Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazsesz

őstag

LOGOUT blog

Sok lesz így egyben, megpróbálok mindenkinek válaszolni.

(#18) adika4444: Próbáltam, de sajnos néha annyi időm nincs, hogy egy tweetet lökjek. Most, hogy próbálom az időmet átszervezni, talán lesz rá időm :)

(#20) kenwood:

"Nemelyiknek kellett 3-4 koszones,mire rajott,mi tortenik."

Egyszer csináltam, rájöttem, hogy nincs értelme, mert nem fogja fel, hogy mit is akarsz, cserébe néha jökat tudsz röhögni a vevőkkel, akik a delikvens távozása után olyan jelzőket tudnak mondani, hogy besírsz.

(#22) Hieronymus: 100%-ig egyetértek veled, de rengetegen vannak, akik még telefonba se bírnak köszönni...

(#23) Simi87: Én párat olvastam, ami még fent van, és - attól függetlenül, hogy nem írtam hozzá - 1-2 esetben egyet értettem veled. Pláne mikor nem voltál hajlandó összerakni a telefont. Velem ugyanez a "parasztvagyhogynemrakodöszeingyen" megtörtént, csak porszívóval...

(#24) Dluinet: Erről külön posztot tudnék írni. A boltunk úgy néz ki, hogy van az ajtó, és van mellette egy ablak. Mindkettőre kiírtam A3-as lapra, hogy leltár miatt zárva, amit 20 méterről lazán el lehetett olvasni. Az ablakra zért raktam ki, mert ha kopogásra nem nyitok ajtót, akkor az ablakhoz mennek, ahol premierbe rámlátnak. Kopognak az ajtón, majd az ablakon. Mutatom, hogy leltár miatt zárva vagyok, ki is van írva (mutatok az ablakon a papírra). Mondja a nő, hogy de az ajtóra nincs kiírva. Mondom neki, hogy ki van ugyanekkora méretben. A válasz: "Nem vettem észre".

(#31) h3lios: Igen, ezt olvastam, még mindig áll a sör :)

"Nálunk ebédszünet nincs, tehát akkor megyünk el amikor nincsenek és nem az eladó térben eszünk (inni sem lehet kint)."

Nekem van "ebédidőm" 1,5 óra (ezért hányan fognak utálni), viszont ritkán eszek ebédidőben, mert van egyéb adminisztratív dolgom, vagy épp el kell menni a 15km-re lévő bankba pénzt betenni, vagy SOS áruért kell mennem megyeszékhelyre, vagy bármi. Ha meg bent is maradok, akkor inkább az a jellemző, hogy gyorsan elvégzek néhány szervízt, még nem zargat senki, aztán ebédidő végeztével rendelek kaját, és betúrom - már ha van rá időm. De volt már rá példa, hogy az ebédidő végére rendelt kaja záráskor még ott volt érintetlenül...

"A kedvencem amikor kajáldánál látják a vodafone-os logót úgy érzik, hogy megérkezett az instant tudakozó."

Kedvencem, mikor a 15 km-re fekvő városban a tacskóban megkérdik, hogy mit keresek én itt, meg hogy ez meg az van-e a boltban, és mindezt akár egy laza szombat este 9-kor, amikor még átszaladsz a tacskóba gyorsan félrészegen, mert elfogyott a sör...

"Amivel a cikket kiegészíteném, hogy tanuljuk meg a sorszámhúzó használatát. ".

Igen, az is megérne egy külön misét. Pláne itt faluban, a postán nincs sorszám, és úgy mögédállnak, mint akit meg akarnak b×ni.

"A másik, hogy amikor valakinél vannak NE menjünk oda olyannal, hogy csak 1 kérdésem lenne." - Kiegészíteném a "csak egy oldalt kéne fénymásolni" mondattal :)

• Bazsesz

őstag

LOGOUT blog

válasz kenwood #17 üzenetére

Hű, valahol nagyon elnéztük a sorokat egymás közt.

"A harmas pont a legnagyobb baromsag ami letezik."

Az a baromság, hogy köszönni illik, vagy az a baromság, hogy ha nyitvatartási időn felül sokkal később adok ki blokkot, mert engem büntetnek meg?

Én főleg a nyitvatartási idő felfogásáról próbáltam írni - ezek szerint nem sok sikerrel, nem adtam át. Írok egy gyakorlati példát:

Most 16:30-kor lezártam a pénztárgépet, bezártam fizikailag a boltot, megfordítottam a táblát, hogy ZÁRVA vagyok. Viszont bent vagyok a boltban, mert nem akarok a buszmegállóban fagyoskodni, ezért inkább böngészgetek, netezek, vagy mikor mit csinálok. Ilyenkor látják, hogy bent vagyok, rángatják az ajtót, kopognak, ordibálnak befele, és csörgetik a telefont, hátha azt felveszem. És hiába mondod nekik, hogy zárva vagy, csak fújják a magukét.

Még egyszer, hogy tisztázzuk: engem azért fizetnek, hogy kiszolgáljak a teljes nyitvatartási időben. Szeretem a munkámat akármennyire mást hoz le az írásom. Nincs semmi bajom a vevőkkel, tudom mindegyiket kezelni minden esetben. Próbálok minden esetben valami pozitív megoldást találni a problémára, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy reggel 3 órával hamarabb kell bejönnöm, vagy este 8-ig bent ülök azért, hogy az ügyfélnek jó legyen, vagy annyi munka van, vagy rendelni kell, vagy takarítani (amit mondjuk nekem mint alkalmazottnak baromira nem fizetnek ki). Ha valamelyik részével problémám lenne, akkor váltanék - amit eszem ágában nincs.

Általában úgy szoktam ha valaki pont záráskor esik be, meghallgatom, hogy mit szeretne. Ha 2-3 percen belül meg tudom oldani, akkor megoldom, ha több időt venne igénybe, akkor pedig annak megfelelő módon adok választ, de talán kettő alkalom volt az elmúlt évben, mikor azt mondtam, hogy nem tudok segíteni.

Mégegyszer, valszeg - sőt biztosan - rosszul fogalmaztam meg a bejegyzést, nem ez volt a célom.

Üdv: Bazsesz

• Bazsesz

őstag

LOGOUT blog

(#1) alkatraz3000: Lesz, csak össze kell szedni :)

(#2) SwissBread, (#3) Blindmouse: Persze, hogy szomorú, tudom, hogy nem jut el azokhoz, akiknek írtam, csak úgy megírtam...

(#4) Sotho: Ó, engem nem frusztrál jó ideje az ilyesmi, csak ki kell adni a karácsonyi fáradtságot. :)

(#5) shteer: Danke :D

(#6) bodrik11: igen, alapvetően ez lenne a társadalmi norma, hogy ha nem is mikor belépek, hanem mikor sorra kerülök köszönök. Alapvető dolog lenne az is, hogy a termék nem lesz, hanem kérek, De ebben a régióban nem szokás kérni (lesz egy sör vs. kérek egy sört). De hát ez van, ezt kell szeretni :)

Szerk:

(#8) szalontai: Meglepődnél pedig. Január 4-én leltároztam, ezt egy A3-as lapra kb. 15 centis betűmérettel kiírtam az ajtóra, hogy leltár miatt zárva (nem akarok hazudni, kb. 20 méterről lazán el tudtam olvasni). És tépkedték az ajtót ezerrel, meg kopogtak. A 3 perccel zárás előtt meg olyan dolog, hogy ha zárás után max 1-2 perccel tudom zárni a gépet, akkor minden rossz szájíz nélkül megteszem. Ha tegyük fel 18-ig vagyok nyitva, akkor ha bejön az ember 17:59-kor fénymásolni egy oldalt, akkor megteszem, mert meg kell tennem ,emrt ezért fizetnek. De ha bejön és 500 oldalt akar másolni, akkor se zavarom el a 'csába, hanem tudtára adom, hogy maximum holnapra tudom fénymásolni. :)

Új hozzászólás Aktív témák