Hirdetés
- gerner1
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pitterix: Gyógytorna
Új hozzászólás Aktív témák
-
psyho85
aktív tag
Köszi, hogy válaszoltál kvázi helyettem a felmerülő kérdésekre.
És igen, nekem is az a tapasztalatom, hogy dobosok szeretik ezt a hangzást. Egyébként nem annyira vészesen távoli az a közép, de tény, hogy kevesebb, mint máshol.És igen, a jó öreg K240-en jó keverni, utána sokkal kevesebbet kell rendes lehallgatás mellett utánaállítani, mint mással.
@tothzoltan: ott van a leírásban, hogy miért kerestem zárt fülest, és miért ezt választottam. Totál szubjektív.
De nem kell túlmisztifikálni a dolgokat, szerintem minden fülesnek tanulható a hangja, amit munkánál fel lehet és kell is használni. -
tothzoltan
tag
"A múltkor egy komoly fázishibát csak egy kétezer forintos vicchangszórón vettünk észre, pedig többféle sokszázezres rendszereken hallgattuk vissza mixing közben, még a zenészek és a producer is."
Van az a szakmai szolasmondas, hogy ami a szaron is jol szol, az mindenhol jol szol. Az emlitett "vicchangszoro" nagyon sok esetben tud am referenciaertekü lenni.

-
psyho85
aktív tag
Hát milyen hely az ahol nincs minden sáv végén ott egy rendes metering plugin?
(Persze én is mindig elfelejtem!
)Ugye mondtad, hogy másnap hallotta meg a producer is, erre értettem, hogy így a vacak hangfal vacaksága nem mérvadó, nem pedig a hibára magára. Elnézést a félreérthetőségért.
Én se dohányzok, ez csak egy amolyan szólás/közmondás.

-
psyho85
aktív tag
In situ sok minden felett el lehet siklani. A jó hangtechnikus dohányzik, mert akkor fél óránként tart 10 perc szünetet, és kitisztul a füle. Ha nem egy időben hallottátok csak a vicchangszórón, hanem csak később vagy másnap, akkor nem annyira releváns.
A fázishiba és a dinamika sem egy kutya azért. 
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Windows 10
- Fotók, videók mobillal
- Path of Exile (ARPG)
- Építő/felújító topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- Lenovo ThinkPad X1 YOGA 3. 2in1 14"FHD TOUCH i5-8250U 8GB DDR4 ,250GB SSD Win11 27%ÁFÁS, ÜZLETBŐL
- ASUS VG248 24 165HZ
- Apple Airpods Pro 2 megkímélt usb -c
- DELL LATITUDE 7275 2in1 12.5" IPS Win10 TABLET/NOTEBOOK 8G/256GB ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL
- HP EliteDesk 800 G5 DM Desktop Mini - Intel Core i5-9500T 16GB 256GB SSD (utolsó darab)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- Fractal Design Gamer PC - Intel i5-9600k 16GB 1000GB RTX 2060 1 év garancia!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
És igen, nekem is az a tapasztalatom, hogy dobosok szeretik ezt a hangzást. Egyébként nem annyira vészesen távoli az a közép, de tény, hogy kevesebb, mint máshol.
De nem kell túlmisztifikálni a dolgokat, szerintem minden fülesnek tanulható a hangja, amit munkánál fel lehet és kell is használni.
(Persze én is mindig elfelejtem!