- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hakuoro
aktív tag
Sokat fejlődött a linux az utóbbi pár évben,de nem eleget. A Windows 10-et tavaly október óta használom. Végigkövettem, ahogy az első viszonlyag stabil build-től pár bugos relase-en át a nyára kiforrott rendszerré érett. Vonatkoztasunk el a beépített hátsó kapuktól, a biztonsági problémáktól. Ahol csak lehet ki kell kapcsolni ezeket. A játékokkal nem volt sok bajom az elmúlt közel egy évben. Szinte mind rendesen futtott a kezdetektől: Dota2, CS GO, Skyrim+enbosst, Team Fortess2, Far Cry3, Stalker, Risen1. A grafikus felületettel voltak csak problémák, a menü feketévé vált, explorer.exe elszált, stb.
Időnként rámtör a linuxozhatnék és felrakok valamilyen disztrót. Régebben Ubuntuval illetve Elementary-val próbálkoztam. Egy közepes gépen már jóll futnak. Netezni megfelelőek, bár nem tökéletesek. A font rendering is furcsa lehet egy kezdő, windowsról átálló számára. Egyes weboldalakon is megfigyelhetőek artifactok, pl. CNN.
Az office programok esete megint csak egy + hátráltató tényező. A legtöbb cégnél, intézménynél Microsoft Office a rendszeresített programcsonmag. A dolgózók ezt ismerik, ezt szokják meg és ha hajlandóak lennének is egy ingyenes alternatívát kipróbálni, kedvüket szegi a formátuimok nem megfelelő kezelése. Pl. Office 2007-ben wordben elkészített táblázat teljesen szétesik Libreofficeban, és vice versa. Ahogy észrevettem e téren is van javulás, de kritikus munkafeladatok esetén ezek a hibalehetőségek nem válalható kockázatok.
A játékok hiánya csak hab a tortán. Szomorúan olvastam fenntebb, hogy a Vulkán sem hozza meg a várt áttörést. Egy újabb elszalasztott lehetőség.
Az Arch elég stabil rendszer, de kész kínszenvedés beállítani. Mostanra, hogy már legalább 10-szer megcsináltam, sikerült kitapasztalni a főbb buktatókat. DE mindig maradnak apróságok, amik nem megfelelően müködnek és valószínűleg a forrásuk „user error”.
Azzal nagyon nem értek egyett, hogy egy rendszer elterjedésével romlik a minőség. Igaz, hogy több lesz a nyafogás a fórumokban apró-cseprő problémák miatt, de több szem többet lát. Egy tízszer nagyobb felhasználói bázis sokkal több hibába futhat bele. Most olyan bagatel hibák is évekig fenmaradhatnak, mint hogy a Chromium nem az általam beállított kurzort használja gnome alatt. Firefox-al és a többi programmal tökéletesen müködik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest