- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Lenry: Apák napjára
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gerner1
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
modder
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #9 üzenetére
de a $this->_db_builder->as_object mit csinál?
Egyébként már nem is tudom mit írtam, hogy csinálja a Kohana, lehet, hogy nem volt igazam. De már tudok jobb példát mondani arra a kérdésre, hogy mi ennek a gyakorlati alkalmazása, ami Sk8erPeter eredeti kérdése volt.
Ugye az iterátort tudjuk, mire jó: egy interfészt ad egy tároló elemeinek végigléptetéséhez a belső reprezetnációtól függetlenül. A PHP által definiált iterátor interfész pedig mindezt egységessé teszi, hogy a PHP-ban használatos vezérlési szerkezetekkel is megfelelően működjön: foreach, array_map stb...
Szóval ez az interfész bármikor jó, amikor egy iterátor jól jön:
-- 1) Az egyik eset, amire gondolni tudok, az a fentebb említett. Például van egy gráfod, és annak a csúcsait akarod bejárni egyenként.
-- 2) Speckó dolog, amire én gondoltam Kohanával kapcsolatban, hogy a tárolt adatok reprezentációja (típusa) nem egyezik meg azzal, amit mi elvárunk az adatstruktúra interfészétől, hogy adjon, de az iterátor a megfelelő formátumra konvertálja.
Például a mysql result set egy stdClass (vagy amit a mysql_fetch_object visszaad) típusú objektumkat a vissza, de amit várunk a Kohanától, az a megfelelő ORM objektum minden esetben.
Ekkor véleményem szerint mindenképpen értelmesebb dolog lazy módon konvertálni az eredmény sorokat a megfelelő ORM objektumokká olyan egyszerű megfontolások miatt például, mint hogy a fejlesztő nem biztos, hogy minden eredményben megjelenő objektumot fel akar használni. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #9 üzenetére
Melóban vagyok, a kód nincs nálam.
---
Az plusz kód sem árul el semmit sem arról, hogyan fetcheli az obejktumokat. Egyébként szerintem nagyon
f.sérdekes ez a kód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Asztalos klub
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xbox Series S 512gb 2 kontroller
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest