Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti85
senior tag
Ma visszavittem az Aldiba a töltőt, szó nélkül visszaadták az árát, nem is kérdezték mi a baja. Ezt szeretem ezekben az üzletekben (Aldi/Lidl), nincs bevizsgálás/elküldjük a szerviznek,... Rossz, akkor itt a pénzed!
-
Sziasztok! Egy 100Ah kapacitású munka akkumulátor töltéséhez melyiket javasolnátok a két Carstel közül:
Carstel-150B
vagy Carstel 8A -
fusion33
csendes tag
-
Gabex.ex
csendes tag
Ctek 5.0 eddigi tapasztalat:
Régi akkuk ill. valószínű cellazárlatosnál ill. mélykisütöttnél megtölti, de hibát nem jelez. Egyedül a cicergő nagyfrekis hang az ami hallható ilyen akkuknál.
Normál jó akkunál kocsiban töltve kint ilyen időben (4.led viágít) 14,5V-al tölt. Feltöltött állapotban (7) 13,7V tartja a feszt. Csatit levéve 13,1V. És a töltő töltés közben nem cicereg. -
Kiscupák
csendes tag
Ilyet lehet, hogy beszerzek, ua, csak több lehetőség van rajta, tudod tesztelni indításkor a generátor töltését, majd alapjáraton a generátor töltését és az akku állapotát/töltöttségét is.
-
Kiscupák
csendes tag
válasz
fusion33 #948 üzenetére
Ez is jó. De csak a megmérés idejére dugnád be a terméket a szivargyújtóba? Amit ingyen kaptál, azt is át tudod alakítani egy szivargyújtó csatlakozó ráhelyezésével és ua. lesz belőle.
Nekem ha lenne ilyen LED-es kütyüm, fixen betenném valahova az autóba, hogy mindig világítson gyújtás után, így mindig látnám az akku állapotát. Feltenném valahova diszkréten kétoldalú ragasztószalaggal vagy hasonló. Nem túl szem előtt, de mégis jól ellenőrizhető helyre.
-
Kiscupák
csendes tag
válasz
fusion33 #945 üzenetére
Ua, nem is kell venned. Csak a kábel rövid, el kéne hozni az utastérig a LED-es részt, 10 perces átalakítással jár és még a töltőt is rá tudnád csatlakoztatni a végére az utastérben, így lenne egy LED-es ellenörződ + csavarszemes kötés+ 15 A biztosíték+ töltési lehetőség+ motortér nyitása megszűnne. All in.
-
Kiscupák
csendes tag
válasz
fusion33 #943 üzenetére
Nem tévedek, csupán az én autómon nem működik gyújtás nélkül a szivargyújtó csatlakozó. Tévedni akkor tévednék, ha azt mondtam volna, hogy egyáltalán nincs olyan autó, amin működik a szivargyújtó gyújtás nélkül. Nagy különbség.
Tehát nekem nem működik, már nem tartom jó ötletnek, ha működik gyújtás nélkül. És mivel a saját problémáimat oldom meg első sorban, így engem nem érint a szivargyújtós töltés. 10 perc alatt átköthetném úgy, hogy gyújtás nélkül is legyen szivargyújtóban áram, de nem teszem, még véletlenül sem. Egy korábbi autómon megcsináltam, kár volt, nem kellett volna...
A másik elvem az, hogy a töltővel az akkut töltöm, nem a szivargyújtót, és ha ugyan az áram el is jut az akkuig nyilván a szivargyújtón keresztül, preferálom a direkt kapcsolatot a töltő és az akku között, ez számomra evidensebb. Nem vagyunk egyformák. Én ilyen "maradi" vagyok.
Az ELMÜ is a villanyórádba köti be a házad betápját és nem a hálószobai olvasólámpa konnektorjánál csinálja meg a ház betápját, visszafelé az egészet.
-
Kiscupák
csendes tag
Mivel nekem a két csavarszemes csatlakozó után még ugye jön a 2 kábel a kesztyűtartóig, inkább tettem rá egy ilyen 15 A-es biztosítékkal ellátott vízhatlan foglalatot a pozitív szálra, minthogy meglepetés érne a két kábel összeérése miatt, még akkor is, ha szigetelt érvéghüvelyben ér véget a kábel és abban van ugye az áram jó mélyen (anya vég), de az ördög nem alszik. Volt már "szikrabajnokság" és elolvadt kábelszigetelés ezelőtt, mire odaértem (5 mp), azóta így csinálom, biztos ami tuti
-
fusion33
csendes tag
válasz
Kiscupák #941 üzenetére
Abban tévedsz, hogy csak gyújtáson működik, már nagyon sok autón működik gyújtás nélkül is, természetesen a sajátomon is működik különben nem akarnék szivargyújtós csatlakozót. Mivel a CTEK gyárilag árul ilyen csatlakozót és a szivargyújtó gyárilag ad áramot gyújtás nélkül nem félek. Kiegészítő rátöltésnek, karbantartó csepptöltésnek megfelel a szivargyújtó.
-
Kiscupák
csendes tag
válasz
fusion33 #937 üzenetére
Emellett én nem vagyok híve a szivargyújtóról való töltésnek, amellett, hogy csak gyújtáson működik és a kulcsot meg sosem hagyom benne az autóban, ha nem vagyok ott, akárhol is áll. Egyszerűen nem tartom műszakilag megbízható stabil kontaktnak a szivargyújtó csatlakozót a sok műanyaggal a környékén 3-5 A átvitele során és emellett annyiszor hagyott már cserben az évek alatt a szivargyújtós csatlakozó és foglalat, hogy inkább kiiktatom az autóból, mint töltési pont. Csavarszemes fix kötés az akkusarukon, kiegészítve széthúzható + 15 A-es biztosítékkel ellátott érvéghüvelyes csatlakozókkal, mindez vízvédett gumifoglalatban, az már igen. Nekem így van.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Összefoglaló, topiknyitó, updateEz egy blognak indult kis írás volt ami elég nagy látogatottságnak örved még most...
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest