennek nincs ilyen szintű szomszédgondom) a szomszéd által "meggyalázott" autómért cserében, guggolok reggel ötkor az ő kocsija felett, és erőlködve nyomok - nagyon elfog a röhögés); másrészt a mese megfelel napjaink hollywoodi trendjének (gy.k. fingós-sz*rós "poénok" tömkelege, A-kategóriás vígjátékokban).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1342) Cyberpunk válasza Egon (#1341) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Azt ugye tudod, hogy az egyik nemi identitás a másik meg szexuális orientáció?

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1343) ( V ) válasza Cyberpunk (#1339) üzenetére


( V )
veterán

pfff jóhogy nem boszorkány égetnek... :(((

ezért "imádom" a vallásokat

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

(#1344) Cyberpunk válasza ( V ) (#1343) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ha rajtuk múlana... Én azt nem értem, hogy hogy kerül a politika közelébe az ilyen ember, ezek nem csak vallásosak, az lenne legkevesebb, de még hülye is mellette, vagy inkább fanatikus ez a jobb szó.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#1345) ( V ) válasza Cyberpunk (#1344) üzenetére


( V )
veterán

szerintem tökéletes leírása egy átlag politikusnak :D

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

(#1346) looser válasza Egon (#1341) üzenetére


looser
addikt

Azt hiszem, az egyetlen dolog, amit kevesen vesznek figyelembe, az az, hogy ez lehetőség. Nem kényszer. Ha ezt elfogadod, máris másképpen fogod látni. S ebből gyökerezik az általad is említett probléma. Azt viszont szeretném leszögezni, hogy megértelek. Elfogadom az ellenérzéseidet, ugyanolyan természetesnek tartom, mint a homoszexualitást magát.

Mint írtam a piramis hasonlattal, mindannyiunkban van mindennel kapcsolatban valamilyen érzése, véleménye, amivel valaha találkoztunk, kapcsolatba kerültünk. Ez lehet egy másik ember, egy tárgy, egy helyzet, egy szín, hang, dallam, akármi. A homoszexualitás egy közülük, de mivel sokmillió embert érint, ezért foglalkozni kell vele. Nálunk például anyám az elítélőbb ezzel kapcsolatban, apám, aki már nem él, alapvetően nyitottabban fordult mindenki felé. Azt nem tudom, volt-e meleg barátja, esetleg maga is került ilyen helyzetbe, ilyesmiről szerintem nem beszéltünk.

A rendezvényről amit írtam, nem akarom ismételni. A könyvvel kapcsolatban pedig van egy nagyon fontos dolog, ez lényegében a nulladik lépés. Mégpedig az, hogy a gyermek nem kényszeríthető ilyesmire. A transzszexuális szülő(k), ha ezt tették, akkor az elfogadhatatlan. Neked, nekem, mindannyiunknak. Ez tilos. Aki ezt teszi a gyermeke akarata ellenére, az rossz ember. Soha egy gyermeket sem szabad kényszeríteni. Ez alatt nem a tanulást, a cipője bekötését, a verekedéről, lopásról, köpködésről, csúnya beszédről stb. való leszoktatást értem, mert ezek fontos dolgok; belépő a felnőttek világába.

Ha megbizonyosodtál arról, hogy gyermeked szexuális érdeklődése a saját neme felé irányul, akkor az első dolgod, hogy ne ijeszd meg őt. Nyilván - kortól függően - keresni fogja az őt megértő emberek társaságát. Ha Te ilyen vagy, óriási szerencséje van. Ha nem azt hallja tőled, hogy ilyesmit ne hallj, mert meg fogod ezért büntetni őt, vagy kitagadni, akkor normális életet élhet. Ha a másik nem felé próbálod terelgetni, lehet, hogy lesznek kisebb-nagyobb "sikereid", de ő továbbra is tele lesz bizonytalansággal; azt fogja érezni, hogy nem jó, amit tesz, érez, ez elítélendő. S a társadalom sajnos gyakran gondoskodik róla, hogy így is legyen. Ha a saját neméhez fog vonzódni a gyereked, nyugodtan vedd meg neki azt a mesekönyvet, azzal fog tudni azonosulni. Ez nem azt jelenti, hogy mást ne, dehogynem, sőt! de ha azt látja, hogy más is jár ilyen cipőben, mint ő, akkor le fogja tudni küzdeni a zavarát és könnyebben túl tud lendülni a másságán ,esetleg ő lesz az, aki segíteni fog a hasonóan érzőknek. Nem lesz könnyű a gyerek- és tinédzserkora, ha nem elfogadó a közeg, ahol felnő, de ha Te mellette állsz mindig, lelkiekben egészséges felnőtt válik belőle.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1347) Egon válasza looser (#1346) üzenetére


Egon
nagyúr

LOL, azért jó lenne ha a saját gyerekeimmel kapcsolatban, nem festenéd az ördögöt a falra... :U
Nyilván nem fogok agyalni különösebben ezen a kérdésen, mert nincs min (túl kicsik még a gyerekek). Az biztos, hogy nem tagadnám ki a gyerekemet, de hogy nem tudnám egy szinten kezelni egy hetero kapcsolattal, az is tuti.

Mondjuk azt nem igazán értem, hogy az alábbi mondatot hogyan gondoltad:
Ha a saját neméhez fog vonzódni a gyereked, nyugodtan vedd meg neki azt a mesekönyvet, azzal fog tudni azonosulni.

Mire kiderül, hogy milyen lesz a szexuális orientációja egy gyereknek, régesrég kinő a mesekönyvekből...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#1348) looser válasza Egon (#1347) üzenetére


looser
addikt

Sajnálom, őszintén, nem ismerlek, ezért az ember csak feltételes módban tud írni :-) Eszemben sem volt megbántani téged. Az egyébként igen korán kiderülhet. Ez a cikk szerintem elég jól körülírja a dolgot. Lehet, hogy ez az oldal is kissé antalvali vagy tudnodkell "mélységű", de érdemes lehet elolvasni.

Nyilván sem te, sem én nem fogunk már nagyon változni, úgyhogy ezek a beszélgetések arra jók, hogy hozzátegyünk egymás ismeretéhez, megváltoztatni a berögződéseinket, érzéseinket, axiómáinkat nem fogja. Ez nekem sem célom :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#1349) ( V )


( V )
veterán

:D

@®©

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - ᴄʀDʀᴏɪᴅ 10.4 *

(#1350) Cyberpunk válasza ( V ) (#1349) üzenetére


Cyberpunk
félisten

LOL :D

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.