- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Newyorker
addikt
Van még kérdés?
Vegyétek, vigyétek★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Newyorker
addikt
Nah, lassan egy hete használom irodai munkára az Dell U2717D monitoromat! Nagyon igényes csomagolás után kiemeltem az igényes anyagokból készült talpat, majd hozzá az állványt, melyet össze kellett csavarozni! Igényes anyag, igényes színek, masszív talp! Rápattintottam a kijelzőt, majd bekapcs, autómatice felismerte a hdmi csatlakozást! A kijelző külseje gyönyörű, az ultravékony káva brutál! Az állványra került a Dell logo, ill a kijelző alsó kávájára, nagyon szép! A monitor képe nagyon szép, gyönyörű a kép, nagyon jó vele dolgozni! Amikor elé ülök és a képre nézek olyan jó érzés tölt el melóba, mintha egy jó autóba ülnél! Bőven akánlott kategória!
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Newyorker
addikt
Valakinek már van ebből a monitorból? Vélemény, tapasztalat?
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
őstag
-
sb
veterán
válasz #16939776 #23 üzenetére
Én is így gondolom.
De igazából majdnem mindegy melyik árszintet nézem és milyen hosszú feature listát.
Úgy, hogy az alig rosszabb (vagy jobb) tulajdonságokkal bíró jelenlegi monitorom érhet vagy 20k-t használtan nem látom értelmét még a 50-70k-s kategóriának sem csak azért mert 1-1 featurrel jobb. +2-3", FHD-ban vízszintesen plussz pár pixel, freesync... akármelyik lenne, nem ér 2-3x árat. Ahogy ezek kombinációja meg mondjuk FHD-nél nagyobb felbontás nem éri meg az 50-70k-s ársávnál 2-3-szor nagyobb árakat.Valahogy fordítva ülünk a lovon úgy érzem. 5 éve megtehettem, hogy nem egy vagyonért minőségi méretű/paneles/felbontású monitort veszek. Mondjuk a gép árának harmadáért. Most meg a gép ára elmenne rá.
szerk: Nem értek egyet azzal sem, hogy a TV-k nem jók referenciának. Egyértelmű, hogy más eszköz és nem felel meg minden célnak monitorként, de "anyagárban" nagyon jó összehasonlítási alap.
Nézzünk egy 55" 300k TV-t:
- Panel? xVA vagy IPS, TN-t soha nem látott.
- Frissítés? 100-120Hz aktív 3D-hez 10-ből 8 esetben megvan ennyiből. Ez már nem belépő szint.
- Méret? A panelméret azért jelentős tényező az árban, emellett eltörpülnek a 32" monitorok is.
- Képminőség? Nem látom a tesztek alapján, hogy kalibráltan borzasztó színhelyessége lenne egy közepes TV-nek. Pixel mapping, full luma, chroma, RGB megvan, nem úgy mint 5-6 évvel ezelőtt. Input lag is használható általában.Nem látok semmilyen technológiai, minőségi és ahhoz mért költségbeli difit ami magyarázza a monitorok árát.
Egyedül a felbontás és most a freesync az, ami monitoroknál plussz. De előbbire is ott vannak lassan az olcsóbb 4k TV-k ellenpéldaként.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
+1
Azt gondolom, fogyasztást úgy tudják szinten tartani, ha egyre nagyobb felbontás mellé jelennek csak meg, az új, hasznos featue-k.Még mindig 24" 144hz-es monitort vadászok, de ha nagyon nem lesz "jó" ami hozza a jelenlegi képminőségét, most már elmúlt 5 éves!, ~8 éve vagyok Fhd-n,
akkor egy "öreg" 1920*1200-as CFL!-es monitort veszek, ugyan ettől a márkától, még jobb színekkel, picit nagyobb panellal. Mint hogy vegyek valami drága-de-sz@rt csak azért mert tudja a képszinkront, azután 3 év múlva meg összefossa magát a panel vagy a vezérlés... Ezeket a japán "sz@rokat" meg mellém temethetik[ Szerkesztve ]
-
Peter13
senior tag
Az a baj, hogy ezzel mar nem lehet takarozni. Elmultak azok az idok. Ahogy a kollega is irta feljebb, vannak nem noname, 32-es 4K tv-k, mindenfele nem-TN pamellel, olcsobban. Az allithato talp ennyit mem er. Mondom mindezt ugy hogy egy Dell 2311-est nyuzok most is...
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
KAMELOT
titán
válasz Cingáriusz #7 üzenetére
TV azt 2-3 méterről nézzük és az nem 2560x1440 és nem profi monitor. Normál ára ennek kb 150-160k többet nem ér.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
[CsuCsu]
őstag
55 colos TV ennyiert a legalja korulbelul. Ez a monitorok kozott felso-kozep kategoria, TV-bol az alulrol nyaldossa az egy millat. Almat kortevel...
-
Scholes9
nagyúr
Nem kicsit túl van árazva
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
sb
veterán
válasz Televan74 #11 üzenetére
Az off rész engem is érdekelne.
És persze nem elszállt árban, de erre nem sok esélyt látok. Lassan sztem 6-7 éves, 22", 1680, rendes IPS.Nem gondoltam, hogy a mai napig nem jutunk el oda, hogy mondjuk 50k alatt ne lehessen 24", FHD (ami ugye függőlegesen +30 képpont és kb +0cm) és nem zs-IPS-re váltani. 16:10 még drágább. És extrák sehol.
Valahogy ezeket sem érzem jó biznisznek. Nem beszélve a hírben lévő, nagyobb méretű, felbontású, esetleg freesync-es, de 150-300k közötti monitorok feláráról. Nem látom a 5-8x árkülönbözet (mondjuk 40-50ks árat tekintve) hasznosságban megnyilvánuló előnyeit. Persze 1-2 szorzót a HUF miatt levehetünk, de akkor sem sokat javít az összképen. -
AMn3t
tag
lehet h rosszul fogalmaztam de ugyan ez az en egyik kerdesem, hogy mar a 2713 hm hez képest h lehet ez egyáltalán utód, mert előrelépés az nem nagyon van (bár ez nem szídás, mert jó monitorokról beszélünk), csak nem értem h kérhetnek el többet
főleg így: [link]
nem merem rámondani hogy minden, de azt igen h elég sok tekintetben jobb ez a monitor és elég sokkal olcsóbb ... de a benne lévő panel terén egyszerűen nem egy kategória
plusz ha jól látom ebben sincs kártyaolvasó csak usb hub (2713hm ben szintén nincs, de h szériában volt) ... bár ezzel akár ki is lehet békülnina mind1, csak nem értem az árát
[ Szerkesztve ]
-
bitblueduck
senior tag
Ez az Infinity Edge tényleg akkora dolog, hogy külön nevet kell adni neki? Nem értek a kijelzőgyártáshoz, mi az akadálya a 0mm-es kávának?
[ Szerkesztve ]
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Most komolyan, 260k-ért WLED GBLED helyett?
Ja hogy ez a WLED-es U2715H utódja, aminek az elődje nem a GBLED-es U2713H, hanem a WLED-es a U2713HM. Ehhm.
(#5) AMn3t: Na látom ugyanazon hisztizünk Mondjuk monitorból nem kell váltani sűrűn szerencsére.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
pomorski
őstag
Egy kicsit tényleg sok az ára...
-
Ixion77
addikt
250e - 300e közt már 4K felbontású 32"-os prémium modelleket kapni. IPS / PLS / AHVA panellel, neves gyártóktól, egyes esetekben Freesync-cel, HDMI 2.0-vel, :
Samsung U32E850R 270e
BenQ BL3201PT 280e
LG 34UM95C-P 220e
Philips BDM3275UP 284e
27-est már jóval 200 alatt is, freesync-kel, 4K-val:
LG 27MU67-B 153eDell vagy nem Dell, ez bizony túlárazott.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Graphics
Jómunkásember
Ket kulon kategoria....
-
őstag
Amíg egy normális 55-ös tv árát kérik el ezekért, nincs létjogosultságuk.
-
AMn3t
tag
nem mintha le akarnám váltani de igy két generációval később mégis hol van a u2713h utódja??
mert árban akár ez is lehetne, de azért na ... ez elég messze van tőle ... meg ha ez a 2713hm-2715h vonalat akarja követni akkor nem 200000 alatt kéne lennie? mert anno a 2713hm kategóriájában elég népszerű volt azzal az árfekvéssel, igy kb 3 évvel később, szerintem láthható/vagy legalább érzékelhető tudásbéli előrelépés hiányában kissé meredek ez az ár, legalábbis én biztos nem venném meg
na jó nem túlzok, a 2713hm az 8 ms -os, ez meg 6 ms -os válaszidővel rendelkezik ... húha
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Milyen meggondolásból maradt le a FreeSync?
www.smart-bus.hu
-
Valdez
őstag
Mi kerül ezen 260ezer forintba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest