Új hozzászólás Aktív témák

• Crystalheart

őstag

válasz Samus #12 üzenetére

A probléma, hogy a videó amit a FB-ra feltöltöttem, már lobogó tűz mellett készült. Egyszerűen süvít visszafelé a huzat, látványosan kifelé jön a füst, tehát gyújtogathatok én, az a meleg is visszafelé jön. Kint a kémény tisztítóajtaját ha kinyitom, akkor elkezd idővel ott ömleni, majd nagyon lassan, akár 20 perc alatt kezd felfelé áramlani, amerre kell, de addig már olyan lesz a nappali, mint egy száz évvel ezelőtti kéménytelen tibeti viskó, csak a pincsikutyák szintjén nem csíp a füst, a tőlem öt méterre lévő gobelinképet már nem tudom kivenni...

Tavasszal és ősszel, meg kivált télen nincs ez a probléma, sőt késő tavasszal, nyáron sem volt, míg kint nem volt 30+ fok. De nyáron hónapokig is lehet hőség...

Ventilátoron én is gondolkodtam, de mivel a sparhelten - mint a videó is mutatja - kb. minden illesztésen légrés van, ez nem tudom, mennyire járható út. Magába a kéménybe nem lehet semmilyen mozgó alkatrészt tenni, mert ha véletlenül begyullad benne a kox, akkor hosszában végigég, meg gondolom amúgy sem szabályos.

Arra gondoltam, esetleg egy szelepes ventilátort lehetne tenni valahova a nappaliba egy külső csőre, ami csak befelé tolja a házba a levegőt, és begyújtás előtt pár perccel becsukni minden ablakot, azt meg bekapcsolni. A konyhabútorban van egy nem használt elszívó, annak a kivezető csövéhez esetleg... De mag valahogy ki nem építem, addig nem tudom kipróbálni, működik-e, meg hogy mekkora teljesítményre volna ehhez szükség.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés