- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lauda
titán
Beszüntették a teaosztogatást, védőitalnak jó lesz a 14-16 fokos víz is
A javaslat az, hogy ezentúl fogyasszon mindenki vizet, végülis a szabályozás csak hideg esetére írja elő a meleg védőitalt.
Problem?
-
Fecogame
veterán
Ezért is járok magán klinikára ( szerencse, hogy a fizetésem ezt megengedi ). Nincs várkozási idő, sem várólista, másnapra kapok időpontot. A véreredményem is aznap estére kész lett.
-
kenand
veterán
Minden drágább külföldön, hiszen az eszközök ugyan annyiba kerülnek, de a bérek-így az öszköltség jóval magasabb. Sajna a fogorvoslással nem tudjuk hasonlítani, mivel az már nem állami....Annyi külföldi nem jön, hogy eltudjon tartani egy kórházat. Egy szívkatéteres labort pl. nem lehet eltartani csak külföldiekből. Max úgy lehetne ha sikerülne szerződést kötni pl az Angol/osztrák stb biztosítással, és napi 5-10 beteg érkezne és a biztosító fizetne. A beteget nem fizetkének 200 000-1.200 000FT-ot a beavatkozásra.
A beavatkozás a felhasznált géppak és a felhasznált eszközök miatt nagyon drága, a munkabér 0.1% sincs a költségben. Ráadásul kockázatos, lehetséges szövődményket is el kell tudni hárítani, normális kórházi háttér kell hozzá. És a legtöbb komolyabb sebészeti műtéttel ugyan ez a helyzet. -
Chaser
legenda
-
Agostino
addikt
egy fogorvosi ellátás külföldön pl. jóval drágább.
ezért van tele a szülővárosom szombathely és a környező települések fogorvosokkal. az osztrákok hozzánk járnak át. ennek van jó gazdasági hatása is természetesen, hiszen a fogászom például nagyon impozáns, régi versenyautókat gyűjthet unalmában
-
kenand
veterán
-
Chaser
legenda
De nem értetted
Az, hogy egyesek elpazarolják a pénzt az szomorú, de mivel nem én döntöm el kinek a kezébe megy nyilván olyanoknak kéne akik értenek is valamit ahhoz amit csinálnak, ez megint egy másik kérdés. Kméten pl megszüntették az ún. "régi" kórházat, az "új" kórházat pedig kicsit fejlesztették, ezek mellett van még a honvéd kórház. Megszüntetést ilyenre értettem, nem olyan városban ahol csak egy van, főleg nem nagy távolságon belül. Bérfejlesztést is ha nagyon akarnák csak meg tudnák oldani, lehet kellene hozzá törvényt módosítani, hogy az eü-s dolgozókat más kategóriában kezeljék, de gondolom nem megoldhatatlan. Ahogy én látom azért pénz lenne itt sok mindenre, csak mindig olyasmire megy el ami huszadrangú. Innentől meg megfelelő logisztika kérdése. A legfontosabb, képzett szakerő rendelkezésre áll.kenand Ezt mondjuk nem egészen értem, mért nem oda-vissza alapon működik. És ha úgy nem, akkor itt miért kerül annyiba külföldinek gyógyszer/ellátás, ha az ő országukban mi nem kapunk kedvezményt.
-
kenand
veterán
Egy angol példát most tudik írni melgében.
Mivel az orvosi fizetésem -hiába vagyok főorvos, 2 szakvizsgás, kénytelen vagyok 2 állást vállalni egy "magánklinikán". Tegnap miután az államiban latoltam a 8 órámat és megnéztem a fél éve echocardiográphiás előjegyzésre váró 15 beteg mellett még 15-t legalább (mert méltánytalannak tartom a fél év várakozást ezért akiket én láttam a szakrendelésem azoknak megengedem, hogy soron kívül eljöjjenek a napomon és plusban bevállalom őket, egyébként ezért nem várok el semmit csak egy köszönöm szépenemet, de a betegek 30%-tól még ennyit sem kapok... )
Szóval a magánklinikára bejött egy angol úriember, aki Magyarországon lakik, csak angol EÜ kártyája van és Temsevárra ingázik. Maximálisan elégedett a mgyar ellátással (nem a magánra gondolok), elmondta, hogy őt a mikor bemnet a sürgősségire teljesen kivizsgálták, ingyen. Angliában a háziorvoshoz 4 hónappal előtte be kell jelentkeznie! Én az EÜ kártyájára felírhatom az összes orvosságát még a fokozottan 90%-ra támogatott EÜ tér. köt-ös gyógyszereit is, és megkapja rá a támogatást, a patikában ugyan annyit fizet, mint a magyar beteg.
Na Angliáben mi magyarok a magyar EU kártyánkkal csak szertnénk ilyet....[ Módosította: dabadab ] -
törölt tag
"Mondom másképp, hogy te is értsd. "
tényleg nem személyes, de veled ellentétben én értettem miről beszélünk.
"Az idióta stadionok ára ha kórházi fejlesztésekre ment volna"
az elmúlt években brutális eu-s pénzek mentek fejlesztésekre. itt most sok százmilliárdos tételről beszélünk. csak egy példa, kistelek 485 millióból gazdálkodva építette újra és gépesítette a rendelőt. csak hogy a nagyságrendeket helyére tegyük.
fejlesztéssel nem lenne gond, a fejlesztések által keletkező kiadásnövekedés ami gond. előbb mint mondtam a lyukakat kell befoltozni, aztán nyújtózkodni amíg a takaró ér.
"Mehetett volna bérfejlesztésre,"
arra mehetne, bár mivel közalkalmazottak az azért annyira nem egyszerű. ha egyik oldalt növeled akkor a másikat is kell, nem mintha a tanárokra nem férne el egy kis extra lé, mert jelenleg nem igazán vonzó életpálya modell a tanári, az ápolói, vagy pl a röntgen asszisztensé, pedig ezeket meg kell csinálni, és kell a jó ember. cserébe egyre kevesebb van. hogy mégis miért nem ment? mert egyszeri keretből ezt nem lehet. azt hosszú távon kell tudni finanszírozni. egy stadion ára mondjuk kitart 2 évig. mondtam egy számot. utána? miből? tudom ne lopjanak annyit. ezen túl?
"vagy a kritikus állapotú intézmények rendbetételére"
nehéz megítélni hogy melyik kórház és miért tart ott ahol. a felelőtlen vezetés, az alulfinanszírozás, vagy akármi más miatt. rendbeteszed, továbbra se finanszírozható, továbbra is lelakják és elherdálják. akkor? nem véletlen amit írtam máv bkk hasonlat.
"Ami meg felesleges zárják be/vonják össze."
A felesleges nehezen definiálható ebben a kontextudban. egy nem igazán kihasznált szakrendelő lehet veszteséges, de a környező lakóknak az egyetlen alternatíva a szakszerű orvosi ellátásra. megszűnik, mehet kocsival vagy mentővel 50 kilométert vagy többet amire bejut valahova. ha sürgősen kéne ellátás ez igen para lehet. egyébként többet összevontak már, és nem véletlenül került a legtöbb intézmény állami tulajdonba.
-
kenand
veterán
-
Chaser
legenda
Köszönöm, van némi felfogóképességem azt hiszem. Mondom másképp, hogy te is értsd. Az idióta stadionok ára ha kórházi fejlesztésekre ment volna annak egy pöppet több értelme van mint ahova ment. Magyar foci? Volt 60 éve kb jah. Mehetett volna bérfejlesztésre, vagy a kritikus állapotú intézmények rendbetételére. Ami meg felesleges zárják be/vonják össze. Ahogy történt ez Kméten is. Nyilván meg kell keresni a probléma gyökerét, ami leginkább a vezetésben keresendő.
Mosdó kérdést továbbra is azt mondom meg lehet oldani, akarás kérdése.kenand Az meg nem én voltam. Emellett van olyan orvos akit én is megfejeltem volna

-
kenand
veterán
Mi olyat sem kapunk
kb 10 éve elvontak minden jutattást.
Mivel RTG sugárban állok, volt rá 10 nap + szabadság, de még azt is elvonták, mert plusz adó terhelné...(#69) Chaser
Olvass vissza az első topikokba, szidták az orvost rendesen, de a másik még le is fejelte volna....Most ott tartunk , hogy a legalapabbb gyógyszert sem tudjuk rendelni, mert a kórház hiánya miatt le van tiltva minden...
-
Lauda
titán
Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, a multkor pedig volt az a holtergepes topik, hogy elemet kell vinni, mert kimerult elemekkel viszik vissza.
Egyik helyi intezmenyben, ami nem korhaz igy van lerogzitve a klotyo papir:
A keztorlo szinten igy van megoldva. Jo a kapcsolatom az ottaniakkal es meseltek, hogy ha nem lancoljak le, akkor pillanatok alatt eltunik, az utanuk erkezo beteg pedig panaszkodik (jogosan), hogy nincs wc papir es keztorlo. Egy kulturalt intezmenyrol van szo, ahova nem jarnak se csovesek, se ciganyok. No komment.....
-
törölt tag
a papír letekerhető, a kézmosó kinyomható. hidd el ha nem egyben akkor lecsavarva meg edénybe kinyomva viszi haza
nem viccelek magán intézetből egy időben lopták a szifonokat a kagylók alól. kezet akartam mosni és a cipőm megtelt vízzel. rohadtul balkán van sokak fejében sajnos még mindig.
és nem nem mondtam hogy kár bele lóvét tolni. de ha már stadion, akkor hidd el nekem aki lát jópár ilyen lyukat, kb annyi értelme lenne a stadionpénzt belelocsolni a mostani felállású eü-be, mint a magyar fociba. egyik se lesz előrébb, egyik se lesz jobb, lesz egy csomó fényes és egyáltalán nem fenntartható izénk, amibe exponenciálisan több lóvét kell tolni.
csak egy gyors példa hogy értsd is. volt nem kevés fejlesztési támogatás eu-tól kistérségi kórházak kaptak száz milliókat pl röntgen osztály fejlesztésre. nem egy intézmény vezetése játszotta azt, amit egyszerű ember a lottóval. megvan a lé, el kell költeni. megvették a nagy gyártóktól az olyan gépeket, amik vagyonokba kerülnek (kistérségi kórházak, rendelők rtg osztályának a terheléséhez és igényeihez mérten brutálisan túltolták a specifikációt...). nem is lett volna vele gond, hiszen "ingyen" volt, és miért venne akkor tudásban kicsit kisebb, de még az igényein továbbra is túlmutató eszközt harmad-negyed áron, ha erre is kiadja a keret. csak ez nem egyszeri kiadás. lejár az 1-2 év gar, onnantól szervizszerződés kell, mert bármikor lehet bármi vele. hogy érthető példát mondjak, egy maybach meg egy mondeo között van pár nulla ha márkaszervizbe hordod... éves szinten nem nevesíteném a gyártót, de láttam már 48 milliós ajánlatot szervizre, jó ha valami gebasz van akkor alkatrész ingyen, de könyörgöm. annak a 48 millának elő kell kerülnie valahonnan... aztán sírt az igazgató hogy mással nem dolgoztathat értelem szerűen mert azok nem ismerik nem tudják, nincs jogosultságuk stb, vagy ez, vagy havi 1 milla "csak", de ha valami bedöglik akkor azt fizetni kell. digit panel 20-30 milla + amennyit a hazai díler rátesz+dátum+mérnöki óradíj+kiszállás+áfa/darab ha szerecséd van. abban a rendszerben volt kettő. és meg kell csináltatnod, mert ha áll a rtg, akkor áll másik 5-6 osztály. nincs reuma nincs sebészet nincs tüdőgondozó nincs semmi. viszont a napi 30 beteges forgalomhoz marhára kell a 100+ millás felül függesztett, motorosan vezérelt távirányítható dupla paneles rendszer. amibe egy potit ha akarsz cserélni 1000 euró/darab + fa + munkadíj +kiszállás.
egyik oldala a történetnek, hogy a kórház gazdálkodását igenis felül kell vizsgálni, és aztán ehhez igazítani a finanszírozást. csak évtizedek óta ehhez nem mer hozzányúlni senki...
-
Chaser
legenda
Nem tudom, de nálunk a cégnél a papírt is és kézmosót is meg tudták fixre oldani. Jah hogy ehhez 2-nél tovább kell számolni? Hát igen. Tényleg kár bele lóvét tolni, hiszen még annyi stadiont kell építeni, kisvasutat, meg hát na, a fenti cimbik se járjanak rosszul, nekik legyen saját privát kórház is, úgy az uras
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tope
addikt
Az a baj, hogy az "átlag"ember a fenti vezetők fizetését tömi kb cégszinten is, állami szinten is, és akkora szakadék van egy beosztott és fönöke között, hogy vérlázító.
Az átlagfizetés nettó 150.000 Ft körül van, nagyon sokan örülnének annak a fizetésnek, és tekintsünk el a végzettségtől, mert sok esetben nem számít, sok diplomás ember dolgozik kevesebbért.Az egészségügy picit javult ez elmúlt 3-4 évben, pontosabban ahol életben maradt ott jobb körülmények vannak.
UI: Az meg hogy ennyire pofátlan módon történik az orrunk előtt, hogy olyanba ölünk milliárdokat, ami marhára sokadlagos lenne, szintén botrányos, és a sok "hülye" mégis rá szavaz, bár az a baj, hogy nincs alternatíva. (be is fejezem a politizálást, de sajnos nem sok olyan dolog van, amibe nem szól bele)
-
törölt tag
ez kb 3 külön dolog. papír és kézmosó azért nincs mert a parasztok elhordják. nem azért mert nincs rá keret, hanem mert 8:00-kor kiteszik, 8:01-re mindegyik kihűlt már. nem viccelek. tényleg. több kórházban név szerint ismerik azokat akik bejáró elhordó emberek. a bizt szolgálat néha kidobja őket, akkor van papír 8:05-ig.
a fizetések emelésével nem lenne jobb az eü. ahogy attól se ha elkezdenénk talicskázni bele a lóvét számolatlanul. jelenleg az egészségügy olyan mint a máv vagy a bkk. ha fentről tömöd lével csak még több lyukat generálsz, amin még jobban folyik el a lóvé és igazából haszna nem sok van.
előbb racionalizálni kell a helyzetet, a finanszírozási oldalt, és utána lehet sok dolgot megcsinálni. pl a fejlesztés alatt lévő központi eü info rendszerrel sok jellemzően nagy lyukat lehet majd befoltozni szépen, ha minden jól megy akkor egy kicsit több maradhat a valós betegellátásra, és kevesebb az irracionális áron futtatott "köz" beszerzésekre, meg a többi okosságra.
Tényleg azt látom jelenleg, hogy egyáltalán nem lehet az eü gondokat megoldani azzal, hogy korlátlan pénzt lapátolunk bele, előbb látni kell miért nem működik a mostani, azokat rendberakni, aztán értelmesen finanszírozni. és ezzel kapcsolatban én konkrétan látom a törekvéseket. hogy ez a megközelítés jó lesz e az megint más téma, de jellemzően eddig senki nem merte bolygatni a témát kormány szinten... most legalább megpróbálják.
-
Chaser
legenda
Semmi. Azt tudom legtöbb eü-s köpköd a fizetés miatt - ami nyilván nem kitaláció - , meg látom itt-ott milyen viszonyok vannak. Budipapír meg kézmosó nincs ott nem nagyon van miről beszélni ha a többi dolog stimmel(ne) is. Aztán nekem teljesen mindegy melyik szervezethez tartozik, én annyit látok nincs.
-
törölt tag
-
Chaser
legenda
A dolgozókat nem szidta senki, a helyzetet igen. Bár azért van 1-2 doki aki megérne egy misét
meg nővér botrány is volt már. De inkompetens emberke minden területen van. Az viszont már elég borzasztó, amikor azt mondja a doki inkább másutt műttesd magad, mert náluk konkrétan fertő van. Lenne itt pénz pedig, csak ugye nem stadionokat kellene belőle építeni meg 2-3x drágább autópályát mint a németek. -
törölt tag
komolyan mondom, rádfér egy kis külföldi időtöltés.

még az usában, a büdös nagy jólét hazájában is sok helyen olyan szintű nyomor van, olyan szintű nélkülözésben élnek emberek, hogy azt elhinni se tudnád. jártál pl az elmúlt 5 évben ditroitban pl? de nyc külvárosa is megér egy misét. rohadt sokan hiszik hogy kint kolbászból van a kerítés. sehol sincs. van ahol kicsit jobb, de én inkább ha már teszek valamit azt itthon teszem.
te mutogatsz hogy hát azért szar mert ellopták, én meg próbálok tenni ellene a környezetemben. a kettő között egy szolid szakadéknyi távolság van. ezt a mutogatás pont annyira hasznos mint üvöltözni az alföldön amikor lerohad alattad a kocsi. attól még nem indul el, nem javul meg. ki kell szállni és megcsinálni ahogy lehet az eszközeid és lehetőségeid szerint.
tényekre nem illik idillikus világképek vázolásával válaszolni. minimum illetlenség. ha a nyugdíjak magasabbak lennének, ha a közalkalmazottak többet keresnének, ha... ha... ha... persze ha tökéletesen menne minden, ha nem lenne államadósság, ha nem lenne nélkülözés a földön, akkor minden szebb lenne. de nem az. a következő lépés? jah az a lelépek. miről beszélünk?
a tények megállapítása az első lépcső az igen hosszú menet elején. te felnézel és inkább elsétálsz, mondván lépcsőzzön az anyád ha máshol lift is van. mondom ez is egy nézőpont, de hidd el vannak itt sokan akik akarnak is tenni hogy jobb legyen a történet. ha te nem, és addig jutsz hogy felelősöket keress és vállat rángass, hogy hát te aztán igazán erről nem tehetsz, hiszen hááát egy idillikus világban ez nem így lenne... addig igazából nincs miről beszélni.
-
Phvhun
őstag
Nem véletlenül mondta Buddha azt, hogy: "Légy a változás, amit a világban látni akarsz.", és nem azt hogy "Várj és hibáztass mindenkit amíg meg nem változik a világ.".
Másik releváns idézet Zig Ziglar-től: "A legnagyobb vétség az, ha semmit sem teszel, mert azt gondolod, hogy túl kevés, amit megtehetsz.”. A változások az életben nem hirtelenek és hatalmas csinnadratták (mint ahogy azt a média beállítja), hanem minden nap apró változások összessége, kis dolgokon múlik minden.
Bármennyire is baljósan látod a dolgokat, az emberiség történelmének legjobb korában élünk; nincs háború (Magyarországon), elérhető a kaja, fűtés, oktatás, egészségügy, az egész emberiség tudása és bárki a világon karnyujtásnyira van az olcsó interneten keresztül. És itt van még ez a kapitalizmus dolog is ami megengedi neked hogyha eleget tanulsz és remek szakember vagy, akkor bármennyi pénzt kereshess, ha nem tetszik a munkád, akkor válthatsz teljesen más szakterületre. Mostmár ha nő vagy akkor is dolgozhatsz bármit, stb..
Valóban vannak olyan emberek akik indokolatlanul vannak nyomorúságos helyzetben, de azt hogy ezt egy jobb kormány megoldja már csak azért is utópisztikus gondolat, mert európa legjobb országaiban is van rá példa. Ilyenkör jöhetnek be a képbe a hétköznapi hősök, és fizethetik ki pl szegény szép korú hölgy fűtését.
A sztori morálja annyi hogy egész nap keltheted a hangulatot, panaszkodhatsz és érvelhetsz másoknak logikusan amellett hogy milyen rossz, de dönthetsz úgy is hogy inkább teszel azért, hogy akár csak egy kicsivel is, de nagyobb jóság legyen.
-
Kasya
nagyúr
-
kenand
veterán
"Bocsáss meg hogy bánt, hogy a honvédség és a rendőrség a döghalál szélén áll, sok katona és rendőr hagyja ott a pályát mert nincsenek megbecsülve, keveset keresnek, emellett még amit le akarnak tolni a torkukon liberalizmus jogcímen sokuknak megfekszi a gyomrát."
Az blogban szidalmazott EÜ dolgozók még náluk is rosszabb helyzetben vannak...
Ugyan állami alkalmazottak, de a táblában meghatározott minimálisat kapják, cafeteria 0, azokat a kíváló utalványokat csak akkor látom amikor más fizet vele a boltban...és akkor is herótom van tőle mar 5x annyi időt vesz ígénybe
De sajnos morgyi fórumtársnak nagyon sok mindenben igaza van....
Nézzétek meg a Tanu-t ez a mostani világ nagyon sokban hasonlít arra... -
törölt tag
látszik hogy nagyon fiatal vagy még, lehet hogy egy kis világlátás nem ártana.
nem a politikai elittől függ hogy mennyit tehetsz te az országért, vagy a környezetedért.
csak szemelvények:
közel 10 éve hárman fiatalok rakjuk össze a földszinti saroklakásban lakó nyugdíjas gázszámlájára a lét. másképp megfagyna, nincs rendesen szigetelve a ház, az összes falát hűti a szél. a padlót a pince. és hogy mszp vagy fidesz volt hatalmon kvára le se sz@rtuk
a baráti társaságunk egy tagjának éves szinten közel 5 milliót borítunk össze negyedik éve a magánkezelésére, mert leszarjuk hogy azt a kezelést amire szüksége van nem fizeti az állam, mondjuk jogosan mert legközelebb a sógoroknál van rá egyáltalán géppark... és nem igazán befolyásolta ezt, hogy ki vezette az országot.
nem egyszer szereltünk kocsit, számítógépet, mosógépet pacsira a tömbben lakó idősebbeknek vagy bárkinek kb, értünk hozzá, nekik meg épp tönkrement. ezekkel tudsz változtatni egy kicsit a világon. és ezeken mind semmit nem befolyásolt hogy éppen mennyit loptak fent aznap.
ezen kívül meg rengeteg apróságot lehet tenni a környezetedért és a közösségedért. de ahhoz egy kicsit tovább kell látni mint a köpködés hogy fent mi történik, mert az a közvetlen mikrokörnyezetedre aztán alig van hatássa.. főleg úgy, hogy reális alternatíva meg valljuk be nincs. mivel aktuálpolitika itt nem igazán megtűrt, maradjunk abban hogy a paletta maradékának vagy elképzelése nincs hogy mit szeretne vagy hogy hívják éppen ma, már szintén bizonyított, vagy olyan nézeteket vall, amit nem tudnának végigvinni, mert lehetetlen, ha mégis sikerülne akkor a jó magasra felköpünk aztán aláállunk üzemmódba lépnénk.
az, hogy mennyire vagy boldog, hasznos tagja a társadalomnak, teszel e valamit azokért akikért pl az állam vagy más nem, az a saját döntésed, és nem a politikai elité. mondjuk sokkal könnyebb azt mondani hogy az állami vezetők köcsögök, és azért lépek le.
-
Lauda
titán
Semmi gond nincs szerintem azzal, hogy valaki kimondja valaminek az altala lathato hibait, ezt ugy latom nem is serelmezte senki. Az etelnel sem azt mondja az ember, hogy szivem, xar lett a leves, hanem hogy sotlan lett. Szerintem. A xarozas szerintem nincs rendjen, persze lelked rajta.
-
Lauda
titán
-
törölt tag
"Mert itt lósz*r sem fog változni, olyan mentalitással mint pl. a tied"
Mert a te terveid boldogságot hoznak a világra. Jah nem te lelepsz a vérbe és semmi nem valtozik. Azért a demagóg frocsoges jól esett? Legalább azt kiadtad, az is valami.
Viszont ne szóld már le aki marad itt szopni és próbál tenni valamit ok? 24 évesen ha úgy érzed hogy kimaxoltad amit tehettel akkor jobb is így.
-
Lauda
titán
-
Simi87
senior tag
-
Lauda
titán
-
fordfairlane
veterán
Nem értem azon emberek véleményét, akik azt mondják, hogy itthon minden rendben megy az egészségügyben.
Nem ismerek ilyen embert. Én úgy látom, hogy mindenki ostorozza megállás nélkül. Ahhoz képest szerintem egész jól teljesít, hogy kis pénz - kis foci alapon üzemel.
-
Simi87
senior tag
-
Lauda
titán
Na latod. Persze hogy haza. Itthon okadjak az egeszsegugyet, kopkodik az orszagot, aztan meg hazajarkalnak orvoshoz, kezelesekre, mutetekre. Na ez gerinctelenseg es kepmutatas. Hogy jobb kint az sem biztos. Konkretan angliabol is jarnak haza, mert egyreszt sokkal hosszabb a varakozasi ido mutetekre, masreszt a hazai orvosok szakmailag felkeszultebbek.
-
kenand
veterán
-
Simi87
senior tag
-
Chaser
legenda
-
Lauda
titán
Ki mondja ezt neked? Menjel nyugodtan, csak ne szarozd amig itt vagy. Elobb emigralj aztan szarozhatod, ez a divat manapsag. Persze miutan visszafizetted a diplomat es ne jarkalj vissza mutetekre mint a tobbi emigralt orszagfikazo.
(#47) Chaser Mindenkinek mindenhez van joga termeszetesen. Csak otthon se szarozod az etelt amit eled raknak.
-
kenand
veterán
-
updog
őstag
-
bullseye
addikt
Amúgy bár jól eshet azt gondolni, hogy a vécéülőkét a politikusok, meg majdmiértponteztnevarrjukanyakukba romák lopják szét, de ahogy én látom a középgyakori látogatásaim miatt, simán szétesik. Vagy csak idővel, vagy mert a kedves beteg ott vezeti le a feszültséget. Aztán a kórháznak van egy kerete ilyen dolgokra, ha arra a hónapra/évre már nincs benne több ülőke, akkor nem lesz. Jobb, mintha a gyógyszerkeretből csoportosítanának át, ott is vannak bajok.
Sokkal nagyobb bajnak érzem, hogy nincs elvárható szint az ellátásban, és nem is lesz, amíg nem éri meg orvosnak és nővérnek menni annyira, hogy válogathassanak a jelöltekben.
-
kenand
veterán
Diploma nincs ingyen akkor sem ha tandíjat nem kell érte fizetni.
Akkor nagyon sok pénzébe kerül a szülőknek, gyerek még 5-6 éveg eltartott marad, szállást kell fizetni.
Nem értek egyet a tandíjjal. Kis hazánk az itt szídott egészégügy tekintetében is szolidáris, nem kell érte fizetni. TB-t fizettsz, de nem avalós költségeket. Valaki sokkal kevesebbet fizet, mint amit kap, valaki sokkal többet.
Örüljünk neki ha valaki tanul és a így értékesebb tagjává válik a társadalomnak. Az tegyük viszont lehetővé, hogy itthon tudjon maradni és itthon legyen hasznos tagja a társadalomnak. -
Viktor77
titán
-
Simi87
senior tag
Engem nem nagyon érdekel, hogy ki-hova megy. Anyámék külföldön laknak. Saját házat, lakást, üzletet hagytak itthon, hogy UK-ban xar bevándorlók legyenek. Szerintem ha valaki nem tud itthon normálisan megélni, azért nem kár, hogy lelép. Ezzel nem akarom a szokásos Simi féle lavinát elindítani, szigorúan magánvélemény!!!
-
Kasya
nagyúr
-
kenand
veterán
Orvoslás és a szadizmus nem nagyon jön össze, talán nem mazohistát akartál írni?
Az orvosin és a jogon tényleg sokat kell tanulni, seggelni is kell, és ez annak "fáj" aki csinálja (tanul) nem másnak.(#33) Simi87
És szerinted a mérnök taníttatását ki fizeti? Ha külföldre megy dolgozni annak nem kell visszafizetni?
Ez az egész csak azért lett bedobva a köztudatba, hogy a kivándortló orvosokra rossz szemmel nézzenek az emberek és iyln véleményt alkossanak. Hidd el mardnának, ha normálisan megfizetnék őket. (és még így is sokan maradnak, szerencsére) -
Chaser
legenda
-
Kasya
nagyúr
-
Agostino
addikt
az idősekkel való törődés teljes társadalmi átértékelést igényelne, de annak a bekövetkezése nem mostanság várható. itthon nem a jelen megalapozóinak, hanem a jövő hátráltatóinak tekinti őket a többség. hiszen a nagyobb pártok szavazóközönségének jelentős részét ők adják, emiatt kicsit mindenki sandán, mogorván tekint rájuk. de ez hosszú téma és messzire menne. hagyjuk is.
-
Simi87
senior tag
-
Chaser
legenda
Nekem azért jó tapasztalatom is van eü-vel kapcsoltban, bár rosszból több
Tisztelet aki még nem ment ki máshová, vagy nem váltott és becsületesen csinálja a munkáját
Nekem tavaly volt műtétem, pénzem se sok volt, de azért az orvosnak adtam egy kicsit, nem is akarta elfogadni. Nővéreknek is egy csomagot mert jó fejek voltak, igaz nem engedtem nekik semmit csinálni, még az ágyazást se
-
törölt tag
azért annyi difi van, hogy megélhetési tanárral szemben megélhetési nővér arányaiban biztos kevesebb van. nővérként nem kevés a gore és a szaft, nem vicces pácienseket kell ellátni, az összeszart ágytól a mindenféle gennyező, vérző cuccokon át a szakmunkáig (szonda, katéter, kanül, stb behelyezése) elég tág és átlag ember számára gyomorforgató cuccok jöhetnek nap mint nap. ezt nem fogja tudni csinálni az akinek ez csak a pénz miatt kell, mert az pont nincs benne túl sok...
nem azt mondom hogy nincs köztük megélhetési szédelgő, de arányaiban jóval kevesebb mint pl a tanároknál szerintem.
-
updog
őstag
Mindamellett, hogy engem is tud zavarni a rendelőben/boltokban/tömegközlekedésen a sok mammzer, akik nyilván máskor is ráérnének ott tobzódni, míg nekem kb. napi 1 órám van ezekre - kíváncsi lennék, hogy hányan beszélték meg mamával/papával, hogy ahelyett hogy ilyen helyeken keresik a társaságot, jöjjenek már át hétvégén, vagy majd beugrunk munka után hogy ne legyen egyedül egész nap otthon

-
Simi87
senior tag
-
Agostino
addikt
-
kenand
veterán
Én is megvetem azokat az orvosokat akik csak borítékért csinálnak bármirt is.
De sajna őket is a rendszer és a magyar emberi mentalitás termelte ki, és "elkurvultak".
Mindenki előnyt akar ezért korrupál. Ahol várólista van mutyizik. (csipőprotkó pl).
Az akut szakmákban nincs hálapénz (traumatológia, invazív kardiológia).
Behozzák a haldoklót, az orvos rendberakja. Minek is fizetnének utólag, ha már megtörtént.
De nem is baj, nem kell fizetni, az állmak kellene megfizeni az orvost rendesen.
A baj, hogy a betegek fele másnap már meg sem ismeri azt aki megmentette az életét, pedig csak egy köszönömöt, vagy egy jóm szót várna az orvos.Ha ott kaptok szívinfarctust ahol én dolgozom, és én ügyelek mindenféle hálapénz nélkül megmentem az életeteket/életminőségeteket. És csak egy kézfogást várok, megy egy jó szót semmi többet.
-
Simi87
senior tag
-
Viktor77
titán
"Nem értem azon emberek véleményét, akik azt mondják, hogy itthon minden rendben megy az egészségügyben."
Ki mondja? Csak a Fidesz, és hű alattvalói. Értelmes ember nem.
-
Simi87
senior tag
-
Simi87
senior tag
-
Kasya
nagyúr
Ahhoz kepest, hogy itthon mennyi a TB, eleg korrekt ellatast kapok. Teny, hogy vannak dolgok, amik arnyalnak:
- ismerettsegi alapon elobb sorra kerulhet az ember, mint mas (ugyanakkor a sok, naponta ott varakozo idos ember miatti varakozas sem szivderito)
- egyes orvos (tul sok is) a halapenzt kotelezoen varja. A legundoritobb nekem eddig az az eset volt, mikor szules kezdese elott kertek ismerosomtol a "boritekot". De halalozas utan is szoktak kerni/elfogadni nem egy korhazban.Nyugaton nekem nem tetszett a rendszer, miszerint 100 eurotol kezdodtek az ertelmes ellatasi kategoriak es utana sem feltetlen megy minden flottul.
En elegedett vagyok az itthoni egeszseguggyel, bar tudom hogy sok sebbol verzik. De hibat mashol is talalni, nem csak itthon.
Amugy nem volt egy ilyen bejegyzes par honapja?

-
Simi87
senior tag
-
Simi87
senior tag
Tavaly nyáron egy nap alatt voltam a honvédban, és a Jánosban. Hát nem gyenge különbség van a kettő között. Amúgy egyik helyen sem akartak ellátni, ingáztam a két kórház között, mire nagy nehezen a Jánosban elláttak. A második kerületben történt velem egy kis baleset. Felmentem a Jánosba, de mivel a 3.-ik kerületbe vagyok bejelentve, átküldtek a honvédba. DE! mivel a 2.-ik kerületben harapott meg egy csöves, visszaküldtek a jánosba.
Úristen, ezért fizetek tb-t. -
kenand
veterán
-
eddie17
addikt
-
Lauda
titán
Nekem is jo a tapasztalatom veluk, mikor gond volt azonnal tettek amit kellett, hogy mi tortent az nem publikus. Azota is sokat voltam korhazban, kezeleseken es nincs okom panaszra. Amugy amit irtal az tenyleg gond szerintem is, hogy sok beteg kapcarongynak hasznalja a novereket es ha nem ugrik neki egybol, mar szidja is. Az orvosokkal ugyan ez van. Nekem soha egyikkel sem volt gondom, mindegyiknek normalisan elmondtam mi van, mit szeretnek es az ugy lett. Fekudtem az emlitett petz aladarban is, az idegsebeszeten, ott nem voltak ilyen gondok. Oreg korhaz az biztos, ettol fuggetlenul azon az osztalyon minden mukodott, rend volt. Szerintem ez nagyban fugg az osztalyvezetotol is.
-
törölt tag
ezt én is meg tudom erősíteni, 2.án vakbél gyanúval vittek be hajnalban a semmelweis 1-es sebészetre, felverték a dokit, megnyomkodott, elküldött rtg-re, megláttam az asszisztens arcát, megnéztem a képet, összenéztünk, megkérdeztem hogy ez az aminek látom? bélelzáródás... áttoltak uh-ra felverték a doktornőt, 10 perc múlva már ct-n voltam, ki se szedtek belőle már megvolt a lelet, felmentünk sebészetre az anesztes is ott volt már, tolták a papírt elmondták mi van, vittek a szobámba, amire levetkőztem már ott volt a beteghordó, kötötték az infúziót, vittek műtétre... hajnal 4 körül volt, de nem volt sz@rakodás.
az megint más kérdés hogy amit leműveltek a betegek és a hozzátartozók a nővérekkel az nevetséges volt, én aki 20 centi vágással meg csövekkel feküdtem kiborultam a fél szobától, mert azért is behívták őket ha viszketett a talpuk. és volt 3 nővér 10 szobára, mindegyikben 6 ember... persze hogy agyon voltak terhelve szerencsétlenek, és ahhoz képest szerintem teljesen korrektül viselkedtek. legalábbis velem, aki tényleg normálisan viselkedett, beszélt velük...
tény hogy nem egy usa ellátásunk és gépparkunk van, de nem is olyan a biztosítási modell milyen ott nagyon sokáig volt, meg van helyenként még mindig. olyan finanszírozással itt is lenne lóvé mindenre, más kérdés hogy azt nem igazán tudnánk megfizetni, és rengeteg ember egyáltalán nem kapna normális ellátást.
-
Lauda
titán
Ezt en is magyarazom neha embereknek, de meg se halljak. A magyar rendszer nagyon bokezu a befizetett osszeghez kepest, mar amit a nagy atlag befizet. Amikor lebetegszel korlatlanul ontik rad a penzt halalod napjaig. Egy rakbeteg kollegammal (aki azota mar meghalt) kiszamoltuk, hogy csak a mutetje, a kemoja es a tobbi utokezeles az alatt a fel ev alatt, elvitte az egesz eleteben addig befizetett tb jarulekot. Kb 50 eves korul volt akkor. Vagy teszem azt 30 evig nem fizeted, hetfon elkezded fizetni, keddtol barmi er, eleted vegeig kezelni fognak, senki sem szamolgatja, hogy addig mennyit fizettel be. Meg lehet erdeklodni mennyibe kerulnek a kulonbozo szuresek, vizsgalatok, gyogyaszati eszkozok, akkor majd maskent latjuk a dolgokat. Persze a magyaroknak soha semmi sem jo es nem is lesz. En orulok neki, hogy ilyen az egeszsegbiztositasi rendszerunk es remelem kesobb sem fog valtozni.
-
törölt tag
-
bundilolo
tag
Szerintem te nagyon félreértettél. Nem azt állítottam, hogy a politikusok lopják el azokat, sőt azt sem mondtam, hogy valaki ellopta azokat. Hiányoznak és kész, pótolni kellene, főleg egy megyei oktatókorházban és főleg a szülészeten és olyan helyeken ahol a higiénia megköveteli.. Azt sem írtam, hogy a nőgyógyásztól várom azt el. Nyilván van védőnő, meg csecsemős nővér, de, ha nem kapnak jattot akkor meg sem szólalnak. Erről volt szó. Eljött megnézte a babát, kérdeztünk valamit arra épphogy válaszolt, aztán lelépett. A védőnői szolgálatról meg csak annyit, hogy amikor azt mondja, hogy majd megnézem a neten, abból köszönöm nem kérek. Netről én is tudok tájékozódni, sokan sokfélét mondanak, én egyenes válaszokat szeretnék. Köszönöm, hogy átolvastad és értelmezted.
-
kenand
veterán
Külföldön rosszabb.... elhiheted.
Blog bejegyzőnek..
Sajnálom a rossz tapasztalataidat én Eü-ben dolgozom és minden nap el vagyok szomorodva a dolgok miatt, de nem az ott dolgozók tehetnek róla. Tény a sok probléma és alul fizetség miatt a dolgozók is bele vannak fásulva...A magyar egészségügyből az utóbbi 20 év kormányzata-lehetett az piros szegfűs, lobogós, vagy narancsos, csak kivett. Magyar GDP a környező országoktól jóval elmarad, de ennek a csekély GDP-nek is csak a felét költjük %-ban rá ! Nem lehet csodát várni. Az eszközök ugyan annyiba kerülnek, a béreken, a takarításon, az étkezéses és a szociális dolgokon spórolnak.
Sajna a TB nem állja a WC takarítást.... a legtöbb kórházban a költségek csökkentése miatt külső cég takarít, ott kell keresni a hibát. A nővérnek és az orvosnak sem fizeti a TB a telefon hívást. Ha felhívnak az a saját költségükön megy és jóindulatból csinálják. El nem várhatod...
Szóval ezeket a panaszokat a kiváló kormányunk felé kell megírni...
Egyébként a magyar egészségügy egy kánaán főleg a magyar TB hülyesége miatt.
Magyarországon EU kártyára minden jár. Nem kell fizetni semmit.
Zala és Vasmegye tele van itt csövező, falusi házat vett lepukkant németekkel, akik 10 éve itt laknak, semmit sem dolgoztak, TB-t nem fizettek. És sem magyrul sem angolul nem beszélnek. Elvárják, hogy németül beszélj velük. Ha van Eu kártyájuk, vagy befizetnek havi 6000Ft-ot minden jár nekik, még a szívműtét is!
Ők az igazi gazdasági bevándorlók kis hazánkban csak erről senki sem beszél...
És mi magyarok tartjuk el őket akik dolgozunk... -
Bandi8bácsi
tag
-
Lauda
titán
Azokat en sem. Nekem mindenesetre jok a tapasztalataim vele.
-
nemlehet
őstag
Én igazából azt nem értem, hogy hogyan lop el egy beteg egy csaptelepet. Eleve leszerelni nem egyszerű, főleg ha valami vandálbiztos kivitelű. Ha meg sokáig feszegeti és letörik úgy se jó semmire. Egy WC ülőkét sem fog csak úgy kicsempészni senki főleg, ha esetleg még ellenőriznék is a betegeket meg a ki-be lépőket. Ez szimplán szándék kérdése, megfelelő törvényi szabályozással elő kell írni, hogy mindenki csomagját ki és belépéskor ellenőrizheti a kórház biztonsági/portaszolgálata.
Lehet lenne picsogás, de ad1. ez eddig se érdekelte a kormányt ad2. 1 hét után a normális emberek örülnének.Ha meg nem a betegek lopják le a dolgokat hanem pl a karbantartók (akiknek mondjuk felszerelése is van) akkor meg kár hipszterkedni és a "fordulj magadba" mantrát nyomni.
A takarítás hiányára meg nem lehet mentség egy kórházban.
A bunkó orvosokat is meg tudom érteni valahol, bár azért nagyon nem helyeslem a viselkedésüket és nem egyszer elküldtem 1-2 mintapéldányt a picsába. De azért azt be kell látni, hogy ahhoz, hogy valaki orvos lehessen 6 év orvosi, 2 év rezidens, azt hiszem 3 év szakorvosi kell. Ez azért nem egy egy 1 éves OKJ tanfolyam. Rengeteg pénz és idő, nomeg energia ezt végigcsinálni. Aztán ha megvan szar fizetés és borzasztó munkafeltételek és mindenféle urambátyám viszonyok közé csöppenek a fiatal orvosok. Csoda, hogy átmennek taplóba?
-
Fred23
nagyúr
Az elmúlt 14 évben nem voltam beteg, de amit a családtagoktól és ismerôsök által megtudtam, az elvette a kedvem attól teljesen, hogy szükség esetén orvoshoz forduljak. Otthon szeretnék majd meghalni is, és ezért tenni is fogok, nem lesz az életemben orvosokhoz járás; Magyarországon kívül esetleg, vagy talán egy magánklinikán bárhol.
-
potyautas
tag
Nem hiszem, hogy bárhol olvastál olyat, hogy "minden rendben van az egészségügyben" Az jó, hogy nem vittél bele politikát, mert szerintem a csaptelepeket nem a politikusok lopták el. Azt pedig ne várd, hogy a TB-fizetés fejében a nőgyógyász megmondja, mit kell tenned egy kisbabával! Viszont létezik olyan, hogy védőnői szolgálat.
nézzbe! Szerinted az ügyeleten mit kell tenni egy tüszős mandulagyuszival? Az ügyelet nem ír beutalót, még receptet se. Nekem, egy cetlire írta, mit vegyek a patikában.
-
juliabrilke
veterán
Az, hogy nincs csaptelep, WC papír, sz@ros ülőke vagy bármi mozdítható, az nem az egészségügy hibája.
Az emberek fejében kellene először rendet rakni.Az viszont igaz, hogy fizethetsz akármennyi TB-t (lakosságra levetítve hány százalék is fizeti?), jobb soha nem lesz. Nem véletlen, hogy a magán orvosoknak ilyen jól megy. Sokan inkább megfizetik, de nem kell heteket várni egy vizsgálatra vagy beutalóra.

-
Bandi8bácsi
tag
Pár családtagom és ismerősöm az egészségügyben dolgozik...szoktak mesélni dolgokat.
Családi körben már szállóigévé vált, hogy "bármi jöhet, csak beteg ne legyél Magyarországon." -
nézzbe
aktív tag
Helló, átérzem a dolgot , párommal tüszős mandulagyulladással mentünk tegnap este 9kor az ügyeletre mert iszonyat hogy begyulladt szinte levegőt nem tudott már venni , nem is az hogy 4 faluval odébb van az első ügyelet , az aszisztens le se sz@rt mikor beléptünk , nekünk kell megszólítani hogy mi van.. el veszi a papirokat, 5perc után szól hogy mindjárt jön , elmegy , felkellti az orvost !! 10 perc után hót kómásan lejön , madártávlatból benéz párom szájába , " bizony ez tösző.. " vagyis megmondta azt amid eddig is tudtunk felirta a gyógyszert amit eddig is tudtunk. Se egy beutaló vagy egy injekció , vissza ment fel dögleni oszt kész. Szégyen .
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 10400 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i5 7500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman I3 Edge FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite Megkímélt állapot 100% akkumulátor
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mazohista volt a szo, igen. "Kis" typo (a tobbi mellett).