Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz alamuszi #122 üzenetére

Nem akartam személyeskedni. De ne haragudj, abból, hogy miután próbáltam pár értelmes és elfogulatlan hozzászólással enyhíteni az itt kialakult lincshangulatot, te azt a következtetést vontad le, hogy én egy Handráshoz és Ulkesh-hez hasonló Apple-evangelista vagyok, csakis paranoiára következtethettem :U

törölt tag

válasz alamuszi #117 üzenetére

1) Mikor próbáltam én bárkit is téríteni? :Y Kezeltesd magad, ha ennyire elhatalmasodott rajtad az üldözési mánia :F Gondolom éjjel is Steve Jobs-ról álmodsz rémeket :W

2) Minden rendszer annyira sokoldalú, amennyire fejlesztenek rá, az pedig elterjedtség kérdése, nem a rendszer jellemzője. Mellesleg azt hiszem senki sem akar egy Windows vs. OS X flame-et, én sem. Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy az Apple sem az ördögtől való, csak egyszerűen egy ugyanolyan kapitalista nagyvállalat mint a többi. Mindent annyiért ad el, amennyiért még eltudja adni, egy petákkal sem kevesebbért. :U

törölt tag

válasz alamuszi #94 üzenetére

Akkor azért ne sarkíts jó magyar fórumozó szokás szerint tanulj meg mondatot értelmezni, Az etikusabb, nem azt jelenti, hogy annyira etikus, mint egy csecsemő, hanem azt, hogy nem annyira szarházi, mint a másik. De gondolom ez itt semmit nem jelent, mert Te nem értesz egyet és akkor úgy is mindegy, mit próbálok itt előadni, soha nem lesz igazam, mint a Steve gyűléseken...

Úgy tűnik az Apple iránt érzett zsigeri gyűlöleted meggátolja nálad a józan gondolkodás kialakulását. Ha szerinted etikusabb az Adobe az Apple-nél, ám legyen, de kb egy ötéves naivitási szintjét súrolod alulról. Mint mondtam, ezen a szinten már rég nem létezik az etika fogalma. Hidd el, az Adobe, de még a Google sem csupa felebaráti szeretetből tesz esetleg pozitív kicsengésű dolgokat. Ugyanakkor ap Apple-nek is voltak bőven felhasználóbarát döntései, például a dobozos Mac OS X nem 200 dollárba kerül mint a Windows 7 Ultimate. Nem csak fekete-fehér a világ :W

törölt tag

válasz alamuszi #88 üzenetére

Egy biztos etikusabb, mint az apple.

Legyünk szívesek mellőzni az etika szó használatát az ehhez hasonló szövegkörnyezetekben. Ekkora mamutcégek számára nem létezik ez a fogalom. Ha valami olyat tesznek, amit te etikusnak definiálsz, kizárólag azért teszik, mert abból pénzük vagy pozitív reklámjuk származik. Jó példa erre a már említett "csupajóság" Google. Ha az ellenkezőjéből, teljesen etikátlannak mondható cselekedetekből származna hosszú távon hasznuk, aszerint cselekednének. Általában a hatóságok általi zaklatás és vizsgálatok, illetve a rossz reklám megfékezi a hasonló cselekedeteket, azonban ha a hosszú távú haszon nagyobb, akkor a törvény sem akadály. Lásd szabadalomsértések: vállalják a pereskedést és a büntetést, mivel a hosszú távú haszon messze meghaladja azt.

törölt tag

válasz schawo #84 üzenetére

Igen, végülis erről van szó, a különbség abban merül ki, hogy ki mit tekint eszköznek. :K

Asszem a google ügyesebben választott. 7 év alatt elérte, hogy a 40 éves apple még a fingszelét se szagolhassa.

Én azért nem temetném az Apple-t, egyelőre igencsak felfelé ível a pályájuk. Sokan sokszor eltemették már őket, ennek ellenére köszönik szépen jól megy nekik. :D
    Gondolok itt például Steve Ballmer azon kijelentésére, hogy "senki sem fog iPhone-t venni", ennek ellenére igencsak kedvelt készülék. Gondolok ugyanakkor a sok androidos "iPhone killer" modellre, melyek egyelőre szintén nem váltották be a hozzájuk fűződő reményeket (talán majd a Droid, talán majd a Nexus One, stb.) Egyelőre szó sincs arról, hogy a Google szárnyal, az Apple meg megszégyenülve süllyed magába. Sőt, a Nexus One relatív sikertelensége épp az ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságot :U

Ugyanakkor a Google még új fiú, de felettük is egyre inkább gyűlnek a felhők: elégedetlen hatóságok, a magánszférájukat féltő userek, botrányok stb. Az emberek lassan ráébrednek, hogy a Google sem a Máltai Szeretetszolglat, hanem egy ugyanolyan kapitalista óriásgépezet mint az Apple vagy a Microsoft. Borítékolom, hogy maximum 5 éven belül a Google közmegítélése is a Microsofthoz hasonló "szükséges és nehen megkerülhető rossz" szintjére süllyed.

*

Kétségetelen, hogy az Apple enyhén kisebb szabadságot enged meg bizonyos téren, mint egyes más gyártók, ennek azonban egyaránt megvan a jó és a rossz oldala. Ezért van konkurencia, hogy aki ezzel nem ért egyet, és fontos neki a hihetetlen nyíltság és szabadság, az találjon magának más platfromot, amit használhat, vagy amire fejleszthet. Megjegyzem mellesleg, hogy a mobil platformok természetüknél fogva zártabbak és a gyártók befolyása szembetűnőbb, mint az asztali OS-ek esetében. Mac OS X-re például azt fejlesztesz, amit épp nem szégyellsz, és úgy ahogy épp úri kedved tartja.

törölt tag

Lám, épp ezért fontos a konkurencia, hogy egyik cég se tudjon zsarnokoskodni. Ahogy sokan mondták, van bőven más mobil platform, amire lehet fejleszteni. Majd ha senki sem fejleszt iPhone-ra és az Apple bevételei ezt megsínylik, változtatnak a politikán. Így működik a piac.

Amúgy az App Store-hoz hasonlóan más mobilalkalmazás-boltoknak is megvannak a többé-kevésbé szigorú feltételeik. Ez nem Apple-sajátosság, hanem minden zárt rendszer velejárója, és midnenhol a patrónus cég üzleti érdekei diktálják a szabályokat. Lehet vitatkozni etikáról, de mindannyian tudjuk, hogy a piacon csakis a pénz az irányadó. A Google sem azért játsza a "Net Krisztus" szerepét, mert a Máltai Szeretetszolgálat szellemiségét szeretnék továbbvinni, hanem mert rájöttek, hogy hosszú távon így maximalizálhatják a bevételeiket. Elfogultságra vall kizárólag az Apple-t démonizálni, ebben a rendszerben mindenki nyakig benne van.

Új hozzászólás Aktív témák