Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gabás

addikt

válasz bambano #211 üzenetére

380 ezer hektár csak a legutóbbi, tavaly indult, valószínűleg utolsó osztogatáson (azért utolsó, mert már több nincs állami tulajdonban). Hogy mért ez fáj itt többünknek? Mert az állam ezzel tudja aktuálisan befolyásolni a piacot (a visszaállamosításig még nem jutottunk el), ennek lesz hatása a jövőben, és valószínűleg azért zavarta le gyors menetben egymás után a nem túl tiszta pályáztatásokat, hogy el tudja passzolni a holdudvarnak a földeket, mielőtt kénytelen feloldani a moratóriumot.

Nagyon szívesen elhiszem többek között a bonafarm modernitását, sőt még örülni is tudnék neki, ha nem azt látnám, hogy más modern gazdaságokat meg kitúrtak az új pályázatot nyertesei.

Még mindig nem értem, hogy nekem, vásárlónak, miért lesz rossz, ha a földbirtokos esetleg jobban jár az eladással. Ha a magyar termelő adja drágábban nekem a rosszabb minőségű terményét, egyre kevésbé vigasztal, hogy de legalább magyar a tulaj. Ahogy az is szomorú, hogy a nyugattól, a pénzes külfölditől való félelmünkben elfogadjuk a lenyúlásokat. Egy protekcionista gazdaság sosem lesz jobb sehány fokkal a szabad piacinál.

Az EU-t és a nagy agráriummal rendelkező tagállamokat meg hogy sikerült összekeverni? Egyébként ebből indult az egész beszélgetés, hogy el kellene dönteni, hogy kinek is adunk nagyobb hatalmat, a saját érdekeikért lobbizó tagállamoknak vagy az Uniónak.

egyébként a 21-es körzetes példád kiválóan illusztrálja, miért nem jó, ha egyetlen szereplőnek mesterségesen sikerül manipulálni a piacot

Új hozzászólás Aktív témák