- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
JanoXP
aktív tag
hello... nos, nekem sokkal halkabb lett a kocsim, a fogyasztását azért nem tudom igazán megmondani, mert közben kiderült, hogy a computerem is rossz volt és rossz jelet adott a motornak, így az vélhetően több benzint nyomott a motorba. Ami biztos, hogy a mostani átlagfogyasztásom - normál vezetési stílus mellett - városban 7,7 l/100 km, autópályán (130 km/h mellett) 6,4 l/100 km. És ez egy 19 éves 1,3 literes benzines motortól, ami eddig 210 ekm-t ment összesen...
-
pandion
tag
Hali!
Vannak tapasztalatok? Érdekelne mi lett. Egyébként egyáltalán nem tartom hülyeségnek. Egy 2-300 000 km-t futott motorban lehetnek olyan kopások amik csökkentik a teljesítményt. Akár mikroszkópikus méretű karcolások, kopások is okozhatnak ilyet. Erre simán el tudom képzelni, hogy segít ez a lötty. -
0vak
csendes tag
Hi all a teszt alanya egy 88as 18.benzin 80as audi nemsoká indul németországba közel a 400.000km hez
ha "megérkezik " és internethez jutok megosztom a taopasztalatokat...
kb 3 hét múlva re komment..... -
JanoXP
aktív tag
Én vettem egyet. 6000 Ft nem a világ. Egy 18 éves Mitsu Colt 1,3 autóm van... Most volt egy apró motorfelújítása (gyűrűk, dugó, stb., meg légtömegmérő és lambda szonda csere). A korábbi 10 literes fogyasztásom így visszaesett 8-ra. Kíváncsi vagyok, ezt tovább lehet-e csökkenteni. Ha valakit érdekel, megírom majd ide a tapasztalataimat (motorkompresszió változás, dinamizmus változás, fogyasztás változás, károsanyag kibocsátás változás) ha lesznek...
-
Kelcsiot
újonc
Még szerencse, hogy csak szagértő vagy és nem szakértő. Ki mondta, hogy Lamborghinibe öntik bele azt az adalékot? Ezt te találtad ki. Kifejezetten nem Ferrarikhoz és Lamborghinikhez találták ki, hanem Józsi bácsinak a 15 éves Suzukihoz, meg Pistának, aki széthajtotta a 3 éves Golf GTI-jét. Akiknek ilyen autója van (Lambo, Ferrari, stb), magasról lekakálja, hogy mennyit fogyaszt a verdája és valószínűleg nem kell a teljesítmény növelésen sem gondolkoznia. A termék pedig erről szól. Neked kellett volna gondolkozni, mielőtt ezt a baromságot leírod. A Loreal sampont sem Piroska nénivel és Gizikével reklámozzák, hanem topmodellekkel. És hidd el, ők használják legkevsbé a Loreál termékeket. Viszont csomó Piroska néni, meg Gizike használja.
A termékről amúgy semmit nem tudok (de legalább elolvastam a weboldalukoat), szóval annak pozitív vagy negatív hatásairól nem tudok nyilatkozni. Azt sem értem, hogy a többi okostojás miről beszél, amikor nem használják és utána sem olvasnak, csak elméleteket gyártanak.
-
bambano
titán
elvileg nem fordulhat elő, hogy két olaj vagy olajadalék üsse egymást. szóval elvileg ha mondjuk molos olaj után shelles olajat öntesz a motorba, nem kellene, hogy kiüssék egymást.
de csak elvileg. nem tesztelhették az összes olajat egymás ellen, tehát gyakorlatilag előfordulhat, hogy valamelyik adalékanyag kicsapja a másikat, és akkor az olajból hirtelen smirgli lesz. nem gyakori, de elvileg előfordulhat. -
Erről az egészről egy másik reklám jut az eszembe. Abban egy fényezés javító filcet akarnak elsózni. A karcolásra csak húzol egy csíkot vele és szia kész is. Összeépül a két anyag és a fényezési hiba már a múlté. Persze fél percenként kihangsúlyozták, hogy bármilyen fényezést kijavít. Nem gyenge agymosás ...
-
Armahun
addikt
Ezt előszeretettel használják ócska öreg dízelek eladása előtt.
A vevő örül, hogy milyen szép hangja van, az eladó is hogy végre megszabadult töle.
Aztán 1-2 hónap után kikopik a lötty és a vevő már nem is örül annyira. -
No-kia
addikt
én nemrég szétrúgtam az enyémet(igen,néha után kellett volna tölteni, hogy legyenbenne olaj) ,több olajat eszik lassan,mint benzint,kíváncsi vagyok az ilyen "csodalöttyök" mit érnének el nálam, de 5 ezret nem ér meg
-
Raucher
tag
OK!
Ma még nem ismerjük a pontos technológiát. Valahol láttam egy filmet - megkeresi a akit nagyon érdekel - abban mutatták azt a technológiát, amivel 1 molekula vastagságú réteget vittek fel a megvédendő anyag felületére. Ezek a molekulák egymást taszítják, viszont kötődnek a gazda felülethez. Ezzel számos tulajdonsága javítható a felületnek. Ezzel jelentősen növelhető a kopásállóság is. De eléggé drágák ezek a technológiák. Lassan terjednek.
Addig még bőven lehet löttyöket forgalmazni. (Meg utána is, mert érdektelen, hogy használ vagy sem, de legalább ne ártson.)szerk.
(#24) D1Rect:
A kopott motort javíttatni kell. A halottakon sem segít a beöntés, csak elfoglaltságot biztosít. -
Raucher
tag
Ez bizonyosan nem lehetséges. A löttynek oldódnia kell az olajban. Tehát a friss olajba is kell löttyinteni, hogy ne a kicsapódott anyagot oldja vissza.
Elméletileg ismerünk olyan felületkezelést, ami tényleg a nanotechnológiát alkalmazza. A kismértékű felület sérülést önmaga javítja ki a felületvédő réteg. Ha ez a réteg eléggé erős a henger és a gyűrűk kezeléséhez, löttyekre sem lesz szükség. Sőt, elfelejthető a kopás, és az olaj használata is. (Bár addig még sok adalékot fognak reklámozni, amíg valóban használható technológiává fejlődik a tudomány.)
-
-
Иван
őstag
Miért kellett ennyiszer használniy a "lötty" szót? Végére már kvára idegesített.
-
Vladi
nagyúr
Agymosást nézel? Jáááj!!!
(#7) D1Rect:
Ha ezsi az olajat az autó, szerelő kell neki, nem lötty.
Persze mire elér a
harctérrőlutcáról a szerelőig, addig jó. -
bambano
titán
elvileg csökkenthetné a motoron belül a belső súrlódást, elvileg növelhetné a motor teljesítményét azáltal, hogy kopott motorban eltömíti a karcokat a henger belső falán, a kettő együtt elvileg csökkenti a fogyasztást.
elvileg.
a gyakorlat szerintem az, hogy ha nem 35 éves ladakocsid van, akkor a modern motorok belső felületkezelése elég jó már ahhoz, hogy ne kelljen ilyen trükköket használni.
gyakorlatilag semmire nem jó, szerintem.
-
bambano
titán
Pedig igaz, ilyen létezik, az amerikai hadsereg fejlesztette ki, hogyha úgy lőnek meg egy harcjárművet, hogy elfolyik belőle az olaj, annyi ideig képes legyen motorolaj nélkül menni, amíg kimenekül a frontvonalból.
Prolong néven árulják az usákok, metabond vagy hasonló néven ment nálunk sokáig. Ez itten csak annyiban másabb, hogy a kis méretek miatt felvették a nanotechnológiás jelzőt, holott ez nem az.
-
Ha igaz lenne, akkor az autógyártók előírnák a használatát.
De mivel nem igaz, ezért...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ahogy nézem a napi betevő agymosásomat, többször is betolnak egy reklámot, egy nano energizer nevű löttyöt. Nem...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest