Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenand: Intel NUC 5i3RYK (Core i3-5010U) házbővítés 2db SSD (HDD) befogadására
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
válasz
AxBattler #111 üzenetére
Igen, az valóban jobb ötlet lenne. Eleve 4Gb és itt az a +1 egy is sokat számít, ráadásul tesztek szerint nincs sokkal lemaradva a 480-tól sem, ami azért elég erős kártya. Azt 40-50 ezer forintos áron már szerintem érdemes lehet vásárolni. Inkább mint a 3Gb-os
1050-et1060-at. -
Romvr
őstag
Aha UHD-ban 5,5 persze....
bal felső sarokMeg a Batman Arkham Knight-nak sem kell 3GB-nál több VRAM
bal felső sarokSzóval lehet hogy ár tekintetében a 3GB-os verzió nagyon jó, de érték tekintetében biztosan nem. Ha megnézel kapásból 5 újabb játékot akkor láthatod hogy a legtöbbnél 4GB alatt nem is rakhatsz fel mindent maxra. Az ember nem azért vesz új kártyát hogy fél év múlva megint vegyen egyet mert már akkor kevés volt mikor ellépett a pénztártól.
Az meg hogy 90-ért veszel 1060-ast vagy 140-ért 1070-est... nem egy kategória. Ennek a 110 ezer forintos kártyának a 1070-es változata 160... és szerintem a jövőben nem is nagyon fognak közel kerülni egymáshoz és megtartják a 40-50 ezer forintos távolságot.
De persze kinek a pap, kinek a papné
-
Romvr
őstag
"ha meg fullon játszol akkor már 30-40 ezerrel többért 8 gigás GTX1070, ami még gyorsabb is..."
Ez egy olyan dolog hogy aki 80-100 között keres, az nem fog 140-ért VGA-t venni. Igen a 1070 gyorsabb, jobb, de pont ezét már egy másik árkategória amit nem mindenki engedhet meg magának. Meg nem is biztos hogy annyival többet kap pl FHD-n.
Amúgy ha a DX Mankind Divided-et nézem akkor nincs az a RAM vagy VRAM mennyiség ami elég lenne neki. Egyik teszt szerint a Titan X 12Gb-jából FHD-ban simán elfoglalt 9-10 GB-ot is (+25Gb RAM-ot). Szóval azt is játéka válogatja hogy mivel elégszik meg vagy mire van szüksége. A DX12 térnyerésével majd inkább a CPU és CPU közötti különbségek mutatkoznak meg, hiszen már a Rise of the Tomb Raider-ben is 20-25%-ot nyer egy 8 magos CPU egy 4 magossal szemben DX12-ben, míg DX11-ben elhanyagolható a különbség.
Amúgy ez a kártya tényleg 6 gigás és minden modul teljes értékű nem úgy mint a 970 esetében.
Annak érdekében, hogy a memóriaforgalom kezelése optimális lehessen a GTX 970-ben, a mérnökök szegmentálták a VRAM-ot, azaz a 4 GB-nyi teljes mennyiséget egy 3,5 GB-os és egy 0,5 GB-os részre osztották. Értelemszerűen a nagyobbik, 3,5 GB-nyi résznek van magasabb prioritása, így optimális esetben, amíg nem lépünk át a 3,5GB-os határon, addig nincs probléma. A kezdetben kikerült specifikációkkal ellentétben a nyolcadik ROP blokk, és a hozzá tartozó L2 cache le van tiltva, így az összes ROP száma "csak" 56, az elérhető L2 cache mérete pedig 1,75MB. Ez még nem is jelentene problémát, mert a 8 ROP kiesése, ha utánaszámolunk, nem okoz teljesítménycsökkenést, az viszont már gond, hogy normális esetben a memória-hozzáférése a shader tömböknek az L2-gyorsítótár és ROP blokkok duóin keresztül történik, amiből egy le van tiltva. A hetedik és nyolcadik össze lett kapcsolva, ha hozzá akarunk férni a nyolcadik által kezelt memória területhez, akkor az a hetedik csatornáján keresztül tudja csak küldeni az adatokat. Innentől kezdve egyértelmű, hogy szűk keresztmetszet az utolsó adatcsatorna a crossbar vezérlőhöz, hiszen nem tud kétszer annyi kérést kiszolgálni, mint a többi és ez érezhető lassuláshoz vezet. -
Romvr
őstag
"Mondjuk ár / érték arány bajnoknak nem nevezném a kártyát"
ASUS STRIX-RX480-O8G-GAMING RX480 8GB GDDR5 PCIE 105.703
vs
ASUS STRIX-GTX1060-O6G-GAMING GTX1060 6GB GDDR5 PCIE 114.002Tényleg nem egy bajnok mert 8.299 forinttal drágább mint az AMD hasonló kategóriában indított kártyája
"R9 270 van itt 27k környékén. 270x pedig 34k környékén. Az 1060 pedig ebben a felállásban 100k+. Szerintem ezt figyelembe véve, meg hogy mennyivel újabb kártya mint a 270 ez szerintem lehangoló teljesítmény. De kinek mi..."
Most te komolyan egy használt kártyát hasonlítasz össze egy zsír újjal?
Az R9 270 megjelenése után 180$-al nyitott. Akkori árfolyamon 39.060 HUF (217HUF/USD), amit itthon én 70 ezerért vettem meg. Jelenlegi bolti ára amúgy 50 körül mozog, már ahol még kapni.
A GTX 1060 megjelenése után 225$-al nyitott. Akkori árfolyamon ez 62.550 HUF (278HUF/USD). De ha R9 270 kori árfolyamon nézem akkor 48.825HUF. Azaz 8 ezer forint a különbség dollárban számolva. Ma a 1060-ast te megkapod itthon 80 ezer forintért már, de ha 90-el számolunk is alig 20 ezer forint a különbség.
Ha nekem nem ér meg +20 ezer forintot azért hogy 2x-es teljesítményt kapj... akkor vedd úgy hogy most furcsállva nézek rád
-
Romvr
őstag
válasz
electrodoki #33 üzenetére
Egy megjelenés napján 225$ -os kártyát hasonlítok egy megjelenés napján 180$ -os kártyával.
Amúgy meg azért hasonlítom ahhoz mert olyanom volt előtte szóval kézenfekvő. De az R9 270-et ha jól rémlik még 70 ezerért vettem (a custom hűtéssel együtt), ezért a kártyáért pedig ~80-at csengettem ki (boltban 1 hónapja még 115-120 körül osztogatták ezt a konkrét típust).
(#30) scope2007
Engem meg az hogy miért nincs Steam-en vagy simán csak webről letölthető telepítőkészletben... Origin-t nem fogok feltenni a gépemre az 1000+1% (bojkottálom) -
Romvr
őstag
Nos a CPU az CPU, ráadásul az Intel-nél csiga tempóban megy a fejlődés és inkább az energiatakarékosságon javítanak generációnként mint a bivalyerőn. A DX12 nagy előrelépés a forrásfelhasználás tekintetében. Végre nincs olyan hogy 4 magos CPU-ban is max kettő van használva.
Mindjárt megnézem a Tomb Ridert DX11-ben mennyit megy (mondjuk csak TeamViewer-en keresztül tudom tesztelni jelenleg, az nem tudom mennyit ront rajta
)
szerk:
FXAA - Very High Preset - DX11 - 1920x1080
(#21) deja vu:Húz volt ha jól rémlik. 4554 a graphics scoreom míg átlagban 4200 körül van az alap modellben egy i7-essel.
-
Romvr
őstag
Nem érdekes, inkább érthető. Az i7-2600k (3600 - 3800Mhz) a magyarázat. DX12 kimondottan szereti már a jó sok magot, jó nagy sebességgel. Ezért itt most ennyit jelenthet a +4 mag és a +600Mhz-en. Ez van... ha lesz pénzem rá akkor én is fogok cserélni i7-re (6700), mert már nem csak a spéci programok fogják szeretni hanem a játékok is képesek lesznek kihasználni akár a 10-12 magot is és ennyi többletet is jelenthet majd: ~25% -nyi FPS-t.
(#4) kolopele
"Sosem értettem, hogyan lehet lelkesedni 20-30 fps - nek manapság. A 60 a minimum, amikor már egy kis riccenést sem tapasztal az ember."Szerintem ezt kitárgyaltuk másik topikban már. Eltérő igények, eltérő ingerküszöb, eltérő megszokások. Nekem a 30-40 FPS már olyan simának érződik hogy csak az FPS számlálóra pillantva tudom megkülönböztetni a 60 vagy a 60+ FPS-től. Komolyan.
Ráadásnak én mindig V-Sync-el játszom, mert inkább menjen lassabban de ne essen szét a kép minden megmozdulásnál. Így pedig a minimum 60 FPS valóban csak a megfelelő hardverekkel érhető el.
(#16) XuChiA GTX 1060 3Gb egyenlő a GTX 1050 -el. Kevesebb ram, kevesebb számolóegység, alacsonyabb frekvenciákon. Csak a marketing miatt maradt meg a 1060 jelzés.
-
Romvr
őstag
válasz
--HARDCORE-- #2 üzenetére
"Azért kíváncsi lennék hogy +2GHz processzor oldalon (nyilván K-sal) akkor semmit nem jelentene, ha most is "pihen" és a VGA-ra vár az alap 6500-as?"
Unigine tesztek alatt 100-200 pontnyi eltérés volt csupán a végeredményen mikor valaki i7-esel mérte. Ez 2-3 FPS növekedést jelentett csupán és főleg a minimum értékeknél.
Persze ha valaki tud kölcsön adni egy i7-6700-at akkor lefuttatom újra a teszteket
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ezért a pénzért egy nagyon csendes, nagyon hűvös, nagyon erős ZÖLD kártyát tudhatunk magunkénak.
- Eladó Gyönyörű állapotú MSI GeForce RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM WHITE
- Apple iPad mini 7 (2024) 128GB - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Huawei MateBook 15 FHD IPS Intel i5-8250 8gb ram 256gb NvMe SSD Windows 11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256 GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AM 5 lapok
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest