- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
senior tag
Dr. Schwab Richárdra keress rá a témában. Gasztroenterológus, és a mikrobiom témájában szerintem kiváló előadásokat szokott tartani.
Egyébként kevesebb hús, kevesebb alkohol, kevés gabonaféle, sok ferrmentált élelmiszer. De nem az édesítős vackok, hanem a normál erjesztett.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Cs1csó
félisten
A bélflóra érdekes szerintem kezdésnek azt kellene tudni mit nem tolerál pl. kazein, laktóz, glutén stb.
Aztán elhagyni a zsíros, fűszeres ételeket. több rostban gazdag ételt enni, több vizet inni(kávé, kóla, tea, szöep helyett)
A cukorral is mértékkel, de azbédesítőket is hanyagolni mert azok (főleg nagy mennyiségben) fosatnak, puffasztanak. -
bb0t
senior tag
Köszönöm!
Ez érdekes kérdés, valahogy megcsömörlöttem a korábbi életmódomtól, és meglepően könnyen ment az átállás. Illetve próbáltam kényeztetni magam a másik oldalon, tehát amit ehettem, azt változatosan és esztétikusan készítettem el. Nem sajnáltam a lazacot magamtól, meg a különböző érlelt sajtokat, magvakat stb. Sonkákat, sült zöldéseket is sokféleképpen fűszereztem, szóval nagyon finomakat ettem.
Persze időnként gondoltam rá, hogy jó lenne megenni egy hamburgert vagy pizzát, vagy kínait, de szinte egyáltalán nem csaltam. Hamburgert és pizzát pl. 4 hónapja nem ettem, tésztaételt 2x ettem ez idő alatt, és krumplit is 1x 2x. A kínainál mindig a bundás húsokat ettem, de ha nagy ritkán most elmegyek, akkor már a ragus ételeket választom, vagy ázsiai leveseket.
Ami sokszor nehéz, hogy 6 után ne egyek, de ezt meg a főzés üti ki. A főzés kitölti ezt az űrt.
Egyébként ma már megtehetném, hogy megegyek egy hamburgert, ha megkívánom, de az a helyzet, hogy nem kívánom. Az elmúlt 4 hónapban elkerült az az érzés, amikor jól bekajálsz, és elnehezülsz, fáj a gyomrod stb. Nekem ez nem hiányzik, így ha épp nincs számomra megfelelő étel elérhető közelségben, akkor inkább tartok egy koplaló napot.
És nem szeretném azt sem eltagadni, hogy van valaki, aki társam ebben az életmódváltásban, egymást is nagyon jól tudjuk motiválni. A környezetemnek is igyekeztem közvetítetni minél többször, hogy mit eszek és hol tartok, hogy legyen bennem egy olyan visszatartó erő is, ha feladom, akkor mennyire hiteltelen leszek mindenki szemében.
Nem állítom, hogy könnyű, én még soha nem jutottam semeddig ilyesmiben, most valahogy összeálltak a csillagok hozzá.
Sok sikert kívánok hozzá, 8 kg egy hónap alatt lemegy, ha elhagyod a szénhidrátot, és nem eszel 6 után!
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Ukrajnai háború
- Epson nyomtatók
- Sorozatok
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook