Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
"az upload korlátozás azért egyszerű, mert nem lehet rendesen korlátozni, csak tranzitíven. ezt az is alátámasztja, hogy az elsőként linkelt lapon sem a bemenő interfészen korlátoznak, hanem a kimenőn."
Bocs, de ezt egyaltalan nem ertem.
Ezt nem a kimenon kene? (a peldaban eth1 a kimeno interface)"a download korlátozás működik rendesen."
Hogyan, ebben a peldaban?
simple.qos -t hasznalva: "The 3 band up and down separation is mostly on IP header attributes for QOS (DSCP field), which may or may not be used in client software. It does less with protocol/port."
Ha jol ertem, akkor hasnlo dolgot kell csinalni az ingress-ben az alap 3-tier classification-nal: kiboviteni 4-re:
+BL_RATE=`expr $CEIL / 2` # let's half the connection bandwidth
+$TC class add dev $IFACE parent 1:1 classid 1:14 htb $LQ rate ${BL_RATE}kbit prio 4 `get_htb_adsll_string`
+$TC qdisc add dev $IFACE parent 1:14 handle 140: $QDISC `get_limit ${ELIMIT}` `get_target "${ETARGET}" ${DOWNLINK}` `get_ecn ${EECN}` `get_quantum 300` `get_flows ${BL_RATE}` ${EQDISC_OPTS}Es a police filter-t nem latom, hova kene beilleszteni, itt mashogy epitkezik, mint az egress eseteben.
Es az iptables sor hogyan nezne ki ebben az esetben?"Én próbáltam régebben összerakni, hfsc, és ingress schedulerekkel a qos scripts alapján,"
En viszont szivesebben latnam az sqm scriptek egyeket (vagy akar 2-t vagy mindet) modositva, s ezzel elvezve minden elonyet: [link] . Mar csak azert is, mert ezeket mar megirtak a hozzaertok, s csak "kicsit" kell rajta valtoztatni (lasd lentebb).
Mint a fenti linkekebol kiderul, a kulonbozo queue scriptek egyaltalan nem azonos alapokra epitkeznek, s masra vannak kitalalva. Pl. [link]
Az alapotletben simple.qos -t hasznalnak, de hosszu tavon nekem a hfsc_lite.qos tetszene (ez hasonlit leginkabb az eddig hasznalt sima QoS-re OpenWRT-bol).Eloszor simple.qos-t kene kitalalni, probakeppen (ez tunik egyszerubbnek). Lasd fentebb.
I. Eric otlete lepesekre bontva:
1. "Lets assume we only want to control access to the WAN for a host, and leave local communication alone."
2. "Generically (cake or no), there could be a way to assign a subclass shaper with its own qdisc"
3. "and filter on IP (tc filter ~ u32 match src / dst) or MAC through contrack.
4. "A generic functions.sh subroutine would need to have the shaper as a parameter and know how to handle each shaper. The qdisc is already a dynamic option. As long as all scripts followed class numbering convention, this could be a plugin for all of them from functions.sh."
5. "It gets ugly fast though. CPU load for each class ingress and egress."
6. "IPV4 address white/black list from DHCP is easy. But IPV6 has so many permutations."
7. "So you can only have a single router so that contrack can hold the mac addresses."Nezzuk, ami jonak tunik:
- 1. , 7.
- 6. : IPV6-tal nem kell belulrol foglalkoznunk, de ez mar csak kozmetika a vegen
- 5. : ez sem tunik nagy gondnak, altalaban 1-2 szabalyra lenne szukseg (nekem pl. 1 ingress es 1 egress boven eleg: az mas kerdes, hogy lehet, hogy ez nem csak 2, hanem akar 6 is az adott queue scriptben implementalva; nem tudom)Es ami macera:
- 2. : ezt kene jol kitalalni minden queue scriptre (vagy parra) , es ez a legnagyobb problema
- 3. : ezt konnyu scriptelni szamunkra kesobb akar a ti webes feluleteteken
- 4. : erre nincs szuksegunk, most ugy gondolom (legalabb is az elejen)Igy, ha jol ertem, "csak" a 2. pont a kerdes, de az erosen.
Ha egyetertetek ezzel, akkor csinalok egy git repot ehhez, s megkezdothet a kiserletezes. (Es abban is biztos vagyok, ha mar van feleksz/kesz kod, akkor a guruk is reneznek majd az sqm-sripts projectbol, s segitenek benne.)
-
Headless
őstag
Hát én úgy gondolom az alapokhoz kéne visszamennünk... vagyis a tc-hez, amit az összes ilyen script használ...
Én próbáltam régebben összerakni, hfsc, és ingress schedulerekkel a qos scripts alapján, de nem jutottam sokra, ezért inkább azzzal a schedulerrel kéne megpróbálni, ami direkt a fix korlátozásra van, vagyis a "Token Bucket Filter"-el viszont ez nincs benne a "kmod-sched-core"-ban. hanem a sima "kmod-sched"-et kéne felrakni.
Ha a korlátozás rész megvan utána már csak a filtert kell kitalálni, amihez openwrt oldalon is van segítség... És ha már felépítettük a rendszert, akkor már csak egy lépés egy közérthető webes felületet csinálni hozzá...
-
chros
őstag
Szoval: [link]
Elsodlegesen quota support-tal nem kell foglalkozni.
Az upload korlatozas tul egyszerunek tunik.
Es a download-ot sem ertem nagyon
Új hozzászólás Aktív témák
lo Egyenlore ez az iras csak linkek halmaza, miutan kiagyaltunk valamit, frissul majd.Alap otlet:...
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Politika
- Windows 11
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest