- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: A teljesség igénye 4.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemens
őstag
Ez nagyon komoly!
3DMark01-ben még a P4-emet is odavágta nem is kicsit.

-
PSP-Bobb
csendes tag
Nagyon jó kis cikk. Megérte vele dolgozod, köszi! Kissé gyakorlati bemutatást hiányoltam, ami a gyakorlatban megmutatja a változást.
-
Sörös Sanyi
csendes tag
Hajrá Bacsis, irány Hollandia!
Szép eredmény a poros, öreg ócskavastól! 
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
hehh, köszi!
-
Sweet Lou 6
addikt
Tényleg igyekezett, én ott voltam egy darabig! És hatalmas GRAT!!!
-
-
-
"Memóriakezelés pl
"Konkretan?... Ugyanolyan 8 bites adatbusza volt, mint a 64-nek, a memoria sebessege meg ezekben a gepekben nem volt szuk keresztmetszet.
"ha jobban nyomták volna a gépet akkor nyilván lett volna SW is"
Valamennyi biztosan, de a C64-re az egesz vilag termelt, a VTC-re meg max. magyar koderek.
-
-
"mert a hardver az sokkal jobb volt a C64-nél..."
Konkretan miben? A CPU lassabb volt, a grafika legnagyobb felbontasa ugyan magasabb volt, mint a 64-e, de szinek teren elmaradt tole, nem voltak sprite-ok, a hangchipje sehol sem volt a SID-hez kepest - es persze az SW-k teren sehol se volt a TVC.
Bocs
-
A TVC sajnos egy Angliából vet licenc volt, azért adták el mert nem tudták volna kint versenyképesen eladni... Amúgy itthon is a marketingje let elBa...ltázva, mert a hardver az sokkal jobb volt a C64-nél...
Amúgy az a 64 bites TVC nagyon kemény duma
Ezeket onnan tudom hogy az egész családom a Videotonban dolgozott (Tabon laktam, ott gyártották azokat a vasakat
) (Bár amikor a szüleim ott kezdtek dolgozni, még gyártottak olyan ferritmemóriákat, amikbe mikroszkóp nélkül fűzték bele a vezetékeket...) -
bacsis
Közösségépítő
Az akkori TVC bizos kihalt volna, de ha nem jött volna az IBM a pc-vel meg az xt-vel akkor a TVC fejlesztette volna tovább a gépét 16 majd 32bitesre, s lehet most a jelenbe mindenkinél ott ketyegne a 64bites TVC számítógép valami jó kis grafikus 3d-s basic-el
A következő tesztem amúgy egy full kiveséző k6 teszt lesz, a jövő héten, lesz benne K6-2 550 K6-2+ 550 K6-III 450 és K6-III+ 500
-
Azért 10 év alatt csak kihaltak volna a 8 bites gépek...
Amúgy van otthon még TVC-m
Bár nem hiszem hogy működik.
Meg a múltkor találtam itt a kuka mellett egy C64-t, csak nincs hozzá táp.Amúgy a feszemeléssel vigyázni, a K6-om fél évig bírta a brutál emelt feszt, aztán egyszer csak nem kapcsolt be...
-
bacsis
Közösségépítő
-
Gratula! :-D Frankó lett a dolog.
Adj neki Peltier hűtést, aztán megy az még feljebb 
Amúgy én megnézném a vasat egy 512Mb-s SDRAM-mal is... Pár hete volt a kezemben egy...
Na amúgy meglepődtem, hogy van még ember aki tudja mi az a TVC

-
kts88
aktív tag
Látom kiraktad ide a tuningod. Mégegyszer hatalmas grat
. Remélem még folytatod, kíváncsi lennék mit bírna jéggel vagy, nitróval
. Százalékban ez bármit lesöpör. Kár volt a P6 arhitektúrát a leváltani, van benne kraft. Annak idelyén láttam amúgy, hogy Ordasi rakot még kondit az aljára és emiatt még bír egy kis pluszt. Ezt én is kipróbáltam, nekem nem segített
, de legalább nem is rontott. Remélem a toplista élére kerülsz vagy 200%-al 
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
juliabrilke
üzenetére
annyi a vége. ott még betölt...
152nél kékhalál...nembaj, nem vagyok elégedetlen...
most nekiállok a következő tesztemnek, hamaroan azt is felrakom nektek
-
bacsis
Közösségépítő
amúgy úgy néz ki a memória nem birja már a tempót!
az egyik memóriával 122%nál windows megy de 2-3perc kemény megterhelés után kékhalálozik a gép, másik memóriával már 120%on be sem tölt a windows, most egy 3. rammal próbálom, ezzel jelenleg 125%-nál járok -
bacsis
Közösségépítő
persze hogy így születik a jó tuning, jó szériás proci kell hozzá!
kedves yutani! te is tudod jól, hogy pl egy 450es k6-IIIból folyékony nitrogénnel sem lehet kihozni 20%ot sem...
az igazi tuningosok mindig válogatott procit nyúznak...
az MSI tuningversenyen irták, hogy nézik a versenyző felkészültségét!
hát én igyekeztem minél jobban felkészülni minél jobban, s a legjobban tuningolható procit kiválasztani!
Indulhattam volna én is modern géppel, amúgyis X38as tuning lapom van, de szegény core2-m kb max 75%-ot bírt el, így mivel úgy érzem, eléggé jártas vagyok a hardverekben, így mertem belekezdeni egy elég régi konfig tuningolásába, mert tudtam hogy egy 566os jó copermine celó sokkal több tuningot rejt mint egy átlagos core2... -
Yutani
nagyúr
Csak hogy képben legyen mindenki: nem véletlen, hogy ebből a Celeronból sikerült kihozni ilyen órajeleket: a steppingje cD0, ami a legutolsó volt a Coppermine famíliában, és szerintem nagyon ritka az 566-os cD0 Celeron, mert általában a magasabb órajelúekben van ez a mag (850-1100-ig).
Info: PH-s cD0 stepping teszt
-
concret_hp
addikt
mondjuk a vinyót nem biztos h a táp teteéjre tenném

-
pohár
félisten
Az tán nem csak egy 20GB Seagate winyo a bőrcuccban??
Nekem is van egy olyan itthon, van vagy 7 éves, de frankón műxik

-
Jesszus! Szegényke 120% tuning! Gratulálok!

-
Lenry
félisten
tetesd fel ide.... 11. helyre kerülhetsz vele
-
MarioAna
senior tag
Jó írás, grat. Old Szkúúl RulZ

Új hozzászólás Aktív témák
- HIGH-END GAMER PC Ryzen 7 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB NVMe - Beszámítás
- Lenovo Tab M11 / TB330FU
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Crucial Pro 32GB KIT DDR5 5600MHz CL46
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Xiaomi Watch S4 okosóra
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook Pro 14 2024 M4, 32 GB RAM, 1 TB SSD 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Szép eredmény a poros, öreg ócskavastól!

ASM-ben nem programoztam, de biztos volt jelentősége.
Adj neki Peltier hűtést, aztán megy az még feljebb 
. Százalékban ez bármit lesöpör. Kár volt a P6 arhitektúrát a leváltani, van benne kraft. Annak idelyén láttam amúgy, hogy Ordasi rakot még kondit az aljára és emiatt még bír egy kis pluszt. Ezt én is kipróbáltam, nekem nem segített
áá nekem olyan nagy hdd-m nincs, így be kell érnem egy 4,3gb-ossal!