- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
honeker
őstag
a csere db az el indult win10 64bit rendszeren de a mellékelt player az nem jó hozzá.....most meg azt keresek reggel ota
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
nézd meg eszközkezelőben hogy a verzió az -e mint amit telepítettél. A win10 elég agresszívan cserélgeti a drivereket magától is, alapértelmezés szerint.
A rednszer tulajdonságai, hardver részen van eszköztelepítés beállításai. Az alapból win update telepítésre van véve 10 alatt.
A saját driver telepítés után pár másodperccel már cseréli is át a régi verzióra, ami win updateről jön.
-
honeker
őstag
miért nincs sehol sem jel
-
sirály12
őstag
Software defined radio.
Leginkább úgy jellemezném, hogy egy rádió szkenner. 30Mhz-től 1200Mhz-ig ami van mindent lehet venni vele jó antennával.
Rádiókat, légtérforgalmi adatokat, időjárás műholdak képét, stb.
Engem leginkább az időjárás figyelő műholdak fogtak meg, de rádiót hallgatni is jó rajta. -
honeker
őstag
most van be szerzés alatt remélem w10 nem lesz neki gond ha igen jelentkezek infoért németben használná a fiam.
-
sirály12
őstag
Ma kaptam kézhez egy ilyen kis usb-s kütyüt, eddig nagyon tetszik.
Először azt hittem, hogy nem is jó, mert semmilyen életjelet nem adott, de persze csak driver hibavolt. A win10 kicsit háklis.
De aztán sikerült belőni és talált is pár digitális tv és rádió állomást.
Na gondoltam akkor legyen sdr is.
1 óra múlva már ment is, még új nekem az egész. De összejött.
A legtöbb idő az infók összeszedése volt.Most rádiót hallgatok róla, egy eléggé leárnyékolt szobában tiszta vétel van. Érzékenyebb mint az erősítőm vagy a minihifim rádiója.
Aztán csak nézem, hogy hogyan is találta ki a csatorna nevét.
Nem is tudtam, hogy az sdrsharp tud rds-t is. -
törölt tag
Windows 10 alatt hogy lehet életre kelteni a kütyüt?
Win8-al rendesen működik, de sajnos már frissítettem Win10-re, és egyszerűen nem talál csatornát. -
sirály12
őstag
Azt kérdezném, hogy rtl2832 és r820t2-vel szerelt tuner esetén mondjuk ubuntura van-e megfelelő driver? Vagy életre lehet-e kelteni?
Linuxos htpc projekthez kellene. -
weiss
addikt
Helló, arra van valakinek ötlete, miért ad olyat üzenetet, hogy "failed to open rtlsdr device"? Gyári driverekkel sem talál TV jelet, lehet hogy gyári hibás?
-
törölt tag
Üdv!
Most készülök rendelni egyet.
Win10 alatt működik rendesen? -
NPeete
tag
Ehhez a tunerhez sikerült valakinek win10 alá drivert telepítenie? A 2012-est, amit nagy nehezen felheggesztettem 8.1 alá, installáláskor kékhalálozik. Ötletek?
-
egresij
csendes tag
Rendesen működik a kütyű és a hozzá kapott szoftver is, amiről megtudtam, hogy nemcsak Digital-TV, hanem FM-rádiót is tudja. A hozzá kapott piciny bot antennával, ablak közelében teljes téretőt mutat (Budapest, 9 és 15. ker). Csatoltam két képet TV és FM csatornákról Úgy látom csak 1 képet tudok csatolni, akkor marad a TV.
-
Mike88
senior tag
Ez milyen melóhely? Felvétel van?
Magyarországon hivatalosan a digitális földi sugárzás kültéri antennával garantált. Szóval lehet, hogy elvileg bizonyos helyek tájékoztató jelleggel(!) beltéri antennás vételt is lehetővé tesznek, de garantálni nem garantálja az AH még azon a helyen sem, ahol elvileg elégséges. Épp ezért ember nincs a földön, aki megmondja neked, hogy a te melóhelyeden a 2. emeleten balra a második helyiségben az ablaktól fél méterre van-e vétel, ezzel vagy azzal vagy amazzal az antennával, ezért sem lehet segíteni még abban sem, hogy milyen antennát válassz.
Szóval erre a kérdésre még ha próbálkozunk is, úgy gondolom nem lehet választ adni, max. találgatni, esetleg téged félretájékoztatni, azt lehet.
Próbálkozni tudsz csak, mást nem lehet tenni. Ha neten rendelsz antennát, akkor 14 napig visszakapod az árát, amennyiben visszaküldöd, a postaköltséget tudod elbukni a dolgon. Avagy ha olyan webshopból rendelsz, amelyiknek van üzlete is, s hellyel-közzel útba is esik, akkor neten rendeled, de ha nem jó, személyesen viszed vissza. -
lsc
nagyúr
Elméletileg akkor egy ilyen [link] rendben lehet? Átalakítót találtam az mcx csatlakozóhoz, azzal már nem lesz gond.
-
azbest
félisten
Ha otthon is és a melóhelyen is elég gyors a net, akkor otthoni gépen futó adást távolról is el tudhatod érni, akár telefonról is. Mondjuk a duna hd kapcsán 10mbit feltöltés kell otthonra, ahol nézed meg letöltésnek annyi.
Sőt, most nézem hogy t-home-os tévéd van, akkor simán el tudhatod érni neten át most is az előfizetésben lévő élő adást. [link] Akár notin, akár telefonon. Részletesebb leírás [link]
-
lsc
nagyúr
Akkor mit javasoltok mit vegyek/csináljak? A lényeg hogy melóhelyre cipelem a cuccot, tehát ilyesmim [link] ugyan van, de ez nem igazán opció. Azért sem az igazi a nagy antenna mert elméletileg nem lehetne noti sem nemhogy "tv-zés". Így kellene valami ötlet. Ilyen [link] átalakítót valószínűleg rendelnem kell mindenképpen.
-
azbest
félisten
Hihetetlen értékeket ír úgy, hogy még erősítő sincsen benne.
A szobaanetenna valahol itt kezdődik: [link], de ennyiért már normális kültéri antennát is kapni. [link]. Van hogy jobb egy olyat feltenni a szekrény tetejére is akár.
Persze minden a vételi helyen múlik.Saját tapasztalatom az volt, hogy a vidéken, ritkábban lakott helyen 50 km távolságból sikerült befognom a szentesi adót egy kerek hálós szobaantennával. Persze érzékeny volt ha a közelben wifi vagy mobil működött. Aztán kitettem inkább egy filléres kislepkét a kerti oszlopra. Az erősség hasonló volt, de nem zavarták az elektromos berendezések.
Városban ahol a kis 12 centis pálcika antenna is néha befogja a jelet pedig egyáltalán nem vált be az erősítős szobaantenna. Ott valószínűleg nem a vétel erejével volt gond, hanem a zavaró hatásokkal (rengeteg wifi és telefon). Meg talán a helyi tv adó közeli adótornya. Ott még a sok elemes nagy antenna sem segített, mert kültérre nem tehettem ki. Végül hajtogattam egy dupla nyolcas antennát leírások alapján és azzal csak néha van vételi zavar.
-
lsc
nagyúr
válasz
Atomantiii #248 üzenetére
-
lsc
nagyúr
Megvan a két említett is meg az euronews meg az infocsatorna is, csak azok nem nevesített csak sima számozott csatornák. Az adás elég szaggatva jön, nem tudom mit csináljak, rendeljek egy nagyobb nyereségű antennát? Na még meggondolom ezt a dolgot.
-
azbest
félisten
Win-en, ha előfizetői kártyád is van, akkor az ingyenes smartdvb megfelelő (acamd + oscam kell az előfizetői kártya kezeléséhez, persze a mezei smartcard reader - kártyaolvasón kívül.)
Ingyeneshez is elmegy. Ha minimalista megoldás is játszik, akkor az ingyeneshez a vlc + playlist fájl a csatornalistával (példa, a mindigtv oldalán lévő táblázatok alapján könnyen módosítható).
Linux alatt valamilyen backend program, pl tvheadend és ahhoz frontendként vlc vagy xbmc/kodi vagy más. Persze magában a vlc itt is jó ingyenes adáshoz.
-
lsc
nagyúr
Nekem is megjött a cucc, milyen programot ajánlotok hozzá? Egyelőre a blaze van fent, megy is, de ahogy olvasom lehet nem sokáig.
-
Mike88
senior tag
válasz
Atomantiii #235 üzenetére
Nem tudom... ezért kérdeztem.
-
Mike88
senior tag
Az más, ha nem a kínaiak mellékelték hozzá a szoftvert "ingyen" ahogy a blaze-t is, akkor azért így már teljesen más kategória. Nem tudom a blaze-el mikor buktak meg, de az én stick-em nincs egy éves, s ahhoz is még blaze-t adtak, 1 serial-t kaptam.
Másoktól kérdezném, hogy aki DVBviewert használ, s használja Recording Service-t, az leírná nekem, hogy ezt egyáltalán hol találom 5.3-asban, mert fogalmam sincs, néztem erről preview videókat stb. de ott nincs, ahol lenni kéne, ilyet találtam, hogy Recording Service Wizard, ez lenne az, mert ez az ablak nem pont úgy néz ki, mint amit a videókban látok? Itt 4 mező van:
1. Select recording service - itt nem tudok semmit sem kiválasztani
2. Szolgáltatás címe, portja - a többi mezőbe pedig nem tudok semmit sem beírni
3. Felhasználónév
4. JelszóHa tudtok rá megoldást, köszönöm. Kodi-val szeretném használni.
-
azbest
félisten
Lol, most nézem csak a képen, hogy milyen jelzés van a hátulján
Egyébként nagyon népszerű lehet ez a fajta tuner, ezt a logout postot eddig 55 ezren nézték meg. Gondolom driver és infók után kutató emberkék a nagyvilágból. A postjaim közül csak a 6 éves windows írás előzi meg 137 ezrével, a laptopos is csak 50ezres
-
azbest
félisten
Természetesen ott vásárolsz, ahol neked tetszik, sőt örülök, hogy támogatod a magyar gazdaságot
Csupán azért lepődtünk meg ekkora árkülönbségen, mert 6eft körül lehetett a noname gyártók átbrandelt tunerjeit találni itthoni boltban. A konkrét példány pedig 8 usd szállítással kínából. A szotveres körítés is valószínűleg a kínai árusnak köszönhető
A 4 hét várakozás miatt gondoltam azt, hogy a tiedet is közvetlenül a te címedre rendelték csak egy kínai árustól, mert csomó magyar netes árus így csinálja. Persze, az áfás számla miatt, akkor ez egy korrektebb eladó.
Nekem is van 3 ilyen az asztalomon, mostanában 5 darabot lehet kapni annyiért, mint amennyiért vásároltad. Természetesen ezzel nincsen semmi baj azzal sem amit te vásároltál. A kínából rendelt áruk is átesnek vámkezelésen, küldeményenként 22 euro alatt áfa és vámmentesen hozza a postás. Garancia korlátozottan lenne rá, de nem is érdemes vele foglalkozni, mert ha az egyik elromlana még mindig van 4 másik
Szerk. közben láttam, hogy írtál. Ha legközelebbi rendelésemkor is olyan szoftvert mellékelnek, akkor én is kipróbálom, mert a Blaze progi az csapnivaló volt. Nézd meg, hogy tud-e dab+ és fm adást is fogni, arrafele lehet hogy mindkettő elérhető
-
Kínában azt és úgy gyártanak ahogy kéred, nem azon múlik a dolog hogy ott van a gyártósor. Ha meg bírod fizetni, akkor lesz megfelelő minőségbiztosítás, úgy ahogy te előírod, és olyan alkatrészek és anyagok mennek be a sorra amilyeneket te szeretnél.
A RTL2832+R820T esetében szó sincs nagy amerikai vagy egyéb tőkéről, aki a dollármilliárdjaiért cserébe megveszi a fent említett kapacitást és minőséget (mint mondjuk az apple), hanem a realtek meg a rafael micro nevű "csodacégek" cuccaiból van valami összedobálva egy panelre, kb. gondolkodás nélkül, meg pontatlan kristályokkal, és gagyi passzív alkatrészekkel. Hidd el, elég mélyen ismerem a felépítését, mert maguk a chip-ek az említett "bug" miatt közkedveltek, és sok rádiózással foglalkozó project nulláról felépít belőlük egy céleszközt (pl. Nooelec), minőségi átgondolt PCB tervezéssel, frankó kristályokkal, kondikkal, és antenna csatlakozóval. Az "eredeti" kínai változatokból még néhány diódát meg kondit is kispóroltak amúgy, arról nem is beszélve, hogy túlmelegednek.
Én mindig hajlandó vagyok egy picivel többet fizetni, ha valamit kapok cserébe, az olcsónak mindig lesz valami visszaütője.
Hát én meg veszek 4db-ot ebből a pénzből aztán annyi
Ráadásul attól, hogy kínai webshopból jön valami, még nem jelenti azt hogy illegális, meg nincs garancia. Sokszor sokkal korrektebben bánnak veled ha bajod van, mint itthon a legtöbb kisker.
De amúgy tökmindegy tényleg, nem akarlak én bántani amiatt hogy valamit drágán vettél meg, az a lényeg hogy tudod használni, és örülsz neki. Csupán azért reagáltam, mert a meglepődésünk miatt elkezdted védeni ezt az árat, és szerintem ez egy kicsit túlzás volt, de részemről itt befejeztem.
-
egresij
csendes tag
Valóban Kínából származó program, bár keresgélve találtam amerikai hátteret is, valószínűsítem, hogy kihelyezett fejlesztő cég, bár úgy láttam a PVR-5 fejlesztését 2012-ben befejezték, láttam, hogy készült egy PVR-7 is, de erről nem tudtam meg semmi használhatót.
Azt nem tudom, hogy került a hardverhez, ezt a forgalmazótól lehetne megtudni, de nagyon nehézkesen válaszolnak az e-mailre.
A NewSoft PVR-5 nem kulcsos, hanem jelszavas a telepítője, ezt a hozzá adott igen szűkszavú 1.db. lapra ráírják.
http://uk.newsoft.eu.com/
A telepítő egy pici CD, s rá van rakva mindenféle driver, a CD-re is rá van írva a CD Key (ugyanezt írták az A4 lapra is). A CD felülete nyomott, vagy szitázott, profi lemez, gondolom így érkezik Magyarországra, nem hiszem, hogy itt állítanák elő.
-
egresij
csendes tag
Igazad van, de mondjál olyan terméket, amit végső soron nem Kínában gyártanak, ha másként nem megy ellopták a hardvert-szoftvert és ontják, ebbe a kategóriába be lehet sorolni bármit, az igazi kérdés, van-e mögötte valaki által vállalt garancia, van-e magyar törvényi kötelezettségvállalás, adnak-e hivatalos ÁFA-s számlát,stb.
Nos amit vásároltam ezeket a kritériumokat teljesítik, hivatalosan, számlával, 30 napos visszavásárlás, garancia.Persze említhetem akár az iPhone-et is, ezt is Kínában ontják, és itthon drága pénzért vásárolható, aztán vannak a gagyi cikkek, amik semmit nem érnek.
Én mindig hajlandó vagyok egy picivel többet fizetni, ha valamit kapok cserébe, az olcsónak mindig lesz valami visszaütője.
-
azbest
félisten
A NewSoft PVR-5 felkeltette kicsit az érdeklődésemet. Úgy látom az is egy kínai program. Korábban a kínaiak a Blaze progi egy változatát adták kb mindenféle tunerhez, csak valószínűleg kalóz kulcsokkal terítették, mert volt legalább 6 féle kulcsom a különböző tunerekhez, de egy idő után mindegyiket letiltották, gondolom ugyanazokkal a kulcsokkal adták mindenkinek. Szóval jó kérdés, hogy a kínaiak adják már másik programmal vagy tényleg hozzátettek valamit a magyarok... de gyanítom, hogy a kínaiak változtattak a lemezmellékleten.
-
Mi is új árakat írunk
Egyedüli példa az aprós ár volt, de az valóban nem releváns. Mondjuk én itt az aprón 1500Ft-ért vettem egyet, amivel feladta a tulaj a küzdelmet, de tulképpen új volt, pár órát próbálkozott vele.
Azt sajnos nem tudom hogy itthon melyik bolt árul hivatalos számlával pontosan ilyen tunert. Nagyon nehéz beazonosítani a fantázianevek alapján, az RTL2832U+R820T chipset meg jobbára csak akkor mutatja meg magát ha már rá van dugva a gépre.
Ez amúgy egy kínai szemét, olcsóbbat egyszerűen képtelenség találni. Azért futottál bele te is, meg azért van itt neki külön topicja, mert tömegével árulják, főképp mert tényleg nincsen olcsóbb ennél így ezt ontják, másrészt pedig azért mert egy "bug" miatt használható másra is (software definied radionak).
-
egresij
csendes tag
Nézegettem, mit lehet kapni, ha hivatalosan számlával ÁFA-val garanciával, akkor a 9.900 jó ár, nem használt, így használt cuccal nem összehasonlítható. Profi alkalmazást adnak hozzá (NewSoft PVR-5): EPG, Videó HD-ben, Teletex, Shedule, semmivel nem rosszabb minőség, mint a Samsung TV-s monitoromon a DigiTV (DVB-C tunerrel), valóban HD felbontásban (teljes képernyőn, 1920 x 1080), nézhető és felvehető.
Az árát így kell figyelembe venni.
-
Mike88
senior tag
Nem akarlak felidegesíteni, hogy átvertek, de ugyanezt vettem én is 12 dollárért, akkor még 210 körül volt a dollár. Most is 12 dollár körül van az ára, azaz netto 3400 Ft. Ha erre rászámoljuk az áfa-t, akkor 4300 HUF (de ez csak a boltra vonatkozna, rád nem! Te 3400-ért kaptad volna meg!), s ugyanúgy kb. 3 hetet vársz a csomagra. Bődületes haszonnal dolgozik ez a webshop, s legalább átcsomagolta a szerencsétlen vagy Kínából jött egyenesen? Mert ha még szimplán dropshippingel a disznó, akkor lazán ráverik arra az áfa-t, akinek a címére rendeli. Persze neked egy 12 dolláros kütyünél sehogy sem kellett volna áfa-t fizetned, mert 22 dollar-ig nincs áfa. Csak érdekel a dolog, hogy 10-es skálán a disznóságban megüti-e a 10-est a "bolt", mert akkor érdemes lenne feljelenteni.
-
Ha rendes magyar bolt, készletről és mindenféle vállalkozást terhelő adót kifizetve lenne, akkor még csak megérteném az árat.
Én akkor sem, nem egy boltról tudok, aki kínából szerez be dolgokat, és tisztességesen árulja áfával, számlával, általa adott helyi garanciával. Átlagban olyan +50%-os felárral ki tudják már hozni úgy, hogy keressenek rajta ők is. Ez esetben viszont négyszeres árról beszélünk kb.
-
egresij
csendes tag
http://kutyubazar.hu/usb-kutyuk/2128-mini-usb-dvb-t-tv-tuner-fm-es-dab-mpeg-2-mpeg-4-tamogatassal.html
utánvéttel (postaköltséggel) volt 11.400 Ft, (9.990)
Tud mindent Videó HD-ben is, Pesten lakom, 15 ker, és a 9.-ben is kipróbálva, a saját kis antennájával akadás nélkül működik.
-
egresij
csendes tag
Tapasztalat (új felhasználója vagyok!).
A Videó felvétel HD-ben hibátlan, sőt, ha felvétel közben a monitoron még ha szét is esik a kép, a videón ekkor is hibátlan, teljes képernyő méretben is HD.
Az ütemezőt még nem próbáltam.
Összességében, elégedett vagyok vele, megérte a 11.000 Forintot, nem bántam meg a vásárlást, annak ellenére, hogy a csomag megérkezésére 4 hetet kellett várni, de hát Magyarországon lehet, hogy így működnek a csomagküldők.
Megjegyzés: a szoftver támogatottsága 2012-ben megszűnt ugyan, de még Windows 8.1 alatt még használható, a Windows 10-el már valószínűsítem, hogy probléma lesz, de hát hol van ez még!
-
egresij
csendes tag
Egy érdekesség. A Windows 8-hoz a MindigTV lehetőséget ad egy App letöltéséhez (Windows áruházon keresztül, ingyenes). Az App ingyenesen élőben elérhetővé teszi az M1, M2, Duna, DunaWord, Euronews, és valami blom..... műsorokat, és a rádió adásokat. Korlátozás, a DunaWord-on kívűl csak Magyarországon belül érhetők el. Ezen felül videótár, műsorújság.
Csupán érdekességként!
Amúgy, az infra engem sem izgat, a Blutouth egér, megfelelő, már nem foglalkozom vele.
Elvileg lenne egy EPG szolgáltatása is a PVR alkalmazásnak, de számomra olvashatatlan, mert kínai nyelven jelenik meg. Találkozott már ilyennel valaki, át lehet állítani valahol a nyelvezetet?
-
Mike88
senior tag
Nem tudom, hogy milyen körülmények között használod a PC-t, ha kanapéról ülve is (akár), akkor egy légegér ötször többet ér az infrás távnál, én is azt használok. Infrával én eddig sem foglalkoztam, ami nekem van stick, annál borzasztóan rossz a vétel, csak pontosan ráirányítva lehet kapcsolni, lehetséges, hogy ennek oka az, hogy nincs kivezetve a vevő a burkolaton kívülre, ill. a burkolat perforációja kevés ehhez.
Baromira érdekes ez, mert én miután feltelepítettem a CD-n lévő drivert, azóta működik, annak ellenére, hogy eszközkezelő szerint maradt a 2009-es driver. Teljesen mindegy, lényeg, hogy működik nálad is... -
egresij
csendes tag
Félig már működik, csupán az infra távirányító nem megy, mivel nem talál hozzá drivert (az eszközkezelőben sárga felkiáltójeles).
A hiba és a megoldás a Windows 8 ismeretére volt szükség (ez egy hetes nálam, most emésztem!). Hiába töröltem, hiába tettem fel a jó drivert, a rohadék mindig lecserélte a rendszer újraindítás után egy 2009.03.04 (64.1.304.2009) driverre, ez pedig a win 8-hoz nem jó.
A megoldás: Az "Eszköztelepítési beállításokban" meg kell tiltani, hogy a Windows Update web helyről automatikusan frissítsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez után felrakva a hozzá kapott DVD-ről a drivert, működik, 2012.08.01 (64.1.801.2012) a driver hozzá.Na és volt még egy trükk, a DVD-n két könyvtár van Driver és PVR, a Driver könyvtárban van egy halom alkönyvtár, mindenféle Windows-hoz, és egy Setup.exe, na arra gondoltam, hogy ezt kell elindítani, és a telepítő intelligens, és kiválasztja a megfelelő verziót.
A hozzá kapott szűkszavú leírás: "Először az illesztőprogramot (Driver install), majd a kezelő szoftvert (software install)" , hát egy frászt, sőt, belépve a Win64 könyvtárba és innen telepítve, ez sem volt jó, volt viszont még egy ZIP és egy RAR fálj is (120822_RTL2832_36_40_10b_Release_Setup_Win8_WHQL névvel), ezt kicsomagolva, na az ebben lévő driver volt jó.Ennyi "átveréssel" régen találkoztam, már 4 napja szívatott, az infra meg le van ....., e nélkül is elvagyok.
-
Mike88
senior tag
Hát, nálam ennyi volt a megoldás, hogy a hozzászólásomban is linkelt drivert feltelepítettem. Próbáld esetleg úgy telepíteni a drivert, hogy előtte eszközkezelőben törlöd az eszközt driverrel együtt. Telepítés után pedig indítsd újra, így működésre tudtam bírni splash lite-al, s dvbviewerrel egyaránt viszont ha már fel van telepítve a dvb viewer nálad, akkor annak beállításaiban, a hardver menüpontnál az eszközt töröld, majd indíts egy eszköz érzékelést.
-
egresij
csendes tag
Hasonló problémával küzdök.
XP alatt működik, de Win8.1 alatt nem. Látszólag minden jó, de nem jelez a kijelzőjén térerőt, csatornát sem talál.Sajnos az XP lehetőségem már nincs, így win8.1-hez kellene megoldás. Már körbenéztem, de nem találtam működő megoldást.
Driver nem megfelelőségére gyanakszom.
Megoldás? -
ferensz
senior tag
Egy CarPC projektben akartam felhasználni FM rádiónak, de ez a része annyira nem elérhető a normál driverekkel, hogy a Blaze TV-ben is van külön RTL2832U specifikus hekk rá, hogy az FM source-ot megtalálja. SDR módban működik rendesen, de az meg erőteljes overkill egy ekkora egy projekt részére, szóval asszem keresgélek tovább valami egyszerűbb irányba, azért köszi a segítséget
-
azbest
félisten
Dab Playert találtam [link], csak ez meg lehet nem tud fm-et
-
azbest
félisten
Hát, én eddig kétféleképp használtam rádióhoz. A mellé kapott blazetv proginak van primitív rádiós része... tévézésre ez a progi túl gagyi, meg úgy tűnik kalóz kulcsokat adnak mellé, mert kb mindet letiltották idővel, pedig volt vagy 10 kulcs a tunerek mellé.
valamint sdr módban feltelepítve valamelyik progival. De az utóbbi feleslegesen nagy gépigényű, ha tényleg csak hallgatni kell.
-
ferensz
senior tag
Urak! Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezzel a szerkezettel hogyan tudok FM rádiót hallgatni? Felraktam a drivereket Win 8.1-re, splash lite, blaze látja is, a jelszint gyenge házon belül a botantennával DVB-T fogására, ezért is akarnám az FM funkcióját használni, de nem sikerül sehogy.
-
Mike88
senior tag
Persze, innen letöltheted. Amúgy eszközkezelő szerint maradt a 2009-es driver, viszont a telepítése előtt, mint írtam nem működött, utána meg igen, telepítés után hiába nem kéri, kell egy újraindítás.
Nekem nincs választásom, mivel egy Pipo X7-et használok, ezt win 8.1-el adják (bing), ami legális, de még nem is ez az oka annak, hogy meghagytam, hanem az, hogy win7-et nem lehet rá telepíteni. Én sem szimpatizáltam eddig a win8-al, de nagyon hamar meglehet szokni, start menüt visszatudod varázsolni, ha nagyon kell, sok mindenben nincs drasztikus változás. -
azbest
félisten
Annó nekem is bekavart a win driver cserélgetése. Esetleg fel tudnád tölteni valahová / emailben át tudnád dobni a gyári driverpakkodat, hátha újabb már, mint amit hozzá kaptam és másnak is jól jöhet, ha nálad jól működik
Én még nem váltottam win8-ra, mert amihez nekem win kell az jól és kiforrottan megy win7 alatt. A kollégáimnál meg azt látom, hogy olyan problémákkal küzdenek, ami nálam win7en nem jelentkezik. Előbb utóbb muszáj lesz váltanom, de hadd küzdjék csak le a problémákat a többiek
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest