Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból, amikor még nem volt Ryzen!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Bedobtam a kérdés érdekességként a honvédelem topikba: [link]
Dani_kp: Nem mindegy, h valami sokba kerül és hatékony, vagy sokba kerül és felesleges.
Honnan tudja például egy csoport félvad kutya, h kit kell támadnia a szabotázst végző katonák közül? Megbeszélik egymás között, h enyém az első, tied a második? Ezért tartom én furának, h a kutyák a gazdák nélkül csoportban járőröznek valahol. Ha meg a gazdik közelben vannak, akkor akár lőhetnek is, amíg a kutyák odaérnek. Nem tudom, h milyen a kaukázusi medveölők fejének a keménysége, de egy átlag német juhász ököllel is agyoncsapható, egy pisztoly markolattal meg főleg. -
finest
addikt
Szerintem túl drága a kutyák kiképzése ahhoz, h csoportosan nekilódítsák őket mondjuk az erdőnek vadászni. A hadseregnél különben a kutyákat is egyes feladattípusokra specializálva oktatják, valóban vannak olyanok, amiket elfogásra, gyilkolásra idomítanak.
Én sem találkoznék egy kaukázusi medveölővel. Most meg nem mondom a fajta nevét, amivel anno az oroszok itt nálunk az atomsilókat őrizték, az is valami ilyen kaukázusi vagy szibériai dög volt, ennyire nem volt nagy, inkább a mi kuvaszunk mérete volt kicsit rövidebb lábakkal, de fekete szőre volt és valami brutális nagy feje. Arra voltak betanítva, h a hasat harapják...
De mindent összevetve, praktikus okokból felesleges dandár mennyiségben képezni a kutyákat elfogásra, a golyó olcsóbb, és egy kézigránát is ugyanúgy kifektet egy szakaszt, mint mondjuk 6-8 kutya, ha korábbi példánál maradjunk. Nem mondom, h nem vetettek/vetnek be kutyákat, hanem azt, h nem hordákban járőröztek a keleti fronton pláne felügyelet nélkül. Kutyabombái is voltak az oroszoknak, amiket a német tankok ellen vetettek be, de annál is rájöttek, h a tankelhárító olcsóbb, hatékonyabb.
Meg kellene kérdezni a "hadseregünk" topikban, h mi a helyzet mosta kutyákkal a katonaságnál!
-
BloodyEddie
őstag
Mindig tanul az ember
Erről még nem hallottam, gondoltam h használtak kutyákat, de hogy ilyen szinten.. ez azért félelmetes, miket ki nem használtak a háborúban. Kerestem még némi háttérinfót a végleges cod5 tesztemhez, nem semmi a japán katonák harcmodora.. alattomos, de hatékony. Majd belecsempészem a cikkbe.
Egyébként mindenkinek köszi aki belehibajavított az írásba, szeretném ha minél jobb lenne
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Windows 10
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Küszöbön az androidos PC-k
- SSD kibeszélő
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 13700F , RTX 4070 , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- Asztali PC , R7 5700X , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 750GB HDD
- GAMER PC! Ryzen 5700X / 32GB DDR4 / RTX 4060 Ti 16GB / 1TB NVMe / 650w Gold! BeszámítOK
- Apple Watch Ultra Titanium GPS+Cellular 49mm, gyári dobozában! Makulátlan!
- ROG Strix G18 G814JI 18" QHD+ IPS i7-13650HX RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro BONTATLAN // Számla+Garancia //
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest