Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi a választ mindkettőtöknek.
Majd beszélek a rendszergizdákkal, mert a CCleaner nem indul el valami jogosultság hiánya miatt.
Meg sajna, időm sincs feltérképezni a rendszert munka közben.
A roaming profile-ról most hallok életeben először (jó ideje linux felhasználó vagyok, a windows-t csak átlag júzerként használom). Hogy kell megnézni ezt? -
Köszi a választ, de két fontos dolgot kifelejtettél:
- Írtam az elején, hogy egy ugyanilyen gépen, amin Win 8.1 fut, ugyanilyen lassú minden, tehát nem az XP okozza.
- Azt is írtam, hogy elötte is domain-ben volt, tehát elötte is ugyanazok a változtatások voltak érvényben.Azt meg én felejtettem el leírni, hogy nem a proci a szűk keresztmetszet. Az ilyen lassulásokkar, boot közben a winyót köszörüli ezerrel. Pedig nem lassú a winyó, hanem egy 1TB-os Velociraptor - friss telepítés, minden driver fent, fragmentáció kizárva, rendszer a winyó elején lévő 100Gb-os partíción van.
A cégnél egy rakás hasonló gép van, csak a programok verziója és a proci típusa változik, de kizárólag az SSD-s gépek bootolnak gyorsan.
Számomra csak az a talány, hogy mit csinál boot közben, amit a felsorolt progik telepítése elött nem csinált, mert tuti ez lassít.
-
válasz
üzenetére
Akkor is domain-es volt, mielött a fő gépem lett volna, és akkor még nagyon gyors volt.
A progik felrakása után halt meg (offisz, chat progi, visual studio, git, sql server, stb.).
De nem is a programok betöltése lassú, hanem a boot. Nem tudom elképzelni, hogy a felinstallált progik mit csinálnak boot közben, mikor egyik sem indul el magától. -
válasz
üzenetére
Szerintem a telepített alkalmazásoktól függ.
Otthon fent volt egy régi E1200 cerkán 2GB Rammal a komplett Adobe cs3 csomag, több Autodesk progi, meg egy tonna kis apróság, és 3 évig hibátlanul és gyorsan ment.
Most AMD-s gépen A Win8.1 ugyanez ősz óta.A munkahelyi XP-n pedig bitang lassú minden (E8400, 8GB Ram, 1TB velociraptor). Azt hiszem, az Office telepítése óta, de lehet, hogy mással függ össze. Nagyon gyors gép volt, de amióta ez lett a fő gépem, azóta 4-5 perc alatt bootol be. És utána még 2-3 perc, mire használható állapotba kerül. Pedig minden téren ugynaz a beállítása, mint a többi céges gépé, mert központilag van szabályozva.
A Win 8.1 is ugyanezt csinálja kollégám gépén.Sosem értettem, hogy miért lassul be bizonyos dolgoktól a Windows, és mit csinál a gép ilyenkor.

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Lenovo T14S WUXGA Touch Ryzen5 Pro 7540U 16GB 256GB Radeon 740M Win11 Pro 3év Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest