- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
A mi házunk messze a legmagasabb, ráadásul ház sincs 20 méternél közelebb, ámde magas fák vannak körben, amiket természetesen nem fogunk kivágni.
A szél igencsak rakoncátlan tud lenni, de szélcsendben is ezt csinálja, csak akkor még a huzat sem viszi ki utána egykönnyen a füstöt.
-
Crystalheart
őstag
A probléma, hogy a videó amit a FB-ra feltöltöttem, már lobogó tűz mellett készült. Egyszerűen süvít visszafelé a huzat, látványosan kifelé jön a füst, tehát gyújtogathatok én, az a meleg is visszafelé jön. Kint a kémény tisztítóajtaját ha kinyitom, akkor elkezd idővel ott ömleni, majd nagyon lassan, akár 20 perc alatt kezd felfelé áramlani, amerre kell, de addig már olyan lesz a nappali, mint egy száz évvel ezelőtti kéménytelen tibeti viskó, csak a pincsikutyák szintjén nem csíp a füst, a tőlem öt méterre lévő gobelinképet már nem tudom kivenni...
Tavasszal és ősszel, meg kivált télen nincs ez a probléma, sőt késő tavasszal, nyáron sem volt, míg kint nem volt 30+ fok. De nyáron hónapokig is lehet hőség...
Ventilátoron én is gondolkodtam, de mivel a sparhelten - mint a videó is mutatja - kb. minden illesztésen légrés van, ez nem tudom, mennyire járható út. Magába a kéménybe nem lehet semmilyen mozgó alkatrészt tenni, mert ha véletlenül begyullad benne a kox, akkor hosszában végigég, meg gondolom amúgy sem szabályos.
Arra gondoltam, esetleg egy szelepes ventilátort lehetne tenni valahova a nappaliba egy külső csőre, ami csak befelé tolja a házba a levegőt, és begyújtás előtt pár perccel becsukni minden ablakot, azt meg bekapcsolni. A konyhabútorban van egy nem használt elszívó, annak a kivezető csövéhez esetleg... De mag valahogy ki nem építem, addig nem tudom kipróbálni, működik-e, meg hogy mekkora teljesítményre volna ehhez szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Samsung Z Fold 7 / Flip 7 - Bontatlan - 3 év gari
- MacBook Air 15" M2 2023 - 24GB RAM / 512GB SSD - SK bill 100% akku
- Apple Macbook Pro 14" M3 Pro 2023 - 18GB RAM / 512GB SSD - 100% akku - német bill
- LENOVO Legion 5 15ACH6H R5 5600H - 15,6 FHD 165Hz - RTX 3050 Ti - 16GB / 1TB SK bill
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!