Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
szablya
aktív tag
A tudatos álmodás az álmodás egy fajtája, melynél az alvó személy tisztában van tudatállapotával, felismeri, hogy épp álmodik, és jártasságától függően bármely elemét befolyásolhatja vagy meghatározhatja. A tudatos álmot éber álomnak, tiszta álomnak vagy (az angol lucid dream kifejezésből) lucid álomnak is nevezik. Az éber álmodás egyaránt lehet spontán, vagy szándékosan előidézett élmény.
Nekem kiskoromban sok tudatos álmom volt, olyan szinten, hogy tisztában voltam azzal, hogy álmodom, viszont ez megijesztett, és menekülni próbáltam belőlük. Aztán persze rémálom lett az egészből, mert nem tudtam kontrollálni...
Most szeretném újra ezt az egészet, nagyon rég nem ismertem fel "belülről" egy álmot, ha pedig sikerülne kellő gyakorlatot szereznem, és irányítanom az álmokat, nagyon kellemes, esetleg hasznos (ezoterika) dolgot csinálhatnék az álmaimban, például együtt lehetnék a lánnyal, akit szeretek, Tyrael oldalán harcolhatnék a gonosz ellen, hatalmas pallossal, úszkálhatnék, stb
Persze ez nagyon magas kontrollt feltételez az álmok fölött. Már pusztán felfedezni a saját képzeleted (elméd?), az is egy élmény...A tudatos álmodás elsajátítására vannak gyakorlatok, praktikák, magyarul is sok dolgot találni

Ki álmodott már tudatosan spontán?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Persze ez nagyon magas kontrollt feltételez az álmok fölött. Már pusztán felfedezni a saját képzeleted (elméd?), az is egy élmény...