- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Rap, Hip-hop 90'
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr3eWar
őstag
Hozzá tennék én is egyet, Kandalló, kb 7-8 alkalommal ettem náluk, egyik sem volt csalódás, számomra eddig ő a dobogós, ha az ár nem számít.
BlackCab száraz a hús,
Zing átlagos,
Bamba marha kicsi adag
Magic-rettenet
W35 elején jó volt, de már rég bezárt.
Bodega - ár érték arányban a legjobb szerintem. -
Csapoati
nagyúr
válasz
bud.spencer4 #63 üzenetére
Megnéztem, ez olyan, mint a Kolbice. Ha arra járok, kipróbálom.
-
Somatom
veterán
válasz
bud.spencer4 #63 üzenetére
Köszi a tippet! A Nickedből ítélve kompetens vagy jó kaja témában.
A Wesselényiben hol?
-
-
Csapoati
nagyúr
Teljes mértékben egyetértek. Még úgy is, hogy magamnak is szoktam hamburgert csinálni kontakt grillen, minőségi húsból, sajtból, zöldségekből és baconből. Csak a legnehezebb a megfelelő buci/zsemle beszerzése. Viszont a burgerező helyek némelyikén az egyedi szósz sokkal jobb, mint amit én szoktam rátenni (Hellman's burger szósz, azért ez se rossz).
-
dabadab
titán
"ha az ember egy igazán hamisíthatatlan remek hambit akar enni, akkor a megfelelő alapanyagok megvásárlása után percek alatt lehet csinálni ezerszer jobbat, mint amit ezekben az éttermekben kapsz."
Mit értünk "megfelelő alapanyag" alatt és hogyan lesz kész egy hamburger "percek" (hány perc?) alatt? Mert szerintem csak az, amíg ledarálod a húst, összedolgozod a faggyúval meg elmosod a húsdarálót, az már önmagában bőven kilóg abból az időtartamból, amit én "percek" névvel illetnék.
Azt meg nem teljesen értem, hogy mitől lenne ez "ezerszer" jobb, mert azért egy normális hamburgeresnél nem nagyon szoktak olyan hibákat csinálni, ami egyáltalán helyet hagyna az ilyesminek.
-
dabadab
titán
Az egyébként feltűnt másnak is, hogy ebben a beszámolóban egyetlen dologról nem esik egyetlen szó sem: magáról a hamburgerről
-
.Szaki.
addikt
Lehet ha megint arra járok, akkor kipróbálom a haverokkal.
Egyébként a igen, nagy divatja van mostanában megint a hamburgerezőknek, főleg a "kézművesnek", de az az igazság, hogy ha az ember egy igazán hamisíthatatlan remek hambit akar enni, akkor a megfelelő alapanyagok megvásárlása után percek alatt lehet csinálni ezerszer jobbat, mint amit ezekben az éttermekben kapsz.
A csepeli hamburgerezőhöz egy kis szösszenet: nekünk anno kamasz hülyegyerekeknek később bulis barmoknak életmentő volt a buszmegállóban található Bady Hami.
-
-
Somatom
veterán
válasz
twollah1976 #44 üzenetére
Értem. Tehát, te nem is tudsz jót.
-
Somatom
veterán
válasz
#33253120 #40 üzenetére
Majd meglássuk. Az egriben ettem párszor. Szeretem a halat. Sokszor ettem már a Paksi halászcsárdában, Szegeden, az Öreg Kőrössy -ben és Baján, a nemtommianeve, a Petőfi sziget elején. Persze, egy tengeri herkentyűs spanyol Paella, vagy egy horvát, rákos Busara is király, de azokért messzebbre kell menni.
-
Kisgépkezelő
senior tag
A W35-ben ettem először és utoljára normális kézből ehető "gourmet" hamburgert, csak sajnos olyan áron, amiért már elvártam volna, hogy akkora legyen, hogy belém se fér. A "kézműves" skill annyira lvl100-on volt, hogy Black & Decker hőlégfúvóval melegítette rá a sajtot a zsömire a mester, hogy tökéletes állagú legyen. Cserébe csak a szervízdíjból kijött volna egy mekis sajtburesz.
-
Somatom
veterán
válasz
twollah1976 #32 üzenetére
Szerinted mekyik jobb? Ismerek jópárat a városban, de szívesen tapasztalok meg új helyeket. A következő az a budapesti Keszegsütő lesz. Az egriben voltam és tetszett.
-
Csapoati
nagyúr
Most nézem csak... ez a Burger Sziget konkrétan a régi Badi Hami helyén van?
Na ott aztán volt ám retró burger, de kimondottan csíptem a hatalmas adagokat. Amikor a közeli Mekiben dolgoztam diákként, meló után ide jöttünk burgerezni a kollégákkal (sokat elmond ez a Mekiről...). Mondjuk ma már egyértelműen kevés lenne ez a retró vonal.
-
Csapoati
nagyúr
Én a Tuningba (ide mindenképp foglalj asztalt), vagy a Bamba Marhába (ide nem kell pl a Deák téren) mennék a helyedben. A Chili dog is nagyon jó szerintem, de az eléggé kívül van (Pestlőrinc), és ahhoz képest elég öntudatos az árazásuk.
szerk.: Ja igen, a Magic Burger is elég jó Újbudán.
-
Kár hogy az evést nem rögzítetted, kiváncsi lettem volna mennyire maszatolsz össze mindent ilyen magas burgerrel.
-
-
Somatom
veterán
"meglátod, hogy milyen a minőségi hamburger, de gyanítom úgyse fogod megtenni. "
Tévedsz. Én gasztrobűnöző vagyok, körbezabáltam már Európát.
De, akkor segíts légyszi! Holnap el kell mennem két hétre gályázni a gasztropokolba (Németország). De, ha újra itthon leszek, akkor mindenképpen kipróbálnám a hamburgert. Ha az ár nem szempont, akkor Budapesten hol lehet hozzájutni a szerinted legízletesebb, legminőségibb hamburgerhez? -
Earl_Muttley
őstag
Nem rossz a hely, kifejezetten szeretjük,nagyon finom minden, és végre nem csak a mekis burger van a környéken.
Két dolgot leszámítva:
Néha nagyon flegma kiszolgálás, szabályosan sértésnek veszi, ha valamit nem kérsz a szendvicsbe.
Nyitvatartás. Vasárnap egyáltalán nincs, hétköznap pedig elfelejthetem, mert mikor melóba megyek még nincs nyitva, mire hazafele arra kanyarodnék, már zárva, pedig ilyen témában tényleg ez az egyetlen értelmes hely a környéken....
Az új helyüknél viszont hatalmas pluszpont, hogy tényleg le lehet ülni, és kényelmesen, nem gagyi kerti székeken kajálsz.
-
Csapoati
nagyúr
Nébih az új ÁNTSZ. Amúgy büféellátó... Ez óriási, nagyon nevetek.
Mondanám, hogy próbálj ki egy korrekt burgert valahol (Tuning, Chili Dog, Bamba Marha, de akár a Zing) és meglátod, hogy milyen a minőségi hamburger, de gyanítom úgyse fogod megtenni.
Sok helyen már helyben sütik a bucit is (gluténmenteset is akár), vagy külön leszerződnek pékekkel spéci bucira.
-
updog
őstag
"Ennek a legegyszerűbb módja az, ha a büféellátóból vásárolnak. Na, az meg olyan is." Ez kicsit olyan 1993-as hozzáállás
Persze, régen így volt, én is toltam a csalamádés egyenfasírtos felfújt bucit a piacon 8 évesen.
Most már az önjelölt gurmék azonnal telekürtölik a netet, hogy ha valahol valami nem stimmel
A normális helyeken alap a jó minőségű friss húspogácsa, a saját - de legalábbis szintén jó minőségű buci, és biztos van valami olyan extra csavar (feltét, öntet, fűszerezés) is a burgereikben, hogy még én, - akinek aztán mondhatják hogy milyen tanninokat, savakat, szénát-szalmát-esőköpenyt kéne éreznem a borban/sörben/ételekben, legyen finom oszt'kész - is megnyalom a 10 ujjamat utána. Gombamód szaporodnak az ilyen helyek, egymásra licitálva, itt ha nincs első osztályú minőség, és nem elégül ki az ételsznob közönség, akkor lehet bezárni.
-
Somatom
veterán
Csak az a bibi, hogy darálthúsnál nehéz utólag kontrollálni a minőséget. Vannak ételek, amiket csak megbízható helyen szabad enni (leginkább házi készítésben). Brassói, halászlé, hortobágyi palacsinta, stb.) Sztem ilyen a hamburger is, ergo a hamburgeresek 99% -a lutri. Ez még csak nem is feltétlenül az ő hibájuk. Követelményeknek kell megfelelniük (pl. az ANTSZ, (ha még ez a neve) felé). Ennek a legegyszerűbb módja az, ha a büféellátóból vásárolnak. Na, az meg olyan is.
-
Csapoati
nagyúr
Egy minőségi alapanyagokból elkészített hamburger (min. 1500-2000 Ft) agyonvágja az összes girosz(nak csúfolt valami)t, kínait meg kifőzdés főzeléket. Persze nem a retro csalamádés, félkilós, 700 Ft-os valamire gondolok hamburger alatt. Lehet, hogy neked alapból nem a kedvenced ez a kaja, de ilyen blődségeket azért ne már.
-
Somatom
veterán
válasz
#33253120 #16 üzenetére
Nincs itt keveredés és kategorizálás sincs. Olcsón, gyorsan, jó kaját enni. Ez van, ehhez kell minél jobban közelíteni. Nálam ebben a hamburger a lista végén kullog.
A gyertyafényes, romantikus vacsora kettesben az valóban más kategória, de annál nem is a kaja a lényeg. -
csepelball
tag
Sziasztok!
Nem reklám, mint ahogy a korábbi Burger Szigetes videó sem az. (2017-ből).
Nekem ízlett a burger és tetszik a hely, így a saját véleményem elmondva kreáltam a videót.Megj: A haspókban valóban lehet jókat enni!
Megj2: Köszi, hogy ránéztetek a videóra és köszönöm a hozzászólásokat is! -
Somatom
veterán
"hordozható kézbekaja"
Ez relatív. A 90 -es években volt egy Hamburgeres Csepelen. Ha jól emlékszem, akkor a neve is Piedone volt, de az biztos, hogy volt egy Piedone nevű hamburgerük. Amikor újonc jött a társaságba, akkor fogadtunk, hogy nem bír megenni egy hamburgert. Ha megeszi, akkor fizetjük. A Piedone burger úgy készült, hogy a fél kilós pufi zsemlét nem kétfelé, hanem háromfelé vágták. Szintenként kapott három húspogit + az extrák. Szóval, fél kilós zsömiben hat szelet hús, sajt, bacon, sali, szósz. Még átfogni is feladat volt, nem hogy megenni. Tök mindegy volt, hogy a delikvens megette-e, vagy sem. A látvány mindent megért. Küzdött, nyögött, egyensúlyozott, lihegett, miközben tokától, bokáig mustár, ketchup, majonéz volt az alany. Mi persze dőltünk a röhögéstől. Ennyit a hordozható kézbekajáról.
-
Somatom
veterán
Nem tudom, hogy mi ez a nagy hype a hamburger körül. Akkor már inkább egy Döner, vagy Dürüm. De, ha Csepelen járok, akkor tuti nem egy Hamburgeresnél fogom kiélni kulináris vágyaimat. Sztem Budapest legjobb kifőzdéje a Csepel Művekben levő Haspók (már, ha vki a kaját szereti, nem a flancot).
Haspók Kifőzde
Budapest, Varrógépgyár u. 3, 1211
Google Térkép -
dugo_
veterán
(X)
-
#33253120
törölt tag
És tényleg beengedtek a pultba, hogy levideózd őket ahogy krumplit sütnek?
Jó lett volna azt is látni, ahogy mondjuk eszed, és közben véleményt alkotsz, dicséret a mirelit hasábot, meg ilyesmi....
Nekem ez a videö így erősen reklámcélúnak tűnik.
-
CaNNa3IS
senior tag
burger téren nem egyszerű már a lecke.
a legfontosabb a hús minősége, a buci minősége, a szósz.....
Sajnos sokat nem mutattál a burgerből. -
GreatL
őstag
Elsötétítés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egér probléma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Béta iOS-t használók topikja
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- További aktív témák...
- Baby design smart sportbabakocsi
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Szép! Lenovo ThinkPad P53s "Kis Tervező Vágó Laptop" -65% 15,6" i7-8665U 16/1TB QUADRO P520 2GB FHD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged