- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
steve brown
csendes tag
Az Ultimate Speed is piacra dobta az LCD kijelzős töltőjét, vettem is egyet gyorsan tesztelésre.
Ez már lényegesen kisebb mint az elődje(Ultimate Speed LCD nélkül), mondhatni 2/3-a. Sokkal felhasználóbarátabb mint az AutoXS(ha már LCD kijelzős töltőről van szó). Míg az AutoXS ha elérte a 14.4V-ot, akkor megszüntette a feszültségkijelzést, helyette egy CHA felirat volt látható(de a feszültséget tovább emelte), addig ezen a töltőn folyamatosan látható a tényleges feszültség. Továbbá ennél az LCD világításnál nincs készenléti mód, folyamatosan világít a háttérvilágítása. Ez szerintem azért jó, mert nem kell megnyomni a funkció gombot azért, hogy látható legyen a feszültség sötétben mint az AutoXS-nél.
A leglényegesebb különbség pedig az, hogy mint minden Tronic és Ultimate töltő, ez is átvált csepptöltésre a 14.4(hideg és AGM üzemben 14.7)V-nál, így nem pezsegteti 15.3V eléréséig az akkut mint az AutoXS. Ennek ellenére kapott a töltő egy biztonsági lekapcsoló módot is. Mégpedig ha eléri a csepptöltés miatt a 15V-ot, akkor lekapcsolja az összes töltést, átáll standby módba. Véleményem szerint ezt azért vezették be(még egyik töltőben sem volt ilyen), mert ennél a töltőnél megemelték a csepptöltés áramerősségét 40mA-ről 80mA-re. A gépkocsi akkuknál lehet nem tudja a 80ma-s csepptöltés feltornászni a feszültséget 15V-ra, de egy 4Ah-s motorkerékpár akkunál előfordulhat, ahogy elő is fordult nálam. Ennek tekintetében nem javasolnám motorkerékpár akku szintentartásra, mert csepptöltéssel a 15V elérése elég sokáig tart, és ezalatt az idő alatt eléggé megpezsegteti az akkut, emiatt elég sok elektrolit el tud párologni.
Sajnos ennél is és mint minden Ctek utánzatnál, áramszünet esetén nem áll vissza a töltőprogram.Ha minden jól megy, legközelebb már tényleg egy CTEK MXS 5.0 lesz a teszt alanya. Sajnos oszcilloszkóp híján csak a funkciókat, feszültségértékeket és áramerősséget tudok mérni, impulzust nem.
-
Brogyi
őstag
válasz
steve brown #78 üzenetére
Szerintem nem hiba. Csak hát azt kell mondjam AGM-hez nem jó, és bizony így nem ajánlott a kiszerelés nélküli töltésre.
Az a "rotyogtatás" némelyik töltőnek korábban teljesen bevett állapot volt. A hagyományos akksi elviseli, sőt van gyártó aki azt mondja szükséges a 100%-os töltéshez.
Nem is goldoltam volna, hogy Lidl-is a nyerő, vagy univerzálisabb. Aldi-s fehasználásiköre így szükebb. Hiába van csicsás LCD-je. Most erre igaz a parasztvakítás. -
steve brown
csendes tag
Volt alkalmam letesztelni az aldis Auto XS töltőt, és nem szolgálhatok jó hírekkel. Alapjában véve nem lenne rossz töltő, de a töltőfeszültséggel voltak gondjaim. Gondolok itt arra, mikor eléri a 14.4V feszültséget, akkor nem vált át csepptöltésre, hanem tovább emeli a feszültséget(villogó keret). A 2 percenkénti kattogáskor elveszi a töltőfeszt, és ellenőrzi hogy elérte-e már az akkufeszültség a 14.4V-ot. Ha úgy érzékeli hogy még nem, akkor ismét ráadja a töltést, és ekkor jönnek a gondok. Méréseim alapján felmegy a töltőfeszültség 15.3V-ig is(hideg üzemmódban 15.7V-ig), ami egyáltalán nem egészséges egy 12V-os zárt savas akkunak, de még egy nyithatónak sem. Ekkor percekig, vagy fél-egy óráig is rotyogtatja az akkut feleslegesen, és ez nem igazán tesz jót neki, nem beszélve az autó elektromos berendezéseiről ha beszerelt állapotban töltjük az akkut. Ennél a töltőnél fokozottan oda kell figyelni, hogy még véletlenül se adjunk gyujtást töltés közben, mert a motorvezérlő és egyébb vezérlők könnyen a kukában végezhetik, és mint tudjuk ezek több tízezer, vagy újabb tipusoknál százezer forintos kiadást is jelenthet.
Teszteltem már több ehhez hasonló akkutöltőt, de egyiknél sem tapasztaltam ekkora feszültségemelkedést, igaz ez a működéséből adódik(szerintem tervezési hiba). Pl. a LIDl-s Tronic ill. Ultimate Speed töltők a 14.4V elérésekor azonnal átváltanak csepptöltésre, és csak akkor indítják ismét el a rendes töltést, ha lecsökken az akkufeszültség 12.8V alá.
-
Brogyi
őstag
Be fogok nézni az Aldi-ba. Ha még tart a leértékelés akkor veszek egyet, és megmérem. Teljes áron már nem veszek, mert nincs rá szükségem.
Gyanítom jó a készüléked. Ezeknek programjuk van, és ez meglepheti a gyanútlan felhasználót.
Szintén gyanítom az akksid is öreg. Ha egy picit beleolvasol a korábbi hozzászolásokba akkor tudnád, hogy az "5 perc és tele" nem a töltőt minősíti hanem az akksidat. -
sardilev
újonc
Sziasztok,
múlt héten vettem ALDI-s töltőt. Rátettem az akksira, bekapcs, mutatja a fesz értéket. Nyomom a MODE gombot hogy kiválasszam a töltőprogramot, mire magától kikapcsol, majd egyből bekapcsol, és megint csak a fesz értéket mutatja. Hiába próbáltam elindítani a töltést, első gombnyomásra mindig újraindult.Visszavittem, kicserélték. Eddig minden oké.
Amit kaptam újat, hazavittem, rátettem az akksira, elkezdtem tölteni, kb 2 percenként kattog kettőt, leesik a fesz, majd tölt tovább, ez is rendben. Aztán mikor eléri a 14,4V-ot kiírja hogy CHA, vagyis fel van töltve, de csak egy pillanatra, majd újra a fesz értéket mutatja, villog az akkujel kerete, és nem csinál semmit. Ezt abból gondolom hogy fixen 13,1V-ot mutat, majd kb 5 perc múlva már csak 13,0-t, aztán 12,9-et
Másik feltöltött akksira mikor rátettem hasonlót csinált, elindítottam, ott felszaladt 14,4-re, CHA felirat egy pillanatra, majd mutat az akkujelben 3 teli rublikát az 5-ből, kerete villog, és érzésre nem csinál semmit.
Úgy olvastam ha fel van töltve, akkor fixen a CHA feliratot kellene mutassa, és fenntartó töltésre kellene kapcsoljon. Most ezt is vigyem vissza?
-
Petyka3
aktív tag
válasz
steve brown #71 üzenetére
Valószínű hogy a megmaradtakat szórják ki, készlet söprés. Tegnap néztem, levették az árát, uh tényleg lehet, hogy olcsóbban adták, amíg a készlet tart alapon.
-
Gobok
tag
Újra kapható a Az AUTO XS : CPL-2054 Az Aldiban 2.999- ért ha valakit érdekel!!!!!!!!!!
-
sim 01
csendes tag
Sziasztok!
A Lidl-s Tronic T4X SE töltőnél nálam is előfordult, hogy eleinte csak 2. vagy 3. nyomásra volt hajlandó elindulni, aztán egyszer csak nem akartak többet bekapcsolni, hiába nyomkodtama választó gombot.. Szétszedtem, a kapcsolóra rámérve nem kapcsolt. Vettem bele egy új kapcsolót 30 Ft-ért és most úgyan úgy működik, mint újkorában. Néhány kép a Tronic T4X SEről:
-
Petyka3
aktív tag
Az Aldis töltő /AUTO XS CPL-2054/ belvilága, szerintem 4 ezret simán megért
-
Farkaska1
újonc
Sziasztok! Olvastam a hozzászólásokat, s úgy éreztem, kénytelen vagyok írni én is. Kijelentem, hogy laikus vagyok, mégis sok butaságot olvasok itt.
Nos, pár napja vettem egy AUTO XS CPL-2054 típusú akkumulátor töltőt. Tapasztalataim az alábbiak voltak, miután ráraktam egy 9,5 éves havi 20-40 km-t üzemelő személygépkocsi akkumulátorára, mely már a téli minusz estéken magától lemerült. Soha nem volt fullig feltöltve még...
-Bekapcsolásakor a kijelző mutatja a voltmértékét az aksinak és készenléti állapotban van. Mikor a MODE gombbal a személygépkocsi ikonra kapcsolsz, akkor végigszalad a program, s valóban ilyenkor megjelenik a CHA és az 5 tele kitöltött mező. Majd ezt követően kezdi el a töltést.
Megjegyzem, hogy 2 percenként a kijelző kattanásakor mutat egy értéket pl. 13,2 V majd újra a töltést folytatja amikor is 13,8-on volt. Azaz kb. a két érték közt 0,6 V-ot tapasztaltam (az értékek felfelé mennek, egészen a 14,4 V-ig).
Én türelmetlen ember vagyok, nos ment a töltés, majd mintha a 3. mező után már nem akarta volna a 4-re menni. Ezért aksi le, fogyasztót az aksira, 2 mezig le, újra töltő, s ment a 3. mező, majd sok időre a 4. és utána kis időre rá az 5. mező is fekete lett. Jött a CHA jel, de a keret villogott tovább. Aztán egyszer csak a keret se villogott.
Tehát türelem.
Az akkumulátor töltő 3,8 A töltőárammal tölt (volt aki hülyeséget írt). Majd mikor az 5 mező fekete, s a keret sem villog, akkor fenntartó töltésre vált automatikusan (Ilyenkor az akummulátorfeszültségtől függően vagy megszakítja a töltést, vagy csökkentett töltőárammal (0,8/0,07 A) teljes kapacitáson tartja az akkumulátort.
Én a magam részéről meg vagyok elégedve a fenti akkumulátortöltővel, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Szép, derűs napot mindenkinek. -
pitta78
csendes tag
Sziasztok. Van 2db Tronic T4X töltőnk és mindkettő halódik. Az egyiket ha gomb nyomva tartása közben ütögetem akkor hajlandó üzemmódot váltani a másik akkor se. Kimértem a rosszabbikon hogy a gomb jó. Van ötlet mi lehet a baja? Vagy esetleg aki budapesten megcsinálná nekem nem túl nagy pénzért? Előre is köszi... Pitta
Új hozzászólás Aktív témák
lo Összefoglaló, topiknyitó, updateEz egy blognak indult kis írás volt ami elég nagy látogatottságnak örved még most...
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G DS/Ingyen posta/ ajándèk gyári Samsung PD adapter!(256GB)
- 4db pótszíj Xiaomi Mi Band 3/4-hez
- MFM szalagkábel garnitúra és MFM csatolós mobil rack ,Logitech MK850 billentyűzet
- ASRock B760M-ITX/D4 WIFI, 23 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- Samsung 980 1TB M2 NVMe SSD, 47 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garmin FENIX 8 51mm AMOLED Sapphire, karbonszürke DLC titanium, fekete/sötétszürke szilikon szíjjal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest