- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÖregMackó
tag
Szia!
Rámentem a linkre és fél másodperc múlva kaptam egy figyelmeztetést.
Közben rájöttem, hogy a tegnapi frissitéssel érkezett factory mode a tabletre ami eddig nem volt. Hétfőn kipróbálom úgy van-e adb és MtkDroid kapcsolat talán sikerül feltólnom rá a su binárist. Ha az felmegy a sytem könyvtárba már a többi szerintem menni fog. -
Thrawn
félisten
Az IMEI-nek az volt a nyitja, hogy a lementett /data/nvram mappát visszamásoltam ROM-csere után a helyére. Viszont újabb probléma jelentkezett, a microSIM foglalatban nem megy a 3G. Erre a problémára modem cserét javasoltak többeknek is, ami van akinek bejött, nekem sajnos egyikkel sem sikerült működésre bírni. Kár, mert piszok gyors ez a ROM és működik benne az ART is
-
Google translate ajánlott, hacsak nem vagy jó oroszból.
Hát elolvani még megy, de értelmezni már nem. A „Nu pagagyí”-n kívül nem sokat tudok már. :]
(Ám el tudom énekelni az orosz ábécét, ha kell...)Tehát már az alap 4.4 ROM flashelése és beállítása után rögtön elhasal az egész móka
Ez érdekes dolog amit írsz.
Lehet, hogy nem mindegyik telefonnál alkalmazható? Fura lenne.
Abból amit leírtál azt szűröm le, hogy a 4.4-es rom alapvetően működik, csak a disable phone memory után vannak gondok.Ez azért nagyon furcsa, mert mert ehhez alapvetően 2 dolgot lehet hozzárendelni;
1, boot.img ramdiszk módosítás
2, framework-res módosítás
Legalábbis átparticionáláskor ezeket szoktam az ebr1 ebr2-n kívül módosítani 4.4 eseténA boot módosítása okozhat imei vesztést, ugyanis nem csak protect_s, protect_f, sec_ro és nvram blokkeszköz szakaszok vesznek részt az imei meglétében, hanem a boot és a hozzá illeszkedő mddb és modem.img is... csak hogy egyszerű legyen.
Ha a boot-ot babrálták meg akkor az eredeti boot.img-t (és csak a boot.img-t) visszarakva az imei megjelen_het_, ha ez a hiba.
Egy ilyen hiba feltárása ott kezdődik, hogy a nem működő rendszert lementi valaki, és nekiáll kimazsolázni, hogy melyik blokkeszköz-szakasz tér el a helyestől.
Így lehet rájönnik, hogy az adott rom mit vitt el magával, hol okozott olyan módosítást, ami meggátolta az imei data-ra íródását.
Ha neked lennék, akkor a 4.4 működő részéből a boot-ot és a framework-res.apk-t módosítanám a saját szájízem szerint, és utána azokat alkalmazva megnézném, hogy amit saját magam módosítottam, azzal működik-e.
Utána pedig megnézném, hogy a nem működőhöz képest ez mennyiben más.
Jó projekt, sokat lehet belőle tanulni (a fent leírtakat már átéltem, nem kevés jó-rossz partíciót összehasonlítva....)Megint furcsa, hogy SP flashtool-lal hogyan szeretnél visszaállítani imeit.
Ez ugyanis csak a blokkeszközöket, partíciókat képes visszaírni (eddigi tudomásom szerint), menteni. Mint említettem minimum a 4 alapszakasz sértetlen kell, hogy legyen a visszarakáskor: protect_s , protect_f, nvram, sec_ro . Ezek közül csak a sec_ro az, amit egy flesselhető rom tartalmaz, az nvram egyedi.
Persze ha így értetted a visszaállítást, akkor OK.
-
-
Hát azért ezt így biztos nem próbálnám ki...
Az még érthető, hogy a recovery méretét megnövelik, de a boot-ot...
A recovery-t valóban érdemes megnövelni, mert a CWM-mel ellentétben a TWRP és a PhilZ is magyobb már mint 6MB, jellemzően 7-8MB.
Megnövelt system 650M-ról 820-ra. Nem fért el a rendszer a régi partíción?
10MB-os cache partíció... ez azért nem a legegészségesebb.
A userdata meg 2,7G-ről 2,9G-re emelkedett, ezzel sokat nem nyert a készítő.Egy ilyen scatter változtatásos dolog esetén kizárólag FW upgrade-del lehet feltenni az új romot.
Ami megköveteli a preloader flesselését is. Ilyen esetben mindig a saját preloader-t érdemes használni, azzal menni fog. Meg ugye kell az üres data és cache simg is. -
EBR1, EBR2, MBR, pmt és scatter fájlok már megvannak.
Húha... akkor ebből erőteljes átparticionálás lesz, mert azért alapesetben csak az ebr1, ebr2-t szoktuk változtatni - kivéve egyes elvetemült eseteket.
A pmt-re ne legyen gondod, az egy fw upgrade esetén automatikusan frissül.
A scatter és az ebr1 ebr2 által meghatározott hex kódok azért legyenek rendben, és ha máshonnan szerezted be őket, akkor csinálj egy ellenőrzést, mert azért itt már oda kell figyelni. -
arfer
senior tag
Múlt héten én is ilyen "varázslást" hajtottam végre egy Tronsmart TS7-en, csak rá kellett jönni, hogy az MTKDroidTools melyik mentett fájlját (.bin, .img) hogyan dd-zzem vissza a megfelelő partícióra. Persze előtte annyira helyre kellett pofozni a rendszert SPFlashTool-lal, hogy legalább ADB elérés (no meg root jog) legyen
...
-
Gratula!
Nem volt időm írni sajna.
Amire tippelek, hogy csak a seco volt rossz. [link]A protect_f, protec_s, nvram az sosem része a romnak, ez miatt a scatterben is külön jelölik, hogy ez nem flesselendő.
régebbi típusú scatter esetén __NODL_ előtaggal ileltik, az újabb scatter esetén is_download: false, operation_type: PROTECTED vagy operation_type: INVISIBLE, illetve a bmtpool esetén operation_type: RESERVEDA flashtool meg külön állatfaj, van amelyik hibát dob sima downloadra, van amelyik elfogadja... ezért jó az MTK platform...
-
Thrawn
félisten
Nem lett jó.
A Flashtool sírt, hogy nem elég neki csak a Download, megpróbáltam a Firmware Upgrade-t. Ehhez persze kellett találnom neki cache és userdata img-t is. Lekopogom, de egyelőre úgy néz ki minden oké, visszajöttek az IMEI-k is, egyeznek az akksi alatt lévőkkel. -
PL. így: MTKDroidTools mentés visszaállítása
Vagy dd-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged