Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Bezzeg én.
Sokszor otthon is éttermi kaját eszek, ha nem jön össze a hazai.
A lakásunkban van olyan lámpatest, ami önmagában 480 W felvételére képes, de villanyos a sütőnk mellett a főzőlapunk is. Sajnos a szárítógép helyhiány miatt egyelőre kiesett.
Minden kapcsolós elosztóba van dugva, de nem tudtam a gyakorlatban kimérni a különbséget, úgyhogy nem kapcsolgatunk semmit.
Az ablakok mellett húz be a szél.
Tudattalanul vásárlunk (azt meg hogy? Ej, az ellenkezőjét is hogy?)
Mégse akar a vilany + fűtés + melegvíz költség havi 30e Ft fölé menni, pedig öten vagyunk. Igaz, csak 79 nm a lakás.
Két autót is használunk, mert egyelőre szükség van rá.Majd' elfelejtettem, két (!!!) plazmatvénk is van. OMG

-
Khelben
nagyúr
Tök másról beszélsz. Itt nem arról van szó, hogy két készülék közül azt veszed, amelyik kevesebbet fogyaszt, de ugyanazt tudja. Itt a többletfogyasztáshoz többletszolgáltatás jár, tehát felesleges összehasonlítani. Ráadásul a különbség a készülékek árához képest elhanyagolható.
Otthonfőzésről annyit, hogy egyrészt nálunk 800 forint egy fullos menü, annyiból otthon nem főzök semmit, nemhogy 2 fogást. Másrészt gondolj bele, hogy azt az időt, amit főzésre fordítasz, mennyi értelmesebb dologra lehet fordítani. Ha csak leülök játszani a gyerekekkel, már sokkal többet ért, mint a megspórolt 100 forint.Egyik ismerősöm jut eszembe rólad, akinek valami 5 literes fogyasztású kocsija van. Amikor meséltem neki, hogy az enyém 12 litert fogyaszt, hülyének nézett és meg volt győződve róla, hogy szar az autóm. Aztán elvittem egy körre és megértette. Azóta ő is ilyet szeretne.
-
Ijk
nagyúr
Csak van egy ésszerű határ. Spájzba, budiba például rohadtul nem kell energiatakarékos izzó, amikor max pár percre csapod fel a villanyt. Ezt az otthon főzött kaja dolgot nem értem, mert számomra ez teljesen természetes.
És azért nem veszek rosszabb képminőségű tévét, mert éppen 50W-al kevesebbet eszik, vagy fizetem ki egy plazma árának másfélszeresét, hogy legalább megugassa azt a szintet. -
Khelben
nagyúr
Tehát lúzer csóró, akit nem érdekel, hogy többet fogyaszt? Ezt hogy sakkoztad össze? Mert szerintem arra illik inkább, aki megvesz valamit drágán aztán nincs pénze rendesen használni.
És nem olvastad el egyik pontot se figyelmesen, megpróbálom érthetőbben:
- elhanyagolható a többletfogyasztás
- világosban is lehet nézni (most pont besüt a nap a tv elé, tükröződés nincs rajta)
- nem ég be (szerinted nálam az ovis gyerekek mennyire figyelnek a beégésre, amikor xboxoznak?
)Nem azt mondtam, hogy csak az én szempontjaim, hanem azt, hogy a legtöbb szempont, amit felsoroltok a plazma ellen, az hülyeség és csak azért szajkózzátok, mert benyaltátok a marketinget meg a hülye eladók dumáját. Aki sosem használt plazmát, az honnan tudná, hogy otthoni körülmények között mennyire tükröződik, mennyit fogyaszt, mennyire villog és beég-e? Sehonnan.
-
Khelben
nagyúr
a képminőség csak egy szempont a sok közül
Ami elég gáz, mert egy tv-t másra nem használsz, csak a képét nézed
Nem emelgeted, nem nézed oldalról, ha megveszed 150-200k forintért, akkor nem érdekel, hogy 200 forinttal többet fogyaszt, ha nem a szabadban nézed, akkor nem érdekel hogy tükröződik... stb. Egy szempontot tudok elfogadni, ha valakit zavar a villogás. A többi nettó hülyeség. Az viszont objektív tény, hogy a mozgó dolgok az lcd-n szarul néznek ki, a plazmán meg jól. Márpedig ritkán vesz valaki állókép nézegetésre tv-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- OLED monitor topic
- Projektor topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)