- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
Új hozzászólás Aktív témák
-
sumermen88
tag
Nagyon jó cikk, kár hogy nem előbb olvastam, akkor sok kellemetlenséget elkerűlhettem volna!
-
vzsryl
nagyúr
Előszöris fáradj a megfelelő topicba: Melyik tápegységet vegyem?
Egyébként bőven elég 400W is.
A 9800GT fogyasztása konkrétan max. 130W.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Gus-T.
tag
Tehát javítva, összegezve:
Kellene nekem egy megbízható Chieftec 450 v. 500-as táp (típusszámot légyszi)
+ hozzá való szünetmentes (akik haverok egymással) esetleg APC
ami elvisz (áramszünet esetén szépen leállítja a gépet) 5-15percig egy ilyen vasat,
és persze jó az alaplaphoz (csatlakozók szempontjából)- core i7 2600k
- ASUS P8P67 LE REV 3. 0 vagy nem LE? még nem döntöttem (javaslat jöhet
- KINGSTON 8192MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8GX
- SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128D/EU (isten ssd , erre vártam)
- 9800GT (nem játékra van a gép DTP.
- 1db NEC Multisync PA241W
más nem is lesz benne... (adatok NAS-on)Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Gus-T.
tag
igaz.
Benéztem.
100W és 200W között:
ATI Radeon X1950XTX
ATI Radeon HD2900
ATI Radeon HD3870
ATI Radeon HD4830 - AMD HD4890
ATI Radeon HD5770 - HD5870
AMD Radeon HD6790 - HD6950Nvidia Geforce 7950GTx2
Nvidia Geforce 8800GT - 8800ULTRA
Nvidia Geforce 9800GT - 9800GTX+
Nvidia Geforce GTS250 - GTX260
Nvidia Geforce GTS450 - GTX460
Nvidia Geforce GT550Ti - GTX560Ti -
Gus-T.
tag
Sziasztok. Kérnék segítséget.
Most rakom össze a vasat:
- core i7 2600k
- ASUS P8P67 LE REV 3. 0 vagy nem LE? még nem döntöttem
- KINGSTON 8192MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8GX
- SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128D/EU
+ egy régi 9800GT (nem játékra van a gép DTP.
más nem is lesz benne... (adatok NAS-on)Ehhez szeretnék Chieftec tápot (márka-hű vagyok, már bizonyított)
A lényeg, hogy nagyon régen építettem gépet és nem tudom hogy ehhez az alaplaphoz melyik típus illene - csatlakozók végett.. ill. a teljesítményben sem vagyok biztos.
Gondolom az i7 2600k max 100W
+ 9800GT max 2-300W
+ lapi, memoar, ssd, max 100W javítsatok ha hibáztam
Ez össz. max terhelésnél: 500W körül vanAhogy tanultam tőletek, egy picit illik fölé lőni, tehát 550 v. 600W -os táp bőven elég.
De kérnék javítást ha marha-nagy hülyeségeket írok....Tehát: Chieftec 550 v. 600-as, de melyik?
Mivel vennem kéne hozzá- alá szünetmentest, na és itt elvesztem az információáradatban és kompatibilitásproblémákban...Erre szeretnék ajánlásokat tőletek, párban, táp és szünetmentes, akik jó barátok.
A fenti configon kívül 1db NEC Multisync PA241W lesz rádugva, más nem.
Ezt kellene elvinnie 5-15p ig, persze árfüggő, és jó lenne ha le is tudná állítani a vasat ha senki nincs a gépnél.
Bocsánat és elnézést, -Tudom ez már más topik, de ez így kerek egész.Köszönettel, türelmetekért. (most írtam először, még tanulom
-
vzsryl
nagyúr
Nem látok rá sok esélyt, hogy válaszolna.
Egyébként szívesen!
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
moha21
veterán
-
vzsryl
nagyúr
Üdv!
A konfig összeállításával kapcsolatban itt érdeklődj: Milyen asztali gépet vegyek? - Olvasd el az első hsz-t !
A legmegfelelőbb táp kiválasztásában pedig itt tudunk legjobban segíteni: Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Dice25
csendes tag
Üdv mindenki!
Új vagyok it a fórumon, és a hardverek világában sem vagyok túlságosan otthon..
Bedöglött a videókártyám, és mivel eléggé gyengécske kis gépem van, inkább beruházok egy komplett gépbe.
Ami eddig megvan:
Videókártya: Sapphire Radeon HD 6790 GDDR5 1GB
Proci: AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz AM3 BOX Black
Ház: CoolerMaster Rc-430-KWN1-GP Elite 430
Memória 4GB DDR3 1600MHz, a pontos típust még nemtudom
HDD: egyenlőre marad a régi Samsung, de később tervezem SSD beszerzésétAlaplapokhoz végképp nem értek, szóval az még nem lett kiválasztva..
Viszont most még csak a videókártyát fogom megrendelni egy tápegységgel, és itt kérném a segítségeteket.
Szempontok:
-túlfeszültség és hasonló védelmek mindenképpen legyenek benne
-elbírja a konfigurációt amit írtam
-mivel alsó tápos a ház, így az is fontos hogy elérjenek a vezetékek a cuccokig
-lehetőleg fekete színű legyen(ugyebár plexi oldallap és fekete belső melett hülyén nézne k iegy fehér táp)Előre is köszönöm!
-
fondorlatos
aktív tag
Nagyon jó cikk lett.
Már kellet egy ilyen összefoglalás a ph-ra. -
vzsryl
nagyúr
válasz CNC-VelMart #118 üzenetére
Szia!
A gépedhez bőven elég egy 400W-os, jó minőségű táp, pl FSP Hexa 400W.
A 12,2V teljesen rendben van. Az ATX szabvány 5%-os kilengést enged meg. A legjobb tápok is felmennek néha 12,2V-ra. De a Codegen egy hulladék. Terhelve valószínűleg jobban ugrálna, ráadásul említetted a púpos kondikat is...
VGA-ból végy apróról 5k környékén valami Nvidia-t.
A HDD-d 160GB-os névleges méretű. Valójában 160 milliárd bájtos, és azt le kell osztani 1024-esével a gigabájtig. Ezt a Seagate találta ki...[ Szerkesztve ]
-
CNC-VelMart
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy akkoriban még nem igen nevezhető réginek, akkor ez kb (2006 év végén alkatrészekből rendelt és -2007 elejéig volt alaplap cserék, akkoriban úgy tudom még a PCIexp. foglalat alig volt kitapasztalva "mennyire válik be"), de most már régi gép amit alig használtam a következő ok miatt. Az utolsó alaplap cserém '07/3/9. 2 év alatt feladtam a gép használatát. kb. ha fél évet tudtam használni összeségében. Folyamatosan elszállt benne valami. És a garanciát a nagyker mint csere alkatrész idő, azt nagyon kivárta, így volt, hogy heteket kellett várnom mire adtak egy másikat, a rossz cseréjébe. Sajna ha nem nagykertől szereztettem volna be akkor gyorsabban kaptam volna meg a cuccokat, de így alakult.Az alaplap 4x lett cserélve, azok után pedig a video kártya 2x. (most ami rossz az a 3. benne.) meghibásodás miatt.
Első alaplap a bekapcsoláskor vitte magával az Procit is csere gari-ban...
Aztán a következő alaplap cserék hangkártyás meghibásodások voltak asszem 3x. Elgyengült benne a kimeneti hang kb. a felére, és volt hogy zajos lett a csatorna.Memóriákat azért kapott ekkorát, mert úgy tűnt, hogy az Ms Paint-nak a nagy méretű katalógus képek betöltésére nem elég a 2x256 MB, és lefagyott a gép, (később kiderült, hogy a paint le van korlátozva a maximálisan felhasználható képméret memória kezelési probléma), ami nekem kevés volt sokszor, viszont amit kellet volna végezni az egyszerű feladat, és egy photoshop lassította volna a folyamatot, ugyan azt a feladatott egyszerűbb volt Painttal megoldani, gyorsabban meg tudtam csinálni, és photoshop-ot ezért kihagytam Aztán áttértem a corel photo részére, ami még ha már a paint nem a photosop túl bonyolult volt a kívánt feladatra és ezért több időt igényelt, de a Corel Photo alkalmazásával, végre tudtam haladni, de a lefagyások a ívideó kártya miatt, lehetetlenné tették a munkát,
A kezdetben az első néhány alaplap nem fogadta el igazán az éppen elérhető DD Kingmax memóriákat (talán alaplap hiba, így más memóriák kerültek bele mint szerettem volna. Eredetilek SAMSUNG-ot rendeltem, de azt a nagyker olyan méretben valamiért nem tudott beszerezni. vagy nem akart. Így kaptam helyette az infiniont.
A gép sokszor lefagyott még üresen is kb 20-30 perc üzemben a win betöltése után. Egy kis program (általában más gépeken rendesen futott le (kisebb tejesítményű képeken), és ezen pedig elinditása után kékhalál.)Sokszor a videókártyára gondoltam, mert mikor egy kis ventit raktam a bordára, akkor tovább bírta kicsit, de akkor sem sokkal tovább. kékhalál, Kiírta, hogy valami DLL-el van gond, persze utána nézve kiderült hogy az valami Ati driver a kártyához és hiába frissítettem a gyártó weblapjáról leszedve mindet, és telepítve a probléma ugyan az maradt. Volt olyan kártya az első talán, amin még gyári venti is rajta volt, de valamiért az a kártya cserés lett és más jellegűt kaptam, másabb kimeneti csatlakozásút, bár a típusa ugyan az volt.
Gép adatai:
RAM: 2X 256 (pc400 256 88/3) infineon, és (utólag feleslegesen első félév után mikor egy egyszerű munkát kaptam rá. és kiderült nem a memória a kevés, hanem SW korlát, ami mint megszokott az MS-nél nincs dokumentálva ezért belekerült a következő a korábbi mellé párban):
2x 1GB DDR-400) kingmax (MPXD24F-D8KT4B)Alaplap: P5GD1 pro-EAYZ (LGA775) (intel 915P+ICH6R, FSB 800Mhz, Dual-ch DDR 400, PCI-E x16, 8 ch Audio, Gb LAN,1x Ide(39pin), 1xfloppy, 4x SATA, 4xUSB 2.0 AI Nos, AI NET2 CPU Lock Free express chipset)
Proc: intel pentium 4 Processor530, 3GHz, 800Mhz FBS, 1MB L2 Chace,04A Platform Compatibility Guide, intel 925x or 915 Express Chipsets, LGA775
VGA: [1.-2. ASUS Ati radeon],
[3.] és most ez is rossz, nem ad képet)
ASUS EAX300SE/TD/128M Radeon X300SE 128MB 64-bit DDR PCI Express x16 Low Profile Video Card
1. kártya:
2. kártya:
3. kártya:táp:
[CODEGEN SOWAH 480W ATX 2.03(P4) Model 480X]
képre nagyítva a feszültség mellett ott vannak a táblázatban az áram értékek.
Azt nem értem, hogy ha ez a táp annyira jó mint a minősítése akkor miért nyírja ki az alkatrészeimet, és miért van eleve nagyobb feszültség a kimeneten terheletlenül???
RENGETEG KÁBELLEL, ÁTALAKÍTÓVAL ÉS ELÉG HOSSZÚAK IS, BÁR INKÁBB LETT VOLNA STABIL ÉS PONTOS KIMENET ÉRTÉKŰHDD SAMSUNG: SP1614N állítólag 160GB gyakorlatilag kb. 142GB (Ms Windows), DC +12V(0,5A), +5V (0.6A)
SAMSUNG DVD-RAM
A gépet nem játékra használtam volna (nem is volt ez igény), hanem csak office jellegű mutatványokra, corel, paint... ilyesmi. email, net, stb. TV re kötni filmet nézni... (azért is volt jobbak az előbbi kártyák, mert azok 8(9) pin-es volt és azt alakította át 4(5)-re az S-Videóhoz, és nem Composit, mint ami most a legutóbbi. De ezt adták a nagykerben.
Meguntam a szívásokat, és inkább vettem egy alap HP Notit, azzal legalább nem volt gond amíg a DVD-RAM pár lemez megírás után olvasás képtelenné nem kezdett válni, meg a PHILPS LCD függőleges 1 színű csíkokat teljes magasságban produkálni, és egyre több lett... volt köztük piros kék lila, stb csíkok... Valamiféle kontakt hiba a panelbe, de most lényegtellen.
Lett egy másik Noti, most ezt használom, ennek is xar a DVD-RAM-ja. 20 lemeznél többet nem írtam meg, és elvileg tud dual réteget írni, de gyakorlatilag mindet elrontotta a korábbi noti írója is. Külső íróval meg semmi gond nem volt sosem.Viszont most kellene az asztali gép.
Kiderült a táp nem jó és az cseszi el az alkatrészeket. Egy boltba bemérettem, és nagyobb feszt ad le terhelés nélkül mint amit kéne. pl. +12V nál 12.2V.
Pedig az eladó mondta, hogy nem egy rossz táp ez, annak ellenére, hogy CODEGEN. Nos mikor szétszedtem és megnéztem... Két elko kondi elkezdett púposodni. Amilyen forrasztásokat látni rajta hát nem csodálkozom már, hogy miért voltak gondok. Nem tudom ki forrasztja a tápokat, de ilyen gánya munkát még sehol (semmilyen elektronikában) nem láttam mint ebben a tápban. Főleg ekkora szabad helyeknél. Még én is szebben forrasztok. Pedig nem szakmám része a forrasztás...A következőre szeretném használni a PC gépet. CNC maró vezérlése G-kód Mach3 software: LPT port kommunikáció a CNC vezérlővel, talán még 1 USB, (alap win), és CAM/CAD program futtatása.
Erre kéne egy video kártya ajánlás, ami nem drága, és NVidia (a P3-as gépembe is ez volt semmi gond nem volt vele). Ati a továbbiakban többet nem kell azok után, amiket szívtam velük.Továbbá olyan táp kéne ami a PC gépnek jó, és biztosan nem okoz kárt, sem a PC-ben sem a CNC gépben, pontosan annyi feszt adjon ki amennyit kéne. és nem többet. Nálam ez a fontos nem a márka, meg nem az, hogy 10000W-os legyen.. Még egyszer nem tudok alkatrészeket cserélni már nem garos a gép így, ha valami elszáll az megint nagy költség, ami nagyon nincs most betervezve. A CNC is k.va drága lesz, és persze hobbi gépként fog üzemelni, nem kimondottan pénzkeresési célra készül. Egy nem hobbi alkatrészű, vagyis maga a CNC minőségi cuccokból összeállított gép nagy teljesítményre, hogy ha az mégis igény lenne bírja majd a terhelést hibázás nélkül.
...Egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki. - Most engem felvesz?...
-
Jim-Y
veterán
Grat a cikkhez, mentve a kedvencekbe
-
vzsryl
nagyúr
-
kpal
nagyúr
Jó kis írás
Annyit szólhatok hogy a videokártyák fogyasztása résznél GTX285 TDP -je 183w akkor nem a 200-as táborba tartozik.[ Szerkesztve ]
-
bognar110
őstag
Nagyon hasznos és jó olvasmány
-
massaf
csendes tag
Szia!Azt nem lehet a baja mert tegnap smikor sikerült elinditanom akkor játszottam és ment tehát legalább a bootolást birnia kell,de nem piros vonal hanem fehér ami normális ,hogy ott van csak nem lép tovább,ez a nyil szokott lenni mikor a cd-ről bootolsz akkor is gondolkodni szoktak a gépek ,ez akkor szokott lenni!Van további tipped?
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
Melegedésre tippelek a rossz pasztázás miatt, esetleg az is lehet, hogy nem dugtad be a 6pines csatit a VGA-ba, de akkor azt nem piros vonallal kellene jelezze, hanem pirosan villogva ki kéne írja, hogy nincs elég kraft a VGA-nak.
[ Szerkesztve ]
-
massaf
csendes tag
Hello!
Chieftech 500 wattos tápom van!tegnap a vga-mat pasztáztam újra és amikor beinditottam nem bootolt be csak a bal felső sarokba vilogott egy vonal!
Aztán át tettem a másik gépembe a karit és ami abba volt azt meg ebbe,egyből elindult!visszacseréltem és egészen eddig ment számtalan ki-be kapcsolással!! Mst ugyan ezt csinálja és nem tudom mivel lehet a baj!!Szerintetek táp vagy a kártyám?KonfiG:Asus p8p67 alaplap,intel i5 2500 cpu,westerndigital 1tb winchester,2x2gb kingston ram
VGA:Ati ASUS EAH 4770 FORMULA
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ceia
őstag
Bocs, nagyon elfoglalt voltam mostanában..
Sajnos nem tudom pontosan hány csatija van a hipronak, mert már nem emlékszem és nincs kedvem leszedni az oldallapot de nem túl sok, épphogy elég volt. Pl. sata táp csak kettő van, ezért venem kellett ide --> sata táp átalakítót, hogy rá tudjak dugni mégegy sata vinyót amikor archíválok rá. Tényleg, ez is egy hátránya - az ide tápok helyett inkább még 1-2 sata kellett volna rá.
(egyáltalán miért van még ide? szörnyű a tápcsatijuk és a szalagkábel is )
Nem tudtam, hogy gyenge a 12V-os ág, bár nekem nem olyan nagy baj, gt240 vga-m van. Az esetleges erősebb vga is csak egy ennél valamivel jobb lenne, pl. újabb nvidia gt[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
FPéter
aktív tag
Köszi a választ!
Egy Tektronix oszcilloszkóppal. Csak azért tűnt érdekesnek, mert a GPS széria mind 11,9-12,05 között volt, szintén kb 10 darabos minta alapján. De neked elhiszem, hogy ez is jó.
Másik kérdés, hogy irodai környezetben szerinted egy single rail táp elvisz megfelelő 24pin Y kábellel két i5-ös gépet? Ezen gondolkodom mostanában...
-
vzsryl
nagyúr
Mivel mértétek a 12,3V-ot? Egyébként még az 0,3V-os kilengés is a legjobbak közé sorolható, mivel 3%-on belüli az eltérés a 12V-hoz képest. 11,4V és 12,6V között lenghet ki. Az ATX szabvány 5%-ot enged.
A súlyát sose nézd egy tápnak. A mai tápok mind egyre könnyebbek, mivel egyre magasabb a hatásfokuk, és emiatt egyre kevesebb bordát használnak, továbbá az egész elektronikája efelé fejlődik. A CTG hatásfoka bő 5%-al magasabb a régi GPS-nél.
Biztos, hogy különösen ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
FPéter
aktív tag
Nekem a Chieftec GPS szériával sosem volt bajom, de most vettünk 10 darab CTG-t és kb a háromnegyedük 12,30V környékére áll be terhelés alatt. De súlyra, kinézetre is sokkal komolytalanabb az egész. A 450W-os CTG-n kisebb hűtőbordák vannak, mint a 400W-os GPS-en. Biztos, hogy a CTG széria különösen ajánlott?
-
Hiftu
senior tag
Egy korábbi logout cikk, akik érteni is szeretnének ahhoz, hogy
hány watt az az 550 watt, ami rá van irva a dobozra:http://logout.hu/cikk/hany_wattos_az_550_wattos_tapom/egy_kis_tortenelem.html
[ Szerkesztve ]
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Petya1981
tag
A gépem a következő:
GA-HA65M-UD3H+i5-2400+HD5850 +2x2Gb 1333+Corsair cx400 ssd(rendszernek)+1500Gb-vinyó tárolni.
Idle-ben 72W
játékok alatt 220w a fogyasztása, féltem egy kicsit a táptól de nincs rá panaszom csak a hangja jön meg terhelés alatt.[ Szerkesztve ]
SZERETEM A NYUSZIFÜLET
-
(ÉN)közPONT
őstag
Érthető írás...segít eligazodni
THX
Rocker ... Gibson Les Paul Classic Custom 2008 Black
-
aktív tag
Kösz a cikket, főleg a táblázatot, nagyon hasznos!
powerp4 --- Mobilon (2O~824~2I~3O) 12-22 óra között vagyok elérhető!! --- Aktuális hirdetéseim: https://tinyurl.com/2m3bmhwc --- Új szabályok a HardverApró-n (érdemes elolvasni!): https://tinyurl.com/yckdt3k3 --- Jelöld be magad a PH! térképen: https://terkeph.hangya.net
-
vzsryl
nagyúr
válasz #98593280 #65 üzenetére
A nagyon kevés csatlakozó miatt inkább Hipro 350-es, de majd idővel bekerül az APN is. Mivel csak simán ajánlott széria, ezért nem volt elsődleges a bekerülése. Ma nem értem rá, de holnaptól folytatom az adatok felvitelét.
(#73) jerry311: Drága, panel táp, illetve ATX-ből a max. 400W-osak.
(#77) alamuszi: Nem, általános felhasználás volt a cél.
-
-
hohoo
senior tag
a phenomot is lehet húzni, sokan 3,5 ghz-n hajtják. a cpu queen meg kb semmit sem jelent, a töltés meg a vinyótól és az adatok töredezettségétől függ. Valószínűleg nem akarta volna a phenomos gépet ha gyengébb de akarta mert nem az, és még bővíthető is.
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
alamuszi
senior tag
Ugyan itt nem szokás felhozni, meg komolyabb, bonyolultabb téma, de kimaradtak a Workstationok, bár lehet ez nem volt célja a cikknek.
"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh
-
jerry311
nagyúr
100 W alatti fogyasztásra mi a jó?
-
Tibor92
tag
"Vettél egy kb ugyanolyan teljesítményű procit olyan platformra ami már rég halott, ellenben az amds-be még akár 6 magos cpu is mehetne."
ez teljesen jogos...a srác azt mondta jobb mint az enyém, és ha húzom is akkor meg már le is hagyja a 925 től feljebb lévő cpu-kat is. ebben van valami sztem is ugyanis, ha 2.4 ghzről felhúztam 2.8 ghz-re akkor az aida64 cpu queen pontozása szerint pár száz pontal ott hagyja a phenom II 940-BE.t is hogy ez igaz-e vagy sem, passzolok, de azért ez bíztató
mellesleg a windows alatt is éreztem gyorsulást, gyorsabb töltés picivel stb.
egyedül a laggot nem értem
a srác azt mondta neki vitt mindent, nem volt problémája a játékokkal, még maximális grafikán sem alap 2.4 ghz-en. 720 w gigabyte superB táppal.Köszi hogy írtál ! Szép napot neked !
- 2001/9/11 WTC Never Forget -
-
Tibor92
tag
válasz #98593280 #69 üzenetére
"Proci hűtve van-e..."
hát ebben nem vagyok 100 % ig biztos hogy jól van hűtve intel gyári hűtője van rajta.Alap órajellel azaz, 2,4 ghz el 100 % terhelés alatt sem megy 80 C fölé.. ez nagyon rossz hűtő, a táp melett igen, gondoltam a hűtőre is.
egyébként fura, még a HKC-val húzogattam a cpu-t 3.1 ghz en alapfeszen bírta a tuningot a proci, de visszatettem 2.4 ghz-re aztán egy nap felakartam húzni 2.8 ghz-re és nem jött be a gépem vagyis bejött a biosnál kifagyott. ez a táp miatt volt tuti.a házam egyébként jól szellőzik, a chipseteket is van hűtő rajta, egyedül amibe belelehet kötni, ez az iszonyatos meleg vagyis az időjárás, és a cpu hűtő. semmi másba.
köszönöm a válaszodat, megteszem amit tanácsoltál, megjön reggel a táp, ki is próbálom Szép napot neked és mégegyszer köszi hogy írtál !- 2001/9/11 WTC Never Forget -
-
törölt tag
A HKC alapvetően egy kerülendő táp. A Chieftec CTG550 bőven elég lesz az új konfigodra is, kb. 250 watt amit max enne full terhelés alatt. Egy minőségi 400-500 -as tápnak is el kellene vinni a konfigot, a 2 db PCIe csati miatt esetleg érdemes CTG500/550-et választanod, de molex átalakítóval is be lehetne kötni.
Amennyiben nem javul a helyzet, máshol kell keresned a problémát. Egy BIOS default betöltés és egy új win7 64 bit telepítés jó hatással szokott lenni az ilyen jellegű hibákra. Esetleg tesztprogik futtatása, prime95, furmark, megfelelő hűtés ellenőrzése, táp kap-e levegőt, ventik megfelelően mennek-e. Proci hűtve van-e...
[ Szerkesztve ]
-
hohoo
senior tag
Gyenge táptól nem esik fps... max lefagy, kékhalálozik. Rendeltél egy tápot a semmiért, egy 300wattot bíró táp bőven elvinni a géped(mind2-t). Egybként mi értelme volt a phenom 2-t egy q6600-ra cserélni? Vettél egy kb ugyanolyan teljesítményű procit olyan platformra ami már rég halott, ellenben az amds-be még akár 6 magos cpu is mehetne.
[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
Tibor92
tag
Sziasztok !
Van egy adott konfig, játékokat szerintem nagyon jól kellene vinnie 1366x768 felbontás alatt, de ehelyett nagyon akadozik minden. Leírnám a régebbi konfigom és az újat. Tudniillik,a régebbin szebben mentek a játékok, ezen az intelesen meg szaggat minden. Lehetséges-e hogy a másik konfig többet eszik, és a táp túl volt terhelve azért akadoztak a játékok ? Régi tápom egy HKC USP5550 DE az amd-s konfigon nem akadott semmi. (Az amd-s konfigomon kétszer annyi fps-ek voltak, mint a jelenlegin).az intelessel meg igen, akadoznak. közel a felére csökkent az fps-ek száma. ezért gyanakodtam a tápra,mert elvilegben ( ??) többet eszik a jelenlegi konfig ? Továbbá az lenne a kérdésem, hogy a chieftec táppal javulás lessz ?
Rendeltem egy chieftec 550 W tápegységet, egy PH-s kollégától.Régi konfig.
alaplap: asrock n68c-gs-ucc
cpu: phenom II x4 925
ddr 3 4 gb egyben 1333mhz
gtx 460 768 mbmásik konfig ( jelenlegi )
core 2 quad q6600
4x1 gb ddr 2
gigabyte gtx 460 1gb oc 2 ventis
gigabyte alaplap.tehát a kérdésem még 1x.
lehetséges azért laggolt minden, mert a táp túlvolt terhelve ?
ha igen, akkor mennyi javulás várható ?
tehát a táp: chieftec 550W. Köszönöm a válaszokat, szép napokat nektek kollégák- 2001/9/11 WTC Never Forget -
-
Viktor77
titán
Ezt mondod addig, míg egy ilyen táp beszarik, és viszi magával az összes többi cuccod. Míg egy "normális" táp csak szép csendben elhalálozik, feláldozván magát a többi alkatrészedért.
Csak egyszer legyen ilyen, többet nem írod, hogy "Óvatosan dobálózzunk". Mondjuk azt nem értem, hogy az emberek miért szeretnek a saját kárukon tanulni.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
törölt tag
FSP 350 APN? Az is jó kis táp, kisebb konfigokhoz kiváló.
-
Sandrew
őstag
válasz freshtests #59 üzenetére
Először vegyél egy normális tápot.
-
mghltm
addikt
"Belső" - melyik gyarto kesziti a tap belsejet
"Minősítés" - a tap hatasfoka, a valtoaram egyenaramma alakitasa kozben milyen hatasfokkal dolgozik a tap. minel magasabb, annal jobb ( 80+, bronz,ezust, arany, platinum )
"Moduláris" - a tap szamodra nem hasznalt/felesleges kabeleit reszben vagy teljes egeszeben el lehet tavolitani ( 24pin, 4/8 pin, molex, sata, pci-e )
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
coolpet
senior tag
Hali!
A belso azt jelenti, hogy milyen panel van a tapban, a minosites a hatekonysagat mutatja a tapnak, a modularis pedig azt, hogy a kabelek direktre vannak e kotve(nem levehetoek), vagy pedig kulon kell a taphoz csatlakoztatni.
Elkeszult a velemeny irasa is a tapokhoz, utolso ikon, ha valakinek van valami meglatasa egyes tipusokhoz, akkor csapassatok, hogy az uj tapvasarlok a ti szemelyes tapasztalatok alapjan is tudjanak donteni a vetellel kapcsolatban.
Udv
-
freshtests
csendes tag
Heló nekem az a kérdésem van, hogy:Van egy LC Power LC420H-tápegységem.
És a jövőben Vásárolni készülök egy AMD Phenom II X4 840-es processzot.
Az alaplapon 8+2 fázisú tápellátás van a processzor számára viszont a tápegységemen csak egy 4 pines processzor tápcsatlakozó van. és az úgy működne hogy 4 pines tápcsatlakozót dugom a 8 pinesbe?Időnként feltünök!
-
Espla
aktív tag
A táblázatban mit jelent az, hogy "Belső", "Minősítés", "Moduláris"?
-
nonoka74
tag
nagyon kösz a cikket,kellett ez már!
-
ceia
őstag
Nekem kisfogyasztású alapgéphez is hipro 430W van - a biztonság fontos. De ha vennék pl. jobb vga-t, akkor is elég lenne. Meg vagyok elégedve vele, egyetlen hátránya az, hogy nincs rajta kapcsoló. Csak úgy ármatalaníthatom a gépet, ha kihúzom a konnektorból Amúgy csendes is, jó minőségű is, és persze passzív pfc-s.
it's more fun to compute
-
banhammer
veterán
Sajnos a Corsair TX650 V2-es tápegység (nekem elég) hangos.
Csalódtam amikor meghallottam a hangját.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
vzsryl
nagyúr
Régóta használom ezt az oldalt. Jelenleg a tesztek nagy részét innen szerzem.
Az a baj ezzel a táblázattal, hogy rengeteg gagyi táp is van rajta, kevés információval szolgál és nem magyar nyelvű.[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
nagyon jó gondolat és nagyon jó cikk. Így legalább majd nem kell minden második hozzászólásba leírni ugyanazokat a tápokat,most már csak ezt a linket kell beilleszteni
köszönöm a megemlítést -
vzsryl
nagyúr
Rendben. Tehát az ipon-ról volt szó.
(#43) ShellKretor: Köszönjünk szépen!
Igen ajánlható, csak még nem volt időm felvinni az adatait. A GPS "A" csak simán "ajánlott" széria, viszont a CTG "különösen ajánlott", ezt majd tartsátok szem előtt.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
törölt tag
A Chieftec GPS "A" jelzésű táp ajánlható? Mert a táblázatban nem látom, csak CTG-ket. Grat a cikknek, kiváltképp a táblázat!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Nagyon szívesen!
Köszi a táblázatért a dicséretet. Az egészet coolpet fejleszti, Én csak ötleteket adok és beviszem a tápok adatait.(#39) Sandrew: Előfordulhat az is, hogy a fogyasztásmérő fake információt írt ki. Ezeknek a nagy tesztoldalaknak elég komoly műszereik vannak, szóval elhiszem nekik, amit írnak.
Egyébként ha a táblázatban találtok valami elírást, akkor PÜ-ben jelezzétek! Sajna meo-sunk nincs, és a saját magam ellenőrzése nem a legbiztosabb módszer.
-
hoffman_
nagyúr
Köszi szépen az írást. Mikor láttam, hogy Te írtad már sejtettem, hogy tip-top lesz. Az ajánlott tápok táblázatos weblapja pedig pazar. Köszi még egyszer
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
vzsryl
nagyúr
Nem tudom, de volt, hogy megszóltak érte 1-2 embert...
Nekem gyanús, hogy nem tudtad teljesen leterhelni Furmark-al. Egy RV770-es GPU 750Mhz-en be tud nyelni akár 150W-ot is, és a HD4870x2-n 2db ilyen van, ráadásul a nyákon más is zabál, nem csak a GPU.
-
vzsryl
nagyúr
válasz LackoMester #29 üzenetére
Akkor átírom.
(#30) xeon.Szabi: Szerintem valamit rosszul nézel, mert tévedsz.
négybetűs: S12II 430W 19.402 Ft
pixel: S12II 430W 19909 Ftnégybetűs: S12II 620W 24.591 Ft
pixel: S12II 620W 25784 Ftnégybetűs: X-660 38.567 Ft
pixel: X-660 40798 Ftnégybetűs: X-760 45.047 Ft
pixel: X-760 47651 Ft(#31) Sandrew: Hol?
Még egy bizonyíték: [link]
(Utolsó előtti táblán játék közben is túllépi a 300W-ot, de Furmark közben 373W.)[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Először is köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat és észrevételeket. Másodszor pedig köszönöm a vezetőségnek az alakításokat a cikken. Mindjárt jobban néz így ki.
Valamint még azt megjegyezném, hogy felesleges túlméretezni a tápot. Akkor terhelődik optimálisan, ha 20-80% között tudjuk leterhelni.
(#11) Sandrew: Ó, dehogynem: [link]
(Legalsó táblázat, Furmark alatt mérve 381W. Ez csak és kizárólag a VGA fogyasztása.)(#12) Angel1981: Ha egy táp már kapható a "nagy, zöld, négybetűs" webshop-ban, az már erősen ajánlható. Viszont azon kívül is még rengetegben be lehet szerezni az SS tápokat, csak az a probléma, hogy itthon kevesen ismerik, ezért még nem terjedt el annyira az üzletekben.
(#14) hackeeeee: Ez a teljes rendszer terhelése, játék közben, ráadásul még a hatásfokkal sem számoltak, tehát jóval kevesebbet fogyasztott a gép. De ettől függetlenül egy HD4870x2 teljesen leterhelve bizony simán túlszárnyalja a 300W-ot. Amikor egy VGA fogyasztását feltüntetem, akkor mindig a maximumot szoktam, az a biztos.
(#15) LackoMester: Onnantól kezdve írtam AMD-nek, ahonnan felvásárolta az ATI-t.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Zseniális összefoglaló, köszi.
Láttam itt lejjebb, pontosítanám:
A 4870X2 272W-ot fogyaszt.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
ABee
tag
válasz Angel1981 #12 üzenetére
Okés de legalább nem az van mint 1-2 éve hogy bármilyen sesonic táp ritka volt mint a fehér holló és úgy kellett vadászni aprón meg néha egy bolt beszerzett pár darabot belőle. Most már azért nem kell amcsiba menni érte. A tápkínálatuk nagy része elérhető itthon.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Seasonic-ban nem fogsz csalódni!
Én imádom. Olyan csendes a gépem, hogy sokszor be akarom kapcsolni amikor csak a monitort kapcsoltam kiEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Espla
aktív tag
Én is most épp vásárlás előtt állok.
Nekem a legfontosabb szempont az lenne, hogy minél zajtalanabb legyen.
Erről van valami dB összehasonlító? -
LackoMester
addikt
Jó kis irás, mindenképpen grat.
Nem piszkálódás képpen, de hivatalosan a HD 6xxx sorozattól nem használja az AMD a ATI megnevezést, szóval a korábbi modellek még nagyon ATI Radeon megnevezésűek, ahogy a sort kezdted a ATI Radeon X1950XTX-al.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz geprombolo #10 üzenetére
Nem csak a limit a kérdés.... Az csak egy szempont.. Csak addig ne kapj pl. túlfeszt, vagy egyéb hasonló finomságot, amíg nem váltasz...
Jó hát amúgy, aki ilyen teljes, integrált gépbe hagyja magát átverni, plusz nem is mindenki ért hozzá, ofkorsz.. Mondjuk normális üzletbe integrált VGA-s géphez nem adnak 5-600-as tápot, hanem alsóbb kategóriás-at..
(#11) Sandrew: Attól függ milyen konfig mellé rakod. Azért a rendszer tud fogyasztani, nem is kicsit, ha "megindul" .
Ph-s teszt:
Vas:
HIS Radeon HD 4870 X2 2 x 1024 MB (750/1800 MHz) / Catalyst 8.8
Core 2 Quad QX9650 @ 3,33 GHz (2 x 6 MB L2 cache)
Asus P5E3 Deluxe – Intel X38 chipset
2 x 1024 MB Samsung DDR3, 1333 MHz-en 7-7-7-21 időzítésekkel
Samsung SpinPoint T166 500 GB (SATA, 7200 rpm, 16 MB cache)
Chieftec 1000 watt[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Sandrew
őstag
HD4870X2 nem fogyaszt 300Watt felett.
-
geprombolo
őstag
Szerintem is keményen túllihegik a dolgot, nekem egy 350 wattos nóném kínai (szakértő által javított) táp megy már vagy 5 éve a gépben, még eddig nem ütköztem limitbe, pedig vannak olyan játékaim, amik a procit is, meg a videót is százason pörgetik. Konfigom a profilomban, de el is mondom nagyjából: E7200-as Core Duo, Radeon HD4670, 3 winyó, 2 optikai meghajtó, meg egy pár apróság, amik nem fogyasztanak jelentősen.
A legszebb, amikor vesznek egy teszkós gépbe egy bika tápot, mert az jó! Alaplapi videjóval!
Mielőtt bárki is megkövezne a gány tápomért, kijelentem, hogy igenis vágyom egy 80+-os 400-as minőségi tápra!cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ebből talán tudatosul pár emberben, hogy NE vegyen Codagen-t, HKC-t, meg ilyesféléket...
Nekem egyszer volt 630-as HKC-m, ami ugye moduláris, tanultam belőle, hogy soha többet, akkor vettem a Corsair VX550-et, amiről akkoriban sokat érdeklődtem itt a fórumon.. A segítségért még egyszer köszönet.
A táblázat nagyon jó!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Chainsaw
tag
Én egy XFX 850W Black Edition-t használok! Bika táp! Seasonic belsővel! Nálam pont 50%-os terhelésen fut a táp játéknál,és ennél adja le a legjobb 90%-os hatásfokot!
SLI majd mindenképpen lesz! Én rá fáztam az olcsó tápokkal,inkább sporolok,de nem lesz többet olcsó tápom(,gagyit azért nem írok,mert a konfig és a rendeltetése a konfignak is meghatározza,hogy mekkor a táp kell alá)!!!Segíts azonkon kik nem Gyengék, csak Hátrábról indulnak mint mások!!!
-
ncc1701
veterán
Nagyon jó kis táp van benne, úgy gondoltam, mindenképpen egy jó hatásfokút akarok beletenni. Egyrészt annyival nem drágább, másrészt pedig ez a gép nonstop megy, és néha jól meg van dolgoztatva mindenféle sql lekérdezésekkel, szóval nem mindegy, h hosszú távon mennyit fogyaszt. Csak 500W-osat szerettem volna venni, de a bótban az akkor épp nem volt. Nem bánom.
-
mghltm
addikt
ezt a szervert egy minosegi, magas hatasfoku 300 wattos tap lazan elvinne. de egy 400-as mindenkepp. a konfignal maradva, azert nem szabad pld 250 wattossal taplalni a gepet, mert elkepzelheto, hogy a tap 80-90%-os kihasznaltsaggal dolgozik. egy autos peldaval elve, az auto motorjat sem forgatod allandoan a tiltas kornyeken, mert ezzel csokken az alkatreszek elettartama es persze jelentosen no a fogyasztas. szerintem jo valasztas volt a 600-as aurum, egy szerver megkoveteli a megbizhato es minosegi osszetevoket.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
ncc1701
veterán
Alapjában véve erősen túl van lohegve ez a táp téma, mindenki csilliárd wattosokat vesz, tök feleslegesen.
Itt az irodában összedobtam egy szervert, X6 1100T, 16G DDR3 memória, 4x Sata WD velociraptor radi10-ben, 1x rendszer ssd, meg egy hdd a vmware swapnek. VGA alaplapi, tápegység egy fsp aurum gold 600w-os. Ez a gép, ha csutkán dolgoztatom, műszerrel mérve eszik 220W-ot, idle 140-150W körül ketyeg (van rajta perpill 8-9 virtuális masina). -
Angel1981
veterán
Jó írás, köszönjük!
"Néhány ajánlott, jó minőségű, védelmekkel ellátott, hivatalosan Magyarországon is kapható tápegység megtalálható a következő weboldalon egy táblázatba rendezve:"
A Seasonic tápoknak van hivatalos magyarországi forgalmazója?
Nem könnyű beszerezni a legtöbb modelljét, én is USA-ból hozattam a magamét... -
total90
veterán
Részletes, érthető, köszi
Ha nincs jó, ló a szamár is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest