Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
micimacko
üzenetére
Az áruházi spotlight kivételével mindenhol jobbak a feketéi és a kontrazdtja, ezt csak a vak nem látja. Ha valakinek nem gond, hogy a 10 éves CRT-jét egy xarabb tévével váltja le, ám tegye (márpedig tévének kifejezetten xarabb). Attól még nem dől össze a világ, ha meg is mondod neki, vagy igen?
(#105) Goose-T
Úgy érted, téged megnyugtat a tény, hogy a plazma ki fog halni, és önigazolásként hangoztatod, hogy ezért használsz egy (azonos árban és méretben) lenyegesen gyíkabb képminőséget produkáló technológiát? Megnyugtatlak, hogy az LCD is ki fog halni pár éven belül, eleve elvetélt ötlet volt fix háttérvilágításból szűrögetni ki színeket. Sőt, képminőségben hosszú ideig drasztikus visszalépés volt a CRT után, amit kevés technológiai "újításról" lehet elmondani.
-
Khelben
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
válasz
micimacko
üzenetére
A cégnél nálunk valami okos beszerző a videokonferencia szobába egy lg plazmát vett. Napi 8 órában mutatja ugyanazt a képet. Bekapcsoláskor látni, hogy frankón bele van égve a menü meg a státusz sorok. De amikor használod, igazából csak akkor látod, ha pont arra figyelsz. Egy laikus észre se venné. És ez teljes képernyős beégés, nem csak egy logó a sarokban.
-
erdoke
titán
válasz
micimacko
üzenetére
Én továbbra is azt látom, hogy anélkül érvelsz valami ellen, hogy igazából próbáltad volna olyan körülmények között, ahol az emberek tipikusan tévéznek, vagy házomoziznak. Közel 6,5 éve van plazmánk, és soha nem volt gondunk a fényerővel, vagy a tükröződéssel. Ismerősöknél, rokonoknál néztem már este filmet LCD-ken (olcsóbb és drágább modelleken is), és vagy fullra tekert szobai világítással kell nézni, ha normális kontrasztot és részletességet akarunk, vagy (a számomra filmezéshez kellemes) félhomályban szoláriumozik előttük az ember. Focimeccs rajzfilmhez hasonlít, teniszlabdát nem lehet rendesen látni ütés után, stb. Nézegettem 50" körüli méretben, 250-300e Ft között LCD-ket tavaly, mielőtt újra plazmát vettem, és ha véletlenül olyan körülményeket találtam, amik kb. megfelelnek az otthon tipikusaknak (azaz letekertem a fényerőt max. 40 %-ra), akkor azonnal kiszúrtam a sötét jeleneteknél eltűnő részletességet és a gyatra kontrasztot.
Fogyasztás különbség nem érdekel, megspórolom máshol, illetve az árkülönbség futja jópár évig.Szerk: OFF
-
aboriginal74
tag
válasz
micimacko
üzenetére
Egyben biztos lehetsz az emberek azért vesznek LCD, vagy LED háttérvilágításu LCD tv-t, mert olcsó! Az emberek 75% csak ezt nézi és azért van jobban elterjedve, mert az a cél lebed elöttük, hogy "hát milyen olcsó figyeled rozi" nem a paraméterei nézik a tv-nek, ha nem az árát. Aki egy kicsit is odafigyel, barangol a neten olvas teszteket és nem a HARDVER TV-s tesztekre gondoltam
majd elmegy vizuálisan is megtekinti a kiszemelt jószág színvilágát egy saját hordozón vitt anyagból és még folytathatnám...Ez a réteg viszont nem kíméli a pénztárcáját, nem azt fogja nézni, hogy mennyit fogyaszt, hanem azt hogy milyen mínőségü szolgáltatást kap és mint tudjuk, ami jó az drága 
-
aboriginal74
tag
válasz
micimacko
üzenetére
Micimaci mi bajpd van, az hogy mindenkinek rajtad kívül itt a totyikban plazmája van vagy csak rádjött a sűrű?! xD Olyan LCD nincs és nem is fog születni ami nem lesz ködös, diafilm effektes...és még sorolhatnám...Lehet hoyg a fogyasztásod jó, de kérdezem mikor mérsz ennyi normál viszonok mellettt, vagy akkor mikor kell a kontraszt?! Egyet javasolok neked borotválkozz a TV-ben és nézd a fogyasztásmérődet, nem baszogatni karlak de olvass totyikot és utána érvelj...

Szerk: még annyi, ha váltok kizárólag OLED-re váltok, de mint tudjuk az LG15" OLED tv-je vagy 500.000,- Forint és még nem is lehet kapni, mert csak bemutató darab .

Na majd 2014-15-ben meglátjuk!
-
erdoke
titán
válasz
micimacko
üzenetére
Hát barátom, pedig nagyon úgy néz ki, hogy még nem láttál otthon modern plazmát. Ma estig pl. 160-ért lehet venni a Saturnban 42-es G30-at. Ehhez fogható minőségű 42-es LCD másfélszer ennyibe kerül, és akkor még elvérzik az első focimeccsen. Nem csak este (amikor 20 % fényerőnél nevetséges részletességűek a sötét árnyalatok, és 0 a kontraszt), nappal is. Kivéve talán azt az esetet, amikor rátűz a nap a tévére, de úgy LCD-t se néz értelmes ember. Az LCD tévék nagyon nagy többsége pedig köszönőviszonyban sincs a G30-cal, akár SD tévé adást nézel rajta, akár BD filmet.
Furcsa, hogy minden más fontos egy tévénél (30 Wh plusz fogyasztás, 7 kg extra tömeg, stb), csak éppen az adott pénzért kapható méret és a képminőség nem?
Be lehet égetni egy mai plazmatévét is, ha nagyon nem figyel oda az ember? Sajnos igen, de még egy átlagos beégéssel együtt is sokkal élvezhetőbb képe van egy plazmának, mint egy hasonló árú LCD-nek, aminek még a 12 éves csúcs CRT-mnél is gyengébb képet ad... -
Khelben
nagyúr
válasz
micimacko
üzenetére
A pana pont most karácsonykor adta 5 év garanciával a plazmákat
Én nem cipelem a tv-t sehova, így nem szempont a súly. A nappalimban van 4 ablak meg egy teraszajtó, déli fekvésű de még sosem kellett besötétíteni (mondjuk az S30-ason van tükröződésgátló réteg). A tv egyáltalán nem melegszik, több órás használat után sem, ez is egy városi legenda, ami a régi plazmák idején alakult ki. A fogyasztásról meg annyit, hogy a 40-es lcd 80W körül evett, a 42-es plazma meg 110W körül. Van mérőm, onnan tudom, nem csak olvastam valahol 
Tény, hogy meg kell nézni a képét, mert van, akit zavar a villogás (azért annyira nem durva, mint az 50hz-es régi crt tv-k, de tény, hogy vannak olyanok, akik észreveszik). Engem pl. az lcd mozgásmegjelenítése (diafilm) és színei zavarnak.Dehát nincs ezzel semmi gond, mindenki megtalálja a neki megfelelőt, azért ilyen nagy a választék. Csak akkor kaparom a falat, amikor valaki látatlanban kijelenti, hogy ő aztán plazmát nem vesz, mert beég és sokat fogyaszt... Mert a józsi olvasta valahol és akkor biztos úgy van. És az emberek 90%-a ilyen. Volt olyan ismerősöm, aki átjött, megnézte a plazmát, el volt ájulva, hogy mennyivel jobb, mint az lcd-k, amiket nézett. Aztán lcd-t vett, mert a boltban az eladó beijesztette a fogyasztással...

-
Khelben
nagyúr
válasz
micimacko
üzenetére
"Mégis folyamatosan teret veszít a plazma az LCD-vel szemben."
Ennek az az oka, hogy a mainstream vásárlóközönségnek fingja nincs a "teknikáról". Nem állít fel semmilyen sorrendet, nem olvas utána semminek. Bemegy a csilivili boltba, az eladó rátukmálja a divatled tv-t, hazaviszi, beteszi az 55 centis crt helyére és örül, hogy mekkora. Ez a vásárlók 90%-a. Egy fokkal fejlettebb az az 5%, aki megnézi a tv képét is, de ugye a plazma nem fogja lenyomni az lcd-t a 3000 wattal megvilágított boltban, tehát ezek is lcd-t választanak. Következő 4%, aki utánaolvas a neten és beszopja a magas fogyasztásról, beégésről szóló városi legendákat. Ő is lcd-t vesz.
Marad 1%, aki valami isteni sugallatra nem enged a marketingnek, nem hisz a fórumoknak, csak a saját szemének. Esetleg eltéved egy olyan fórumra, ahol plazmatulajok írják le a tapasztalataikat. Na ez az 1% vesz plazmát
És írom ezt úgy, hogy én is benne voltam az első 99%-ban, lcd-t vettem. De rájöttem, hogy nem diafilmet akarok nézni mesterséges színekkel, ezért bepróbálkoztam a plazmával. És soha többé nem fogok lcd tv-t venni.
Kieg: nem mondom, hogy egy 4-500k-s lcd-nek nincs jó képe. De nem ezekről szól a piac (főleg a magyar), hanem a belépő szintűekről, ott meg egy sincs, ami képminőségben akár csak a közelébe érne a legolcsóbb plazmának. -
Csabroncka
addikt
válasz
micimacko
üzenetére
Ha arányában nézed 1 négyzetméter LCD képenyő vagy plazma képernyő előállítási költsége lényegesen különbözik utóbbi hátrányára.
Másrészt a drága (minőségi, új generációs) LCD panelek (nem feltétlen led) képminősége gyakorlatilag megegyezik a plazmákéval. Kivéve a kontraszt és a fekete, de ezt tudjuk hogy a technológia miatt nem lehet elérni.
Csak amiatt nem vesz az ember LCD-TV-t mert könnyebb
. Én azért döntöttem a plazma mellett, mert 110 e forintom éppen volt a pana UX30-ra. Ugyanennyiért viszont csak lényegesen rosszabb képminőségű LCD-t vehettem volna (csak a képminőség érdekelt, médialejátszó ...stb nem)!Ettől függetlenül az LCD rettenetesen sokat fejlődött, és még fog is. Olcsó, és jó!
-
Goose-T
veterán
válasz
micimacko
üzenetére
A plazma sokat fogyaszt, nehéz, vastag, bonyolult a szállítása, melegszik, beég, és folyamatosan romlik a képminősége. Csak ennyi.
(Most ne jöjjetek azzal, hogy a beégést már kiküszöbölték, mert nem igaz. Különféle trükkökkel csökkentették a beégésre alkalmat adó helyzetek előfordulását, semmi több.)Más. Kicsit bazári már ez a csirkeláb-design és az átlátszó túlnyúlások a kereten. Miért a koreaiakat utánozzak, nem fordítva kéne ennek lennie? Még jó, hogy tavaly vettem Panasonic tévét, azoknak még igazi japán minimalista formatervük volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- MSI notebookok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini-ITX
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(ráadásul a reklámok alatt nincs logo, az is segít a panelnek "felejteni")

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
majd elmegy vizuálisan is megtekinti a kiszemelt jószág színvilágát egy saját hordozón vitt anyagból és még folytathatnám...Ez a réteg viszont nem kíméli a pénztárcáját, nem azt fogja nézni, hogy mennyit fogyaszt, hanem azt hogy milyen mínőségü szolgáltatást kap és mint tudjuk, ami jó az drága 

. Én azért döntöttem a plazma mellett, mert 110 e forintom éppen volt a pana UX30-ra. Ugyanennyiért viszont csak lényegesen rosszabb képminőségű LCD-t vehettem volna (csak a képminőség érdekelt, médialejátszó ...stb nem)!